Simona, fără replică în fața unei jucătoare aflate în zi de grație! Halep a fost învinsă de Kvitova în semifinale la Wuhan, scor 6-1, 6-2

Simona, fără replică în fața unei jucătoare aflate în zi de grație! Halep a fost învinsă de Kvitova în semifinale la Wuhan, scor 6-1, 6-2
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a pierdut vineri fără drept de apel semifinala de la Wuhan, scor 6-1, 6-2 pentru Petra Kvitova (Cehia, 16 WTA).

Simona Halep a suferit una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei în semifinalele turneului Premier 5 de la Wuhan, câștigând doar trei game-uri în fața Petrei Kvitova, scor 1-6, 2-6! Simona a evoluat slab, așa cum o arată și scorul, dar a fost una din acele zile în care adversara nu te lasă să joci bine. Kvitova, tenismenă care a eliminat-o și pe Kerber în optimi, s-a transformat la Wuhan și a răpus-o pe Halep cu un serviciu extraterestru, dar și cu retururi imparabile.

Halep a fost surprinsă de forța Kvitovei încă din primul game, câștigat de cehoaică grație unui rever fulgerător prin care a surprins-o pe Simona pe contre-pied! Iar surprizele neplăcute au continuat, dubla campioană de la Wimbledon scoțând din joben multe execuții prin care și-a prins adversara pe picior greșit. Pe lângă serviciile explozive trimise în terenul româncei, Kvitovei i-au intrat și scurtele sau „bombele” proiectate din spatele terenului, spectacolul din primul set durând doar 30 de minute, scor 6-1. 

Simona a câștigat primul game din manșa secundă, însă nu și-a putut ridica nivelul în ciuda avantajului de pe tabelă! Petra a realizat o altă serie incredibilă de 5 game-uri consecutive, dominând-o pe Halep cum nici Șarapova sau Williams nu au mai făcut-o până acum! Kvitovei nu i-a fost deloc greu să închidă meciul, reușind prima victorie a carierei în fața sportivei noastre, după o oră și 8 minute de joc, scor 6-1, 6-2! Simona rămâne cu un cec de 117.000 de dolari, consolându-se cu faptul că și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor pentru al treilea an la rând.


15:17 Simona Halep e eliminată cu un scor neverosimil în semifinalele de la Wuhan: 1-6, 2-6 în duelul cu Petra Kvitova! Halep nu a putut contracara jocul extrem de agresiv, dar totodată variat al Kvitovei, iar constănțeanca ratează obiectivul de a câștiga al 15-lea titlu al carierei și de a urca pe locul 3 WTA începând de luni. Până și Kvitova a fost surprinsă de felul în care a evoluat astăzi: „Nu mă așteptam să joc atât de bine”, a spus tenismena la interviul acordat pe teren. Fără îndoială că cehoaica face unul dintre cele mai bune turnee ale carierei la Wuhan, ținând cont că în optimi a reușit o altă victorie mare, trecând de liderul mondial Angelique Kerber cu 6-7(10), 7-5, 6-4.


15:11 Simona rezistă pentru moment și face 2-5 în actul secund! Constănțeanca a salvat și o minge de meci, cu noroc, după ce Kvitova s-a încurcat după o scurtă trimisă de Halep.


15:05 Halep – Kvitova 1-6, 1-5! Simona servește pentru a rămâne în meci și pentru a prelungi agonia! S-au mai văzut minuni în tenis, dar Petra defilează și pare imposibil de oprit astăzi.


15:00 Simona e asediată în continuare de bombele Petrei, iar cehoaica face dublu break-ul, 4-1! Halep nu are nicio soluție în fața Kvitovei și îl cheamă pe Daniel Dobre pe teren, tehnicianul transmițându-i favoritei 4: „Atacă-i serviciul al doilea cât de mult poți. Oricum nu mai ai nimic de pierdut”!


14:58 Halep – Kvitova 1-6, 1-3! A fost unul dintre puținele game-uri în care Simona a pus-o în dificultate pe Petra, dar cehoaica revine cu serviciul ei nimicitor și își valorifică break-ul.


14:53 Simona își pierde serviciul și în actul secund, 1-6, 1-2, iar gluma se îngroașă! Petra a trimis un nou retur senzațional la minge de break, reverul ei șuierând peste fileu și aterizând chiar lângă linia de fund.


14:50 Halep – Kvitova 1-6, 1-1! Adversara Simonei continuă să servească precum o mașinărie de tenis, în forță, dar și plasat!


14:47 Halep conduce în sfârșit, 1-0 în setul doi, după un game în care Kvitova a greșit ținta de câteva ori.


14:42 SET pentru Petra Kvitova, scor 6-1 în fața Simonei Halep! Ar fi cam puține de spus după un prim act câștigat în 30 de minute de cehoaică, pentru că aceasta și-a făcut jocul de atac fără mari probleme. Așteptăm replica Simonei.


14:39 Simona câștigă primul game astăzi și scapă de „bagel”, scor 1-5! Halep rămâne însă cu capul plecat, pentru că cehoaica servește pentru set.


14:35 Kvitova – Halep 5-0! Cehoaica joacă la un nivel formidabil și avem deja un scor incredibil înregistrat pe tabelă. Petra nu doar că trimite bombe de nereturnat în terenul Simonei, dar găsește și execuții tehnice prin care îi afectează încrederea constănțencei. Halep apelează și la antrenorul Dobre în pauza dintre game-uri, iar acesta îi spune să intre mai mult în teren.


14:23 Halep e condusă cu 3-0 de Kvitova! Cehoaica câștigă trei sferturi din punctele disputate până acum și închide game-ul al treilea cu un as.


14:17 Halep – Kvitova 0-2! Simona e deocamdată prea „cuminte”, iar Petra returnează în forță și face break-ul.


14:13 Kvitova câștigă primul game al partidei, cu serviciul, scor 1-0! Halep a fost surprinsă pe contre-pied la 40-30 pentru adversară.


14:05 Jucătoarele sunt la încălzire, astfel că semifinala va începe în câteva minute. Meciul e oficiat din scaun de chinezoaica Juan Zhang.


13:45 E posibil ca Petra Kvitova să fi aflat ceva secrete despre Simona Halep înaintea meciului! Cehoaica a colaborat săptămâna trecută cu Wim Fissette, atrenorul româncei din 2014, însă nu știm dacă Petra a mai vorbit cu belgianul și la Wuhan. Cert e că Fissette a pregătit-o pe Kvitova pentru o săptămână de probă la Tokyo, dar nu a mai însoțit-o pe aceasta și la turneul din China. Oare a primit Wim vreun SMS și din partea Petrei?


13:20 Cunoaștem numele primei finaliste de la Wuhan: Dominika Cibulkova, a 10-a favorită a competiției! Slovaca a trecut de Svetlana Kuznețova (Rusia, favorită 10), scor 3-6, 6-3, 6-4, realizând un adevărat tur de forță. Cibulkova câștigă un meci maraton după ce ieri, din cauza condițiilor meteo care au aglomerat programul, a fost nevoită să joace alte două partide (6-2, 6-2 cu Karolina Pliskova și 6-3, 3-6, 6-4 cu Barbora Strycova). „Sunt obosită, dar e un sentiment de nedescris să ajung în finală”, a spus Dominika, jucătoare pe care Simona a învins-o în finala de la Madrid 2016, cu 6-2, 6-4.


12:50 Am identificat și motivul pentru care vin puțini spectatori la meciurile de la Wuhan: toți chinezii sunt în căutarea Simonei pentru a face „selfie-uri” alături de ea. Iar bucuria lor este una incredibilă după îndeplinirea obiectivului.


12:30 Salut! E o zi mare pentru Simona Halep, care va lupta pentru calificarea în a 4-a finală a sezonului, după ce a mai jucat cu trofeul pe masă și la Madrid, București și Montreal. Simona e mult mai relaxată acum, după ce a obținut calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, performanță pentru care a fost felicitată de Steve Simon, CEO al WTA: „Felicitări Simonei Halep pentru calificarea la Turneul Campioanelor pentru al treilea an consecutiv! Este o jucătoare extraordinară, care a avut un an plin de succese, iar fanii din Singapore și din întreaga lume se vor bucura să urmărească spiritul ei competitiv împotriva altor jucătoare de top”. Eu sunt Alex Tăcină și, la fel ca și voi, aștept cu nerăbdare marele meci.


Se anunță un duel teribil la Wuhan, între două jucătoare care au impresionat în tururile precedente! Halep nu a cedat niciun set până acum, în timp ce Kvitova a detonat bomba în optimile de finală, învingând-o pe Angelique Kerber (Germania, 1 WTA) cu scorul de 6-7(10), 7-5, 6-4. Astfel, Petra lasă impresia că și-a regăsit forma, jocul ei fiind elogiat de jurnaliștii de la WTA. Aceștia consideră că meciul câștigat de Kvitova în fața liderului mondial, care a durat 3 ore și 19 minute, a fost „cel mai bun din circuitul WTA în 2016”. Pentru cehoaică a urmat o victorie mult mai lejeră în sferturile de finală: 6-3, 6-4 cu Johanna Konta (Marea Britanie, 13 WTA).

Halep are și ea puncte forte în fața Kvitovei, românca adjudecându-și toate meciurile directe cu dubla campioană de la Wimbledon. Simona a învins-o pe Petra în finala de la New Haven 2013 (hard), scor 6-2, 6-2, în semifinale la Madrid 2014 (zgură), scor 6-7(4), 6-3, 6-2, și în Grupa Mondială din Fed Cup 2016 (hard indoor), scor 6-4, 3-6, 6-3. Constănțeanca vine după o victorie convingătoare, 6-4, 6-2 cu Madison Keys (SUA, 9 WTA), fiind totodată motivată de faptul că triumful la Wuhan i-ar aduce un salt de două locuri în clasamentul mondial. Meciul dintre Halep și Kvitova poate fi urmărit în direct pe Digisport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz