Victorie de senzație! Simona Halep o învinge pe Johanna Konta cu 6-4, 7-6 și se califică pentru al treilea an consecutiv în semifinalele turneului de la Cincinnati

Victorie de senzație! Simona Halep o învinge pe Johanna Konta cu 6-4, 7-6 și se califică pentru al treilea an consecutiv în semifinalele turneului de la Cincinnati
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 2 WTA) a răpus-o pe Johanna Konta (Marea Britanie, 7 WTA), în noaptea de vineri spre sâmbătă, scor 6-4, 7-6(1), calificându-se în semifinalele turneului Premier 5 de la Cincinnati (SUA).
  • Halep se va lupta cu Sloane Stephens (SUA, 151 WTA) pentru un loc în marea finală, după ora 23:00, iar cealaltă semifinală le va pune față în față pe Karolina Pliskova (Cehia, 1 WTA) și pe Garbine Muguruza (Spania, 6 WTA).

Victorieee!!! Simona Halep trece în minimum de seturi de Johanna Konta, scor 6-4, 7-6(1), și merge în semifinalele turneului Premier 5 de la Cincinnati pentru al treilea an consecutiv! După un final teribil, animat de cinci mingi de meci irosite, Halep încheie în stil de mare campioană una dintre cele mai bune partide ale sezonului! Eleva lui Darren Cahill s-a mobilizat și i-a lăsat un singur punct Johannei Konta în tie-break, luându-și și o revanșă după ce britanica a eliminat-o în sferturi la Wimbledon 2017!

Halep obține calificarea în a 6-a semifinală din acest sezon, apropiindu-se la două victorii de locul 1 mondial! Dar cel mai important lucru este acela că Simona și-a consolidat încrederea grație primului succes reușit în fața Johannei în circuitul WTA. Nu a fost ușor pentru Halep, ținând cont că a întâlnit o adversară de clasă mondială, însă românca în vârstă de 25 de ani a știut să-și gestioneze emoțiile. Simona a avut nevoie de o oră și 51 de minute pentru a se impune în fața britanicei, iar meciul se putea sfârși chiar mai repede. 

Zidul mișcător de care se temea Konta înaintea meciului a fost de neclintit astăzi! După câteva game-uri de acomodare, Halep a început să se apere formidabil și a preluat controlul grație unei serii de patru game-uri consecutive, desprinzându-se la 5-2. Johanna a venit la 5-4, apoi Simona i-a tăiat elanul cu un break uriaș. Tot cu 5-2 a condus constănțeanca și în manșa secundă, pe care și-a adjudecat-o însă cu emoții, după ce a ratat două mingi de meci la 5-3 și alte trei mingi de meci la 6-5! Scor final 6-4, 7-6(6), iar Halep va ataca finala de la Cincinnati sâmbătă seară, înfruntând-o pe americanca Sloane Stephens după ora 23:00.


04:11 Uluitor! Simona irosește încă trei mingi de meci și îi permite adversarei să revină de la 0-40, scor 6-4, 6-6! În total, constănțeanca a ratat cinci mingi care îi garantau biletul pentru semifinale. Avem tie-break și sperăm că Halep se va concentra și va pune punct thrillerului.


04:02 Halep – Konta 6-4, 6-5! Simona oprește avântul Johannei și o forțează pe britanică să servească din nou pentru a rămâne în meci! A fost un game uriaș, câștigat de Simona de la 15-40!


03:57 Meciul părea terminat în urmă cu câteva minute, dar Iată ce se întâmplă! Konta egalează la 5, iar Halep trebuie să își dea reset penru a nu complica și mai tare lucrurile.


03:51 Ce dramă pe finalul setului secund! Simona a avut două mingi de meci la 40-15, dar a pierdut incredibil game-ul din cauză că nu a mai pus primul serviciu în teren! Din nou, Darren Cahill își face apariția într-un moment delicat.


03:47 Halep – Konta 6-4, 5-3! Momentul adevărului pentru Simona, care servește pentru meci!


03:40 Simona se apropie la un singur game de o nouă semifinală, scor 6-4, 5-2! Konta o împinge și ea pe Halep către linia de sosire, greșind neforțat cu reverul.


03:36 Halep – Konta 6-4, 4-2! Nimic de făcut pentru Simona într-un game în care Johanna a servit excelent.


03:32 Simona este în control total în acest moment și conduce cu 6-4 și 4-1! Halep provoacă tot mai des greșelile adversarei, dar nu ezită atunci când are ocazia să atace, făcând un spectacol total pe centralul de la Cincinnati.


03:26 Halep – Konta 6-4, 2-1! Spre bucuria românilor din tribune, Simona își reintră în ritm și preia conducerea și în setul secund.


03:23 Halep se relaxează după câștigarea setului inaugural și îi face cadou un break adversarei: 6-4, 0-1! Câteva cifre din primul set: 10 lovituri direct câștigătoare și 16 erori neforțate pentru Johanna, 6-9 în dreptul Simonei.


03:13 SEEET pentru Simona Halep, scor 6-4! Cât o repriză de fotbal a durat primul act, încheiat superb de româncă! Deși a fost nervoasă în pauza dintre game-uri, Halep s-a mobilizat și nu i-a mai lăsat niciun punct adversarei!


03:10 Halep nu poate închide setul, iar Konta face rebreak: 5-4! Simona a irosit o minge de set, iar jucătoare noastră tinde să devină puțin negativă! Halep a solicitat intervenția antrenorului Cahill, dar românca nu părea foarte atentă la ceea ce spune australianul.


03:04 Konta întrerupe seria jucătoarei noastre, scor 5-3, după un game alb! Halep urmează însă să servească pentru set!


03:00 Halep – Konta 5-2! Simona revine spectaculos încă o dată, salvează trei mingi de break la rând și vine la un pas de câștigarea setului inaugural!


02:55 Simona îi „fură” un game important Johannei, după ce britanica a avut 30-0, iar constănțeanca se desprinde pe tabelă! Halep i-a tăiat elanul adversarei printr-o execuție de excepție, întorcând cu stil o scurtă pusă bine de Konta!


02:47 Halep – Konta 3-2! Johanna mai ratează un atac de forehand, complet de această dată, iar Simona preia conducerea pentru prima oară!


02:42 Halep devine extrem de concentrată la retur, reușind break-ul după un aut milimetric al britanicei, scor 2-2!


02:37 Simona începe modest, nu mai poate face față unei noi mingi de break, iar Johanna are 2-1!


02:35 Halep – Konta 1-1, după un game convingător al britanicei! E adevărat că și Simona a returnat modest.


02:30 Halep câștigă primul game al întâlnirii! Konta a început agresiv și a condus cu 30-0, dar constănțeanca a întors scorul în game-ul inaugural, nu înaitne de a salva și o minge de break: 1-0!


02:25 Un singur nume mai lipsește din careul de ași, pe care îl vom afla după meciul Halep – Konta, care începe ACUM cu Simona la serviciu!


02:20 După o veste bună, urmează și una rea! Pliskova s-a calificat în semifinale, după două meciuri câștigate într-o singură zi, iar Halep mai poate ajunge pe locul 1 mondial doar în situația în care câștigă titlul de la Cincinnati! Simona e așteptată de americanca Sloane Stephens în penultimul act.


02:10 Bună dimineața! Probabil că sunteți nerăbdători să o vedeți pe Halep, ținând cont că și ora este una târzie, așa că începem live blogul cu o veste bună! S-au încheiat primele patru partide pe centralul de la Cincinnati, iar Simona și Johanna sunt așteptate pe teren!


Facem noapte albă pentru Simona Halep, sportivă care dispută la Cincinnati al 10-lea sfert de finală consecutiv în circuitul WTA! Constănțeanca are o adversară extrem de puternică în meciul programat în jurul orei 02:00, pe britanica Johanna Konta. Simona a pierdut ultima întâlnire cu Johanna, scor 6-7(2), 7-6(5), 6-4 în sferturile turneului de la Wimbledon, iar jucătoarea din Marea Britanie conduce și la general cu 3-2.

Konta a mai învins-o pe Halep în optimi la Wuhan 2015 (hard), scor 6-3, 3-6, 7-5, și în sferturi la Miami 2017 (hard), scor 3-6, 7-6(7), 6-2, în timp ce Simona a trecut de Johanna numai în Fed Cup, în două rânduri: 6-1, 6-4 în anul 2014, respectiv 6-1, 6-3 la ediția din 2017. Miza turneului de la Cincinnati, dotat cu premii în valoare totală de 2,5 milioane de dolari, este una importantă pentru Simona Halep, ținând cont că românca va fi sigură de urcarea pe locul 1 mondial dacă își va adjudeca titlul.

Câștigătoarea partidei dintre Halep și Konta, transmisă în direct de Digisport 2, își va asigura 350 de puncte WTA, dar și un cec consistent, în valoare de 128.000 de dolari. Posibilele adversare ale Simonei din semifinale, în cazul în care sportiva noastră ajunge în faza respectivă sunt: Elina Svitolina (Ucraina, 3 WTA), Julia Goerges (Germania, 37 WTA), Sloane Stephens (SUA, 151 WTA) sau Ekaterina Makarova (Rusia, 39 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen