Campioana s-a întors! Halep s-a calificat în turul trei la Indian Wells după o victorie fulger: 6-1, 6-1 cu King

Campioana s-a întors! Halep s-a calificat în turul trei la Indian Wells după o victorie fulger: 6-1, 6-1 cu King
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 5 WTA) a demolat-o sâmbătă dimineață pe Vania King (SUA, 202 WTA), scor 6-1, 6-1, în turul secund de la Indian Wells (SUA), turneu de categorie Premier Mandatory.
  • Simona se va lupta cu Ekaterina Makarova (Rusia, 32 WTA), pentru un loc în optimile de finală ale competiției la care este campioană en-titre.
  • Monica Niculescu (34 WTA) s-a calificat și ea în turul trei, învingând-o pe Heather Watson (Marea Britanie, 53 WTA) cu scorul de 6-4, 2-6, 6-2.

Simona Halep a început în forță cursa de apărare a titlului de la Indian Wells, spulberând-o pe Vania King cu scorul de 6-1, 6-1! Puțini se așteptau ca Halep să câștige meciul inaugural fără probleme, chiar dacă întâlnea o jucătoare din afara Top 200 WTA. Rezultatele nesatisfăcătoare din primele două luni ale sezonului, problemele fizice ori lipsa încrederii au fost însă uitate după o săptămână de pregătire cu Steffi Graf și Andre Agassi. A părut că cei doi foști mari campioni și-au pus amprenta asupra jocului Simonei Halep, făcând-o să arate ca o actuală campioană.

Atitudinea româncei a fost exemplară, nelăsându-i timp de respiro adversarei, nici măcar în pauza dintre game-uri. Halep a alergat fără oprire, chiar și atunci când se schimba terenul, transmițându-i un semnal clar americancei: „Nu am timp de pierdut cu tine! Am un titlu de apărat”! Și a reușit Simona s-o expedieze pe Vania după doar 56 de minute: 28 de minute în fiecare manșă. Serviciul Vaniei King a fost inexistent în fața retururilor fulgerătoare ale Simonei Halep, lucru care va fi însă mult mai greu de îndeplinit în turul trei. Constănțeanca va înfrunta luni dimineață o jucătoare redutabilă la serviciu, pe Ekaterina Makarova (32 WTA)!


UPDATE 06:36 Game, set și meci pentru Simona Halep! Campioana en-titre a făcut show în fața americancei Vania King, scor 6-1, 6-1! Simona obține calificarea în turul trei după un meci fantastic, care a durat 56 de minute! King nu a putut contra jocul agresiv al româncei, iar sportiva noastră s-a dezlănțuit pe terenul pe care a obținut cea mai mare performanță a carierei: titlul din 2015!

Luni dimineață urmează un duel cu Ekaterina Makarova (Rusia, 32 WTA), jucătoare pe care Simona Halep o conduce cu 2-1 la meciurile directe: 6-1, 7-6 în sferturi la New Haven 2013 (hard), 4-6, 0-6 în sferturi la Australian Open 2014 (hard) și 6-3, 1-6, 7-5 în sferturi la Dubai 2015 (hard).


UPDATE 06:28 King câștigă un game care s-ar putea intitula „de onoare”, scor 4-1. Ambele game-uri ale americancei au fost izbutite pe serviciul Simonei.


UPDATE 06:25 Absolut încântător este jocul Simonei Halep: 6-1, 4-0, după un nou break, iar Vania King poate fi comparată cu un sparring-partner.


UPDATE 06:15 Simona nu are adversară nici în setul doi: 2-0, după un break alb al constănțencei! Halep se simte ca la antrenament și defilează pe teren exersându-și toată gama de lovituri!


UPDATE 06:08 SET Simona Halep, scor 6-1 în fața Vaniei King! Spre satisfacția românilor din tribune, sportiva noastră a fost impresionantă într-un act care a durat doar 29 de minute!


UPDATE 06:05 Halep -King 5-1! Punctele se desfășoară pe repede înainte, dictate cu autoritate de a 5-a jucătoare a lumii. Simona închide jocul 6 cu un rever de generic în lungul liniei.


UPDATE 06:01 Simona reușește dublu break-ul și își creează astfel un avantaj confortabil, scor 4-1! La cum arată meciul, sportiva noastră nu are de gând să stea prea mult pe teren.


UPDATE 05:47 Halep – King 3-1! Americanca returnează slab, expediază un rever în fileu, iar Simona se desprinde la două game-uri.


UPDATE 05:53 Simona are un ritm excelent la retur, iar campioana en-titre vine din nou în avantaj după un game solid, 2-1!


UPDATE 05:50 Rebreak King, scor 1-1! Americanca atacă fără frică în lungul liniei și își ia break-ul înapoi!


UPDATE 05:45 Break Halep, încă din primul game, 1-0! Nadia Comăneci a venit să o încurajeze pe Simona, fosta gimnastă urmărind meciul împreună cu Darren Cahill.

@nadiacomaneci10 con @darren_cahill en #Indianwells apoyando a su compatriota @Simona_Halep pic.twitter.com/Ca3IqTF70l


UPDATE 05:40 Meciul dintre Halep și King stă să înceapă. Jucătoarele se încălzesc într-o arenă destul de goală, deși tribunele erau aproape pline în urmă cu o jumătate de oră.


UPDATE 05:25 Venus Williams (12 WTA) a venit după 15 ani la Indian Wells și a stat o oră și 45 de minute! Kurumi Nara (89 WTA), sportivă venită din calificări, a eliminat-o pe americancă, scor 6-4, 6-3. Urmează Simona Halep – Vania King!

Qualifier Kurumi #Nara bts 10th seed Venus Williams 6-4 6-3 pic.twitter.com/SJe8YO0oSW


UPDATE 04:15 Vești bune pentru cei care au păcălit somnul până la această oră: s-au reluat meciurile!


UPDATE 03:50 Suntem cu toții supărați din cauza condițiilor nefavorabile de la Indian Wells, iar Cristian Scutariu răsucește cuțitul în rană. Ne-am dori și noi să avem parte de vremea excelentă de care se bucură colegul nostru de la ProSport la New York, oraș situat tot în SUA, dar la 4.000 de km distanță de Indian Wells.


UPDATE 03:30 A îneput să plouă la Indian Wells, astfel că nu se mai joacă pe niciun teren. Noaptea devine din ce în ce mai lungă pentru noi, dar și pentru Simona, având în vedere că românca va intra la joc după reluarea și respectiv încheierea meciului dintre Venus Williams și Kurumi Nara (3-3 în primul set). Nici prognoza meteo nu arată prea bine, anunțându-se averse în orele ce urmează.

Light rain hits Indian Wells. Play suspended around the grounds. https://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/XrRQMcTKlR


UPDATE 03:00 Victorie pentru Monica Niculescu: 6-4, 2-6, 6-2 în fața lui Heather Watson! Britanica venea după un titlu câștigat la Monterrey, dar Monica i-a venit de hac printr-un tenis inteligent! A 32-a favorită a competiției merge în turul trei, acolo unde o așteaptă un duel de foc cu Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA). Niculescu s-a mai întâlnit cu Radwanska și în urmă cu trei săptămâni, la Doha, atunci când poloneza s-a impus cu 7-5, 6-1.


UPDATE 02:45 Venus Williams, aplaudată în picioare de public, și Kurumi Nara au intrat pe arena principală, grație lui Vasek Pospisil, care l-a învins în sfârșit pe Jared Donaldson, după un meci de 3 ore, scor 7-6, 6-7, 6-3. Venus revine la Indian Wells după ce a boicotat turneul Premier Mandatory timp de 15 ani! Motivul: în anul 2001, americanca a fost huiduită de spectatori pentru că s-a retras înaintea semifinalei pe care trebuia să o joace contra surorii Serena Williams.

#VenusWilliams is BACK at #IndianWells!

Standing ovation for Venus, who can’t stop smiling. pic.twitter.com/vaXkHgIrJT


UPDATE 02:20 Niculescu și Watson au intrat în decisiv pe Terenul 4, scor 6-4, 2-6! Monica a pierdut fără drept de apel setul secund, cedându-și serviciul de trei ori și reușind un singur break.


UPDATE 02:00 Șarapova are ce învăța de la Halep! Vă propun să comentăm și scandalul de dopaj în care este implicată Maria Șarapova. Rusoaica a fost depistată pozitiv cu meldonium, iar Simona ne-a asigurat că nu va face niciodată o gafă similară: „Eu iau doar antibiotice și vitamine. În orice caz, verific personal toate mailurile primite de la agenția anti-doping”, a spus românca la întâlnirea cu jurnaliștii americani. Pe terenul central, Donaldson și Pospisil au intrat în decisiv, astfel că noi mai avem de așteptat pentru meciul Halep – King, în fața căruia mai este programată și partida Williams – Nara.


UPDATE 01:30 Monica Niculescu își adjudecă prima manșă în fața britanicei Heather Watson, scor 6-4! Moni câștigă un prim set palpitant, în care a condus cu 4-0 la un moment dat. Heather și-a luat ambele break-uri înapoi, a venit la 4-5, însă românca a reacționat și a închis actul cu 6-4!


UPDATE 01:00 Chiar dacă Gigi Becali își închide televizorul devreme, Simona ar putea avea un alt susținător din tabăra Stelei, în ciuda orei târzii la care începe meciul. De obicei, Gabi Tamaș abia se întoarce din club în jurul orei 03:00.


UPDATE 00:40 Simona pierde un suporter important în această noapte! Faptul că partida se joacă mai târziu face ca Halep să nu mai fie susținută din fața televizorului de Gigi Becali! Patronul Stelei a spus că va urmări meciul doar dacă are loc înainte de ora 02:00: „Dacă e până în ora 02:00 mă uit, după ora 02:00, de când am venit din pușcărie, nu mă mai uit la televizor. Nu numai că e româncă, e și aromâncă, și iubesc că în primul rând când câștigă, ați văzut primul ei gând, își face crucea”, a spus Becali despre Simona Halep.


UPDATE 00:20 Salutare, fani ai tenisului! Meciul Simonei Halep va începe cu o mică întârziere, în jurul orei 03:00, având în vedere că pe terenul principal mai sunt de disputat două partide: Vasek Pospisil – Jared Donaldson (4-4 în acest moment) și Venus Williams – Kurumi Nara. Eu sunt Alex Tăcină și voi face noapte albă, ținându-vă la curent cu tot ce se întâmplă la Indian Wells și nu numai :).


Halep are nevoie de un rezultat care să îi redea încrederea necesară pentru a reveni la nivelul de joc așteptat de fanii jucătoarei antrenate de Darren Cahill. Și unde altundeva ar putea să-l obțină dacă nu la Indian Wells, turneul la care Simona a cunoscut cea mai importantă performanță a carierei: trofeu câștigat în 2015 după o finală cu Jelena Jankovic (Serbia), scor 2-6, 7-5, 6-4.

Halep se află, la prima vedere, în fața unei partide lejere, pe care ar trebui s-o tranșeze fără emoții, dacă ne raportăm la locurile din clasament. Simona, calificată direct în turul secund grație statutului de favorită 5, întâlnește o jucătoare clasată pe locul 202 WTA, Vania King (SUA, 27 de ani). Adversara Simonei joacă însă acasă, deținând și avantajul meciurilor directe: King a câștigat singurul meci pe care l-a disputat contra lui „Halepeno”, scor 7-6, 6-1 la Montreal 2010. Vania vine după o victorie clară în prima manșă, trecând de compatrioata Taylor Townsend (379 WTA) cu scorul de 6-2, 6-3.

Simona Halep și Monica Niculescu sunt singurele românce rămase în concurs pe tabloul de simplu. Niculescu, a 32-a favorită a turneului, se va duela cu Heather Watson (Marea Britanie, 53 WTA), după ora 00:30. Dacă obține o victorie logică, Simona Halep se va lupta în runda următoare cu câștigătoarea meciului Ekaterina Makarova (Rusia, 32 WTA) – Lucie Hradecka (Cehia, 77 WTA). Meciurile numărului 5 WTA sunt transmise în România de Dolce Sport.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Surpriză! A câștigat Roland Garros și Wimbledon, a fost numărul 1 mondial, iar acum și-a anunțat retragerea: ”Rămas-bun”
Surpriză! A câștigat Roland Garros și Wimbledon, a fost numărul 1 mondial, iar acum și-a anunțat retragerea: ”Rămas-bun”
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian Mutu
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian…
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen