LIVE BLOG | Victorie în stil mare! Simona Halep se califică în semifinale la Wuhan după 6-4, 6-2 cu Madison Keys

LIVE BLOG | Victorie în stil mare! Simona Halep se califică în semifinale la Wuhan după 6-4, 6-2 cu Madison Keys
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o joi fără drept de apel pe Madison Keys (SUA, 9 WTA), scor 6-4, 6-2, în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Wuhan.
  • Pentru un loc în marea finală, Halep se va duela vineri cu Petra Kvitova (Cehia, favorită 14), într-un meci programat după ora 14:00.

Să ai doar 1,68 metri înălțime și să domini din punct de vedere fizic, fără drept de apel, o jucătoare ce măsoară 1,80 metri, asta înseamnă să fii Simona Halep! Constănțeanca a demonstrat încă o dată că este antrenată de război și a învins-o cu 6-4, 6-2 pe Madison Keys, americanca posesoare a unui serviciu redutabil. Simona este prima semifinalistă de la Wuhan și se va duela cu câștigătoarea meciului dintre Kvitova și Konta, iar românca are toate motivele să spere la finală după ce joi a arătat un tenis de mare calitate.

Halep a fost surprinsă de Keys în prima jumătate a actului inaugural: Madison a forțat din toate pozițiile, însă nu a știut că respectiva tactică o va costa enorm! Americanca a condus cu 3-1, dar și-a consumat repede resursele în fața unui ritm alert impus de Simona. Constănțeanca a recuperat fără prea mari probleme, apoi a defilat pe centralul de la Wuhan, reușind să intre în control cu serie de 5 game-uri la rând, pe care a început-o la 3-4. Ultimele două game-uri ale setului inaugural au fost adjudecate în urma unor puncte spectaculoase, generate de lovitura de paradă a româncei – reverul în lungul liniei: 6-4!

Halep a controlat manșa secundă și nu i-a mai oferit nicio șansă adversarei, servind impecabil! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a început ideal setul doi, menținându-și moralul ridicat printr-o desprindere fulger la 2-0. Simona a controlat punctele, a fost jucătoare care a avut inițiativa în momentele cheie, iar Madison nu a putut să o mai surprindă pe a 4-a favorită a competiției. Simona a închis meciul cu serviciul, 6-4, 6-2, obținând calificarea după doar o oră și 11 minute. „Halepeno” merge astfel în a 6-a semifinală de 2016, își asigură un cec de 117.000 de dolari și se apropie la două victorii de urcarea pe locul 4 WTA!


12:15 Victorieee! Simona Halep se califică în careul de ași al turneului Premier 5 de la Wuhan, după o victorie superbă: 6-4, 6-2 în fața lui Madison Keys, a 9-a jucătoare a clasamentului mondial! Halep a dat dovadă de multă maturitate astăzi, trecând cu brio de un start complicat de meci, în care a fost condusă cu 3-1 și 4-3. Constănțeanca și-a intrat apoi în ritm și a îngenuncheat-o pe Keys, americanca cedând în fața unei jucătoare care a fost mult mai consistentă decât ea.

Halep a transmis și câteva cuvinte la interviul acordat după calificarea în a 6-a semifinală a sezonului: „Sunt mulțumită de modul în care am jucat, am returnat foarte bine astăzi. În același timp, sunt bucuroasă pentru că am trecut în două seturi de o jucătoare puternică precum este Madison”. Simona le-a mulțumit și fanilor care au venit în număr mare să o vadă astăzi, bucurându-i pe aceștia cu un selfie de grup.


12:11 Keys punctează cu serviciul, 5-2, dar să sperăm că americanca nu mai rezistă mult! Halep servește pentru calificarea în semifinale la Wuhan!


12:07 Simona e dezlănțuită, câștigă punctul meciului după mai multe lovituri trimise în unghiuri imposibile, și se duce la 5-1! Madison servește cu mingi noi pentru a rămâne în partidă.


12:02 Halep creează o presiune fantastică și reușește dublu break-ul, 4-1! Dacă Simona se deplasează excelent și ajunge la orice minge, Madison pare îngenuncheată atât fizic, cât și mental.


11:59 Halep – Keys 6-4, 3-1, după o minge trimisă aproape în tribune de americancă! Simona rămâne concentrată și lovește plasat, nelăsându-i nicio șansă adversarei.


11:53 Halep joacă la un nivel înalt și în actul secund, conducând cu 2-0! Keys e dezorientată în acest moment și nu găsește soluții în fața româncei, în ciuda faptului că antrenorul i-a transmis o tactică nouă în pauza dintre seturi, aceea de a urca mai des la fileu.


11:45 Seeet pentru Simona Halep, 6-4 în fața americancei Madison Keys!!! Simona închide cu serviciul un prim act în care a fost condusă cu 3-1 și 4-3, astfel că favorita numărul 4 răsuflă ușurată! Mingea de set a fost convertită de Halep la capătul unei combinații letale, Madison neputând bloca atacurile româncei.


11:40 Halep – Keys 5-4, iar românca se află în postura de a servi pentru set după ce a rezistat unui start de meci extrem de complicat! Simona i-a luat serviciul americancei pentru a treia oară, grație loviturii ei de paradă, reverul în lungul liniei.


11:37 Halep egalează la 4! Simona își aleargă adversara tot mai des, iar Madison pare marcată de efortul depus în primele game-uri.


11:33 Keys revine la conducere și face 4-3, după o minge lovită dintr-o poziție incomodă de Halep, care ajunge în fileu. Românca servește pentru a menține echilibrul în primul act.


11:28 Halep – Keys 3-3! A 4-a favorită începe să își intre în ritm și preia controlul schimburilor! Simona egalează pentru prima oară, închizând game-ul cu un forehand imparabil în diagonală.


11:24 Simona se mobilizează și recuperează break-ul din nou, 2-3! Constănțeanca a revenit frumos, de la 0-30, iar Madison a greșit neforțat la minge de break.


11:20 Halep își pierde serviciul pentru a doua oară, 1-3, după o dreaptă scăpată mult în aut! Keys pune o presiune mare pe Simona, pentru că americanca returnează riscant, aproape de linii.


11:13 Halep – Keys 1-2! Românca intră în teren, lovește lung și rebreak-ul vine rapid!


11:12 Halep e surpinsă de retururile agresive ale americancei și nu reușește să câștige niciun punct în cele două game-uri disputate până acum, 0-2!


11:10 Keys câștigă primul game al meciului, 1-0, grație unor servicii extrem de puternice.


11:02 Simona și-a făcut apariția pe teren, de mână cu un mic suporter asiatic! Am aflat și cine va oficia meciul: arbitrul din scaun este Kader Nouni din Franța.


10:50 Așteptarea noastră nu mai durează decât 10-15 minute! Cibulkova a învins-o pe Pliskova cu un scor incredibil, 6-2, 6-2, iar Halep și Keys vor intra în curând pe central.


10:25 Se prefigurează o surpriză în meciul aflat în desfășurare pe terenul central de la Wuhan: Dominika Cibulkova (favorită 10) a câștigat cu 6-2 primul set al întâlnirii cu Karolina Pliskova (favorită 5), din cadrul optimilor de finală. Simona așteaptă încheierea acestei partide pentru a intra în „sfertul” cu Madison Keys.


09:40 O imagine surprinsă la conferința de presă de aseară mă face să cred că Simona a purtat și o discuție pe teme culinare cu jurnaliștii chinezi. E cunoscut faptul că în China se consumă cea mai multă carne de câine la nivel global, iar jucătoarea noastră pare să răspundă: „Am și eu un cățel la Constanța, cam atât de mare”! Lăsând gluma la o parte, Halep chiar a făcut referire în această săptămână la faptul că se adaptează cu greu la condițiile din China: „În afara terenului sunt puțin obosită, nu pot să dorm ca de obicei. Aici totul este diferit: mâncarea, oamenii, țara este diferită. Nu este ușor să te adaptezi rapid”.


09:15 Halep a vorbit la o conferință de presă despre jocul de astăzi, a 5-a jucătoare a lumii așteptându-se la un test dificil: „Greu să joci două meciuri la rând cu două jucătoare care lovesc puternic. Vreau să îmi aduc aminte ce am facut la Wimbledon și de asemenea la Montreal. Întotdeauna este greu să joc împotriva ei. Este foarte puternică, dar am învins-o în ultimele două jocuri. Trebuie să intru pe teren cu încredere, să joc cum am făcut-o cu Șvedova și să mă bucur de meci”.


08:35 Salutare, prieteni! Meciul Simonei va începe cu o întârziere de aproximativ o oră și jumătate, în jurul orei 10:30 ! Organizatorii au făcut o modificare importantă în program, mutând partida dintre Karolina Pliskova și Dominica Cibulkova pe central, după încheierea duelului Jelena Jankovic – Barbora Strycova (6-1, 4-6, 3-3 în acest moment)! Respectivele meciuri au loc în cadrul optimilor de finală și nu s-au putut disputa miercuri din cauza ploii. Arena principală de la Wuhan este însă acoperită, așa că astăzi nu vor fi probleme din moment ce au fost programte aici. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă la turneul din China.


Halep are 3-1 în meciurile directe cu Keys

Turneul de la Wuhan începe să devină tot mai interesant pentru Simona Halep, sportivă care va urca pe locul 4 WTA dacă își adjudecă titlul! Pentru început însă, constănțeanca are nevoie de un joc consistent în fața americancei Madison Keys, tenismenă pe care a mai învins-o de trei ori până acum: 5-7, 6-0, 6-1 în turul secund la Roma 2014 (zgură), 6-7, 6-4, 6-3 în optimi la Wimbledon 2016 (iarbă) și 7-6, 6-3 în finală la Montreal 2016 (hard). Keys se poate lăuda și ea cu o victorie în fața româncei, obținută în prima întâlnire directă dintre cele două, în primul tur la Sydney 2014 (hard), scor 6-1, 6-4. 

Partea de tablou a Simonei s-a curățat după eșecul suferit de „Angie”

După ultimele evenimente, Halep, al patrulea cap de serie pe hârtie, pare favorită la câștigarea turneului dotat cu 2,3 milioane de dolari! Simona se aștepta la un duel șoc în semifinale, contra Angelikăi Kerber din Germania, dar nemțoaica a cedat miercuri în sferturile de finală în fața Petrei Kvitova (Cehia, favorită 14), cu scorul de 6-7, 7-5, 6-4. Astfel, în cazul în care obține calificarea în careul de ași, Halep se va lupta pentru un loc în finală cu câștigătoarea partidei dintre Petra Kvitova și britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 11. Meciul dintre Halep și Keys va fi transmis în direct de Digisport 2, având o miză de 117.770 de dolari.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup