Victorie MAGICĂ‚ pentru Halep la Montreal: 6-0, 3-6, 6-2 cu Kerber! Simona își ia o revanșă frumoasă și accede în a 22-a finală a carierei

Victorie MAGICĂ‚ pentru Halep la Montreal: 6-0, 3-6, 6-2 cu Kerber! Simona își ia o revanșă frumoasă și accede în a 22-a finală a carierei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o sâmbătă pe Angelique Kerber (Germania, 2 WTA), în semifinale la Montreal (Canada), după un meci fabulos, scor 6-0, 3-6, 6-2.
  • Halep a obținut calificarea în a 22-a finală WTA a carierei, pe care o va disputa în compania americancei Madison Keys (12 WTA), duminică, de la ora 20:00.
  • Simona a urcat pe locul 3 WTA și a reușit performanța de a se califica în ambele finale de la Montreal, după ce a câștigat și semifinala de dublu în echipă cu Monica Niculescu: 6-3, 2-6, 10-6 contra slovenelor Andreja Klepac și Katarina Srebotnik.

Semifinala dintre Simona Halep și Angelique Kerber, câștigată de sportiva noastră cu 6-0, 3-6, 6-2, a fost răspunsul la întrebarea pe care oamenii din afara fenomenului o adresează destul de des în ultima vreme: „De ce sunt plătite jucătoarele de tenis cu milioane de dolari”? Mulți ar crede că tenismenele primesc recompense la fel de mari precum tenismenii datorită aparițiilor grațioase ori a talentului de a negocia cu reprezentanții turneelor. În realitate, Halep a câștigat peste 13 milioane de dolari în toată cariera punându-și în valoare calitățile pe care le-a arătat în meciul cu Kerber de la Montreal: Simona a făcut spectacol, a reușit execuții ireale, chiar și atunci când era cu nervii la pământ, dar cel mai important e că prin spriritul ei de luptă a generat o emoție pe care fanii români nu au mai avut-o în ultimele decenii.

Simona a umilit-o pe campioana de la Australian Open în primul set

Halep a intrat precum o tornadă în primul set al meciului, iar Kerber nu se simțea deloc confortabil văzând ce mingi îi punea românca în teren! Pe fața nemțoaicei se putea citi nedumerirea, pentru că aceasta nu mai fusese dominată într-o asemenea manieră de un an și jumătate. „Angie” nu mai pierduse un set la 0 din luna februarie a anului trecut, atunci când Vika Azarenka o învingea cu 6-0, 6-3 la Doha! Lucrurile s-au schimbat între timp: Kerber a devenit o campioană de Grand Slam după triumful de la Australian Open, Azarenka s-a retras temporar din tenis, însă Halep îi ia locul bielorusei când e vorba de umilit rivale. Primul set s-a încheiat cu 6-0, iar Kerber era în genunchi după doar 26 de minute, necâștigând nici măcar o minge pe serviciul al doilea.

Cine nu are un Darren Cahill să își cumpere

Totul mergea conform planului, iar Simona conducea cu set și break, la 6-0, 3-2, când semifinala avea să se încingă serios. Halep și-a pierdut pentru prima oară concentrarea și a făcut pasul în spate, iar Kerber a simțit miros de sânge, începând să lovească din ce în ce mai tare. Dar pentru astfel de momente trebuie să ai un antrenor de clasă mondială, iar legendarul Darren Cahill a știut să umble la mentalul elevei sale: „Fii pozitivă, respiră și lovește mingea cu încredere. Îți vezi de jocul tău. E posibil ca meciul să mai dureze 20 de minute sau o oră și 20 de minute, important e ca tu să rămâi concentrată”, i-a transmis tehnicianul în vârstă de 50 de ani. De acum, Simona era conștientă că meciul ar putea dura încă o oră, iar revenirea adversarei reprezintă un lucru cât se poate de normal pentru un meci atât de important.

Halep și-a revenit incredibil în decisiv

Angelique a condus cu 2-0 și 30-0 pe serviciul Simonei în decisiv, iar o nouă răsturnare avea să transforme încleștarea într-un thriller pe care puțini regizori canadieni l-ar fi putut gândi. Halep a intrat din nou într-o zonă de confort, acoperind terenul cu o lejeritate fantastică! Atacurile tăioase ale nemțoaicei n-au mai deranjat-o absolut deloc, iar fiecare game din seria de 6 adjudecată de Halep în decisiv, pentru că s-a jucat la Montreal, a fost precum un upercut fulgerător pe care un boxer epuizat îl încasează în colțul ringului. S-a terminat 6-0, 3-6, 6-2, și Halep și-a luat revanșa pentru eliminarea din sferturile turneului de la Wimbledon. Dar răzbunarea nu va avea același farmec dacă românca nu va triumfa și în ultimul act de duminică, pe care Simona Halep îl va disputa în compania lui Madison Keys sau a Kristinei Kucova.


 22:15 Victoria cu Angelique Kerber, una emoționantă și spectaculoasă, nu i-a adus Simonei Halep o simplă calificare în finală! Cealaltă realizare este aceea că jucătoarea antrenată de Darren Cahill revine pe locul 3 WTA, poziție pe care nu s-a mai aflat din luna februarie, devansându-le în clasament pe Agnieszka Radwanska și pe Garbine Muguruza!

Halep nu are prea mult timp să savureze victoria de la simplu, pentru că după ora 23:00 va intra și în semifinala de dublu, împreună cu Monica Niculescu. Echipa „SiMonica” va înfrunta perechea slovenă Srebotnik/Klepac, iar Simona spune că nu știe cum va rezista din punct de vedere fizic: „Sunt aproape moartă, dar vreau să mă bucur de tenis în acest meci”.


21:50 Victorieeee URIAȘĂ‚ pentru Simona Halep: 6-0, 3-6, 6-2 în fața numărului 2 WTA, Angelique Kerber! Halep își ia revanșa cu vârf și îndesat după ce nemțoaica a învins-o de două ori în acest an (în barajul din Fed Cup și în sferturi la Wimbledon)! Simona a jucat fabulos în primul set, dar și în al treilea, demonstrând, poate pentru prima oară într-un meci important, că a ajuns la un nivel mental de mare campioană. Halep a trecut cu ușurință peste căderea din setul al doilea, obținând calificarea în 22-a finală WTA a carierei, după o oră și 40 de minute de tenis total.


21:45 Supeeerb! Halep câștigă al 5-lea game consecutiv, iar Kerber servește pentru a rămâne în meci! Simona e la un game de calificarea în a doua semifinală la rând la Rogers Cup!


21:40 Halep – Kerber 6-0, 3-6, 4-2! Simona are o adevărată tresărire de orgoliu în setul al treilea și se desprinde la 4-2, după o serie de 4 game-uri consecutive! Halep a trecut de la extaz la agoni și invers, dar acum pare în control total! Campioana noastră atacă formidabil din orice poziție, iar Kerber nu mai are timp să-și construiască atacurile!


21:30 Halep reintră în meci și egalează la 2 în decisiv!!! Simona reușește să treacă peste căderea mentală din ultima jumătate de oră, iar meciul se încinge din nou!


21:25 Situația devine dramatică: Kerber face 2-0 în devisiv, după o greșeală de începătoare a româncei. E incredibil cât de brusc s-a prăbușit jocul Simonei Halep. A 5-a jucătoare a lumii nu mai pare lucidă, în timp ce Angelique a intrat într-o zonă de confort din care greu va putea fi scoasă.


21:20 SET Kerber, 6-3! Nemțoaica trimite setul în decisiv, după un rever ratat complet de Simona! Sportiva noastră nu se mai poate concentra și începe să greșească, fiind probabil scoasă din ritm de modul în care au evoluat evenimentele în actul secund. Halep avea set și break în urmă cu puțin timp, dar nemțoaica a reușit o serie fabuloasă de 4 game-uri consecutive.


21:15 Primul moment cu adevărat delicat pentru Simona: 6-0, 3-5! Dacă în urmă cu câteva minutea avea break în față, Halep este acum obligată să facă rebreak pentru a rămâne în setul doi.


21:10 Kerber echilibrează partida și întoarce scorul în actul secund: 4-3! Nemțoaica forțează, atacă mult mai precis, iar Halep are prima ieșire nervoasă, izbind cu racheta de pământ. Simona și-a chemat și antrenorul pe teren, pentru prima oară, iar Darren a încercat să o calmeze: „Fii pozitivă, respiră și lovește mingea cu încredere. Îți vezi de jocul tău. E posibil să mai dureze 20 de minute sau o oră și 20 de minute, important e ca tu să rămâi concentrată”.


21:02 Break Halep, al 4-lea al româncei: 6-0, 3-2! Kerber nu a câștigat până acum pe serviciul Simonei, pentru că jucătoarea antrenată de Darren Cahiil are o viteză în plus atunci când servește.


20:53 Simona egalează în manșa secundă, scor 2-2, după un punct absolut fenomenal! Jucătoarea noastră face una dintre cele mai bune partide ale carierei, iar ultimul raliu a fost cireașa de pe tort: Kerber a trecut incredibil din defensivă în atac, Halep a întors câteva mingi spectaculoase, iar nemțoaica a încercat să închidă punctul cu o scurtă. Simona ajunge și îngroapă mingea în diagonală: publicul e în picoare!


20:44 Halep – Kerber 6-0, 1-2! Kerber a câștigat în sfârșit un game, dar tot Halep este jucătoarea care sclipește în actul secund, executând un nou rever magic în colțul terenului. Nemțoaica pare, totuși, mai prezentă în joc, preluând conducerea pentru a doua oară, 2-1.


20:38 SEET Simona Halep, 6-0, după doar 26 de minute!!! Halep a demolat-o pe Kerber într-un prim act în care nemțoaica s-a chinuit teribil. Serviciul secund al lui Angie a fost la pământ, aceasta necâștigând niciun punct cu mingea a doua.


20:35 Simona face spectacol pe centralul de la Montreal: 5-0 în fața favoritei secunde a competiției!!! Halep a reușit deja câteva lovituri fantastice, datorită unor reflexe pe care numai ea le putea scoate din joben. Halep a enervat-o pe Kerber după o dreaptă senzațională plasată în lungul liniei, iar Kerber cedează din nou la minge de break și trimite mult în aut!


20:25 SUPERB: Simona conduce cu dublu break, 3-0!!! Angie a avut 30-0 pe pripriul serviciu, dar a încheiat game-ul catastrofal, cu o dublă greșeală. Kerber greșește destul de mult, pe când Halep se simte confortabil din toate punctele de vedere.


20:21 Halep – Kerber 2-0! Game important câștigat de Simona, care a salvat și o minge de rebreak. Germanca încearcă să o împingă pe româncă mult în spatele liniei de fund, dar Halep ia mingea repede, răspunzând cu stil atacurilor trimide de adversară.


20:15 Halep începe semifinala cu break, 1-0! Simona și-a creat două mingi consecutive de break, fructificând-o pe prima după un forehand în fileu al adversarei.


20:05 A fost efectuată tragerea la sorți: Simona a câștigat și a ales să servească! Interesant este că Halep și Kerber, ambele jucătoare sub contract cu Adidas, s-au îmbrăcat la fel astăzi, în alb, luându-și chiar și șepcuțe de aceeași culoare. Dar nemțoaica va renunța probabil la bluza respectivă, pe sub care mai are un maieu vișiniu.


19:45 Emoțiile care i-au cuprins pe fanii Simonei i-au determinat pe aceștia să ia loc în arenă încă de acum două ore. Așa că ne imaginăm ce atmosferă vă fi peste 20 de minute, după prima minge câștigată de româncă.


19:35 Să vedem și ce a spus Halep despre adversara din această seară: „Angie poate fi mai odihnită deoarece a avut un meci scurt la simplu și nu joacă și dublu, dar eu mă simt într-o formă foarte bună. Mă aștept la un meci greu din punct de vedere fizic, cum a fost și la Wimbledon. Angie joacă un pic diferit, pentru că e stângace. Lovește bine în unghiuri, deci va trebui să alerg. Mă aștept la asta. Dar simt că fiecare meci e diferit. Va depinde mult cum mă voi simți inainte de meci. Mă simt bine acum, mă aștept și din partea ei să lupte. Deci e în regulă, voi fi pregatită”.


19:20 Se apropie meciul pe care îl așteptăm cu toții, dar nu putem uita o fază memorabilă petrecută în timpul sfertului de finală câștigat de Simona contra Svetlanei Kuznețova. Antrenorul Cahill a avut un discurs nebun după setul doi, spunându-i elevei sale: „Dacă pierzi din cauza serviciului, e vina mea”. Microfoanele nu au captat și reacția Simonei, însă noi putem face un exercițiu de imaginație: „Treaba ta, Darren, dar să știi că eu îți tai din salariu :).


19:00 Salutare, prieteni ai tenisului! Cu o oră înaintea semifinalei, totul decurge conform planului. Simona s-a antrenat normal pe centralul de la Rogers Cup, fiind supervizată de Darren Cahill. La Montreal este o zi însorită, numai bună pentru tenis: 22 de grade Celsius și nicio șansă de ploaie. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi marele meci.


Ziua revanșei pentru Simona: nemțoaica a învins-o pe româncă în ambele meciuri disputate în 2016

Simona a reușit un turneu memorabil până acum la Montreal, vine după trei victorii spectaculoase, dar are în față o adversară pe măsură! Angelique Kerber a învins-o pe Simona Halep de două ori în acest an, în sferturile de la Wimbledon (7-5, 7-6) și în barajul din Fed Cup (6-2, 6-2), astfel că partida de sâmbătă generează un interes maxim.

Românca speră să își ia revanșa în fața marei rivale, pe care în sezoanele precedente o bătea pe unde o prindea: 5-7, 6-2, 7-5 în primul tur la Saint-Raphael 2009 (hard), 6-2, 6-3 în finală la la Doha 2014 (hard) și 6-3, 5-7, 6-4 în optimile de la Toronto 2015 (hard). Astfel, istoria meciurilor directe este de partea jucătoarei antrenate de Darren Cahill, care astăzi are ocazia de a se califica în finala de la Rogers Cup pentru al doilea an la rând.

Pentru ce luptă Halep: accederea în finala cu numărul 22 și o nouă urcare în clasament

Miza meciului cu Kerber este una de o importanță majoră: după ce a urcat pe locul 4 WTA grație calificării în semifinalele din Canada, Halep mai poate face un salt în clasament cu o victorie în fața nemțoaicei. Simona ar acumula 5.655 de puncte dacă ar merge în ultimul act, trecând în fața spanioloaicei Garbine Muguruza, sportivă care are 5.482 de puncte în acest moment.

Totodată, constănțeanca luptă pentru accederea în a 22-a finală a carierei, dar și pentru un cec în valoare de 240.000 de dolari. Meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber poate fi urmărit în direct pe Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Halep va mai juca și în semifinalele probei de dublu după duelul cu Kerber, într-o partidă în care Simona și Monica Niculescu le vor întâlni pe slovenele Andreja Klepac și Katarina Srebotnik, după ora 22:00.
 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup