Româncele ratează „optimile”, la Wuhan, după o zi cu probleme mari la serviciu. Halep, învinsă de o Kasatkina inspirată: tușe luate la țintă și defensivă solidă pentru rusoaică, Simona și-a apărat o singură dată lansarea. Sorana Cîrstea, ‘out’ și ea din turul doi

Româncele ratează
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea (46 WTA) a părăsit întrecerea de la Wuhan în turul doi, învinsă de chinezoaica Qiang Wang (55 WTA) cu scorul de 6-3, 6-3, în 57 de minute de joc.
  • Simona Halep (2 WTA) părăsește de la primul meci turneul de categorie Premier 5 de la Wuhan, învinsă de rusoaica Daria Kasatkina (31 WTA) cu scorul de 6-2, 6-1.

România a rămas fără reprezentantă în turneul de la Wuhan înainte de faza optimilor. Marți, Sorana Cîrstea și, mai apoi, Simona Halep au avut evoluții slabe la serviciu, iar scorul a luat rapid proporții, în favoarea adversarelor. Sorana și-a câștigat doar de două ori serviciul în fața lui Qiang Wang, iar Simona – o singură dată în fața Kasatkinei.

Duelul Halep – Kasatkina a început spectaculos, cu break și rebreak, contre instense, în care totuși tânăra rusoaică a impresionat mai mult. Nivelul constănțencei a scăzut însă, mai ales la capitolul intensitate și determinare. Chemat de două ori în teren, Andrei Pavel nu a reușit să o capaciteze instant pe Simona, iar jocul curajos al Kasatkinei a pus în umbră reușitele izolate ale Simonei. Kasatkina își trece astfel în CV, la doar 20 de ani, o nouă victorie la o jucătoare importantă în circuit, după ce a învins-o de două ori pe Kerber.

  • Este a treia înfrângere consecutivă a Simonei în circuitul feminin și o a treia înfrângere în sezonul de hard de după Wimbledon în care impresia generală lăsată de Halep pe teren este aceea de ‘meci ratat’, încheiat fără speranță – după semifinala cu Svitolina de la Toronto și finala de la Cincinnati cu Muguruza.

La fel de greu pe serviciu a fost și meciul Soranei. Cu procentaje mici la toate capitolele reținute de statistică, Cîrstea nu a mai răbufnit nici ea, așa cum o făcuse la Seul și a câștigat de două ori mai multe game-uri pe retur, pe fondul unor erori ale chinezoaicei. Pentru a întregi lista de probleme, Sorana nu a găsit ținta nici cu dreapta: a risipit mingi în care își construise avantaj într-o primă fază.

FILMUL PAS CU PAS AL MECIURILOR PIERDUTE DE SIMONA HALEP ȘI DE SORANA CÎRSTEA

13:35 Egalitate la lovituri câștigătoare, trei erori neforțate în plus pentru Simona, dar prestație șubredă de tot pe serviciu pentru Halep, care își adaugă numele pe lista lungă a favoritelor eliminate la Wuhan. Nouă dintre cele 16 sportive aflate pe lista capilor de serie au părăsit deja întrecerea din China, iar alte trei favorite mai au încă de jucat în turul secund.


13:25 Daria Kasatkina duce până la capăt surpriza: a învins-o pe Simona Halep, 6-2, 6-1. Românca a câștigat o singură dată pe serviciu, iar meciul s-a încheiat, sugestiv, cu un winner marca Daria Kasatkina, într-o oră și 12 minute.


13:21 Kasatkina servește pentru meci, la 6-2 și 5-1, după un nou break pe lansarea Simonei, care arată deznădejde pe teren: nu sărbătorește un winner spectaculos în start de game.


13:16 Ca și în primul set, Kasatkina reușește o serie de trei game-uri câștigătoare. 4-1. Pavel are ingrata misiune de a încerca să o convingă pe Simona să nu abandoneze lupta. Limbajul corpului numărului doi mondial transmite însă altceva.


13:13 Break Kasatkina. Rusoaica are, din nou, winner-ul la ea și se distanțează la 3-1 pe tabelă.

 

 

 


13:10 Două mingi de break ratate de Simona, mingi care ies în culoarul de dublu în loc să aterizeze pe tușă, și semne de frustrare din partea numărului doi mondial. Kasatkina păstrează avantajul primei lansări în setul doi, 2-1


12:59 Kasatkina deschide setul doi cu game câștigat pe serviciu. Rusoaica a ezitat, Simona însă a alternat, din nou, retururile foarte bune – care au dus-o la egalitate, cu ratările clare, direct în plasă. 6-2, 1-0 pentru jucătoarea aflată pe poziția 31 WTA.


12:53 Set Kasatkina, 6-2. Rusoaica a câștigat primul set în istoria confruntărilor directe cu Simona Halep, în 41 de minute.

Românca a câștigat un singur punct din 12 jucate cu serviciul doi: procentajul rezultat – 8%. Iar raportul de reușită / ratare este și el unul modest – 6 erori neforțate, 13 lovituri câștigătoare,


12:50 Simona Halep ridică nivelul și anulează trei mingi consecutive de set – pe ultima cu un retur decisiv în lung de linie. Simona continuă serie bună, trimite un nou retur apăsat și fructifică prima minge de rebreak. Rămâne în set și va servi la 2-5. până acum, nu și-a apărat niciodată lansarea.


12:45 Kasatkina pune pe tabelă al cincilea game consecutiv și al treilea break pe serviciul numărului doi mondial. Mingea ei cade pe linie, spre surprinderea Simonei și a publicului, iar Simona pare că pur și simplu nu poate trece mingea decisiv pe lângă Daria. De aicim apar și mingile în fileu ale Simonei. Puștoaica de  20 de ani va servi pentru set, la 5-1.


12:38 „Nu o să țină tot timpul acest nivel. I-au intrat câteva mingi până acum… Ai încredere”, i-a transmis Andrei Pavel Simonei, la sesiunea de coaching cerută de româncă, la scorul de 1-4. Simona nu îl privește pe ‘Cneaz’ și nu pare că ceea ce aude o mulțumește. Kasatkina a confirmat cu lejeritate break-ul, cu o tură de serviciu la 15 – primul game în meci care nu ajunge la avantaj. Are 89% frecvența primului serviciu, iar inspirația pare sută la sută în jumătatea ei de teren.


12:35 Break Kasatkina: 3-1. Daria este inspirată, atentă și insistentă în defensivă, iar Simona arată primele fisuri.


12:30 Kasatkina rupe seria break-urilor, din nou cu o defensivă impresionantă. 2-1 la prima oprire la bancă, pentru odihnă.


12:20 Rebreak după schimburi intense în start de meci. Simona preia controlul cu dreapta, urcă și ea la plasă, iar punctele se împart, deoarece Kasatkina se apără bine. Rusoaica lovește decisiv la capătul unui punct dominat de Simona cu forehandul, oferindu-și prima minge de break. Simona apară, iar Kasatkina mai face rost de alte două mingi de break, pe care însă le irosește cu atacuri prea largi. De remarcat: felul în care Kasatkina a atras-o la plasă pe Simona, nelăsându-i timp de reacție, lipsa de eficiență a Simonei pe serviciul doi în acest game (zero puncte câștigate din cinci jucate) și dreapta rusoaicei care prinde tușa apărată de reverul Simonei. 1-1


12:10 Daria Kasatkina deschide partida la serviciu. O face apăsat, cu atac la plasă pe primul punct, anunțându-și clar intențiile ofensive. Simona intră însă în joc după primele două puncte: poartă lung raliul, o presează pe Kasatkina, iar un retur perfect pe tușă îi aduce break-ul în game-ul inaugural.


11:55 Centralul este gata pentru meciul Halep – Kasatkina. Karolina Pliskova a avut emoții, dar după două ore și un minut de joc este în optimi, grație unui succes cu 6-4, 3-6, 6-4 în fața numărului unu din China, Shuai Zhang. Cehoaica a lovit câștigător de 34 de ori și a avut raport poizitiv erori / winners.


11:45 Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Wuhan în turul doi, învinsă cu dublu 6-3 de Qiang Wang. Tricolora a prins o zi slabă la serviciu, având doar un punct în plus jucat cu primul serviciu, față de al doilea. „Sori” a câștigat 12 din 25 de puncte pe serviciul unu, 5 din 24 pe al doilea și a salvat doar una din opt mingi de break. Greșelile de pe linia de fund a terenului au completat tabloul unui joc modest al tricolorei reintrate în Top 50.


11:40 Wang a cerut intervenția antrenorului, dar deși reușește un super-retur, Sorana își apară pentru a doua oară în partidă serviciul. Chinezoaica va servi a doua oară pentru un loc în optimi.


11:35 Cîrstea prelungește partida, cu un break alimentat cu retururi bune. Wang va servi la 2-5.


11:33 Încă un break pentru Wang. Interesant este că astăzi, Sorana evoluează fără taping-ul pe încheietură, așa cum a făcut-o în primul meci de la Wuhan. Wang servește pentru victorie, la 6-3, 5-1.


11:28 Sorana Cîrstea are parte de 40 de minute grele de tot: este condusă cu 6-3, 4-1 de Wang, care adună punctele împrăștiate de româncă – peste 20 de ‘unforced errors’. Iar partenera ei de dublu are o zi cam la fel de proastă: Barbora Strycova a câștigat primul set al meciului direct, cu 6-2 – dar după 43 de minute de joc.


11:25 Qiang Wang mai câștigă un break, al șaselea la rând. Sorana câștigă doar 18% din punctele pe serviciul doi, iar chinezoaica găsește încă un retur decisiv, pentru un nou joc la zero.


11:22 Cea care întrerupe seria de break-uri este Wang, după șapte game-uri adjudecate de jucătoarea aflată la retur. Adi Cruciat îi cere Soranei să varieze mai mult.


11:20 Și vine rebreak-ul, pentru 1-1. Sorana pierde la zero, cu o dublă greșeală. Nici măcar răbufnire nervoasă nu vedem. Deocamdată, nimic nu îi merge.


11:18 Break în debut de set doi pentru Sorana, închis cu un passing spectaculos. 1-0, însă urmează calvarul serviciului.


11:17 Pe Central, Karolina Pliskova, una dintre jucătoarele implicate în lupta pentru numărul unu mondial, joacă set decisiv cu Shuai Zhang (26 WTA). Aici va intra pe teren Simona Halep, la finalul duelului actual.


11:15 Set Wang. Sorana Cîrstea pierde al patrulea break consecutiv, iar Wang are un prim set în cont, cu 6-3, după 25 de minute. Sorana are nouă procente în plus la frecvența primei mingi comparativ cu Wang, însă eficiența este extrem de mică – 43% puncte câștigate în spatele primului serviciu, 27% pe al doilea.


11:10 Sorana rezistă în manșă, reușind un nou break, al patrulea consecutiv în set. Servește sub presiune la 3-5.


11:05 Wang ezită. Pierde break la zero, însă momentul nu este speculat cu adevărat de Sorana, care își pierde pentru a treia oară serviciul, din nou, la zero.5-2 pentru Wang, care va servi pentru 1-0 la seturi, la nici 20 de minute de la startul meciului.


11:00 Dublu break pentru Wang, 4-1. Problema Soranei se mărește: presată de Qiang Wang pe duel cross spre rever, Cîrstea nu trimite suficient de lung și este taxată prompt cu un lung de linie care pune pe tabelă al doilea break în contul chinezoaicei.


10:57 Wang își confirmă break-ul, autoritar. Nu a pierdut niciun punct, după două ture de serviciu. Asta deși joacă o dată cu prima minge, o dată cu a doua. 3-1


10:55 Sorana cedează primul break al meciului. Tirul româncei este reglat doar la serviciu: de două ori, Wang nu a putut returna, însă românca își pierde lansarea la o nouă minge trimisă prea puternic cu dreapta.


10:50 Sorana începe bine partida, cu un game alb în care și primul, și al doilea serviciu o ajută. Chinezoaica răspunde cu o tură de serviciu închisă tot la zero, însă schimburile de mingi mai lungi sunt încheiate cu eroare de Sorana. Mingea ei ratează cu mult terenul. 1-1


10:45 Cîrstea și Wang sunt pe teren și finalizează încălzirea. Românca începe partida la serviciu.


10:35 Surpriza #7 la Wuhan: Kuznetsova, cap de serie 6 în China, a fost învinsă de franțuzoaica Cornet. Ne pregătim de începutul meciului dintre Sorana Cîrstea și Qiang Wang.


10:30 Ziua Serena. Simona Halep nu îi va trimite un SMS Serenei Williams de ziua ei, pentru că așa cum declara, nu au vorbit niciodată direct. Însă astăzi tenisul o sărbătorește pe cea care împlinește 36 de ani.


10:25 Retragere de la dublu. Cele două protagoniste de la simplu ar fi trebuit să revină pe teren pentru un meci direct la dublu. Însă, „SiMonica”, adică Simona Halep și Monica Niculescu s-au retras, astfel încât constănțeanca nu va mai avea de jucat decât un singur meci astăzi.


10:20 Salut! O nouă surpriză se conturează în această dimineață, la Wuhan. După 63 de minute de joc, meciul de pe Terenul 1,  Alizlae Cornet (42 WTA) are avantaj de un set și break în fața Svetlanei Kuznetsova – 6-3, 4-2.


Simona Halep și Sorana Cîrstea dau marți dimineață asaltul pentru optimile de finală ale ultimului turneu din seria Premier 5 din 2017. Cele două tricolore vor juca, cel mai probabil, în paralel: constănțeanca, a doua favorită a tabloului, va disputa pe Central, partida cu numărul trei, în timp ce jucătoarea din Târgoviște va evolua în meciul doi pe Terenul 1, acolo unde partidele încep însă cu o oră și jumătate mai târziu decât pe Central. Meciul Cîrstea – Wang este programat pentru ora 10:00 (ora României), însă mai întâi trebuie să se încheie pe acel teren partida dintre Kuznetsova și Cornet, pentru care organizatorii au alocat în program doar o oră de joc. De aceea, o estimare mai realistă este că acest meci nu va începe nici el înainte de ora 10:30.

Avem parte de două dueluri cu repetiție pe 2017, un al doilea act disputat pe hard, după o primă confruntare în sezonul pe zgură între aceste sportive.

Kasatkina i-a pus probleme Simonei Halep în setul doi al ambelor partide anterioare: la Roland Garros a câștigat patru game-uri consecutive

Simona Halep se duelează cu a doua jucătoare din club ’20 de ani’, la nivelul Top 35 WTA. Jelena Ostapenko este numărul unu – a zecea în clasament, iar Kasatkina este a doua adolescentă teribilă a tenisului actual. O jucătoare temperamentală și foarte extrovertită, Daria ‘mușcă’ la fel de incisiv și pe teren, cu o dreaptă letală, încărcată cu topspin, dar și în fața camerelor de luat vederi, rusoaica având declarații la fel de tranșante și de acide precum Maria Șarapova, cu care a fost în repetate rânduri comparată – ‘nu-mi place tenisul feminin, pentru că este destul de ciudat. Fetele nu joacă la fel de bine precum băieții, așa că e mult mai plăcut să vezi un meci al băieților”.

Duelul celor două de la Roland Garros, pe suprafața mai slabă a Dariei, a fost una ruptă în două: în primul set, Simona a dominat copios, bazându-se pe 13 lovituri câștigătoare pentru un 6-0 memorabil, în ziua a șaptea a turneului parizian. În setul doi însă, constănțeanca a evoluat fluctuant și a salvat în extremis decisivul, în timp ce Kasatkina găsea winner după winner și tușă după tușă. Scorul final, 6-0, 7-5, i-a adus Simonei a doua victorie în fața Kasatkinei, pe care o mai învinsese, cu 6-3, 7-5, în 2016, la turneul Premier Mandatory de la Miami.

Simona Halep dă start colaborării cu Andrei Pavel în China, într-un tip de ‘înțelegere’ pe care ne-am obișnuit să o vedem în circuitul masculin –  în varii modele de colaborare – un antrenor principal secondat de un al doilea – așa cum a făcut Djokovic cu Vajda și Becker, dar mai ales în ‘team Rafa’ cu Roig și Toni Nadal. Andrei Pavel a fost prezent la New York, iar dialogurile surprinse de camerele tv în tribună, între el și Darren Cahill, au fost consistente.

„Când Darren nu este alături de mine, cu siguranță Andrei va fi. Și aveam nevoie de cineva cu experiență să mă ajute la antrenamente, în România. Nu-mi place să mă antrenez singură. Este un tip extraordinar și mă și distrez cu el. Este mai relaxat, așa că se potrivește de minune în echipă, pentru că se aseamănă cu Darren. Muncește din greu cu mine și avem și aceeași mentalitate, pentru că amândoi venim din România. Știam dinainte de US Open – Darren l-a vrut în echipă, iar eu am fost de acord din prima, pentru că întotdeauna mi-a plăcut Andrei. A fost idolul meu când aveam 10-11 ani. Îmi plăcea stilul lui de joc, reverul și cred că ne asemănăm. Și avea picioare fantastice”,
Simona Halep, la ziua dedicată jurnaliștilor, la Wuhan

  • Darren Cahill nu va reveni în loja Simonei Halep decât la Turneul Campioanelor

Mandatul lui Andrei Pavel începe, așadar, la Wuhan, cu acest duel cu o jucătoare care se simte bine pe hard și care a obținut rezultate notabile în 2017: două victorii la Angelique Kerber în debut de an, o victorie la Jelena Ostapenko – la US Open și un set smuls ibericei Garbine Muguruza. Ca o curiozitate pentru fanii tenisului românesc, Daria este jucătoarea în fața căreia și-a început anul 2017 Irina Begu, rusoaica impunându-se în minimum de seturi pe 1.01. La precedentele trei turnee disputate în circuit, Kasatkina a ajuns de fiecare dată în faza optimilor de finală.

De partea cealaltă a fileului, Simona Halep va încerca să reînnoade șirul victoriilor pe hard, după eșecul usturăror din finala de la Cincinnati cu Muguruza și primul tur amar de la US Open, cu Șarapova.

6 dintre cele 8 jucătoare de pe lista capilor de serie care au debutat deja în competiția de la Wuhan au pierdut încă din primul tur. Doar Radwanska și Vesnina și-au câștigat până acum meciul inaugural, dintre favorite. Primele opt favorite vor debuta însă în concurs abia marți, în turul 2 – al șaisprezecimilor.

Sorana Cîrstea caută revanșa în fața #3 din China

După ce în primul tur a trecut la pas de a opta reprezentantă a Chinei în clasamentul WTA, Sorana Cîrstea se va duela cu tiza învinsei sale, în turul doi. Qiang Wang are 25 de ani, este cu patru centimetri mai scundă decât tricolora și vine după o victorie mare, în fața campioanei de la US Open, Sloane Stephens. În turneul precedent, la Tokyo, chinezoaica o învingea cu un 6-0, 6-0 incredibil pe Kristina Mladenovic, însă pierdea meciul imediat următor.

Chinezoaica a câștigat cu 6-4, 6-2 meciul direct împotriva Soranei, de la Roma. Hard-ul este însă suprafața favorită a jucătoarei care se bazează mult pe serviciu, dar și pe o viteză în deplasare și o reacție foarte bună.

La fel ca Simona, Sorana testează o variantă nouă în echipă, avându-l alături de ea de această dată pe Adrian Cruciat.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup