LIVE BLOG | Halep, eliminată de Mladenovic în turul trei la Indian Wells! Simona a ratat o groază într-un meci de groază

LIVE BLOG | Halep, eliminată de Mladenovic în turul trei la Indian Wells! Simona a ratat o groază într-un meci de groază
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a fost învinsă de Kristina Mladenovic (Franța, 26 WTA) în turul al treilea al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, scor 3-6, 3-6.

Simona Halep nu are forța să revină și pierde cu scorul de 6-3, 6-3 în fața unei jucătoare aflate în mare formă, Kristina Mladenovic! În ciuda scorului clar cu care s-a impus franțuzoaica, meciul a fost unul echilibrat, însă diferența s-a făcut la șansele de break irosite de a 4-a favorită. Halep a reușit doar trei break-uri din 22 de ocazii – o statistică uluitoare pentru acest nivel! În schimb, Mladenovic a avut un procentaj decent la retur, de 50%, convertind 6 mingi de break din 12.

Kiki a fost mai tare decât Simona din punct de vedere psihic, dar și fizic! Halep nu a putut să forțeze în multe momente importante, din cauza problemei care, se pare, încă îi afectează piciorul stâng. Darren Cahill a sfătuit-o pe constănțeancă, într-o pauză de odihnă, să-și menajeze genunchiul… Iar atunci când nu joci la capacitate maximă, e imposibil să învingi o „fiară” precum Mladenovic, care în ultima luna a câștigat un titlu, la Sankt Petersburg, și a jucat o finală în circuitul WTA – la Acapulco.

Lupta a fost aprigă în primul set, iar Halep se afla într-o situație favorabilă după o jumătate de oră, având 3-2 cu break. Românca și-a pierdut apoi din consistență, iar Mladenovic a prins curaj, adjudecându-și actul după o serie de 4 game-uri consecutive. Deși s-a chinuit să-și facă serviciul în multe rânduri, franțuzoaica a fost împinsă de Simona către linia de sosire, cu multe erori comise pe mingile de break. În setul al doilea nu a existat suspans, cu excepția game-ului în care franțuzoaica a ratat trei mingi de meci, la 5-2, iar scorul final a fost stabilit după o oră și 44 de minute, 6-3, 6-3.


23:50 Halep – Mladenovic 3-6, 3-5! Ce game fabulos câștigă Simona, după ce salvează trei mingi de meci ale adversarei. E adevărat că a ajutat-o și Kiki, care a comis 5 „duble” într-un game.


23:37 Halep continuă să irosească șanse de break și nu își mai poate controla nervii, aruncându-și racheta în pământ! Prea multe ocazii ratate prea ușor de Simona, iar franțuzoaica servește pentru meci la 6-3 și 5-2.


23:27 Simona nu își pierde definitiv concentrarea și forțează cu serviciul, apropiindu-se la 2-3 în setul doi! Ea îl cheamă și pe Darren Cahill în pauza dintre game-uri, iar acesta îi spune să devină mai agresivă, dar să aibă și grijă de genunchiul la care a simțit dureri în ultima vreme.


23:15 Halep – Mladenovic 3-6, 1-2! Simona nu reușește să-și intre în ritm, deși pune o presiune constantă cu returul. Kiki este însă mult mai curajoasă și reușește break-ul și în acest set.


23:04 Simona pierde primul set cu 6-3, după 55 de minute! Deși s-au disputat doar 9 game-uri, au fost multe raliuri maraton, iar franțuzoaica a fost mai agresivă în momentele cheie.


23:00 Mladenovic îi ia serviciul constănțencei încă o dată, 5-3, după o lovitură năprasnică a jucătoarei din Hexagon. Simona este dezorientată și se așază pe scaunul de odihnă, deși mai e un game până la pauză.


22:55 Moment delicat pentru Simona: franțuzoaica revine de la 0-30, salvează și o minge de break, a 14-a de astăzi a româncei, iar scorul devine 3-4, după 45 de minute!


22:50 Halep nu își poate valorifica break-ul, pentru că Mladenovic prinde câteva retururi violente și egalează la 3!


22:45 Simona întoarce scorul și conduce cu 3-2! Constănțeanca nu are probleme pe propriul serviciu, spre deosebire de Mladenovic, care nu mai rezistă și greșește atacul la minge de break.


22:38 Halep – Mladenovic 1-2, după 27 de minute! Încă un game maraton pe serviciul franțuzoaicei, care se chinuie teribil, dar momentan îi face față Simonei. Au fost 5 mingi de break salvate de Kiki în game-ul anterior, încheiat în 10 minute.


22:23 Break pentru Halep în startul meciului, scor 1-0! Simona câștigă un game infernal, de 13 minute, după un forehand perfect, la care Mladenovic nu a avut reacție.


22:05 Jucătoarele sunt la încălzire, ambele îmbtăcate la fel, într-un echipament Adidas de culoare albastră. Simona a câștigat tragerea la sorți și a decis să-și lase adversara să servească prima.


21:45 Meciul va începe la ora stabilită, 22:00, pentru că prima partidă de pe terenul 3, dintre Davis și Goerges, s-a încheiat rapid, cu victoria americancei, scor 6-1, 6-4. Astfel, potențiala adversară a Simonei din optimi este Lauren Davis, locul 38 mondial.


21:25 Halep are mai mulți susținători decât Mladenovic la Indian Wells și sperăm că publicul va conta și astăzi, așa cum s-a întâmplat și la meciul cu Vekic: „Sunt fericită că am avut atât de mulți suporteri români în tribune, i-am auzit mereu susținându-mă și mi-au dat energie. Ei mă apreciază și vin mereu să mă susțină. Nu mi-aș putea dori nimic mai mult și aș vrea să le mulțumesc pentru acest lucru”, a fost declarația de dragoste pe care Simona le-a făcut-o românilor, după calificarea în turul 3, la conferința de presă.


21:10 Am identificat și motivul pentru care Simona este extrem de relaxată! Ea a ieșit în oraș înaintea meciului, iar un domn misterios, nu doar că a binedispus-o, dar se pare că i-a cumpărat și ceva de băut. Nu cunosc identitatea tânărului din imagine, dar aștept informații care pot duce la descoperirea ei.


20:55 Unul dintre cititorii noștri fideli, Toma, a postat o analiză interesantă în secțiunea de comentarii: „Pentru a câștiga, Simona trebuie să pună în teren primul serviciu și s-o țină pe Kiki numai în spatele liniei de fund, s-o scoată din ritm și mai ales să stea cu curaj în teren, să preia din forța mingilor franțuzoaicei. Astfel, Kiki va evita să mai pună scurtele slice. Trecerea în defensivă îi va fi fatală, Kiki va veni peste ea lăsând-o fără soluții. Fizic e un dezechilibru de forțe, totuși, cine impune ritmul și are inițiativa câștigă”.


20:40 Buna seara, fani ai tenisului! Ne așteaptă un meci de care pe care, într-o atmosferă incendiară atât la propriu, cât și la figurat! Dacă în România avem o vreme ploioasă, în deșertul californian de la Indian Wells sunt 33 de grade Celsius. Bineînțeles că Simona este avantajată de aceste condiții, constănțeanca devenind imună la temperaturile ridicate datorită ieșirilor dese pe plaja din Mamaia. Eu sunt Alex Tăcină și vă invit să comentăm împreună înaintea, în timpul și după jocul dintre Halep și Mladenovic.


Adversara Simonei se află în cea mai bună formă a carierei

Halep se află în fața unui meci dificil, contra franțuzoaicei Mladenovic, iar constănțeanca trebuie să joace un tenis de nivel înalt pentru a obține victoria! Adversara Simonei traversează o perioadă extraordinară, venind după un titlu câștigat la Sankt Petersburg în luna februarie, primul al carierei, dar și după o finală atinsă în martie la Acapulco. În tot acest timp, Halep a absentat din circuit, pentru a se recupera după o accidentare la genunchi, iar tratamentul a avut succes.

Halep: „Returnez bine și trebuie să am încredere”

Simona este conștientă de faptul că partida are un grad mare de dificultate, însă spune că nu se simte sub presiune: „O cunosc destul de bine pe Mladenovic, joacă bine în momentul ăsta. Ea a câștigat un turneu, a făcut o finală, eu am stat vreo patru-cinci săptămâni, așa că nu va fi ușor. Însă nu am nimic de pierdut, vreau doar să fiu sănătoasă și să încerc să joc cât de bine pot. În opinia mea, returnez foarte bine și trebuie să am încredere”, a declarat numărul 4 mondial la Digisport.

Franțuzoaica a învins-o de două ori pe Simona

În runda precedentă, Simona a reușit să convingă, trecând de croata Donna Vekic (86 WTA) cu 6-4, 6-1. Kristina nu a avut nici ea emoții și a învins-o pe Annika Beck (Germania, 61 WTA), scor 6-0, 7-5. Halep și Mladenovic s-au mai confruntat de trei ori până acum, iar istoria meciurilor directe este, în mod surprinzător, de partea sportivei din Hexagon. Aceasta a câștigat cu 7-6, 6-4 la Paris 2014 și cu 2-6, 6-0, 7-6 la Birmingham 2015, în timp ce Simona s-a impus la Cincinnati 2015, scor 7-5, 5-7, 6-4.

Dacă trece de obstacolul de astăzi, Halep va avea șansa să întâlnească în „optimi” o jucătoare mai accesibilă decât Mladenovic! Ar urma o întâlnire cu câștigătoarea meciului dintre Julia Goerges (Germania, 50 WTA) și Lauren Davis (SUA, 38 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup