LIVE BLOG | Simona Halep câștigă duelul românesc de la Wuhan, profitând de retragerea Irinei Begu la scorul de 6-3, 2-0! Posibilele adversare din „optimi”

LIVE BLOG | Simona Halep câștigă duelul românesc de la Wuhan, profitând de retragerea Irinei Begu la scorul de 6-3, 2-0! Posibilele adversare din
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a trecut de Irina Begu (26 WTA), scor 6-3, 2-0 (abandon), și s-a calificat în optimile turneului Premier 5 de la Wuhan (China), dotat cu premii de 2,3 milioane de dolari.
  • Pentru un loc în sferturile de finală, Halep se va duela miercuri cu câștigătoarea meciului dintre Yaroslava Șvedova (Kazahstan, 41 WTA) și Roberta Vinci (Italia, 15 WTA).

Simona Halep merge în optimile de finală de la Wuhan: Irina Begu s-a retras la scorul de 6-3, 2-0 pentru Halep, din cauza unor dureri la spate! Irina a primit îngrijiri medicale în pauza dintre seturi, suferind teribil în cele două game-uri care au urmat. Bucureșteanca a decis să abandoneze, astfel că Halep duce scorul meciurilor directe cu Begu la 5-0! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill ar putea să dea peste Yaroslava Șvedova (41 WTA) în optimi, eleva românului Victor Ioniță jucând mâine împotriva Robertei Vinci, numărul 15 WTA.

Irina Begu a început să acuze probleme pe finalul primului act, însă jocul a fost unul destul de intens până în acel moment. Cele două jucătoare s-au angrenat în schimburi rapide din spatele liniei de fund, Simona controlând totuși majoritatea punctelor. Begu avea speranțe că poate face un meci mare după ce i-a luat serviciul favoritei 4 încă din primul game, însă Halep și-a ridicat repede nivelul. Simona a câștigat următoarele 4 game-uri și a menținut un ritm extraordinar până în momentul în care Irina a cedat din punct de vedere fizic.

Halep va juca în optimile de la Wuhan pentru a doua oară în carieră, după ce a mai făcut-o și în 2015, atunci când a pierdut în fața Johannei Konta, scor 6-3, 3-6, 7-5. Pentru performanța atinsă în cadrul turneului aflat la a treia ediție, Simona va fi recompensată cu un cec în valoare de 26.900 de dolari.


13:15 Halep – Begu 6-3, 1-0! A început setul secund după o pauză lungă, în care Begu a primit tratament pentru o accidentare la spate. Irina nu poate lovi mingea la capactiate maximă din cauza durerilor, comite două duble greșeli, iar Simona începe cu break actul secund.


13:05 Irina Begu are probleme fizice! După ce a pierdut primul set, bucureșteanca a solicitat un time out medical din cauza unor dureri la spate. Irina primește acum îngrijiri în afara arenei. 


13:00 Seeet Simona Halep, scor 6-3, după 50 de minute de de joc!!! A fost un set lung, în care Simona s-a impuns grație unui tenis solid jucat de pe linia de fund. Irina s-a încăpățânat să lovească din spatele terenului, dar nu a avut nicio șansă, Simona contrându-i atacurile fără probleme.


12:47 Halep – Begu 5-2! Simona menține un ritm excelent și o chinuie pe Irina cu multe lovituri plasate în colțurile terenului. Fanii numărului 5 WTA nu sunt impresionați numai de jocul favoritei lor, ci și de costumația extravagantă.


12:40 Halep câștigă patru game-uri consecutive și are un avans confortabil, 4-1! Begu, în criză de idei, își cheamă antrenorul pentru sfaturi: „Este bine ce ai făcut până acum. Ai muncit, nu s-a legat, dar se leagă de acum. Hai, știu că poți”, i-a spus Artemon Apostu Efremov.


12:28 Simona își câștigă serviciul pentru prima dată, după un game închis cu un as, 2-1! A 4-a favorită se așază relaxată în scaun la prima pauză de odihnă.


12:25 Halep – Begu 1-1, după două game-uri disputate. Niciuna dintre cele două jucătoare nu și-a făcut serviciul până acum, jocul fiind unul cu multe greșeli.


12:06 Jucătoarele se încălzesc înaintea duelului din turul al doilea. Simona Halep va servi prima în meciul contra Irinei Begu.


11:50 Shuai Zhang, coșmarul Simonei de la Australian Open, a învins-o pe Shuai Peng cu 6-7, 6-3, 6-4, astfel că Halep și Begu sunt așteptate pe terenul central de la Wuhan.


10:55 Mai avem de așteptat până la meciul dintre Halep și Begu! Chinezoaicele Peng și Zhang au intrat în decisiv pe central, scor 7-6, 3-6, așa că e timp să reflectăm asupra colajului de mai jos. Cine a câștigat duelul românesc în privința vestimentației la petrecerea jucătoarelor?


10:35 Meciul pe care îl așteptăm va începe după ora 11:00, pentru că Peng și Zhang nu au de gând să părăsească prea repede arena centrală. Scorul este 7-6, 3-3 în duelul chinezoaicelor.


10:15 Insomnie la Wuhan. Simona Halep nu se poate odihni în China din cauza fusului orar: „M-am antrenat bine, dar în afara terenului sunt obosită, nu pot dormi ca de obicei. Noaptea trecută am dormit patru ore, așa că sunt mai bine decât în prima noapte”, a declarat Simona pentru Digisport. Constănțeanca nu a părut însă obosită la petrecerea jucătoarelor, acolo unde a avut o apariție wow.


10:00 Halep vs Begu, meciul orgoliilor. În acest an s-au iscat mai multe controverse, atât în timpul, cât și după partida jucată de Halep și Begu la Madrid. Simona i-a acuzat pe oamenii din staff-ul Irinei că vociferează prea mult, distrăgându-i în acest fel atenția de la meci. Mai mult, la interviul acordat pe teren, Halep a fost ironică, spunând că setul pierdut a fost un cadou pe care i l-a făcut colegei din echipa de Fed Cup cu ocazia sărbătorilor Pascale.


09:45 Simona e gata de luptă! A 5-a jucătoare a lumii și-a asigurat fanii că nu mai are niciun fel de probleme din punct de vedere fizic, după ce săptămâna trecută s-a retras de la Tokyo din cauza unei accidentări la picior. Un lucru important: sportiva nu e însoțită de antrenorul Darren Cahill la Wuhan, ci doar de Daniel Dobre, cunoscut sub numele de „Brică” în lumea tenisului românesc. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări meciul Halep – Begu împreună cu voi.


Halep revine pe teren după o vacanță de două săptămâni, ultimul meci disputat în circuit datând din 8 septembrie, atunci când a pierdut în fața Serenei Williams la US Open, în „sferturi”, scor 2-6, 6-4, 3-6. De partea cealaltă, Begu a fost mult mai activă în ultima perioadă, însă nu a reușit să impresioneze absolut deloc. După ce a fost eliminată în primul tur la US Open (0-6, 4-6 cu Lesia Tsurenko), bucureșteanca a pierdut repede și la Seul, cu Jana Cepelova, scor 3-6, 6-4, 3-6 în runda a doua! Irina a câștigat greu în turul inaugural la Wuhan, 4-6, 7-6(4), 6-2 cu Elizaveta Kulichkova (Rusia, 135 WTA), obținând astfel biletul pentru duelul cu Simona, sportivă calificată direct în manșa secundă grație statutului de favorită 4.

Begu e cotată cu șanse minime la calificarea în optimile din China, ținând cont că nu a reușit să o învingă niciodată pe Halep în carieră! Irina a dezvoltat un adevărat complex în fața Simonei, outsidera pierzând toate cele 4 întâlniri contra elevei lui Darren Cahill: 6-3, 6-4 în sferturi la București 2007 (zgură), 7-5, 6-2 în primul tur la București 2008 (zgură), 6-4, 6-2 în optimi la Hobart 2012 (hard) și 6-3, 0-6, 6-1 în sferturi la Madrid 2016. Jucătoarea care va învinge luni se va întâlni în faza următoare cu Yaroslava Șvedova (Kazahstan, 41 WTA) sau cu Roberta Vinci (Italia, 15 WTA). Meciul dintre Halep și Begu poate fi urmărit LIVE BLOG pe www.prosport.ro și în direct la TV pe Digisport 2.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen