Halep a pierdut meciul cu Kerber de la Turneul Campioanelor după un joc fără ritm! Simona, obigată să treacă în două seturi de Cibulkova pentru a fi sigură de calificare | CALCULE

Halep a pierdut meciul cu Kerber de la Turneul Campioanelor după un joc fără ritm! Simona, obigată să treacă în două seturi de Cibulkova pentru a fi sigură de calificare | CALCULE
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a fost învinsă marți de Angelique Kerber (1 WTA), în al doilea meci al Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor, scor 6-4, 6-2.

17:45 Grupa Roșie se complică după meciul dintre Dominika Cibulkova și Madison Keys, câștigat de americancă cu 6-1, 6-4!Halep poate rata semifinalele chiar dacă câștigă cu 2-1 la seturi contra Cibulkovei, existând însă și posibilitatea să meargă în careul de ași cu o înfrângere cu 2-1 la seturi. Scenariile pentru ultima etapă, care o implică pe Simona, sunt următoarele

  • Halep are nevoie de o victorie în minimum de seturi joi, contra Cibulkovei, pentru a fi sigură de calificarea în semifinale.
  • Halep se califică în semifinale dacă o învinge pe Cibulkova cu 2-1 la seturi, iar Kerber câștigă cel puțin un set cu Keys.
  • Halep se califică în semifinale dacă pierde cu 2-1 la seturi cu Cibulkova, iar Kerber o învinge pe Keys.
  • Halep pierde calificarea dacă trece cu 2-1 la seturi de Cibulkova, iar Keys o învinge pe Kerber.
  • Halep ratează calificarea dacă pierde cu 2-0 la seturi în fața Cibulkovei.


Halep avea speranțe înaintea duelului cu Kerber că poate obține calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor încă de marți, însă liderul mondial a readus-o pe Simona cu picioarele pe pământ! „Angie” a fost mult mai consistentă decât Halep, care a avut doar câteva sclipiri, jucătoarea din Constanța pierzând meciul după o oră și 24 de minute, scor 6-4, 6-2. 

Simona a avut totuși un nivel de joc ridicat într-un prim set echilibrat, lăsând impresia că poate înclina balanța în favoarea ei. Halep a revenit frumos de la 1-3, preluând conducerea cu 4-3, scor la care a ratat și o minge de break! A fost momentul decisiv al primei manșe, pentru că Angie și-a așezat din nou jocul, adjudecându-și actul inaugural după o serie de trei game-uri la rând, scor 6-4..

Halep a rămas deconcentrată, iar Kerber a menținut un nivel extraordinar, astfel că scorul a căpătat proporții! Simona nu a mai reușit să puncteze decât la 0-2 și 1-5, în momente care practic nu mai contau! În ciuda câtorva puncte spectaculoase pe care eleva lui Darren Cahill le-a generat cu reverul, Halep nu a mai putut să revină în meci, cedând în minimum de seturi: 6-4, 6-2.


16:03 Halep pierde meciul cu Kerber, scor 6-4, 6-2, iar constănțeanca rămâne cu o victorie în grupă și pică pe locul secund! „Am făcut un meci bun, sunt foarte fericită”, a spus liderul mondial după ce a trecut fără prea mari emoții de Simona. În runda a doua din Grupa Roșie a mai rămas de disputat meciul Cibulkova – Keys, în urma căruia Halep va afla de ce rezultat are nevoie în fața slovacei pentru a merge în semifinale.

În principiu, Simona trebuie să o învingă joi pe Cibulkova, însă mai multe calcule vom face la finalul zilei. În acest moment, nici Kerber nu este sigură de accederea în careul de ași, liderul mondial așteptând victoria Dominikăi Cibulkova. În caz contrar, grupa se complică, iar ambele jucătoare calificate în semifinale se vor decide joi.


15:55 Simona se apropie la 2-5, dar mai devreme s-a petrecut un moment care exprimă starea confuză prin care trece românca. Halep a crezut că jocul s-a încheiat, deși scorul era 40-30, și a avut intenția de a se așeza pe scaun. Și-a dat însă seama că mai e de jucat, s-a întors și a a câștigat mingea de game.


15:53 Halep – Kerber 4-6, 1-5! Simona lasă impresia că s-a resemnat, lovește fără vlagă, iar constănțeanca se află într-o situație extremă.


15:48 „Angie” prinde viteză și se duce la 4-1! Nemțoaica face dublu break-ul, astfel că va fi extrem de dificil pentru Simona să mai reintre în meci. 


15:45 Simona e condusă cu set și 3-1! Din nou, românca face două puncte magice, la rând, dar sclipirile nu sunt de ajuns în fața unei jucătoare atât de constante precum Kerber. Game-ul e încheiat slab de Halep, care e prinsă pe picior greșit de nemțoaică.


15:38 Halep – Kerber 4-6, 1-2! Constănțeanca întrerupe în sfârșit seria nemțoaicei, după un game în care s-a enervat și a lovit cu furie toate mingile. Românii din tribune încep să spere și se ridică în picioare.


15:33 Se îngroașă gluma: Kerber se desprinde la 6-4 și 2-0, iar jocul fluctuant al româncei nu generează mari speranțe de revenire în acest moment.


15:28 Halep rămâne deconcentrată, iar Angie începe cu break și actul secund, 1-0! Nemțoaica ajunge la 4 game-uri consecutive, iar Simona e obligată să rupă seria cât mai repede.


15:25 Kerber câștigă primul set, scor 6-4, după 43 de minute de joc! Halep salvează o minge de set, însă la a doua nu se așază corect pe lovitură, trimițând cu reverul în fileu.


15:20 Ocaziile ratate se răzbună și în tenis, iar Kerber face 5-4 și urmează să servească pentru set! Simona are nevoie de câteva sfaturi, astfel că Darren Cahill e solicitat în pauza dintre game-uri: „Ai servit bine, continuă să joci ca și până acum, rămâi agresivă”, au fost câteva din indicațiile transmise de australian.


15:15 Simona ratează o șansă importantă, la 40-30 pe serviciul adversarei, iar Angie egalează la 4. În tribune sunt câțiva spectatori de gală, printre care și marea campioană Martina Hingis.


15:11 Halep – Kerber 4-3! Revenire excelentă a Simonei, care preia conducerea în fața liderului mondial după un game alb! Angie e surprinsă de ritmul impus de Simona, iar acum va trebui să servească sub presiune. 


15:08 Simona își ridică nivelul și reușește primul ei break, 3-3! Constănțeanca a accelerat și nu i-a lăsat nicio șansă nemțoaicei în ultimele două schimburi.


15:02 Kerber are în continuare un break în față, 3-2! Chiar dacă Halep își face serviciul încă o dată, românca pare puțin mai încordată decât adversara sa.


14:55 Halep – Kerber 1-2! Românca punctează și ea, pe propriul serviciu, în urma unui rever ratat complet de liderul mondial.


14:51 Kerber își face serviciul, scor 2-0, și scapă cu bine de un game maraton. Simona a reușit câteva puncte minunate, alternate însă cu greșeli ușoare.


14:43 Kerber începe cu break, 1-0, după un punct în care Halep s-a apărat eroic. Simona a scos câteva mingi imposibie, dar a cedat până la urmă în fața atacurilor nemțoaicei.


14:33 Simona a intrat în arenă, fiind efectuată deja și tragerea la sorți. Angie a câștigat tragerea supervizată de arbitrul Kader Nouni, iar nemțoaica o lasă pe Halep să servească prima.


14:15 Antrenorul Darren Cahill și-a luat toate măsurile înaintea meciului cu Kerber, care este o jucătoare de mână stângă. Australianul i-a adus Simonei Halep un sparring partner stângaci la antrenamentul de azi.


14:00 Interesant e că Halep se bucură de o susținere fantastică la Singapore! Pe lângă asaticii care o simpatizează, sportiva e încurajată din tribune de mulți români: „E frumos, întotdeauna e frumos să joc cu susținerea fanilor. Mă simt ca acasă peste tot. Aici am văzut multe steaguri în tribune, ceea ce a făcut totul special. Vreau să le mulțumesc românilor că au venit. E incredibil. Au venit atâta drum până aici”, a spus Simona după meciul cu Keys.


13:45 Un fan din Turcia îi promite Simonei, prin intermediul rețelei Twitter, o înghețată turcească dacă o învinge pe „Angie”. Îl informez că ar fi bine să o livreze la Singapore, acolo unde sunt 26 de grade Celsius, și nu la Constanța (10 grade Celsius).


13:30 Salutare! Halep e singura jucătoare care nu a pierdut set la Turneul Campioanelor după prima rundă, iar această performanță o face pe Simona să arate ca în fotografia de mai jos (Foto: Halep Band). Eu sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi meciul dintre Halep și Kerber, în urma căreia constănțeanca se poate califica în semifinale încă de azi, cu o victorie în două seturi.


Simona se califică în semifinale încă de azi dacă învinge în două seturi

Halep și Kerber, jucătoarele care s-au impus în prima etapă a grupei, se întâlnesc într-un meci de zile mari, care poate decide prima calificată în careul de ași! Simona își asigură biletul pentru semifinale încă de marți dacă trece în două seturi de nemțoaică, dar își atinge obiectivul chiar și în cazul în care câștigă în trei seturi, iar Madison Keys o învinge pe Dominika Cibulkova în celălalt meci (ora 16:00). Ambele partide sunt transmise în direct de Digisport 2 și Dolce Sport 2.

Halep, singura jucătoare care nu a pierdut set la Turneul Campioanelor

Halep a ajuns într-o situație favorabilă datorită victoriei lejere pe care a obținut-o duminică în fața americancei Keys, scor 6-2, 6-4. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill este singura de la Turneul Campioanelor care nu a pierdut set până acum, toate celelalte partide fiind decise în trei manșe: Angelique Kerber – Dominika Cibulkova 7-6, 2-6, 6-3, în Grupa Roșie, Agnieszka Radwanska – Svetlana Kuznețova 5-7, 6-1, 5-7, în Grupa Albă, și Garbine Muguruza – Karolina Pliskova 2-6, 7-6, 5-7, în Grupa Albă.

Halep – Kerber, episodul cu numărul 8

Rivalitatea dintre Simona și liderul mondial „Angie” a ajuns la al 8-lea episod, iar constănțeanca a fost actrița princpală până acum. Ea conduce cu 4-3 în meciurile directe, grație victoriilor cu 5-7, 6-2, 7-5 în primul tur la Saint-Raphael 2009 (hard indoor), 6-2, 6-3 în finala de la Doha 2014 (hard), 6-3, 5-7, 6-4 în optimi la Toronto 2015 (hard) și 6-0, 3-6, 6-2 în semifinale la Montreal 2016 (hard). De partea cealaltă, Kerber a triumfat cu 6-2, 6-2 în Grupa Mondială din Fed Cup 2016 (zgură indoor), 7-5, 7-6(2) în sferturi la Wimbledon 2016 (hard) și 6-3, 6-4 în semifinale la Cincinnati 2016 (hard).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup