LIVE BLOG – Cupa Davis, prima zi. Coșmar la Dnipropetrovsk! Hănescu a pierdut meciul, de la 2-0 la seturi! România vs Ucraina: 0-2

LIVE BLOG - Cupa Davis, prima zi. Coșmar la Dnipropetrovsk! Hănescu a pierdut meciul, de la 2-0 la seturi! România vs Ucraina: 0-2
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:25 CALVARUL A LUAT SFÂRȘIT! Marchenko reușește meciul vieții și întoarce întâlnirea cu Hănescu de la 0-2 la seturi, scor final: 6-4, 6-2, 3-6, 6-7, 4-6. Misiunea echipei conduse de Andrei Pavel în Ucraina devine foarte dificilă, însă așa cum aproape imposibilul s-a produs în această seară, se poate realiza și în zilele ce urmează! Illya Marchenko este erou pentru ucrainieni și se prăbușește pe teren de bucurie, în timp ce echipa României pare dezolată, fiind nevoită să câștige toate cele trei meciuri care urmează: dublu mâine și două la simplu duminică! Jocul lui Hănescu în ultimele trei seturi nu poate fi caracterizat decât ca unul prăbușit!


UPDATE 20:18 Reprezentantul Ucrainei cere îngrijiri medicale, semn că își fac și crampele simțită prezența! Totuși, în jocul lui nu se observă nicio urmă de oboseală, plimbându-l pe Hănescu prin colțurile terenului. Marchenko explodează după un rever câștigâtor în cros și îndeamnă publicul la mai mult entuziasm, nu că acesta nu ar fi prezent în Megaron Tennis Club!


UPDATE 20:10 Marchenko are nouă vieți!! Își ia serviciul înapoi, urmând să salveze alte trei mingi de break. Illya își consolidează serviciul și în acest moment este favorit la câștigarea partidei! Oare câți ucrainieni mai sperau că se va ajunge aici. Încă o dovadă că în tenis e posibil orice!


UPDATE 20:00 BREAK ROMÂNIA! Victor reușește să rupă serviciul ucraineanului și e nevoie să-și păstreze calmul pentru a menține reprezentativa României în joc!


UPDATE 19:50 GREU pentru Victor să-și revină după ratarea a trei mingi de meci. Totuși, rezistă în partidă și egalează scorul la 2. În decisiv nu se joacă tie-break, în Cupa Davis!


UPDATE 19:40 INCREDIBIL!!! Hănescu ratează trei mingi consecutive de meci, conducând cu 6-3 în tie-break, iar apoi ucraineanul tranșează setul grație a cinci puncte consecutive jucate impecabil! 7-6 (8-6) Ucraina și situația devine dramatică la Dnipropetrovsk!


UPDATE 19:24 Punctul cheie al jocului? Hăne salvează două mingi de break, care puteau fi echivlente cu trimiterea partidei în decisiv. Românul trimite un rever câștigător în lung de linie la 30-40, care este dat în teren de arbitrii. Ucrainienii protestează, dar în zadar, tabela indicând 6-5.


UPDATE 19:14 Hănescu nu se pierde cu firea. Face punctul meciului printr-un voleu de mare finețe la fileu și își consolidează serviciul încă o dată. 5-4 România și Illya va servi pentru a ține Ucraina în meci!


UPDATE 19:07 Lui Marchenko îi tremură mâna și Hănescu are șansa unui break. Din păcate, nu o fructifică și îi oferă o bulă de oxigen adversarului său. Românul trimite o scurtă în fileu la avantaj pentru Ucraina și scorul este 4-4!


UPDATE 19:03 Câte un game în dreptul fiecărui jucător și tensiunea crește la Dnipropetrovsk pe măsură ce setul se apropie de final. 4-3 România! 


UPDATE 18:52 România preia conducerea, 3-2! Hănescu își consolidează serviciul și presiunea se mută pe umerii Ucrainei. Staff-urile celor două reprezentative se ridică în picioare după fiecare punct câștigat de cei doi artizani.


UPDATE 18:47 Niciun break în actul patru! Hăne și Illya merg cap la cap cu serviciul, dar ucraineanul devine din ce în ce mai periculos. Dă dovadă de o risipă de energie ieșită din comun, alergând după fiecare minge de parcă viața lui ar depinde de asta! Scorul este 2-2 și Victor începe să aibă probleme pe propriul serviciu! 


UPDATE 18:40 Fanii germani sunt la putere! Cam așa arată atmosfera unui meci din Cupa Davis. Tribune pline pentru meciul Florian Mayer (Germania) – Feliciano Lopez (Spania), scot 7-6, 3-3, în acest moment.


UPDATE 18:32 SET UCRAINA! Marchenko a prins curaj, iar loviturile decisive încep să-i intre. Ucraineanul a servit impecabil la 5-3 și a închis manșa a treia: 3-6! Hăne trebuie să se trezească pentru ca dramatismul din Megaron Tennis Club din Dnipropetrovsk să nu crească. Meciul poate fi urmărit pe TVR 2 și comentatorul partidei ne transmite că n-a văzut o sală la fel de modestă ca cea în care se joacă de când comentează meciuri în Cupa Davis!


UPDATE 18:20 Argentina întâlnește Italia pe teren propriu, acolo unde are loc o ceremonie pe măsură. Rezultate din Cupa Davis: Federer (Elveția) – Bozoljac (Serbia): 6-4, 7-5, 6-2, Kohlschreiber (Germania) – Bautista (Spania): 6-2, 6-4, 6-2


UPDATE 18:13 Hăne a făcut break, dar ucraineanul își regăsește lovitura lui de bază, forehandul. Illya afișează un tenis de calitate în acest moment, realizând multe lovituri direct câștigătoare! Victor își scade nivelul, pierde pentru a doua oară consecutiv serviciul și tabela indică 4-2 pentru Ucraina, setul 3.


UPDATE 18:03 1-1 în actul 3! Slice-ul lui Marchenko iese de puțin în out și Hăne egalează! Încă o dovadă că tehnica nu îl ajută pe Illya!  


UPDATE 17:57 SET ROMÂNIA!!! Victor își face serviciul și îi frânge moralul adversarului său! Ecartul se mărește la două seturi diferență, iar echipa tricoloră se află la un singur pas pentru a egala situația la general!


UPDATE 17:52 Câte un game pe propriul serviciu în dreptul fiecăruia dintre jucători, 5-2, iar Hănescu va servi pentru actul al doilea în câteva secunde!


UPDATE 17:43 DUBLU BREAK ROMÂNIA! Hănescu ia o opțiune importantă pentru a-și adjudeca și setul doi! Erorile neforțate ale ucraineanului se înmulțesc, în timp ce sincronizarea la retur al lui Victor devine din ce în ce mai bună: 4-1!


UPDATE 17:37 VICTOR RUPE SERVICIUL lui Marchenko încă o dată. Șansele ratate se răzbună și în tenis, iar România conduce cu 2-1 în actul doi. Atmosfera în sala din Dnipropetrovesk este destul de agitată, în ciuda numărului mic de spectatori aflați în tribune.


UPDATE 17:31 Victor a fost supus la trei mingi de break pe care și le-a creat ucraineanul, apoi și -a menținut echilibrul și a egalat situația în manșa a doua: 1-1.


UPDATE 17:23 „Armada roja” e gata de aventură în Germania! Spania, fără Rafael Nadal – accidentat, va avea parte de o întâlnire de gradul trei în fața lui Kohlschreiber și Mayer! 


UPDATE 17:17 SET ROMÂNIA!!! Ucraineanul lovește „sălbatic” din toate pozițiile, însă Victor știe să-i controleze mingile! 1-0 la seturi pentru Hănescu, dar românul mai are mult de muncă.


UPDATE 17:10 Experiența lui Victor face legea în Megaron Tennis Club din Dnipropetrovsk! Își face serviciul categoric și România se găsește din nou în față: 5-3!


UPDATE 17:00 BREAK ROMâNIA! Hănescu contracarează foarte bine loviturile de ciocan ale lui Marchenko, iar apoi reușește o dreaptă direct câștigătoare în lungul liniei la minge de break. Victor se află în pole position pentru a-și adjudeca primul set!


UPDATE 16:53: Segiy Stakhovsky, la conferința de după meciul cu Ungur: „Adrian nu prea și-a găsit locul pe teren, iar mie mi-a ieșit jocul. Ușor nu a fost, pentru că s-au consumat trei seturi în două ore. Dacă era ușor, îl băteam într-o oră și 20 de minute”.


UPDATE 16:46 Ucraina preia conducerea! Marchenko demonstrează un ritm bun și întoarce scorul primului set: 2-1. Cei doi s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2010, Victor impunându-se cu 3-0 la seturi, pe teren propriu 


UPDATE 16:39 BREAK DIN PRIMUL GAME! Ca și Ungur, Hănescu începe solid la retur și profită de erorile neforțate ale ucraineanului. E nevoie ca Victor să nu repete greșelile pe care le-a făcut Adi în meciul cu Stakhovsky. 


UPDATE 16:35 Victor Hănescu și Illya Marchenko au terminat încălzirea și ucraineanul servește primul într-o întâlnire esențială pentru soarta calificării! 


UPDATE 16:27 Gasquet servește pentru meci în partida Franța – Australia, avându-l ca adversar pe Nick Kyrgios, scor 7-6, 6-2, 5-2. Arnaud Clement, căpitanul nejucător al reprezentativei franceze știe cel mai bine cum să-și motiveze elevii.


UPDATE 16:00 UCRAINA CONDUCE CU 1-0 LA GENERAL! Adrian Ungur îi oferă minge de meci lui Stakhovsky printr-o dublă greșeală, ca apoi să scape din mână un punct care îi era la îndemână. 3-6, 1-6,4-6. Jocul românului a lăsat de dorit din toate privințele: procentaj scăzut la serviciu și greșeli copilărești. A produs câteva schimburi frumoase, dar fără consistență n-ai nicio șansă cu prima „rachetă” a Ucrainei. Hănescu urmează să intre în arenă pentru a egala situația la general, evoluând împotriva unui adversar mai slab cotat, Illya Marchenko.


UPDATE 15:55 Stakhovsky își păstrează nervii tari și face 5-4. Presiunea apasă acum pe umerii românului, care urmează să servească oentru a rămâne în partidă!


UPDATE 15:51 ROMÂNIA EGALEAZĂ‚! Ungur schimbă tactica, vine mai des în față, ba chiar reușește cel mai frumos punct al meciului, o intercepție de mare clasă la fileu. Scorul devine egal și acum putem aspira cu adevărat la o revenire.


UPDATE 15:46 Break Ucraina! Un alt game lung care până la urmă trece în contul lui Stakhovsky. Adi are o tresărire de orgoliu și își oferă șansa unui rebreak. Se așează bine pe lovitură, face punctul, iar România strânge jocul din nou! 3-4 în manșa a treia!


UPDATE 15:42 Ungur are tatuat pe brațul drept un citat în limba arabă: „Luptă până la capăt și nu te lăsa niciodată doborât”! Să sperăm că își va urma sloganul preferat și va izbuti să-i creeze mai multe probleme adversarului său.


UPDATE 15:35 Un game interminabil pe serviciul ucraineanului, Ungur anticipează câteva retururi ale acestuia și își crează minge de break. O ratează cu ușurință și Ucraina preia conducerea din nou, 3-2 în setul trei.


UPDATE 15:30 Ungur reintră în meci, realizează un rebreak rapid, după care își menține calmul și egalează la 2. În meciurile Cupa Davis s-au văzut multe și de ce să nu sperăm și noi.


UPDATE 15:26 George Cosac, președintele FR de Tenis: „Prin venirea lui Stakhovsky, întâlnirea s-a echilibrat, având în vedere că el are un start foarte bun de sezon și performanțe deosebite. Vor fi niște meciuri foarte frumoase, foarte echilibrate, din care sper că noi vom ieși învingători”.


UPDATE 15:21 Serviciile lui Adi, rupte pe bandă rulantă de Sergiy! Stakhovsky mai face încă un game pe serviciul lui Ungur și se află la conducerea ostilităților și în această manșă! 0-2.


UPATE 15:16 Ungur, veșnic nemulțumit! Piteșteanul se arată nemulțumit de racordajul rachetei și  de modul în care se desfășoară ostilitățile pe teren. Sergiy păstrează ritmul și își face serviciul cu un smash câștigător, după un lob ratat al lui Adi: 1-0 în setul trei.


UPDATE 15:12 2-0 la seturi pentru Ucraina! Stakhovsky reușește un forehand câștigător în lung de linie, spre entuziasmul puținilor susținători ai vecinilor noștri, aflați în sală. Punctul ucraineanului se identifică cu închiderea actului al doilea, 1-6.


UPDATE 15:07 La Dnipropetrovsk scorul ia proporții considerabile. Stakhovsky reușește dublu-break-ul, grație unui ritm foarte bun de joc. Adi nu găsesște încă antidotul pentru execuțiile adversarului: 1-5.


UPDATE 15:02 Prietenie pe viață. Voia bună  domnește în echipa Elveției. Wawrinka, proaspăt câștigător la Australian Open, alături de Federer și căpitanul Severin Luthi se înțeleg de minune. Fedex și Wawa vor avea o misiune ușoară în primul tur al Grupei Mondiale, pe terenul Serbiei văduvită de absența lui Novak Djokovic.


UPDATE 14:58 Jocul lui Ungur arată dezolant în acest moment, ca și sala în care se joacă. Megaron Tennis Club este dotată cu doar o tribună, în timp ce spectatorii se află într-un număr destul de scăzut. Stakhovsky reușește break-ul, pe fondul unui procentaj scăzut al serviciului românului.


UPDATE 14:52 Adi s-a aflat la conducere în a doua manșă, apoi a reușit câteva pasinguri de excepție pe serviciul lui Stakhovsky. Ucraineanul scapă din încurcătură și egalează la 1.


UPDATE 14:42 SET UCRAINA! Adi salvează două mingi de set pe serviciul lui Sergiy, dar la a treia n-are nicio șansă. Ucraineanul închide primul act în stil de mare campion, cu un as, 3-6!


UPDATE 14:35 Românii se simt bine la Dnipropetrovsk! Echipa României de Cupa Davis, alături de Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep. Adrian Ungur (primul din stânga), care în acest moment servește pentru a rămâne în prima manșă a meciului cu Ucraina, se aseamănă cu un veritabil pirat.


UPDATE 14:29 Stakhovsky reușește încă un break, ca apoi să demonstreze un joc de serviciu-vole impecabil. Astfel, Ucraina se distanțează la 4-1 în primul set.


UPDATE 14:25  Românii sunt la modă în Ucraina! La pauza dintre game-uri organizatorii au ales să pună muzică românească în arenă: Fly Project. Sperăm că cei care vor „cânta” și pe teren vor fi tot ai noștri! Între timp, Stakhovsky își face serviciul pentru prima dată în meci și scorul devine 1-2.


UPDATE 14:20 REBREAK ALB Ucraina! Adrian a greșit nepermis de mult cu dreapta, iar Stakhovsky a fost atent și n-a ratat ocazia de a intra din nou în partidă: 1-1.


UPDATE 14:14 BREAK UNGUR! Început cum nu se poate mai bun pentru România. Adi își face jocul lui de pe linia de fund și îi rupe serviciul ucraineanului care s-a dovedit destul de fragil. 


UPDATE 14:08 Cel mai tânăr component al reprezentativei noastre, Patrick Ciorcilă.  Are 17 ani și chiar dacă e puțin probabil să evolueze în această întâlnire, pare să fie destul de entuziasmat (foto stânga).


UPDATE 14:02 „Deșteaptă-te române” a fost intonat în sala  Megaron Tennis Club din Dnipropetrovsk, iar Ungur și Stakhovsky se află la încălzire în acest moment. Adrian are 29 de ani, Sergiy 28, iar ucraineanul pornește ca favorit pe hârtie, suprafața pe care se joacă fiind una din preferatele lui.


Ne amintim cu entuziasm de generația lui Andrei Pavel, care reușea meciuri memorabile în Cupa Davis. „Cneazul” este în acest moment căpitanul selecționatei tricolore, în timp ce Hănescu, ultimul „supraviețuitor” din acea echipă.

Astăzi, românii vor începe o nouă aventură, în Ucraina, într-o întâlnire ce contează pentru primul tur al Grupei I a Cupei Davis.  Dacă selecționata noastră va trece de Stakhovsky și compania, urmează să întâlnească pentru barajul ce oferă accederea în Grupa Mondială reprezentativa Suediei. ProSport îți prezintă analiza jucătorilor care vor intra, începând cu ora 14:00, în acțiune la Dnipropetrovsk, cât și plusurile și minusurile adversarilor lui Hănescu și Ungur.

  • În orașul din țara vecină apele sunt tot mai tulburi, în momentul de față având loc mișcări de stradă și revolte populare.
  • Partidele se vor disputa în sala Megaron Tennis Club și vor fi transmise în direct de TVR 2. 
  • Ceilalți componenți ai echipe României sunt Horia Tecău și Marius Copil, în timp ce la Ucrainieni, Sergei Bubka și Denys Molchanov.

Sergiy Stakhovsky vs Adrian Ungur: 1-1 la întâlniri directe – ora 14:00 (Meciul 1)

Sergiy Stakhovsky

Meciurile lui Stakhovsky în 2013, în Cupa Davis

Adrian Ungur

Meciurile lui Ungur în Cupa Davis, în 2013

Plusurile și minusurile lui Sergiy Stakhovsky:
Plusuri: 

  • Serviciul: produce de multe ori ași cu această armă
  • Jocul de pe linia de fund: dispune de un joc din spatele terenului bine pus la punct, suprafața lui favorită fiind zgura.
  • Reverul cu o singură mână este redutabil, realizând deseori lovituri direct câștigătoare.

Minusuri: 

  • Mental slab: are probleme în meciurile în care pornește ca favorit.
  • Fitness deficitar: în partidele lungi cedează fizic.
  • Probleme medicale: a suferit recent o accidentare, participarea lui în jocul de astăzi fiind incertă.

Illya Marchenko vs Victor Hănescu: 0-2 la întâlniri directe – ora 16:00
(Meciul 2)

Illya Marchenko

Meciurile lui Marchenko în Cupa Davis, în 2013

Victor Hănescu

Meciurile lui Hănescu în Cupa Davis, în 2013

Plusurile și minusurile lui Illya Marchenko
Plusuri: 

  • Serviciul: este cel mai important atu al lui.
  • Forehandul: fiind un veritabil jucător de hard, lovește foarte puternic cu dreapta.

Minusuri: 

  • Reverul: atunci când este presat, face greșeli neforțate cu această lovitură.
  • Deplasarea în teren: mobilitatea este una scăzută
  • Jocul la retur. Procentajul la retur este de multe ori inferior.

  

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup