Irina Begu, într-o formă de zile mari, s-a calificat în sferturi la Madrid. Cea mai bună performanță într-un turneu Premier Mandatory

Irina Begu, într-o formă de zile mari, s-a calificat în sferturi la Madrid. Cea mai bună performanță într-un turneu Premier Mandatory
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu (37 WTA) s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, dotat cu premii de peste 4 milioane de dolari
  • A doua rachetă a României a trecut în minimum de seturi de Barbora Strycova (23 WTA), 6-4, 6-4
  • În sferturile de finală, Begu va înfrunta o altă cehoaică, mult mai valoroasă, Petra Kvitova (4 WTA)

UPDATE 14:45 Alex Tăcină vă mulțumește pentru că ați urmărit meciul fantastic al Irinei Begu pe www.prosport.ro. În încheierea live blogului, vă ofer o veste mai puțin bună: Maria Șarapova a acces și ea în sferturile de finală la Madrid, după 6-2, 4-6, 7-5 cu Caroline Garcia (Franța), și s-a apropiat la două victorii de locul 2 WTA, ocupat în prezent de Simona Halep. Rusoaica este campioană en-titre și are nevoie de finală pentru a-și atinge obiectivul.


UPDATE 14:15 Ion Țiriac are motive de bucurie, ținând cont că cel puțin 100.000 de dolari din premiile pe care le pune la dispoziție vor merge la o românca. Ce exemplu de devotament din partea bucureștencei Begu, care în urmă cu trei săptămâni a jucat până la accidentare în barajul cu Canada din Fed Cup, câștigat de România cu 3-2. Iată că tenisul îți răsplătește sacrificiile, iar Irina s-a hrănit cu energie odată cu calificarea în Grupa Mondială, având acum parte de cel mai bun sezon de zgură al carierei. Are o șansă mare și cu Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, dar care nu se simte atât de bine pe suprafețele lente.


UPDATE 14:05 Dincolo de cifrele excelente pe care le-a înregistrat împotriva cehoaicei (doar 2 mingi de break oferite și procentaj de peste 80% pe primul serviciu), Irina Begu a demonstrat că are un mental de fier. Asta pentru că în setul doi, de fiecare dată când Strycova dădea impresia că intră în meci și egala printr-un rebreak, Begu îi răspundea rupându-i imediat serviciul.


UPDATE 13:52 Irina Begu salvează trei mingi de break în ultimul game și sparge gheața la Madrid! O învinge pe Barbora Strycova, o jucătoare puternică, cu scorul de 6-4, 6-4, iar bucureșteanca se califică în premieră în sferturile unui turneu de categorie Premier Mandatory, a doua urnă valorică din circuit.


UPDATE 13:45 Moment decisiv pe Terenul 3 din complexul Caja Magica: Begu servește pentru meci și pentru primul sfert de finală al carierei într-un turneu Premier Mandatory.


UPDATE 13:42 Irina face un break pe care îl valorifică, în sfârșit, 5-3! Românca rămâne cu un procentaj ridicat al mingilor câștigate pe primu serviciu, 81%. 


UPDATE 13:33 Begu a avut o minge de 4-2, dar Strycova revine și face break, 3-3. Credeați că doar punctele sau premiile în bani le motivează pe jucătoarele de la Madrid? Ele vor avea șansa să fie urmărite din tribune de Cristiano Ronaldo. Galacticul nu lipsește de la nicio ediție a turneului patronat de Ion Țiriac, iar acum e momentul perfect să se consoleze după înfrângerea de la Torino.


UPDATE 13:25 Era periculos ca Strycova să-și facă serviciul, iar Begu apasă din nou pedala de accelerație, 3-2! Două double greșeli pentru cehoaică, 3 în dreptul Irinei.


UPDATE 13:20 Era imposibil, ținând cont că asistăm la un meci al fetelor, să nu apară o minge de break și pe serviciul Irinei. Convertită de Barbora, 2-2. Petra Kvitova (4 WTA) este posibila adversară din sferturi pentru cele două. Campioana de la Wimbledon a trecut de Anastasia Pavliucenkova, scor 6-1, 6-4.


UPDATE 13:10 Strycova întrerupe seria de cinci game-uri a Irinei, 6-4, 2-1. Bucureșteanca are însă break în față, dar și un avantaj mental enorm: nu i-a lăsat nicio șansă de break adversarei.


UPDATE 13:00 Continuă dominația Irinei Begu, break și în setul doi, 6-4, 1-0! Mare păcat că nu putem urmări un joc atât de bun al Irinei la TV. Mulțumim, WTA!


UPDATE 12:55 SET pentru Begu, 6-4!!! Strycova este devastată, ținând cont că nu a luat niciun punct în ultimele trei game-uri! Irina a câștigat 94% din mingile jucate cu primul serviciu, doar 77% pentru Barbora.


UPDATE 12:50 Irina e „on fire”! Bucureșteanca a reușit două game-uri albe la rând, iar acum servește pentru primul act, 5-4! Asta în condițiile în care nu-și creease nicio șansă de break până la 3-4!


UPDATE 12:45 Begu – Strycova 3-4! Irina a câștigat pentru prima dată două puncte la retur, în același game. Explicația pentru serviciile excelente ale celor două: strigătele Șarapovei, care vin din arena Manolo Santana, sunt de-a dreptul motivaționale! Rusoaica a făcut break-ul acolo, 4-2 cu Garcia.

Garcia 2 0 Sharapova 3 15 #Mutua Madrid Open pic.twitter.com/CkMR3aOQnU


UPDATE 12:36 Irina replică cu al doilea game alb, 3-3! La cum se servește, parcă am asista la un meci al băieților.


UPDATE 12:34 Begu – Strycova 2-3. Cehoaica își continuă recitalul și cedează doar două puncte cu serviciul în trei game-uri.


UPDATE 12:32 Game Irina, 2-2! Cu emoții, pentru că bucureșteanca a comis două duble greșeli în acest joc.


UPDATE 12:30 Mai mulți spectatori din Madrid l-au confundat pe Rafa Nadal cu Irina Begu. Ibericul a îmbrăcat un tricou roz la antrenament, culoare preferată și de Irina pentru echipamentul ei.

Rafael Nadal’s practice at Mutua Madrid Open. 5 May 2015. (REX) pic.twitter.com/cRnUmOz9Zy


UPDATE 12:22 Strycova a pierdut un singur punct pe propriul serviciu până acum, scor 2-1. Cehoaica are un as și o dublă greșeală.


UPDATE 12:18 Două game-uri lejere cu serviciul, în startul meciului. Strycova a condus cu 1-0, dar Begu a egalat printr-un game alb. Din păcate, meciul nu este transmis la TV, cu toate că Terenul 3 are acoperire video. Playboy-ulu Verdasco, care va juca în aceeași arenă, va putea fi urmărit la treabă pe Digisport.


UPDATE 12:10 Barbora Strycova a ales să servească prima. La Madrid sunt 15 grade Celsius și nicio șansă de ploaie. „Hai, Irina! Știm că poți”, o încurajează pe româncă un fan de pe Twitter.

@irina_begu Hai Irina!! Știm că poți!


UPDATE 12:00 Jucătoarele se pregătesc de intrarea în arenă. Pentru că în timpul meciului nu vom mai avea timp, să vorbim puțin și despre miza financiară. În cazul unei victorii, Begu își va asigura un cec de 100.000 de dolari, aproape jumătate din totalul premiilor strânse de ea în 2015 (234.423 de dolari). Patronul turneului, Ion Țiriac, obține un profit de 9 milioane de euro pe sezon, potrivit organizatorilor rivali de la Barcelona.


UPDATE 11:50 Irina Begu va avea serioase probleme de concentrare. În același timp cu meciul ei se desfășoară și partida dintre Maria Șarapova (Rusia) și Caroline Garcia (Franța). Să sperăm că Ion Țiriac a izolat fonic arena Manolo Santana, pentru ca ecoul strigătelor rusoaicei să nu ajungă și pe Terenul 3.


UPDATE 11:40 Trebuie să menționez că azi vor juca la Madrid alți doi români, Florin Mergea și Horia Tecău. Nu împreună, așa cum ne dorim să îi vedem cu toții: Bopanna/Mergea (India/România) – Mahut/Roger-Vasselin (Franța), după ora 16:00, și Tecău/Rojer (România/Olanda) – Cilic/Troicki (Croația/Serbia), după 18:30. Ambele meciuri au loc în optimi de finală.


UPDATE 11:30 Vă întrebați care este motivul pentru care ne aflăm în faza optimilor de finală la Madrid și avem doar o reprezentantă pe tabloul de simplu? Greșelile strategice comise de Simona Halep reprezintă una dintre cauze. Begu este cotată însă cu șanse mari să-și continue aventura în capitala Spaniei, iar avantajul ei este acela că are un moral excelent, după calificarea în Grupa Mondială, cu echipa de Fed Cup.


UPDATE 11:20 Știați că jucătorii de la Madrid sunt aprovizionați cu apă în peturi din plastic? La cele confecționate din sticlă are acces doar Ion Țiriac. „Eram la un restaurant basc din Paris și Țiriac a mâncat un pahar de vin. Mânca sticlă. Am fost acolo și n-a sângerat niciun moment”, este o declarație făcută de Arthur Ashe despre patronul turneului.


UPDATE 11:05 Se pare că antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, va asista la meciul Irinei. Acesta vrea să-i ceară referințe despre Ionuț Pascu, alias Pepe, în legătură cu un transfer, după ce UEFA l-a inclus pe câtărețul român în primul 11 al „galacticilor”. După înfrângerea de la Torino (1-2 cu Juventus), Ancelotti ar fi încercat să o sune pe Simona Halep, dar constănțeanca ascultă doar piesele lui Marcel Pavel.


UPDATE 10:50 Pentru a nu lăsa loc de interpretări, voi dezvălui legăturile amoroase dintre jucătorii care evoluează azi pe Terenul 3. Fernando Verdasco a fost implicat în relații cu Ana Ivanovic (favorita 7 a turneului), dar și cu Caroline Wozniacki (favorita 5). Explicația logică este aceea că spaniolul care a făcut și alte victime din circuitul WTA le-a cerut organizatorilor să fie programat înaintea celor două, pentru a avea timp să se recupereze fizic la timp.


UPDATE 10:40 Salut, numele meu este Alex Tăcină și vă propun să rămâneți pe www.prosport.ro în următoarele ore, pentru a urmări împreună cel mai important meci disputat de Irina Begu la Madrid. Întâlnirea cu Strycova este programată pe Terenul 3 de la „Caja Magica”, acolo unde va juca și playboy-ul Fernando Verdasco. Interesant este faptul că programul întocmit de organizatori se aseamănă mai mult cu o conspirație. Pe aceeași arenă vor intra, tot azi, două „victime” ale cuceritorului spaniol. Vă las pe voi să ghiciți cine sunt.


Barbora Zahlavova a scos-o pe Genie Bouchard în primul tur

Adversara singurei românce rămase în cursă la complexul „Caja Magica” este Barbora Strycova (Cehia, 23 WTA), jucătoare care a impresionat în primele două tururi. Cehoaica a eliminat-o pe Genie Bouchard (6 WTA) în manșa inaugurală, scor 0-6, 6-3, 6-3, pentru ca în turul doi să defileze în partida cu Varvara Lepchenko (SUA, 30 WTA), 6-4, 6-2. Irina a avut mult mai puțin de muncă pentru a realiza cea mai importantă performanță a carierei la competiția patronată de Ion Țiriac. Bucureșteanca în vârstă de 24 de ani a învins-o, în primul tur, în minimum de seturi pe nipona Kurumi Nara (55 WTA), scor 7-6(6), 6-1, ca apoi să beneficieze de abandonul Andreei Petkovic (10 WTA) în runda a doua.

Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuit. Învingătoarea va juca în sferturile de finală împotriva câștigătoarei meciului disputat de Petra Kvitova (Cehia, 4 WTA) și Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 41 WTA). În joc este pus și un cec în valoare de 100.315 de dolari, dar și 215 puncte WTA.

Strycova și Mutu au cel puțin două lucruri în comun: sibutramina și divorțurile

Interesant este că Barbora Strycova (29 de ani) are o viață care seamănă izbitor cu cea a unui cunoscut sportiv român. Barbora a fost depistată pozitiv cu sibutramină la trei ani după ce fotbalistul Adrian Mutu (36 de ani) a picat la un control anti-doping din pricina aceleiași substanțe. Ambii au spus că nu aveau cunoștință de existența substanței interzise în compoziția pastilelor pe care le luau, dar pedepsele au fost diferite: 6 luni de suspendare pentru jucătoarea de tenis și 9 luni pentru fotbalist.


Adrian Mutu juca la Fiorentina pe vremea când a picat testul anti-doping și avea un salariu de 2,5 milioane de euro pe an, cu 700.000 de euro mai puțin decât totalul premiilor strânse de Barbora Strycova în toată cariera

„Sibutramina stimulează sistemul nervos. Are efect asemănător cu cel al amfetaminei. A fost interzisă în România pentru că erau unele riscuri cardio-vasculare. Medicamentul a fost retras în toată Uniunea Europeană in cauza riscurilor pe care le prezintă. Diminuează foamea, dar în același timp crește capacitatea de efort și performanța sportivului. Dacă se administrează în cantități mari, poate crea dependență. În combinație cu alcoolul, poate crea o anumită stare de bine. Alcoolul dezinhibă, iar sibutramina crește excitația. Acest medicament iese foarte repede din organism”, a spus Ioan Fulga, profesor universitar, pentru Sport.ro.

Strycova a divorțat în anul 2015 de fostul tenismen german Jakub Herm-Zahlava, cel care i-a fost și antrenor. Cu doi ani înainte, Mutu punea punct căsniciei cu fotomodelul dominican Consuelo Matos.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup