LIVE BLOG Australian Open, ziua a treia. Monica, „on fire”! Niculescu a expediat-o pe finalista de la Wimbledon! Tenis toată noaptea cu ProSport! Mesajul Simonei

LIVE BLOG Australian Open, ziua a treia. Monica,
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu s-a calificat în turul al treilea, după victoria în fața Sabinei Lisicki, 2-6, 6-2, 6-2 și va juca pentru accederea în optimi cu Ekaterina Makarova (Rusia). Lisicki e antrenată de Martina Hingis
  • Tecău (alături de Rojer), Raluca Olaru (alături de Lepchenko), Mergea (alături de Marach) continuă în proba de dublu. Tandemul Halep – Cadanțu a fost eliminat
  • Serena Wlilliams și Novak Djokovic au obținut victorii facile și s-au calificat în turul al treilea
  • Starul Patrick Rafter (41 de ani), actual căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Australiei, a făcut pereche cu Lleyton Hewitt (32 de ani), dar favoriții publicului au fost eliminați în runda inaugurală a probei de dublu
  • Într-unul din meciurile vedetă ale zilei a treia, americanul Sam Querrey l-a învins pe Ernest Gulbis, scor 6-2, 6-3, 6-4
  • Venit din calificări, Damir Dzumhur (188 ATP), primul tenismen din Bosnia prezent pe tabloul unui turneu de Grand Slam, a promovat în turul al treilea după retragerea lui Ivan Dodig (a acuzat crampe musculare)

Citește și: Horia Tecău, 17 victorii diferite! Ultima a venit în ziua a treia la Australian Open

Citește și: Simona Halep – Varvara Lepchenko, în direct pe Eurosport 2

UPDATE 16:00 Dacă v-a ispitit mai mult perna sau o îmbrățișare, dacă nu ați prins nimic de la Melbourne pentru că pe biroul de la serviciu vă aștepta o hârțogăraie, dacă ați zărit printre picături câteva secvențe din îndepărata Australie…atunci puteți citi mai jos cam tot ce s-a întâmplat important în ziua a treia a primului turneu de Grand Slam al anului. Scroll down, scroll down… Oboseala oculară vă va ocoli! Diseară, de la ora 23:00, ProSport deschide a patra pagină a LIVE BLOG-ului cu ași și lovituri fantastice. Până atunci, clipiți vesel!

UPDATE 15:30 De pus în Raft Supervedeta australiană Patrick Rafter (41 de ani) a făcut dublu, pentru deliciul publicului, cu un alt favorit local, Lleyton Hewitt (32 de ani). Aplauzele au fost insuficiente, cei doi idoli și-au arătat generozitatea, dar în final s-au recunoscut învinși în fața dublului Eric Butorac (SUA) și Raven Klassen (AfS), scor 4-6, 5-7. Pat Rafter e în prezent căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Australiei, iar Hewitt a fost eliminat în turul întâi la simplu de italianul Andreas Seppi. Săptămâna trecută, Lleyton l-a învins pe Roger Federer în finala de la Brisbane.

UPDATE 15:10 Sportivii pun piciorul în prag! Pe masa organizatorilor au ajuns cinci subiecte  dezbătute în mass-media. Toate se centrează pe căldura sufocantă care le pune piedici jucătorilor și copiilor de mingi. O serie de vedete ale tenisului mondial au acordat declarații cu privire la temperatura extrem de ridicată de la Melbourne. Moft sau nu… sănătatea lor e pusă în pericol.

  • Caroline Wozniacki – sticla ei de apă s-a topit pe teren
  • Viktoria Azarenka – „joc tenis ca și cum aș dansa într-o tigaie încinsă”
  • Jo Wilfried Tsonga – pantofii lui s-au deteriorat din cauza căldurii
  • Jelena Jankovic – și-a ars spatele din cauza unui scaun încins
  • copiii de mingi – spre deosebire de edițiile precedente, copiii de mingi au fost schimbați în linie, ca la hochei. Orgnizatorii au luat o astfel de măsură după ce unui băiat i s-a făcut rău în prima zi


UPDATE 14:59 TERMOBAGUL E GATA! Simona Halep (22 de ani) arde de nerăbdăre să intre pe teren, în meciul din turul secund, contra americancei Varvara Lepchenko, ora 2:00. Sportiva manageriată de Virginia Ruzici a postat pe facebook, în urmă cu câteva minute, următorul mesaj:


UPDATE 14:15 BIG SMILE Nu prea a tras Stosur o sperietură în partida cu bulgăroaica Țvetana Pironkova, 6-2, 6-0, dar titlul ziarului lângă care a pozat nu ar deranja-o pentru a reflecta următorul său meci, cel din turul al treilea, cu sârboaica Ana Ivanovic.


 

UPDATE 14:00 Pavliucenkova, o tipă săritoare. Rusoaica i-a ajutat pe copiii de mingi să aranjeze pungile de gheață în lada frigorifică. Anastasia și Vera Zvonareva s-au înclinat în primul tur în fața perechii Jelena Jankovic-Karin Knapp, scor 2-6, 4-6

UPDATE 13:30 A ÎNVINS CANCERUL Britanicul Ross Hutchins (28 de ani) și-a făcut o reintrare perfectă în arenă, alături de partenerul său de dublu, Colin Fleming. Cei doi s-au calificat în manșa secundă după ce au trecut de cuplul Matosevic (Aus)/Przysieszny (Pol), scor 4-6, 6-4, 6-0.

Ross a lipsit tot sezonul trecut, după ce a fost diagnosticat cu limfoma Hodgkin, o formă a cancerului. După șase luni de chimioterapie, britanicului i s-a spus în iulie că poate începe programul de recuperare și pe terenul de sport. S-a întors în arenă în decembrie, la Auckland și Brisbane, împreună cu amicul său scoțian Fleming, dar au cedat din runda inaugurală la ambele turnee. Victoria obținută azi e prima de la reîntoarcere. „Am avut 12 luni ciudate și nici nu pot și nici nu aș vrea să-mi readuc aminte tot ceea ce mi s-a întâmplat. Dar nu vreau să mă mai gândesc la asta, că acum un an eram pe patul de spital. Îmi imaginez că am jucat tenis non-stop”, a spus Ross pentru BBC.

  • S-a născut pe 22 februarie 1985
  • E jucător profesionist din 2002
  • E situat pe locul 29 în ierarhia de dublu
  • 121 de victorii și 129 de eșecuri e palmaresul său la dublu
  • A câștigat 5 turnee: Eastbourne 2012, Delray Beach 2012, St.Petersburg 2011, toate trei cu Flemming, Montpellier 2010 și Beijing 2008 cu Stephen Huss

UPDATE 13:15 3 din 4 duo-uri românești merg mai departe în competiția de dublu după înfruntările din runda inaugurală

Tecău/Rojer – Gabashvil /Kukushkin 6-2, 7-5. Horia și partenerul său va juca în faza următoare cu tandemul Bhanbri (Ind)/Venus (NZL)

Mergea/Marach – Gonzalez (Mex)/Lipsky (SUA) 6-3, 7-6. Florin și jucătorul austriac vor da piept cu perechea învingătoare din partida Brown/Monfils – Busta/Garcia Lopez

Olaru/Lepchenko – Aoyama (Jap)/Doi (Jap) 6-2, 6-4. Raluca și colega sa vor întâlni pereche Chan (Taipei)/Huber (SUA)

Cadanțu/Halep – Peshke (Ceh)/Srebotnik (Slo) 6-2, 3-6, 2-6


UPDATE 13:00 STAN Elvețianul Stanislas Wawrinka s-a calificat între primii 32 de jucători de la Australian Open, după ce l-a învins cu 6-3, 6-3, 6-7/4, 6-4 pe Falla. La această oră e în plină desfășurare ciocnirea dintre Ebden și Pospisil 6-3, 6-7, 1-1


UPDATE 12:40 Rezultatele zilei a treia din turneul feminin – partide din turul secund de la Melbourne


UPDATE 12:30 Patrick Mouratoglou a comentat disputele din ziua a treia de la Australian Open pentru Eurosport France (foto, alături de Berti Milliard)


UPDATE 12:20 Ice, Ice, Baby În victoria asupra spaniolului Pablo Andujar (4-6, 7-6, 7-6, 6-3), polonezul Jerzy Janowicz s-a înviorat în timpul partidei care s-a jucat la 40 de grade Celsius cu multe pungi de gheață. Gheața e la mare căutare în Melbourne


UPDATE 12:10 Vine polițiaaaaaaa! Un englez în vârstă de 22 de ani a fost săltat în această zi de la Melbourne Park pentru că paria într-una dintre arenele complexului din Melbourne. La tenis e interzis să pariezi din tribune!


UPDATE 12:00 Nicio zi fără doctor La această oră se află în plină desfășurare partida din turul secund dintre Mathew Ebden și Vasek Pospisil. La finalul primului set, 6-3 pentru australianul Ebden, meciul a luat o pauză. Ebden a chemat doctorul, iar acum primește îngrijiri medicale


UPDATE 11:45 Mulțumiți sau nemulțumiți de rezultatele preferaților tăi… cam astea sunt rezultatele din turneul masculin din ziua a treia de la Melbourne.


UPDATE 11:30 Ana vs Sam Sârboaica Ana Ivanovic s-a încălzit cu Anita Beck, 6-1, 6-2, în turul secund, pentru o înfruntare de zile mari, în următoarea rundă, cu favorita locală, Samantha Stosur. Cine rupe vraja, Sam?


UPDATE 09:50 Lumea e cu ochii pe el! La 41 de ani, Patrick Rafter a revenit pe teren într-un meci oficial. El face dublu cu Lleyton Hewitt. Australienii sunt conduși însă cu 1-0 la seturi de Klaasen și Butorac. 


UPDATE 09:38 Halep, pe terenul 8. Organizatorii au anunțat programul zilei a patra la Australian Open. Simona Halep va juca împotriva americancei Varvara Lepcenko, la noapte, de la ora 2:00 (ora 11:00 la Melbourne), pe terenul numărul 8. Victor Hănescu îl va înfrunta pe Milos Raonic pe terenul numărul 13, în jurul orei 6:00.


UPDATE 09:25 COTA 26. Novak Djokovic arată o formă de invidiat și în 2014. După succesul de azi cu Leonardo Mayer, sârbul a ajuns la 26 de victorii consecutive. Câștigător al ultimelor trei ediții la Melbourne, Djokovic a consemnat și a 23-a victorie la rând la Australian Open. Ultimul meci pierdut de sârb s-a consemnat în finala de la US Open, De atunci, numărul doi mondial a câștigat patru turnee: Beijing, Shanghai, Paris și Turneul Campionilor.


UPDATE 09:00 Serena Williams, eroina zilei. Indiferent ce se va mai întâmpla până la sfârșitul zilei, liderul mondial este omul zilei la Melbourne. Serena a egalat recordul de victorii la Australian Open, deținut de Margaret Court, 60 la număr, cea care are în palmares și cele mai multe titluri de Grand Slam – 24. În era open, cele mai multe trofee de Grand Slam a câștigat Steffi Graf  – 22. Serena este a para în era open – 17 titluri, la unul singur de Navratilova și Evert. La Australian Open, favorita numărul unu a obținut deja cinci trofee.


UPDATE 08:53 Gașca Wimbledon 2013 se destramă. După Sabine Lisicki, o altă jucătoare care a făcut senzație la Wimbledon 2013 a părăsit întrecerea. Kirsten Flipkens a fost învinsă clar de favorita publicului, Casey Dellacqua, cu 6-3, 6-0.


UPDATE 08:45 Imagini. Cam așa se vede un meci de pe acoperișul arenei centrale Rod Laver. 

UPDATE 08:40 Și Novak Djokovic a vorbit despre ce simte un jucător când evoluează la 40 de grade: „Aceste condiții nu sunt ușoare, nu te gândești decât la faptul că vrei să termini meciul când mai rapid, nu vrei să petreci foarte mult timp pe teren”.


UPDATE 08:35 Prelungiri în cuptor. Meciul zilei la Melbourne, cel puțin până acum, le-a avut în prim-plan pe Daniela Hantuchova și Karolina Pliskova. Slovaca s-a impus după un maraton trei ore în soare, scor 6-3, 3-6, 12-10. 


UPDATE 08:20 Adio Australian Open! Ucraineanul Dolgopolov și-a încheiat aventura la primul Grand Slam al anului. El a fost eliminat în turul secund de Chardy, cu 7-5, 7-6, 6-7, 7-6. La sfârșitul meciului, Dolgopolov s-a răzbunat pe rachetă, probabil că nu o va mai folosi 🙂


UPDATE 08:05 „Niculescu surprend Lisicki”, acesta este titlul unei știri editate de L’Equipe în ediția online, după succesul româncei de azi-noapte.


UPDATE 07:55 Chiar nu-i pasă! După o altă victorie clară la Australian Open, 6-1, 6-2 cu sârboaica Dolonc, Serena Williams a declarat că niciodată nu urmărește o tragerea la sorți, nu este interesată cum arată tabloul: „Cred că acest lucru mă face să fiu mai relaxată”.


UPDATE 07:30 Și Ferrer e în turul trei. După Nole și Berdych și favoritul numărul trei a urcat între cei mai buni 32 de jucători. David Ferrer i-a cedat totuși un set francezului Mannarino, scor final 7-6, 5-7, 6-0, 6-3


UPDATE 07:15 Novak Djokovic, în marș spre o altă finală. Sârbul s-a calificat fără emoții în turul 3 după o victorie clară cu argentinianul Mayer, scor 6-0, 6-4, 6-4. Primul set a durat numai 22 de minute. 


UPDATE 07:00 Încă un succes românesc la Melbourne. Raluca Olaru s-a calificat în turul doi al probei de dublu. Românca face pereche cu Varvara Lepchenko, adversara Simonei Halep din turul 2 la simplu (!), iar cele două au trecut de runda inaugurală după ce s-au impus cu 6-4, 6-2 în fața japonezelor Aoyama și Doi.


UPDATE 06:50 Vedere de pe „Margaret Court”, terenul norocos pentru românce. Și Simona Halep, și Monica Niculescu au obținut deja victorii importante pe acest teren la Australian Open. Majoritatea spectatorilor se bucură acum și de umbră într-o altă zi caniculară. 


UPDATE 06:45 Halep, pe un singur front. Simona a părăsit proba de dublu de la Australian Open. Perechea română Simona Halep – Alexandra Candanțu a fost învinsă cu 2-6, 6-3, 6-2 de favoritele numărul patru ale întrecerii, Peschke și Srebotnik.


UPDATE 06:35 Richard Gasquet, în două sesiuni. După ce l-a „expediat” acasă pe Davydenko, în trei seturi, francezul a avut întâlnire cu fanii în „Park”.


UPDATE 05:13 Victorie brutală pentru Serena Williams, în fața Vesnei Dolonc. Thomas Berdych , Na Li și Richard Gasquet, ceilalți favoriți care merg la braț în turul trei.


UPDATE 04:40 Maria Sharapova, antrenându-se la Melbourne. Rusoaica nu duce lipsă de fani în Australia, tărâmul unde a fost încoronată campioană în 2008.


UPDATE 04:17 Game, set și meci! După ce a pierdut primul act, Niculescu și-a surclasat practic adversara. A „biciuit-o” cu slice-urile, a alergat-o cu dreapta, a înghesuit-o cu reverul, a ridiculizat-o cu voleurile. Cuvintele nu sunt mari, pentru că finalista de la Wimbledon pleacă acasă, iar Niculescu merge în turul trei: 2-6, 6-2, 6-2. Bravo, Monica! Urmează Makarova!


UPDATE 04:10 Dublă greșeală pentru Lisicki și avantajul devine unul consistent pentru Niculescu! Monica servește pentru meci și dispune de două mingi de a încheia partida! Fantastică revenire, superb jocul demonstrat de Moni!


UPDATE 04:05 „Fantastic schimb de mingi„!! a fost exclamația comentatorului Eurosport. Un rever defensiv ireal și Niculescu își consolidează break-ul! Nimic nu pare s-o mai poată opri din drumul către turul trei. Lisicki nu mai impresionează decât cu ieșirile nervoase: 4-2! 


UPDATE 04:01 De la Marion Bartoli nu s-a mai văzut o astfel de combinație devastatoare: slice-forehand! Niculescu continuă jocul sublim și egalează la 2. Germanca cedează sub presiune și Monica preia conducerea în decisiv!! Mergea și Marach s-au calificat în turul doi, după 6-3, 7-6, cu Gonzalez/Lipsky!


UPDATE 03:45 S-a reluat meciul! Lisicki începe încrezătoare, conducând cu 1-0 și 30-0 pe serviciul româncei, dar Niculescu rezistă presiunii și găsește cele mai bune unghiuri pentru a-și obliga adversara să greșească: 1-1! Cadanțu și Halep șochează pe terenul 5: 4-1 cu două break-uri în fața experimentatelor Peschke/Srebotnik (Cehia/Slovenia)


UPDATE 03:36 Organizatorii au luat decizia ca partida Niculescu – Lisicki să fie întreruptă pentru 10 minute, ca urmare a căldurii insuportabile prezentă la nivelul terenului. Să sperăm că această pauză nu îi va afecta elanul Monicăi. Tecău și Rojer au închis conturile cu Gabashvili/Kukushkin: 6-2, 7-5!


Update 03:30 SET NICULESCU!!! Punctul Meciului! Monica ajunge o scurtă imposibilă, întoarce mingea, ca apoi să reușească un vole ucigător!  Minge de set fructificată după o eroare neforțată a lui Lisicki. Tenis de mare clasă etalat de româncă pe Margaret Court Arena!


UPDATE 03:20 Game alb! O singură jucătoare pe teren în acest moment: Monica Niculescu! Lisicki este alergată serios de eleva lui Călin Ciorbagiu! Germanca se află cu nervii la pământ, iar românca realizează dublu break-ul!


UPDATE 03:15 Niculescu ține aproape și face 2-2. Un punct superb al româncei pe serviciul adversarei, combinație slice în cros – vole de rever! Apoi, cel mai lung schimb al meciului îi revine tot Monicăi! Break-ul vine meritat după un joc superb al bucureștencei: 3-2!


UPDATE 03:10 Lisicki își recuperează break-ul, ca apoi să-și facă serviciul. Germanca lovește fulgerător din orice poziție: 1-2.  La dublu ne aflăm pe cai mari: Horia Tecău se descurcă de minune alături de partenerul său, Jean-Julien Rojer! Perechea româno-olandeză conduce cu scorul de 6-2, 2-2, cuplul Gabashvili/Kukushkin (Rusia/Kazakhstan). Florin Mergea și Olivier Marach (Austria) au de înfruntat adversari de clasă, Gonzalez/Lipsky, dar lucrurile merg ca la carte: 6-3, 1-0.


UPDATE 02:55 Început promițător de set! Eroare de începătoare a germancei din apropierea fileului, iar Monica se află la conducerea partidei pentru prima dată! Tomas Berdych își face apariția la Melbourne cu același tricou cu care a făcut senzație în prima zi.


UPDATE 02:50 Niculescu are o minge pentru a-și face serviciul prima dată în meci, dar o irosește. Lisicki își crează minge de set, vine la fileu, passingul româncei iese în out și prima manșă se încheie: 2-6.  Poate că mai puțină agresivitate n-ar strica, însă pentru asta trebuie ca Lisicki să mai consume din benzina. 


UPDATE 02:43 Până și fileul e nemțesc! Dreapta lui Niculescu izbește banda și Lisicki primește o „prăjitură”! Sabine nu iartă nimic, forehand fulgerător și scorul devine 1-5. Un break neașteptat pentru Monica iar speranțele încep să apară: 2-5. Li Na defilează pe Rod Laver, 6-0, 1-1, cu Bencic, după o jumătate de oră de joc!  


UPDATE 02:35 Monica nu își găsește ritmul la serviciu, iar loviturile de ciocan ale germancei își fac simțită prezența și pe tabelă: 1-3. Nu dureză mult și pe fondul greșelilor neforțate ale lui Niculescu, asistăm la cea mai mare diferență de până acum: 1-4. 


UPDATE 02:30 Reprezentanta Germaniei rupe serviciul româncei foarte repede, după o dreaptă câltigătoare în cros, dar Niculescu nu acuză pierderea serviciului și dispune de trei mingi de rebreak! O și concretizează pe prima: 1-2! 


UPDATE 02:20 Lisicki servește prima! Monica afișază tenisul pe care îl știe cel mai bine, cel de slice, dar serviciile puternice ale nemțoaicei fac diferența în primul game. 0-1, însă jocul româncei nu arată rău deloc.


UPDATE 02:15 Monica Niculescu (60 WTA) și Sabine Lisicki (15 WTA) și-au făcut apariția pe teren și în acest moment execută loviturile de încălzire! Asistență destul de importantă pe Margaret Court Arena, iar termometrele indică 36 de grade Celsius. Alte partide care prezintă interes la această oră:  Li Na (China), finalista de anul trecut, – Belinda Bencic, Thomas Berdych (Cehia) – Kenny de Schepper (Franța) și Richard Gasquet (Franța) – Nikolay Davydenko (Rusia)


UPDATE 02:10 Da’ prosopul! Cât e prosopu’? În contextul în care și azi temperatura va depăși 40 de grade Celsius, e posibil să tot vedem imagini precum cea în care a fost protagonist Del Potro. Multe ziare din lume au dezbătut atmosfera în care se desfășoară meciurile de la Australian Open


UPDATE 02:05 Cine se trezește de dimineață… (nu) cască toată ziua! Roger Federer, la primul antrenament al zilei, într-o fotografie surprinsă de un fan, în urmă cu o oră


UPDATE 02:00 Andy Murray, campionul de la Wimbledon: „Decizia organizatorilor de a lăsa meciurile să se dispute pe o asemenea temperatură aduce o imagine proastă sportului! Să joci cinci seturi în astfel de condiții e un adevărat chin!” Frank Dancevic (Canada) a leșinat pe teren în ziua precedentă, termometrele indicând 45 de grade Celsius la un moment dat. (foto)


UPDATE 01:40 Oficial! Meciul dintre Monica Niculescu și Sabine Lisicki va fi transmis în direct de Eurosport/Eurosport 2, de la ora 02:00! Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Eurosport România! Așadar, vom avea ocazia să urmărim în direct jocul care se anunță a fi unul de zile mari: „Finețea Monicăi” vs „Puterea Sabinei”!


UPDATE 01:30 36 de grade Celsius sunt la această oră (10:30) la Melbourne Park. A mai rămas o jumătate de oră până la meciul Monicăi Niculescu cu nemțoaica de 24 de ani Sabine Lisicki. Monica e pregătită de antrenorul Călin Ciorbagiu


UPDATE 01:00 Dacă i-ați simțit lipsa americancei Serena Williams, o veți putea vedea în meciul doi de pe Rod Laver Arena împotriva sârboaicei Vesna Dolonc, 24 de ani, 104 WTA. Meciul contează pentru turul al doilea și pare un antrenament ușor pentru americanca de 31 de ani. Na Li – Belinda Bencic e prima întâlnire de pe arena principală


UPDATE 00:50 Nole visează frumos Al doilea favorit, Novak Djokovic ar putea deveni primul jucător din era open care câștigă patru titluri consecutive la Australian Open. Primul turneu de GS al anului a rămas ultimul în care niciun tenismen nu a reușit să se impună de patru ori la rând. Sârbul îl întâlnește în această noapte, în runda secundă, pe argentinianul Leonardo Mayer, pe Rod Laver Arena (meci 3)


UPDATE 00:30 Insomnia de ianuarie Învinsă în runda inaugurală de thailandeza de 20 de ani, Luksika Kumkhum (87 WTA), Petra Kvitova, a șasea favorită, nu mai poate închide un ochi la Melbourne. Într-o postare pe twitter, Petra a mulțumit fanilor și echipei sale pentru susținere. „Nu mă ia somnul, așa că am vrut să vă spun…”


UPDATE 00:15 I’m sexy and I know it! Campioana en-titre, Victoria Azarenka, e însoțită la Melbourne, de iubitul ei, Redfoo, componentul formației dance LMFAO „Nimeni nu-l ratează, e o prezență ușor de reperat în tribune, iar regizorul transmisiei cred că-l identifică ușor”, a mărturisit Vika. Dacă nu-l știți pe tip, priviți poza! He’s sexy and he knows it!


UPDATE 00:00 234 km/h e cel mai rapid serviciu de până acum la Australian Open – Samuel Groth (Aus). La feminin conduce ucraineanca Nadia Kichenok, 202 km/h


UPDATE 23:30 Dimineața pe răcoare 35 de grade Celsius erau la ora 8 în Melbourne. Termometrul rezistă!


UPDATE 23:20 Maria, Maria, Maria… Șarapova s-a încălzit la sesiunea foto pentru unul dintre sponsorii săi și a avut meci greu cu Bettanie Matek Sands în runda inaugurală, 6-4, 6-3. A obținut a 150-a victorie la un turneu de GS și toți ochii sunt pe Sugarpova acum. Încercați să descifrați ce scrie pe peretele din spatele Mariei… Prea portocaliu?


UPDATE 23:10 Porție dublă de tenis în ziua a treia la Melbourne pentru că încep și confruntările din turneul de dublu. În această noapte vor intra în arenă în primul tur:

  • Horia Tecău și Julian Rojer (Ola, 10) vs Gabashvili (Rus) și Kukushkhin (Kaz) meci 1, court 11
  • Florin Mergea și Olivier Marach (Aut) vs Gonzalez (Mex) și Lipsky (SUA, 15) meci 1, court 15
  • Simona Halep și Alexandra Cadanțu vs Peshke (Ceh) și Srebotnik (Slo) meci 2, court 5
  • Raluca Olaru și Varvara Lepchenko (SUA) vs Misaki Doi și Shuko Aoyama (Jap) ultimul meci, court 10

FOTO: grupul românilor la petrecerea jucătorilor de pe 10 ianuarie (Melbourne)

 


UPDATE 22:55 Nimic nou sub soare! După ce ieri temperatura a ajuns până la 43 de grade Celsius, iar lui Frank Dancevic i s-a făcut rău, în timp ce un copil de mingi a leșinat, și azi vor fi temperaturi ce vor atinge 40 de grade Celsius! Hot, hot, hot!


UPDATE 22:50 Zapping Eurosport 1 și Eurosport 2 vor transmite în România partidele din ziua a treia de la Australian Open.


UPDATE 22:45 Meciuri de văzut în a treia zi de competiție, în turul secund la feminin și masculin:

  • Sam Querrey vs. Ernests Gulbis [23] (meci 4, Margaret Court Arena)
  • Madison Keys vs. Zheng Jie (meci 3, Court 8)
  • Li Na [4] vs. Belinda Bencic (primul meci, Rod Laver Arena)
  • Samantha Stosur [17] vs. Tsvetana Pironkova (primul meci, Rod Laver Arena)
  • Monica Niculescu vs. Sabine Lisicki [15] (primul meci, Margaret Court Arena)
  • Monica Puig vs. Flavia Pennetta [28] (al doilea meci, Margaret Court Arena)
  • Nikolay Davidenko vs. Richard Gasquet (primul meci, Court 2)

UPDATE 22:30 Bună seara! Sau bună dimineața! Depinde în ce colț al lumii ești. Știm că ești sigur iubitor de tenis. Știm sigur! Sau iubitor de sport în general. Așa că nu ai cum să ratezi o nouă noapte, a treia noapte albă cu tenisul de înaltă clasă de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Avem meciuri tari, campioni care au țesut povești unice la serviciu, dar vom fi mai ales conectați la partida Monicăi Niculescu, de la ora 2:00, pe Margaret Court, împotriva nemțoaicei Sabine Lisicki. Se anunță nenumărate evenimente care, cu siguranță, îți vor capta atenția. ProSport îți va oferi non-stop, până mâine după prânz, o paletă largă de informații de la Melbourne. Rămâi cu noi!


A treia zi de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, stă să înceapă, iar meciurile se anunță mult mai spectaculoase decât cele de până acum.  La noapte se vor desfășura partidele din turul doi, acolo unde valorile încep deja să se egalizeze. În „focul” din atmosferă (45 de grade Celsius în ziua a doua), dar și în cel al luptei, vor intra și perechile de dublu. Capul de afiș pentru noi este reprezentat de meciul Monicăi Niculescu. Eleva lui Călin Ciorbagiu va evolua într-o întâlnire de zile mari, cu finalista anului trecut de la Wimbledon, Sabine Lisicki (Germania). ProSport îți prezintă o analiză a întâlnirii dintre Niculescu și Lisicki, cu plusurile și minusurile nemțoaicei.

Citește și: H&H, la braț în turul secund. Simona și Victor merg mai departe! Așa am trăit ziua a doua de la Melbourne

Monica Niculescu (locul 60 WTA) – Sabine Lisicki (locul 15 WTA) sau „Finețea Monicăi” vs „Puterea Sabinei”

Niculescu are 2-1 la rezultatele directe:

·         Niculescu – Liscki: 6-3, 6-2 – Istanbul 2006 (zgură)

·         Lisicki – Niculescu: 7-5, 6-3 – ITF Madrid 2007 (hard)

·         Niculescu Lisicki: 6-3, 6-0 – Cincinnati 2010 (hard)

Monica Niculescu (26 de ani) – România

  • Antrenor și familie: Este antrenată de Călin Ciorbagiu, părinții ei se numesc Cristina și Mihai (ambii ingineri) și are o soră mai mare, care a jucat și ea tenis, Gabriela. Filmul favorit este „Gladiatorul”, iar mașina preferată este BMW.
  •  Date personale: S-a născut pe 25 septembrie 1987, la Slatina, iar reședința o are la București. Cântărește 63 de kg și măsoară 1.68 înălțime. Jucătorii favoriți sunt Martina Hingis și Andre Agassi.
  • Stilul de joc: Modul în care lovește mingea este unul ieșit din comun. Uneori lovește atât dreapta, cât și reverul cu ambele mâini, iar uneori cu o singură mână. Atunci când folosește ambele mâini încearcă să mărească ritmul schimburilor, iar când folosește doar o mână să „calmeze” jocul. Utilizează slice-ul foarte des, iar jocul ei de vole este bine pus la punct.
  • Performanțe la Grand Slam-uri: turul trei la Australian Open (2011, 2012), primul tur la Roland Garros (2008, 2009, 2011, 2012), turul doi la Wimbledon (2008, 2010, 2011) și optimi la US Open (2011)
  • Premii în bani: 2.367.425 de dolari

Sabine Lisicki (24 de ani) – Germania

  • Antrenor și familie: Este antrenată de tatăl ei, Richard Lisicki. Mama ei este artistă în domeniul picturii. Vorbește germană, engleză și poloneză, iar muzica preferată este pop și R&B.
  •  Date personale: S-a născut pe 22 septembrie 1989, la Troisdorf (Germania), iar reședința o are la Bradenton (SUA). Cântărește 70 de kg și măsoară 1.78 înălțime.
  •  Stilul de joc: Este cunoscută pentru stilul ei puternic și agresiv, caută unghiurile și profunzimea terenului, iar mingilor grele le imprimă mult lift. Lovitura ei preferată este serviciul
  •  Performanțe la Grand Slam-uri: optimi la Australian Open (2012), turul trei la Roland Garros (2013), finală la Eimbledon (2012) și optima la US Open (2011)
  • Premii în bani: 4.327.293 de dolari

Plusurile și minusurile Sabinei Lisicki:

Plusuri:

  • Serviciul: deține unul dintre cele mai puternice din circuit, atingând peste 190 de km/h în dese rânduri. Poate domina meciurile cu acest serviciu devastator, ținând cont că în circuitul feminine este rar întâlnit.
  • Reverul: are un rever pe atât de puternic, pe atât de frumos executat, datorită unei bune extensii a brațului și a unei accelerații pe măsură.
  • Forehandul: deține o dreaptă la fel de solidă, datorită căreia lovește mingea cu forță din orice poziție a terenului.
  • Fitness: are un fitness de invidiat, forța pe care o dezlănțuie în timpul jocurilor, nefiind posibilă fără un corp de invidiat.
  • Mentalul este foarte bine pus la punct. De multe ori o vedem pe Sabine zâmbind, chiar și atunci când pierde puncte importante

Minusuri:

  • Slice-ul: lasă de dorit, executându-l destul de defectuos
  • Jocul defensiv: nu se descurcă foarte bine în apărare
  • Încrederea în forțele proprii: Deși are un mental solid, niciodată n-a făcut pasul topul ierarhiei mondiale.

 

 

 


A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup