LIVE BLOG Australian Open, ziua a șaptea. Blockbuster. New balls, please! Surpriză de proporții, Serena a fost eliminată în optimi!

LIVE BLOG Australian Open, ziua a șaptea. Blockbuster. New balls, please! Surpriză de proporții, Serena a fost eliminată în optimi!
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 19:30 Pauză de hidratare :)) CITEȘTE AICI UN ALTFEL DE MATERIAL DESPRE AUSTRALIAN OPEN. PRIMUL „11” AL CELOR MAI FRUMOASE JUCĂ‚TOARE DE LA MELBOURNE! 


 

UPDATE 14:40 Simona Halep va juca în această noapte contra Jelenei Jankovic în optimile de finală de Australian Open.

Citește și „Halep, gata de prima mare bătălie! Ce rol a avut Jankovic în ascensiunea Simonei


UPDATE 11:55 Explicațiile Serenei Williams la finalul meciului pierdut în optimi cu Ana Ivanovic. „Eu am încercat să etalez cel mai bun tenis, dar nici nu am fost bine din punct de vedere fizic. Dar nu e o scuză acest argument pentru înfrângere. Nu am lovit mingea ca de obicei și nici nu m-am deplasat în teren cum o fac mereu. În plus, am comis și foarte multe erori neforțate. Cred că pot să fac 10 meciuri mai bune decât cel pe care l-am făcut azi. Ana a jucat foarte bine și merită din plin calificarea în sferturile de finală”. 6-4, 3-6, 3-6 a fost scorul din meciul cu Ivanovic, care o va întâlni în sferturi pe Eugenie Bouchard

3 înfrângeri suferise Serena de la eșecul de la AO din 2013, în sferturi, cu Sloane Stephens

17 titluri de GS deține în palmares mezina familiei Williams

1 e locul pe care se află Serena în circuit


UPDATE 11:45 Eugenie Bouchard s-a calificat în sferturile de finală, după victoria în fața australiencei Cassey Dellaqua, 6-7, 6-2, 6-0. Jucătoarea din Canada o va întâlni pentru intrarea în semifinale pe sârboaica Ana Ivanovic. Fanii de la Melbourne susțin că Ana și Eugenie sunt cele mai frumoase jucătoare prezente la turneul australian.


UPDATE 11:25 Toate drumurile duc la Mats! Djokovic are cuvintele la el. În sferturi îl așteaptă câștigătorul partidei Wawrinka – Robredo. Pantofii lui Nole sunt piesa de rezistență a ținutei sale vestimentare


UPDATE 11:15 Așa arată un grup de suporteri excentrici. Eugenie Bouchard are toată susținerea în partida cu Dellaqua


UPDATE 08:20 Vă vine să credeți? Ana Ivanovic a ajuns doar pentru a doua oară într-un sfert de finală la un Grand Slam în ultimii cinci ani. US Open 2012 și în rest nicio altă performanță notablă de la titlul câștigat la Roland Garros în 2008. Tot în acel sezon, Ivanovic a jucat și finală la Melbourne.


 

UPDATE 08:15 Până azi, Ana Ivanovic a mai învins o singură dată în carieră o jucătoare clasată pe locul 1 mondial, pe Maria Șarapova, în 2007, la turneul de la Tokyo. Atunci, rusoaica s-a retras însă din cauza unei accidentări. 


UPDATE 07:45 Serena Williams a spus adio turneului de Grand Slam de la Australian Open, deși toată lumea se o vedea cu al 18-lea titlu în palmares. Numărul unu mondial fost învinsă de un fost lider mondial, Ana Ivanovic. După ce a eliminat-o și pe Sam Stosur, jucătoarea din Serbia s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-3. În sferturi la feminin au mai ajuns Na Li și Flavia Pennetta, ultima după ce a eliminat o altă favorită din Top 10, Angelique Kerber.


UPDATE 04:20 La antrenamentele lui Andy Murray n-ai unde să arunci un ac. Sau o minge! Scoțianul a ieșit la o încălzire

 


UPDATE 04:00 START Pe Hisense Arena a început meciul dintre Na Li și Ekaterina Makarova


UPDATE 03:50 PLANURI, PLANURI Djokovic și Boris Becker vorbesc aceeași limbă la antrenamente


UPDATE 02:05 18 grade Celsius indică termometrele la Melbourne, mai puțin de jumătate din valoarea maximă la care s-a ajuns în această săptămână. Maxima zilei se anunță de 23 de grade Celsius, așadar, toate condițiile pentru un spectacol desăvârșit pe arenele din Melbourne Park. 


UPDATE 01:50 În mai puțin de 10 minute va începe, în direct pe Eurosport, primul meci din optimile de finală. Singura germancă rămasă în competiție, Angelique Kerber, o întâlnește pe singura italiancă rămasă în joc, Flavia Pennetta. Cele două s-au mai întâlnit de patru ori, împărțindu-și victoriile, câte două în dreptul fiecăreia. Ce presiune trebuie să fie pe umerii lor!


UPDATE 01:40 Tenismenii de la Australian Open se relaxează înaintea meciurilor la cazino! Chiar Stephane Robert, omul surpriză al turneului, a dezvăluit acest lucu mai puțin știut: „În acest an am fost în fiecare seară la Melbourne Crown Casino. Mă distrez, chiar dacă pierd bani. De obicei joc la ruletă, dar luni seară m-am alăturat lui Nadal și Feliciano Lopez la masa de blackjack. Îmi place atmosfera și mă relaxează, dar nu mă duc acolo cu gândul să câștig bani. Dacă faci asta, pierzi bani”. Chiar și Andy Murray a spus că a vizitat cazinoul de două ori de când se află la Melbourne, adăugând că mulți din jucătorii americani au acest hobby.


UPDATE 01:20 O jucătoare care se află în optimi a reușit o performanță de lăudat: 70% procentaj pe al doilea serviciu, în cele trei meciuri de până acum. Să fie Serena? Vika? Maria? Ei nu, este chiar Casey Dellacqua. Surpinzător, ținând cont că australianca măsoară doar 1.65 m înălțime, aspect care n-o ajută foarte tare la serviciu. 


UPDATE 01:05 Ce vă transmite această fotografie? Simona chiar știe să se motiveze, strângând pumnul de fiecare dată. A facut-o și în această săptămână la Melbourne, dar să sperăm că se va întâmpla de cât mai multe ori și în fața Jelenei Jankovic.


UPDATE 00:40 Cine va câștiga luni dimineață? Halep sau Jankovic? Mebrii unui forum de specialitate au votat, iar cifrele sunt: 54.59% pentru Simona și 45.41% pentru Jelena. Surprinzător sau nu, rămâne de văzut.


UPDATE 00:20 Distribuția meciurilor din optimi arată foarte bine, poate cea mai spectaculoasă de la vreun turneu de Grand Slam din ultimele sezoane de pe tabloul masculin. Să luam cele opt meciuri: Nadal – Nishikori: „Toradorul” invincibil vs „Samuraiul” a căruie sabie este top spinul, DjokovicFognini: Spiritul de luptător al lui Nole vs „Nebunia” frumoasă a italianului, Federer – Tsonga: meciul de aur din optimi, între doi dintre cei mai spectaculoși tenismeni ai momentului, Murray – Robert: un meci interesant prin povestea lui – francezul este primul lucky loser din istorie care urcă în optimi la Australian Open, Dimitrov – Bautista: unul din jucătorii cu cele mai spectaculoase lovituri împotriva spaniolului care cu rapiditatea și dreapta fulgerătoare l-a expediat pe Del Potro la Tandil, Berdych – Anderson: cum ar fi un Grand Slam fără ceh și fără sud-african?, Wawrinka – Robredo: jucătorul cu cea mai bună lovitură de rever cu o singură mână din circuit, după Federer, vs tenismenul cu un joc tactic de excepție, Ferrer – Mayer: „Vulturul”,  împotriva loviturilor din săritură și scurtelor geniale ale germanului.



UPDATE 23:50 Roger Federer, la Eurosport: „Mă simt foarte bine cu noua rachetă. Îmi ajută  mult serviciul doi, căruia reușesc să-i imprim un slice perfect. Îmi pierdusem de ceva timp această calitate, iar acum se pare că mi-am regăsit-o”.  Elvețianul și-a schimbat racheta după aproape o viață întreagă în care a fost fidel unui singur model. „Aș vrea să încerc și alte rachete, dar nu prea am timp pentru teste”. spunea în urmă cu ceva timp campionul din 2004, 2006, 2007 și 2010, de la Melbourne.


UPDATE 23:15 Partida Thomas Berdych (favoritul 7) – Kevin Anderson (favoritul 19) se va reedita pentru a 10-a oară, reprezentând duelul zilei cu cele mai multe repetiții. Ghicește cineva cât e scorul întâlnirilor directe? Ei bine, 9-0 pentru Berdych. Oare va reuși sud-africanul să rupă dominația cehului? 


UPDATE 23:00 Să dansăm sau să jucăm dublu? Novak Djokovic și Andy Murray, pe vremea când aveau 18 ani și jucau meciurile cu zâmbetul pe buze. Acum, cei doi prieteni sunt mult mai încrâncenați pe teren, pentru că un mare campion nu poate fi și entertainer. Poate numai dacă te numești Ilie Năstase, dar acea epocă a apus de mult. 


UPDATE 22:40 Petrecerile se țin lanț la Australian Open! Dacă Angelique Kerber își sărbătorește astăzi, 18 ianuarie, ziua de naștere, mâine, un alt om aflat în lumina reflectoarelor de la Melbourne are motive de sărbătoare. Stefan Edberg nu se va bucura doar pentru victoria lui Federer de astăzi, în fața rusului Gabashvili, ci și pentru împlinirea vârstei de 48 de ani. Elevul său va avea mult de furcă în optimi, cu francezul Jo-Wilfried Tsonga. Edberg a câștigat Australian Open în 1985 și 1987, Wimbledon în 1988 și 1990 și US Open în 1991 și 1992.


UPDATE 22:17 La mulți ani, Angelique! Reprezentanta Germaniei, Angelique Kerber (9 WTA), va încerca să-și depășească cea mai bună performanță de la Australian Open, optimile de finală, chiar de ziua ei de naștere. Jucătoarea născută la Bremen împlinește astăzi 26 de ani, dar cu siguranță, experimentata Flavia Pennetta nu-i va oferi niciun cadou la Melbourne. „Am primit o pereche de ochelari drăguți de la sponsorii turneului, apoi m-am plimbat pe plajă și am luat masa cu echipa mea. Ce mi-aș putea dori mai mult de ziua mea?” a spus Angelique pe Facebook.


UPDATE 22:00 Baie în gheață pentru Andy și Grigor. Se pare că britanicul și bulgarul se înțeleg bine în afara terenului, alegând să se recupereze împreună după meciuri. Probabil, cei doi s-au felicitat reciproc pentru victoriile fără drept de apel pe care le-au izbutit în turul trei: Murray – Lopez: 7-6, 6-4, 6-2 și Dimitrov – Raonic: 6-3, 3-6, 6-4, 7-6.


UPDATE 21:50 În sesiunea de seară, de la ora 10:00, 15.000 de spectatori vor încerca să o împingă pe Cassey Dellacqua (Australia) spre victorie, în confruntarea cu canadianca Eugenie Bouchard.  Dellacqua este singura australiancă rămasă în cursă, în timp ce Bouchard este o tânără aflată pe val în acest moment. Apoi, pe Rod Laver vor intra Stanislas Wawrinka (Elveția) și veteranul Tommy Robredo (Spania) pentru un joc care se anunță de zile mari. Partida care completează cele opt meciuri de la simplu se va disputa între Thomas Berdych (Cehia) și „uriașul” Kevin Anderson (Africa de Sud), de la ora 08:00, pe Margaret Court.


UPDATE 21:40 Programul meciurilor la simplu din sesiunea de dimineață. Flavia Pennetta și Angelique Kerber vor deschide ziua, cu un meci dezechilibrat prin prisma pozițiilor din clasament, dar foarte strâns în ceea ce privește forma celor două jucătoare. 


Canicula a dispărut de la Melbourne, dar acțiunea din teren nici pe departe. În această noapte și mâine dimineață vom avea parte de meciuri din cadrul optimilor de finală, iar tenisul adevărat abia acum începe. În ziua a șaptea îi vom vedea la lucru pe cei mai în formă tensimeni ai momentului: de pe tabloul masculin, pe Novak Djokovic, iar de pe cel feminin pe Serena Williams. ProSport vă prezintă cele două blockbustere din această noapte:

Novak Djokovic (Serbia) vs Fabio Fognini (Italia): 6-1 la întâlniri directe

Novak Djokovic (locul 2 ATP)

  • Vârsta: 26 de ani
  • Greutate și înălțime: 80 de kg și 1.88 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini
  • Suprafața preferată: Hardul
  • Antrenor: Boris Becker
  • Premii în bani în toată cariera: 58.134.445 de dolari
  • Performanțe la Grand Slam-uri: campion la Australian Open (2008, 2011, 2012, 2013), finalist la Roland Garros (2012), campion la Wimbledon (2011) și campion la US Open (2011).
  • Meciurile de până acum: primul tur: 6-3, 7-6, 6-1, cu Lukas Lacko (Slovacia), turul doi: 6-0, 6-4, 6-4, cu Leonardo Mayer (Argentina), turul trei: 6-3, 6-3, 7-5, cu Denis Istomin (Uzbekistan).

Fabio Fognini (locul 16 ATP)

  • Vârsta: 26 de ani
  • Greutate și înălțime: 74 de kg și 1.78 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini
  • Suprafața preferată: Zgura
  • Antrenor: Jose Perlas
  • Premii în bani în toată cariera: 4.065.111 de dolari
  • Performanțe la Grand Slam-uri: Optimi la Australian Open (2014), sferturi la Roland Garros (2011), turul trei la Wimbledon (2011) și turul trei la US Open (2012).
  • Meciurile de până acum: primul tur: 6-3, 6-2, – retras, cu Alex Bogomolov (Rusia), turul doi: 7-5, 6-4, 3-6, 6-2, cu Jarkko Nieminen (Finlanda), turul trei: 7-5, 6-4, 6-4, cu Sam Querrey (SUA).

 

Serena Williams (SUA) vs Ana Ivanovic (Serbia): 4-1 la întâlniri directe

Serena Williams (locul 1 WTA)

  • Vârsta: 32 de ani
  • Greutate și înălțime: 70 de kg și 1.75 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini
  • Suprafața preferată: Hardul
  • Antrenor: Patrick Mouratoglou
  • Premii în bani în toată cariera: 54.380.151 de dolari
  • Performanțe la Grand Slam-uri: campioană la Australian Open (2003, 2005, 2007, 2009, 2010), campioană la Roland Garros (2002, 2013), campioană la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012) și campioană la US Open (1999, 2002, 2008, 2012, 2013)
  • Meciurile de până acum: primul tur: 6-2, 6-1, cu Ashleigh Barty (Australia), turul doi: 6-1, 6-2, cu Vesna Dolonc (Serbia), turul trei: 6-3, 6-3, cu Daniela Hantuchova (Slovacia).

Ana Ivanovic (locul 14 WTA)

  • Vârsta: 26 de ani
  • Greutate și înălțime: 69 de kg și 1.84 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini
  • Suprafața preferată: Toate
  • Antrenor: Nemanja Kontic
  • Premii în bani în toată cariera: 10.821.517 de dolari
  • Performanțe la Grand Slam-uri: Finalistă la Australian Open (2008), campioană la Roland Garros (2008), semifinală la Wimbledon (2007) și sferturi la US Open (2012)
  • Meciurile de până acum: primul tur: 6-4, 6-4, cu Kiki Bertens (Olanda), turul doi: 6-1, 6-2, cu Annika Beck (Germania), turul trei: 6-7, 6-4, 6-2, cu Samantha Stosur (Australia).

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup