LIVE BLOG Australian Open, ziua a patra. Halep a „sufocat-o” pe Lepchenko! Niculescu show și la dublu! Hănescu, răpus de Milos Raonic. ProTenis toată noaptea

LIVE BLOG Australian Open, ziua a patra. Halep a
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în turul al treilea, 4-6, 6-0, 6-1 cu americanca Lepchenko. Victor Hănescu a fost eliminat în manșa secundă, 6-7, 4-6, 4-6 cu canadianul Milos Raonic
  • Alături de Klara Zakopalova, coechipiera cu care a câștigat deja două turnee în acest an, Monica Niculescu le-a învins pe Sorana Cîrstea și Irina Begu, 6-3, 6-2. în runda inaugurală. Niculescu și Zakopalova au câștigat al 9-lea meci din tot atâtea disputate în 2014.
  • Partidele au fost întrerupte câteva ore după ce o furtună s-a abătut asupra metropolei Melbourne
  • Nadal, Federer, Șarapova, Azarenka și Stephens merg mai departe. Del Potro a fost eliminat în turul al doilea

 

UPDATE 16:45 Surpriză în 3 ore și 53 de minute. Spaniolul Bautista l-a învins pe unul dintre favoriți, argentinianul Del Potro, scor 4-6, 6-3, 5-7, 6-4, 7-5


UPDATE 16:30 Într-un meci fantastic, de cinci seturi, francezul Benoit Paire a trecut de australianul Kyrgios, scor 6-7/5, 6/7/5, 6-4, 6-2, 6-2


UPDATE 15:30 Rezultatele din ziua a patra – turneul masculin (turul secund)


UPDATE 15:15 Rezultatele din ziua a patra – turneul feminin (turul secund)


Citește și: Halep zburdă la 40 de grade Celsius! Românca a atins deja cea mai bună performanță la Australian Open

UPDATE 15:00 Murray nu lasă nimic! Andy Murray s-a calificat în turul al treilea după ce l-a învins pe francezul Millot, scor 6-2, 6-2, 7-5. De la 1-5 în decisiv, scoțianul antrenat de Ivan Lendl a câștigat 23 de mingi consecutive și s-a impus în fața lui Vincent!


UPDATE 14:45 Stan și steaua norocoasă Elvețianul Stanislas Wawrinka (favorit 8) e deja în optimile de finală după ce adversarul său, Vasek Pospisil, s-a retras din turneu din cauza unor probleme la spate. Stan trecuse și în actul inaugural, de kazahul Andrey Golubev (6-4, 4-1), tot după ce adversarul său a abandonat


 

UPDATE 14:00 Meciul dintre Hănescu și Raonic s-a încheiat cu victoria în minimum de seturi a canadianului: 7-6, 6-4, 6-4. Victor a avut șansele lui, în toate cele trei manșe, dar maturitatea și experiența nu l-au ajutat astăzi. Românul pleacă acasă din turul doi, însă dezamăgirea nu este atât de mare, ținând cont că a pierdut la numărul 11 ATP.


UPDATE 13:52 Victor câștigă game-ul pe propriu serviciu, iar acum ar putea să urmeze ultimul joc al meciului. Asta dacă Hăne nu ne surprinde cu un retur care să-i facă față „ghiulelelor” lui Raonic. 4-5 și serviciul pentru Milos.


UPDATE 13:45 Soarta partidei începe să curgă într-o singură direcție. Raonic a realizat break-ul, iar revenirea lui Hănescu pare din ce în ce mai departe. 5-3 pentru canadian!


UPDATE 13:33 Hănescu pășește cu dreptul în setul trei, își face serviciul după o egalitate,  apoi Raonic îl copiază, iar Victor revine din nou cu un serviciu hotărât. Scorul devine 2-1 în manșa a treia și în ciuda diferenței de scor, rezultatul rămâne deschis!


UPDATE 13:23 De data aceasta, Raonic nu-i mai oferă nicio șansă lui Hănescu, își face lejer serviciul, iar scorul devine 0-2 la seturi: 6-7, 4-6. Victor a dispus de șansele lui, însă ratarea punctelor importante l-a costat și pe tabelă. Să sperăm că românul va demonstra mai multă maturitate în actul al treilea.


UPDATE 13:15 Hăne îi presează din nou serviciul lui Milos, lucru care în primul set nu s-a mai întâmplat. Trei șanse de break și-a creat Victor, irosite toate, iar Raonic scapă din strânsoare. E clar că jocul din teren s-a schimbat considerabil, însă e nevoie de mai multă concentrare pentru român, 4-5.


UPDATE 13:10 Andy Murray și Vincent Millot, la ieșirea spre arenă. Scoțianul conduce cu 3-1

 

UPDATE 13:05 S-a reluat partida dintre Hănescu și Raonic. Românul pare să fi ieșit mai motivat de la vestiare, beneficiind de primele șanse de break de astăzi. Însă serviciul năucitor al lui Raonic îl scoate încă o dată din încurcătură: 4-3 pentru canadian în manșa secundă


UPDATE 12:50 Partidele care se desfășoară la această oră

UPDATE 12:40 Victor Hănescu a ieșit la încălzire. Partida cu Milos Raonic a fost oprită la scorul de 7-6, 3-2 pentru canadian


UPDATE 12:30 Se reiau meciurile la Australian Open

 

 


UPDATE 12:20 Zboară ca un fluturaș, înțeapă ca o albină!  Sloane Stephens și pantofii ei minune.


UPDATE 12:05 Spectacolul este prezent la Melbourne atât pe hard, cât și în tribune.  Solistul american Redfoo, iubitul Victoriei Azarenka, arată că știe să facă show și la tenis, nu doar pe scenă, iar fanii australieni nu mai au nevoie de nicio prezentare. 

(Redfoo, la meciul Azarenka – Zahlavova – imagine ESPN Sports)

 


UPDATE 11:52 Dacă celelalte terenuri din Melbourne Park sunt inundate, pe Rod Laver și Hisense se consumă două meciuri plăcute ochiului. Bielorusa Victoria Azarenka, a doua favorită a competiției, a luat deja un avans considerabil în fața Barbarei Zahlavova (Cehia), 6-1, 1-0, în timp ce Monfils îl conduce pe Sock cu 7-6, 4-3. Rafael Nadal: „Îmi place cu adevărat să joc aici. Chiar dacă evoluezi împotriva unui australian, spectatorii știu să arate respect față de tenis. Fanii australieni mă fac să fiu foarte special și fericit!”


UPDATE 11:45 Niculescu show. În așteptarea meciului de la noapte cu Ekaterina Makarova, Monica Niculescu și-a manisfetat încă o dată forma sportivă foarte bună prin care trece în turneul de dublu, în care a debutat în această dimineață. Alături de Klara Zakopalova, coechipiera cu care a câștigat deja două turnee în acest an, Monica le-a învins pe Sorana Cîrstea și Irina Begu fără probleme, cu 6-3, 6-2. Niculescu și Zakopalova au câștigat al 9-lea meci din tot atâtea disputate în 2014.


UPDATE 11:20 Zi perfectă pentru favoriți! Să recapitulăm: Victorii la pas pentru Federer, Nadal, Tsonga și Radwanska, un meci cu emoții pentru Wozniacki, iar partida zilei a fost reprezentată, fără discuție, de jocul dintre Maria Sharapova și Karin Knapp. Un thriller, în arșița de la Melbourne, de trei ore și jumătate, în care italianca și-a depășit limitele, însă sângele rece al Mariei și-a spus cuvântul pe final. 


UPDATE 10:43 Meciurile s-au întrerupt din nou! După patru zile de caniculă, a început furtuna la Melbourne! Norii se scutură pe hardul din Australia și în aceste momente se joacă doar pe Hisense, unde are loc meciul dintre Gael Monfils (Franța) și Jack Sock (SUA), arena fiind acoperită.


UPDATE 10:35 Milos continuă să se afle la conducere în setul doi, iar pentru Victor va fi teribil de greu să facă rebreak-ul, ținănd cont de cifrele uluitoare ale canadianului: 91% procentaj pe primul serviciu și 13 ași realizați. Hănescu se poate mândri cu doar 72% și doi ași. 3-2 cu break pentru „uriașul” Raonic, iar la Melbourne, după o căldură cumplită, se anunță furtună.


UPDATE 10:20 Nadal (1 ATP) și Federer (6 ATP) s-au calificat la braț în turul al treilea, în urma a două meciuri lejere: Rafael Nadal (Spania) – Thanasis Kokkinakis (Australia): 6-2, 6-4, 6-2, Roger Federer (Elveția) – Blaz Kavcic (Slovenia): 6-2, 6-1, 7-6. În meciul de pe terenul 13, Hănescu pare să-și fi pierdut concentrarea după cedarea primului act, iar serviciul său este rupt de Raonic: 2-0 pentru canadian.


UPDATE 10:12 Mare păcat! Hănescu pierde un prim act dramatic, în care a dispus de o minge de set și a salvat alte patru astfel de șanse avute de Raonic. Scorul primei manșei este 7-6 (11-9) pentru elevul antrenat de Ivan Ljubicic, dar numărul 11 mondial are mult de muncă pentru a trece în turul trei!


UPDATE 10:05 Cei doi „uriași” își fac serviciul din nou și primul seteste împins în tie-break. Aici se merge în tonul partidei de până acum, cap la cap: 4-4. Raportul loviturilor direct câștigătoare este copleșitor în favoarea lui Raonic, 21-6, dar Hăne tocmai ce își procură o minge de set!


UPDATE 09:52 Între timp, Fedex și Rafa se găsesc tot mai aproape de turul trei, ambii conducând cu 2-0 la seturi. Hăne își mai face serviciul încă o dată, în acest rând cu ceva emoții, românul salvând minge de set! Se spune că în tenis aceste puncte ratate se răzbună, să sperăm că această lege nescrisă se va confirma și azi. Manșa intră în prelungiri, 5-5

 


UPDATE 09:43 Dacă în ceea ce privește serviciul, Raonic este net superior, cu siguranță la jocul de anduranță de pe linia de fund, Hăne se ridică la nivelul acestuia. Acest lucru se reflectă și în scor, cei doi mergând cap la cap cu serviciul: 5-4 pentru Milos. 100% procentaj la mingile jcuate pe rimul serviciu pentru canadian – 75% pentru Victor


UPDATE 09:34 Milos își respectă blazonul și servește foarte bine, cele trei game-uri reușite până acum fiind fulgerătoare. Victor nu se lasă mai prejos și face un joc solid pe propriul serviciu. 4-3 pe tabelă pentru Raonic și 4-0 raportul așilor în favoarea canadianului.


UPDATE 09:20 Au început jocurile! Hănescu și Raonic au dat drumul loviturilor pe Terenul 13. Primul la serviciu se află canadianul, care a avut 1-0,  Hăne egalând după ce a fost condus cu 0-30.


UPDATE 09:05 Acum nu mai e niciun dubiu, meciurile de la Australian Open nu se pot desfășura în asemenea condiții! La Melbourne Park se pot prăji ouă la soare (Imagine de pe Hisense Arena).


UPDATE 08:55 Set-Set! Federer și Nadal defilează cu Kavcic, respectiv Kokkinakis. Ambii au câștigat prima manșă cu 6-2 și se pare că nu e loc de surprize nici astăzi la Melbourne. Cele două întâlniri le puteți urmări pe Eurosport și Eurosport 2.


UPDATE 08:40 Entuziasmul unei victorii la Australian Open, nemărginit! Alize Cornet (Franța) a avut o izbucnire de bucurie, chiar la interviul de după meci. Franțuzoaica a învins-o pe Camila Giorgi (Italia), calificându-se astfel în turul trei, scor 6-3, 4-6, 6-4. „Astăzi am câștigat datorită forței mentale„. a spus Alize la final.


UPDATE 08:20 A început și meciul lui Roger Federer, pe Hisense Arena, împotriva slovenului Blaz Kavcic. Elvețianul pornește lansat, cu break din primul game. Pe Rod Laver, puștiul Kokkinakis animă publicul cu un slam dunk, în fața lui Nadal. Partidele de pe celelalte terenuri întârzie să se reia, temperatura ridicată păstrându-se în continuare.


UPDATE 07:55 Au luat sfârșit și meciurile favoritelor cinci, respectiv zece. Agnieszka Radwanska (Polonia) a dispus în două seturi de bulgăroaica Olga Govortsova,6-0, 7-5, în timp ce Wozniacki și-a regăsit ritmul cu McHale și a capturat lejer setul trei, 6-0, 1-6, 6-2. Nu se mai desfășoară niciun meci în acest moment, dar stă să înceapă partida dintre primul favorit, Rafael Nadal (Spania) și speranța locală, Thanasi Kokkinakis

 


UPDATE 07:10 Răsturnare de situație pe Rod Laver! Cristina McHale revine surpinzător în fața Carolinei Wozniacki și egalează situația la seturi, după ce îl cedase pe primul la zero, 0-6, 6-1. Pe celălalt teren pe care se poate juca, Hisense Arena, Agnieszka Radwanska (Polonia) – Olga Govortsova (Bulgaria): 6-0, 0-2.


UPDATE 07:00 Chiar dacă nu pot intra pe teren, jucătoarele de la Melbourne se bucură din plin de pauza neașteptată. Kristina Mladenovic (Franța) și Flavia Pennetta (Italia) sunt partenere de dublu la Australian Open și se pare că le place să petreacă timp și în afara terenului. „Așteptând meciul de dublu…prea cald pentru a juca afară”! a spus franțuzoaica pe pagina ei de Twitter. Cele două vor avea parte de un meci mai încins decât atmosfera din Australia, împotriva surorilor Williams.


UPDATE 06:20 Singura arenă pe care se mai joacă este Rod Laver. Organizatorii au anunțat că meciurile de pe terenurile exterioare se vor relua în aproximativ o oră și jumătate. La Melbourne se poate juca până seara târziu, ținând cont că arenele sunt prevăzute cu nocturnă. La această oră, pe central se află la lucru daneza Caroline Wozniacki, fost lider mondial, și Cristina McHale (SUA). Caroline nu întâmpină prea multe probleme în debutul jocului, tabela indicând deja 6-0 în dreptul elevei lui Thomas Hobstedt.


UPDATE 05:59 Temperatura extremă, 42 de grade Celsius în acest moment, le face viata grea tenismenilor și în a patra zi. În acest moment se joacă doar pe trei terenuri, celelate meciuri fiind întrerupte din cauza condișiilor atmosferice periculoase. Victor Hănescu (România) si Milos Raonic (Canada) vor intra în actiune pe Terenul 13, imediat cum organizatorii vor lua decizia ca meciurile să se reia. Pe Rod Laver se va juca cu acoperișul tras! 


UPDATE 5:45 Maria Sharapova (Rusia), a treia favorită a competiției, tocmai ce a câștigat un meci maraton disputat împotriva italiencei Karin Knapp: 6-3, 4-6, 10-8. Knapp a chinuit-o pe campioana din 2008 timp de trei ore și jumătate de joc, în soarele arzător din Melbourne, dar experiența rusoaicei și-a spus cuvântul final.

 


UPDATE 04:25 Victorieeeee! Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open, după o victorie în trei seturi, cu 4-6, 6-0, 6-1. Românca și-a intrat mai greu în ritm, însă când a pornit „motoarele” a fost de neoprit. Halep s-a impus după 2 ore și două minute de la primul schimb. Vreo 20 de minute (n.r. în două reprize), jocul a fost însă întrerupt. În turul următor, ea o va înfrunta pe Zarina Diyas.


 UPDATE 04:20 Lepchenko a întrerupt seria de game-uri consecutive ale Simonei, 11 la număr. Halep a irosit două mingi de meci la 5-0, dar urmnează la serviciu.


UPDATE 04:10 Halep face pași mari către turul trei. A reușit al 10-lea game consecutiv și al 13-lea din ultimele 14 jucate. Lepchenko pare că s-a împăcat cu gândul înfrângerii, și-a mărit „zestrea” de greșeli – 43!


 


UPDATE 04:02 Simona Halep a ajuns la opt game-uri consecutive. Fiecare schimb de mingi prelungit se transformă în punct pentru Simona. Lepchenko pare că a pierdut complet controlul jocului. Românca face 3-0 în „decisiv”, adversara a ajuns la 39 de greșeli neforțate! 


UPDATE 03:58 Chiar dacă la Melbourne sunt acum 40 de grdae, Djokovic își respectă cu strictețe programul, a ieșit la antrenament! 


UPDATE 03:52 Pauza de 10 minute din cauza caniculei a fost luată pe mai multe arene. Între timp, meciul Simonei s-a reluat. 


UPDATE 03:48 Caseta tehnică după primele două seturi:


UPDATE 03:41 După 79 de minute de joc, Simona Halep și Varvara Lepchenko sunt la egalitate la seturi, 4-6, 6-0. Americanca încă are un avantaj confortabil la mingi câștigătoare (15-7). În schimb, a adunat și multe greșeli neforțate (31-16). Cele două jucătoare au plecat la vestiare, fiindu-le oferită o pauză de 10 minute din cauza căldurii ridicate. Halep rezistă însă foarte bine la condițiile meteorologice.


UPDATE 03:25 Războiul nervilor începe să fie tranșat de Simona. Românca face dublu-break după un game care a durat vreo 14 minute(!). Halep simte tot mai bine minge, iar forehand-ul îi aduce punctele. Învingătoarea acestei partide o va înfrunta pe Zarina Diyas, care a câștigat cu 6-4, 6-0 în fața jucătoarei Marina Erakovic. La 5-0 pentru Simona, Lepchenko a cerut intervenția medicului. Americanca pare că suferă din cauza căldurii. Adversara revine pe teren după ce a fost repusă pe picioare cu ajutorul pungilor de gheață. 


UPDATE 03:10 Simona Halep a intrat mai hotărâtă în setul doi și o forțează pe adversară să greșească tot mai des. Cheia acestui joc pare a fi răbdarea! Românca are 3-0, iar datele problemei s-au schimbat cu 180 de grade. 


UPDATE 03:00 Cu ajutorul unui serviciu bun, Lepchenko închide primul set (6-4) după 37 de minute. Americanca a avut controlul partidei până acum, a atacat mai mult și a făcut de trei ori mai multe puncte câștigătoare decât Halep (scor 9-3)


UPDATE 02:50 Halep face primele două game-uri consecutive, după ce a fructificat prima șansă de break. Meciul s-a mai echilibrat după un debut avântat al americancei. Simona ajunge de la 1-5 la 4-5! Lepchenko urmează însă la serviciu.


UPDATE 02:43 Secretul ascuns al Danielei Hantuchova a ieșit la iveală! 

UPDATE 02:34 Halep încă nu își regăsește ritmul, iar Lepchenko se desprinde la 4-0. Clar nu este debutul scontat. Lanțul slăbiciunilor se rupe în game-ul cinci. Simona face primul game cu un serviciu ceva mai convingător, chiar dacă au apărut și primele duble greșeli.


UPDATE 02:22 Americanca a intrat în joc cu un break, părând destul de hotărâtă. Debutul îi aparține lui Lepcenko, care a adunat deja 5 puncte câștigătoare la primele 14 schimburi din meci. După numai 10 minute de joc, Simona este condusă cu 3-0! Tempo-ul este impus de adversară, care atacă fiecare minge. Scorul la puncte câștigătoare (5-1).


UPDATE 02:13 S-a tras la sorți. Meciul Halep – Lepchenko începe în câteva momente, cu Simona la serviciu. 


UPDATE 02:05 START! Cele 15 terenuri pe care vor începe meciuri de la ora 11:00 (ora locală) încep să se „populeze”. Actorii principali își fac aparițiile. Simona Halep va evolua pe terenul numărul 8. 


UPDATE 01:50 MATS E SINCER Suedezul Mats Wilander a dezvăluit că polonezul Jeryzy Janowicz e unul dintre jucătorii săi preferați din circuitul ATP


UPDATE 01:45 NU GĂ‚SEȘTE CHEIA Argentinianul Leonardo Mayer,  învins de Novak Djokovic în turul al doilea, nu are nicio victorie din 14 partide jucate cu tenismeni din Top 10 ATP


UPDATE 01:40 33 de grade Celsius sunt la această oră în Melbourne (10:40)



UPDATE 00:50 ACUZAȚII Învins de canadianul Vasek Pospisil, australianul Matthew Ebden a surprins la conferința de presă de la finele partidei din turul secund. „Cred că am fost tras pe  sfoară în această partidă. Tipul a părut să acuze dureri, dar alerga perfect din colț în colț”, a spus Matthew referindu-se la faptul că adversarul său a chemat medicul la finele actului de debut. Ebden conducea cu 1-0 la seturi.


UPDATE 00:40 CANGURII TINERI Presa din Australia acordă spații ample vedetelor locale


UPDATE 00:20 TOȚI PENTRU SIMONA Nu suntem cicălitori, dar îți reamintim că meciul Simonei Halep începe la ora 2:00 și e transmis în direct de canalul Eurosport 2


UPDATE 00:10 GHICI CIUPERCĂ‚ CE-i!? Nu facem publicitate, dar merită prezentată această poză cu copiii de mingi de la Australian Open. Sunt îmbrăcați de… Cine? Cine? Cine?


UPDATE 23:50 RECORD ÎN TERMOMETRU Herald Sun și Eurosport.com susțin că azi, în ziua a patra a turneului, se vor înregistra 44 de grade Celsius, cea mai ridicată temperatură de până acum. În București, la această oră, sunt 2 grade Celsius


UPDATE 23:20 MADE IN SWEDEN Celebrul Stefan Edberg, antrenorul lui Roger Federer, a declarat că „numai pentru un tip ca Roger aș fi acceptat această postură. M-am consultat cu familia și toți au fost de acord. Viața mea s-a schimbat acum. Pentru mine e o mare oportunitate să fiu în preajma lui, pentru că e un caracter adevărat atât înarena de sport, cât și în viața particulară. Voi încerca să-l ajut cu tot ce am mai bun pentru a sta cât mai sus”, a spus omul din palmaresul căruia lipsește doar titlul de Roland Garros (finalist, învins de Michael Chang)


UPDATE 23:10 INVINCIBILII Serena Williams a ajuns la al 24-lea meci consecutiv fără înfrângere, în timp ce Novak Djokovic se află la a 26-a victorie consecutivă în circuit. La Australian Open, unde e campion în ultimii trei ani, sârbul antrenat de Boris Becker a atins al 23-lea succes la rând


UPDATE 23:00 LIVE PE EUROSPORT 2 În această noapte, începând cu ora 2:00, constănțeaca de 22 de ani o va întâlni în turul al doilea de la Melbourne pe Varvara Lepchenko (Statele Unite). Este prima confruntare dintre Halep și Lepchenko, jucătoarea de 27 de ani situându-se în momentul de față pe locul 50 în ierarhia WTA. Varvara e născută la Tashkent, în Uzbekistan.


UPDATE 22:09 ATMOSFERĂ‚ DE VIS Oragnizatorii au realizat un film cu toate lucrurile interesante din Melbourne Park. Vezi filmulețul!


UPDATE 22:07 Lansatorii de rachete Sam Querrey e omul cu cei mai mulți ași în turneu până acum, 43. La feminin conduce Lucie Hradecka, 18 ași. Samuel Groth deține recordul vitezei, 234 km/h

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ZIUA A TREIA


UPDATE 22:05 O partidă nepereche Ziua a patra de la Melbourne programează și o înfruntare de zile mari între jucătoarele românce. În turul întâi al probei de dublu, pe terenul numărul cinci, Monica Niculescu și Klara Zakopalova, colega cu care a câștigat două turnee în 2014 (Shenzen și Hobart), se vor duela cu Sorana Cîrstea și Irina Begu


 


UPDATE 22:00 New balls, please! Bună seara, bună dimineața, bună seara, bună dimineața! Mai știm ce perioadă a zilei e? Poate da, poate nu, cert e că un turneu precum Australian Open e menit să-ți ia ochii, urechile și inima. Are rolul să te facă să-ți lipești telecomanda de mână, să frunzărești paginile smart-phoneului chiar dacă pleoapele ți se împotrivesc să stea deschise sau să cauți obesesiv tasta F5. Și în noaptea asta chiar sunt mulți poli de interes. Simona Halep, Victor Hănescu, Nadal, Federer, Sloane Stephens, Monfils, Azarenka, Murray sau Șarapova. Sau el sau ea sau ei! Pentru că sunt și meciuri de dublu în care românii își fixează noi ținte. Stay tuned!


Dacă aseară am trăit intens meciul în care Monica Niculescu a eliminat-o pe Sabine Lisicki (Germania), în această noapte vom avea parte de suspans dublu. Simona Halep și Victor Hănescu au trecut fără nicio emoție de prima rundă, dar acum va fi aproape imposibil ca adrenalina fanilor români să nu crească. Nu doar datorită importanței meciurilor, acum aflându-ne în turul doi, ci și grație calibrului adversarilor: Varvara Lepchenko și Milos Raonic. ProSport vă prezintă analiza celor două meciuri, cu plusurile și minusurile americancei și canadianului:

Duelul giganților! Victor Hănescu (76 ATP) vs Milos Raonic (11 ATP)

Scorul la întâlniri directe este 1-1:

Hănescu – Raonic: 6-4, 6-4 – Mastersul de la Toronto (hard)

Raonic – Hănescuc: 6-1, 6-4 – Chennai (hard)

Victor Hănescu (32 de ani) – România

  • Antrenor și date personale: Jean-Francois Bachelot. 1.98 m – înălțime și 88 de kg –  greutate.  
  • Stilul de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu o singură mână. Lovitura preferată este reverul, iar suprafața favorită zgura.  
  • Performanțe la Grand Slam-uri: turul doi la Australian Open (2005, 2008, 2009, 2010), sferturi la Roland Garros (2005), turul trei la Wimbledon (2003, 2009, 2010) și turul doi la US Open (2008, 2010).
  • Premii în bani: 3.991.932 de dolari.

Milos Raonic (23 de ani) – Canada

  • Antrenor și date personale:Ivan Ljubicic. 1.96 m – înălțime, 88 de kg
  • Stilul de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini. Lovitura preferată este serviciul, iar suprafața favorită hardul.
  • Performanțe la Grand Slam-uri: optimi la Australian Open (2011, 2013), turul trei la Roland Garros (2012, 2013), turul doi la Wimbledon (2011, 2012, 2013), optima la US Open (2012, 2013)
  • Premii în bani: 3.717.925 de dolari.

Plusurile și minusurile lui Milos Raonic:

Plusuri:

  • Serviciul: unul dintre cele mai redutabile din circuit, atât datorită vitezei cu care este trimisă mingea, cât și a plasamentului. Pe serviciul doi obișnuiește să imprime mult kick (mingea capâtâ o înălțime considerabilă după ce cade în careul advers, devenind greu de returnat)
  • Forehandul: este arma cu care atacă de fiecare dată decisiv.
  • Mobilitate: pentru înălțimea lui, mișcarea pe care o demonstrează în teren este impresionantă.
  • Jocul la fileu: Alonja pe care o are canadianul face din el un jucător greu de pasat atunci când atacă la fileu.

Minusuri:

  • Reverul: lasă de dorit, erorile lui neforțate fiind comise de cele mai multe ori cu această lovitură.
  • Returul: nu impresionează, fiind foarte inconstant la acest capitol.
  • Mentalul: în meciurile importante își pierde concentrarea, mai ales după punctele decisive pe care le pierde.
  •  Voleul de amortizare: chiar dacă are un joc de fileu foarte bun, atunci când trebuie să voleibaleze mingea de sub fileu, nu se descurcă tocmai bine

 

Simona Halep (11 WTA) vs Varvara Lepchenko (50 WTA) – prima întâlnire dintre cele două

Simona Halep (22 de ani) – România

  • Antrenor și date personale: Fără antrenor, 1.68 m – înălțime și 60 de kg – greutate.
  • Stilul de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini. Lovitura preferată este reverul în lung de linie, iar suprafața favorită zgura
  • Performanțe la Grand Slam-uri: turul trei la Australian Open (2011), turul doi la Roland Garros (2011), turul doi la Wimbledon (2011, 2013) și optima la US Open (2013).    
  • Premii în bani: 2.046.548 de dolari.

Varvara Lepchenko (27 de ani) – SUA

  • Antrenor și date personale: Peter Lepchenko (fratele ei), 1.80 m – înălțime și 72 de kg – greutate 
  • Stilul de joc: Lovește forehandul cu mâna stângă și reverul cu două mâini, iar suprafața preferată este hardul.
  • Performanțe la Grand Slam-uri: turul doi la Australian Open (2013, 2014), optima la Roland Garros (2012), turul trei la Wimbledon (2012), turul trei la US Open (2012).
  • Premii în bani: 1.965.728 de dolari.  

Plusurile și minusurile Varvarei Lepchenko:

Plusuri

  • Forehandaul: reprezintă cu siguranță cea mai bună armă a ei.
  • Mentalul: demonstrează o concentrare exemplară în timpul meciului, însăși ea declarând câ lucrează cel mai mult la acest capitol
  • Experiența: Timpul îndelungat pe care l-a petrecut în circuit reprezintă un avantaj important. În trecut, a învins jucătoare de clasă: Sara Errani, Jelena jankovic, Svetlana Kuzentsova, sau Francesca Schiavone.
  • Serviciul: nu este formidabil, dar destul de solid pentru circuitul feminin

Minusuri:

  • Reverul: poate fi considerat o slăbiciune. Produce numeroase greșeli cu această lovitură.
  • Deplasarea în teren: reărezintă cea mai mare problemă a americancei. Viteza cu care aleargă în timpul jocului este destul de redusă, întâmpinând probleme cu adversarele rapide pe linia de fund, așa cum este și Halep.
A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup