LIVE BLOG Australian Open, ziua a noua. Djokovic, eliminat! Wawrinka l-a învins cu 9-7 în decisiv! Halep va lucra cu Wim Fissette

LIVE BLOG Australian Open, ziua a noua. Djokovic, eliminat! Wawrinka l-a învins cu 9-7 în decisiv! Halep va lucra cu Wim Fissette
  • Publicat:
  • Actualizat:

 

15:30 Așa se reface Wawrinka după meciul de cinci seturi câștigat în fața lui Djokovic

14:30 Stan Wawrinka a reușit una dintre marile surprize de la Australian. După peste patru ore de joc, elvețianul l-a învins pe  Novak Djokovic, scor 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7 și îl va întâlni în careul de ași pe Tomas Berdych.

După două înfrângeri extrem de dureroase – 6-1, 5-7, 4-6, 6-4, 10-12 în optimi la Melbourne, în 2013 și 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 4-6, în semifinala de la US Open 2013 -, Stan a reușit în sfârșit să treacă de „complexul” Djokovic. Sârbul îl conducea cu 14-2 la întâlniri directe, dar singurele victorii de până acum fuseseră obținute tocmai în 2006.

14:10 6-6 în decisivul meciului Djokovic – Wawrinka


14:00 A fost întrerupt meciul Djokovic – Wawrinka pentru 5 minute din cauza ploii. Partida s-a reluat acum. Stan conduce cu 6-5 în decisiv. Servește Djokovic.


13:50 MUZICA TENISULUI Liam Gallagher, componentul formației Oasis, nu e numai fan Manchester City. Iubește și tenisul. E prezent la Australian Open și chiar s-a băgat la joc

Musician Liam Gallagher takes part in a tennis event in Melbourne. For more on #AustralianOpen http://t.co/o5m23tfG0I pic.twitter.com/x4xTWQsR04


13:10 NOLE ECHILIBREAZĂ‚ Sârbul a confiscat actul al patrulea, cu 6-3 și e 2-2 la seturi. A început decisivul, Wawrinka are 1-0. Servește Novak

12:57 GOANA DUPĂ‚ PALPITAȚII Rod Laver Arena, sferturi de finală, Djokovic – Wawrinka 6-2, 4-6, 2-6, 4-3


12:40 TOMAS, SALT DE CANGUR Berdych se ține de glume pe twitter. Cehul s-a calificat în semifinalele de la Australian Open, după ce l-a învins pe spaniolul David Ferrer, scor 6-1, 6-4, 2-6, 6-4. Tomas îl va întâlni în penultimul act pe învingătorul meciului Djokovic – Wawrinka

 


06:05 Încă o minune. Eugenie Bouchard (Canada) este a doua semifinalistă la Australian Open, după ce a învins-o în acesată dimineață pe Ana Ivanovic cu 5-7, 7-5, 6-2. În semifinale, proaspăta învingătoare o va înfrunta pe Na Li.

Citește și părerea lui Alin Buzărin despre performanța Simonei Halep


05:45 Accelerație. Bouchard se desprinde la 3-1 în setul decisiv. Fanii canadieni sunt în extaz în tribune. Ivanovic resimte probleme medicale.


05:33 Australia a decis. Kokkinakis și Kyrgios, jucători care au apărut la Australian Open pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, au fost selecționați în echipa „cangurilor” pentru meciul de Cupa Davis cu Franța. Ei se alătură lui Lleyton Hewitt și Chris Guccione.


05:25 Din nou egalitate. După 104 minute de joc, Ivanovic și Bouchard sunt din nou la egalitate. Noua senzație a tenisului mondial a câștigat cu 7-5 setul secund, după ce l-a cedat la același scor pe primul. Bouchard pare mai proaspătă și are șanse să dea o nouă lovitură la Melbourne.


05:21 Suferință. Ana Ivanovic a reintrat în setul doi, după ce a egalat la 5-5, dar a cerut încă o dată intervenția medicului. Va putea să ducă meciul până la capăt?


05:02 Bouchard încearcă să revină în fața Anei Ivanovic, însă are de serios de tras. Sârboica a plecat la vestiare din cauza problemelor medicale, după ce a făcut un break care a relansat setul secund. Bouchard are 4-3 (n.r. a condus însă cu 4-1), dar Ana urmează să servească.


04.30  Ivanovic „rupe” echilibrul. După 47 de minute de joc, sârboaica a reușit să câștige primul set cu 7-5.


04:22 S-a schimbat partitura. Jocul Ivanovic – Bouchard rămâne echilibrat, numai că punctele se fac pe serviciul adversarei. După șase game-uri „normale” au urmat patru break-uri. Ivanovic a ratat două mingi de set la 5-4.


04:10 Simona Halep, pe Rod Laver Arena! Românca ajunge în ziua a 10-a de la Australian Open pe anera principală. Meciul Simona Halep – Dominika Cibulkova va deschide ziua de „lucru” de la Melbourne pe 22 ianuarie. Sfertul de finală se va disputa începând cu ora 2:00. Programul zilei va continua cu Azarenka – Radwanska și Nadal – Dimitrov. Pentru sesiunea de seară a fost păstrat marele meci Andy Murray – Roger Federer.

Citește și părerea lui Robert Zanfir despre performanța Simonei Halep


04:00 Ana Ivanovic și Eugenie Bouchard încă sunt la egalitate după 20 de minute, scor 3-3. Ambele jucătoare au irosit până în prezent cel puțin o șansă de break.


03:35 Chiar dacă este în semifinale la Melbourne, Na Li încă mai are de tras pentru a nu „retrograda” în WTA. Chinezoaica trebuie să se califice în finală pentru a rămâne cel puțin pe locul 4 în lume, poziție pe care o ocupa și la startul turneului. În prezent, Na Li este devansată de Agnieszka Radwanka, care va juca mâine noapte în sferturi cu Azarenka. Indiferent ce se va întâmpla în acest meci, asiatica o va depăși pe Șarapova cu încă o victorie la Australian Open. Pentru un loc în marea finală, Na Li o va înfrunta pe învingătoarea partidei Ana Ivanovic – Eugenie Bouchard, care va începe peste câteva minute. De remarcat faptul Na Li va juca pentru a patra oară în semifinale la Melbourne, în ultimii cinci ani. Doar în 2012 ea nu a trecut de optimi.


03:23 Avem prima semifinalistă. Na Li s-a calificat fără probleme în penultimul act, după ce a învins-o cu 6-2, 6-2 pe Flavia Pennetta. În 2013, Na Li a jucat finala la Melbourne, la fel ca și 2011. Anul trecut, Na Li a cedat în partida cu Viktoria Azarenka, jucătoare încă prezentă în turneu.

 


03:15 Pentru a patra oară în ultimii cinci ani, cei patru jucători din „Big Four”, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray și Roger Federer, sunt în sferturi la Australian Open. Totodată, este pentru a noua oară în ultimele 17 turnee de Grand Slam când cei patru jucători sunt cel puțin în sferturi. În precedentele opt turnee, când cei patru fantastici au ajuns în sferturi în același turneu, Djokovic a câștigat patru titluri, Nadal – 3, iar Federer unul. În ultimele 35 de Grand Slam, cei patru au câștigat împreună 34. Singurul „intrus” a fost Juan Manuel Del Potro, care a câștigat US Open în 2009.


02:50 De 35 de minute a avut nevoie Na Li pentru a-și trece în cont primul set, 6-2 cu Flavia Pennetta. Chinezoiaca a avut șansa să închidă conturile primului act cu 10 minute mai devreme, dar a ratat două șanse de set la 5-0.


02:30 Debut de forță. Na Li pare foarte grăbită spre o a treia finală la Australian Open. Chinezoaica are deja 3-0 cu Flavia Pennetta în primul sfert de finală de la Melbourne, din 2014.


02:15 Simona Halep și-a găsit un nou antrenor, în persoana belgianului Wim Fissette. www.doartenis.ro anunță că viitoarea înțelegere va fi parafată după turneul de Grand Slam de la Australian Open. Fissette a negociat colaborarea cu managerul jucătoarei, Virginia Ruzici. Belgianul în vârstă de 34 de ani a lucrat în trecut cu Kim Clijters, pe care a ajutat-o să câștige trei titluri de Grand Slam. În 2013, Fissette a stat și în loja germancei Sabine Lisicki, inclusiv la Wimbledon, când a ajuns până în finală.


01:45 „Duelul veteranelor”! În aproximativ 15 minute va începe primul sfert de finală: Na Li (China) – Flavia Pennetta (Italia). Ambele jucătoare au aproape 32 de ani și niciuna n-a pierdut vreun meci în 2014. Dacă Na Li a făcut finală anul trecut la Melbourne, a câștigat și coroana de la Roland Garros în 2011, Flavia nu prea s-a întâlnit cu rezultate majore la Grand Slam-uri. Poate că a venit și timpul ei!


01:25 Nole și Ana – Pe vremea aia nu-și imaginau că vor deveni atât de mari! Atunci doar visau, acum se află amandoi în sferturile de la Australian Open, cu șanse importante de a ajunge în semifinale. Ana Ivanovic – Eugenie Bouchard și Novak Djokovic – Stanislas Wawrinka, în această noapte pe Rod Laver.


UPDATE 01:10 Rafael Nadal a reușit o „performanță” cu care e posibil să nu se mai fi întâlnit până acum. În meciul cu japonezul Nishikori a fost avertizat de trei ori de către arbitrul partidei, Eva Asderaki: o dată pentru coaching (a comunicat cu antrenorul în timpul jocului) și în două rânduri pentru întârzierea serviciului. Această încălcare a regulamentului i-a pricinuit și pierderea primei mingi. Comentatorul partidei a precizat că au trecut 29 de secunde până ca Rafa să servească după ce se jucase punctul precedent. Timpul permis pentru pauza dintre schimburi este de 25 de secunde. Deși a întâmpinat aceste probleme cu arbitrul, altele cu accidentările, dar și cu jocul solid al japonezului, Nadal s-a impus în minimum de seturi.


UPDATE 00:30 Au fost prietene, s-au certat din cauza unui meci, iar acum se întâlnesc în sferturi la Melbourne! Era cunoscut faptul că Azarenka și Radwanska se înțelegeau de minune și își petreceau vacanțele împreună. Până în 2012, când s-au întâlnit în semifinala de la Doha, iar poloneza a răbufnit la finalul jocului: „Urmăriți reluarea meciului pe Youtube și veți vedea de ce sunt supărată. Cred că ce a făcut adversara mea astăzi aduce o imagine foarte proastă tenisului feminin. Bineînțeles că poți scoate zgomote în timpul punctelor, dar să țipi atât de tare, e inimaginabil„. a spus Aga, nemulțumită fiind de comportamentul adversarei sale din timpul jocului. Pe lângă decibelii elbierați după lovirea mingii, se pare că Azarenka ar fi mimat și o accidentare. Cele două s-au mai întâlnit în câteva rânduri de atunci, iar Radwanska le-a declarat ziariștilor australieni că nu mai are nicio problemă cu bielorusa.


UPDATE 00:10 Wawa îl visează și noaptea! Însă nici Nole nu e prea încântat să-l revadă. De 19 ori s-au întâlnit elvețianul și sârbul, iar statistica e copleșitoare: 17 victorii pentru Djokovic, doar două pentru Wawrinka, în timp ce în ultimele 14 jocuri s-a impus același favorit. Dar ce s-a întâmplat în ultimele două meciuri ar putea să șteargă cu buretele acest scor umilitor, pentru că Stan l-a ținut în șah pe Novak, care a scăpat ca prin urechile acului de mat! 2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 6-4 (US Open 2013) și 1-6, 7-5, 6-4, 6-7, 12-10 (Australian Open 2013)


UPDATE 23:40 Fedex și Zorro! Unii îl asemănau pe Rafael Nadal cu un vultur, pentru felul cum „zbura” spre mingile din colțurile terenului. Se pare că Roger nu urăște această pasăre, ba din contră! A ales să se distreze alături de ea, după victoria confortabilă cu Tsonga din optimi, 3-0 la seturi. Pentru Federer urmează ceva mai multă acțiune, cu britanicul Andy Murray în sferturi. „Eu și vulturul Zorro, după meciul de astăzi”.


UPDATE 23:30 Tipsy a devenit tată! Janko Tipsarevic (Serbia) n-a participat în acest an la Australian Open, din cauza unei accidentări, dar e mai fericit decât dacă ar fi câștigat titlul la Melbourne. Soția lui a născut o fetiță, iar Janko e tare mândru de asta: „Mi-am adus fetele de la spital. Emiliy dormea, așa că n-am vrut s-o trezesc”.


UPDATE 23:20 Șocul de la dublu! Frații Bryan au ajuns de nouă ori în finala de la Melbourne în ultimele zece ediții la care au luat parte. Orice serie câștigătoare are un final, dar el a venit atunci când nimeni nu se aștepta. Eric Butorac (SUA) și Raven Klaasen (Africa de Sud) sunt eroii zilei precedente din proba de dublu. Deși au fost conduși cu 4-0 în tie-break-ul primei manșe, au întors scorul, ca apoi să înghețe tabela, cât și fețele mai titraților adversari, 7-6(9), 6-4. Perechea Mike Bryan/Bob Bryan are în palmares 15 titluri la turneele de Grand Slam.


UPDATE 23:05 Vedem 2-2 în curând? Simona s-a impus pe zgură, Cibulkova pe suprafețele rapide, hard și iarbă. Ultima întâlnire s-a sfârșit într-un mod nefericit pentru Halep. E timpul pentru revanșă!


UPDATE 22:45 Cu ea ar putea juca Halep în semifinale! A câștigat ultimele două ediții de la Australian Open, iar grație succesului de astăzi, cu Sloane Stephens, a înșirat a 18-a victorie consecutivă pe hardul din Melbourne. Acest lucru e chiar impresionant! Doamnelor și domnilor, Victoria Azarenka!

 


Ziua a noua de la Melbourne ne propune primele sferturi de finală, două pe tabloul feminin și două pe tabloul masculin. În așteptarea marelui meci pe care Simona îl va juca miercuri dimineață, ne putem delecta cu spectacolul care se va consuma în această noapte pe Rod Laver Arena. Flavia Pennetta (Italia) – Na Li (China), Thomas Berdych (Cehia) – David Ferrer (Spania), Ana Ivanovic (Serbia) – Eugenie Bouchard (Canada) și întâlnirea care prezintă cel mai mare interes, Novak Djokovic (Serbia) – Stanislas Wawrinka (Elveția). Înfruntarea dintre sârb și elvețian se anunță a fi una de zile mari, nu doar datorită formei de joc în care se află cei doi, ci și prin prisma ultimelor întâlniri directe de la turneele de Grand Slam, disputate chiar anul trecut. Două jocuri de cinci seturi care se puteau confunda ușor cu două thrillere: Djokovic – Wawrinka: 2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 6-4 (US Open) și 1-6, 7-5, 6-4, 6-7, 12-10 (Australian Open).


Citește și: LIVE BLOG Australian Open, ziua a opta. HAL(lep) OF FAME! Simona a învins-o pe Jankovic în stil de mare campioană! Șansă bună pentru semifinale!

Novak Djokovic (Serbia) vs Stanislas Wawrinka (Elveția): 17-2 la întâlniri directe.

Novak Djokovic (favoritul 2)

  • Vârsta: 26 de ani
  • Greutate și înălțime: 80 de kg și 1.88 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini
  • Suprafața preferată: Hardul
  • Antrenor: Boris Becker
  • Premii în bani în toată cariera: 58.134.445 de dolari
  • Performanțe la Grand Slam-uri: campion la Australian Open (2008, 2011, 2012, 2013), finalist la Roland Garros (2012), campion la Wimbledon (2011) și campion la US Open (2011).
  • Meciurile de până acum: primul tur: 6-3, 7-6, 6-1, cu Lukas Lacko (Slovacia), turul doi: 6-0, 6-4, 6-4, cu Leonardo Mayer (Argentina), turul trei: 6-3, 6-3, 7-5, cu Denis Istomin (Uzbekistan), optimi : 6-3, 6-0, 6-2, cu Fabio Fognini.

Stanislas Wawrinka (favoritul 8)

  • Vârsta: 28 de ani
  • Greutate și înălțime: 81 de kg și 1.83 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu o singură mână.
  • Suprafața preferată: Zgura
  • Antrenor: Magnus Norman
  • Premii în bani în toată cariera: 8.836.661 de dolari.
  • Performanțe la Grand Slam-uri: sferturi la Australian Open (2011, 2014), sferturi la Roland Garros (2013), optimi la Wimbledon (2008, 2009), semifinală la US Open (2013)
  • Meciurile de până acum: primul tur: 6-4, 4-1 – retras, cu Andrey Golubev (Kazakhstan), turul doi: 6-3, 6-3, 6-7, 6-4, cu Alejandro Falla (Columbia), turul trei: retras – Vasek Pospisil (Canada), optimi: 6-3, 7-6, 7-6, cu Tommy Robredo (Spania).

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…