LIVE BLOG | Australian Open, ziua a 6-a | Bombă în turneul feminin: Petra Kvitova a fost eliminată în turul 3. Djokovic a ajuns la al 23-lea turneu consecutiv de Grand Slam în care prinde săptămâna a doua

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG | Australian Open, ziua a 6-a | Bombă în turneul feminin: Petra Kvitova a fost eliminată în turul 3. Djokovic a ajuns la al 23-lea turneu consecutiv de Grand Slam în care prinde săptămâna a doua
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu continuă Australian Open doar la simplu, după ce a pierdut în această dimineață, la dublu. Ea și partenera ei, Lara Arruabarrena (România/ Spania) au fost învinse de Yung-Jan Chan/ Jie Zhang [14](Taiwan/ China) cu 6-4, 6-3
  • Ziua a 6-a de la Australian Open a adus și o victorie românească: Florin Mergea s-a calificat în turul secund la dublu-mixt, turneu în care face pereche cu olandeza Michaella Krajicek.

14.17 Surpriza zilei a venit chiar la finalul sesiunii de seară. Petra Kvitova a fost eliminată de Madison Keys, care a câștigat în două seturi, cu 6-4, 7-5. Cehoaica nu se afla pe jumătatea de tablou a Simonei Halep.


14:05 David Ferrer este ultimul jucător care completează tabloul optimilor de finală. Spaniolul l-a eliminat după un joc foarte intens pe Gilles Simon: 6-2, 7-5, 5-7, 7-6.

Tabloul masculin în fazele superioare se prezintă astfel:


13:30 Favorită numărul 4 la Australian Open, Petra Kvitova se află în dificultate în ultimul meci din turul 3. Reprezentanta Cehiei a pierdut cu 6-4 primul set cu Madison Keys.


12:56 Două meciuri de simplu au rămas neîncheiate în ziua a 6-a de la Melbourne: Ferrer – Simon 2-0 la seturi (5-5 în setul 3) și Petra Kvitova – Madison Keys, care tocmai a început


12:46 Moment special pentru Novak Djokovic după terminarea partidei cu Verdasco. Sârbul i-a cântat „LA MULȚI ANI!” mamei sale alături de publicul prezent pe Road Laver Arena.


12:32 Novak Djokovic s-a calificat în optimi după un meci trei seturi cu Fernando Verdasco, scor 7-6, 6-3, 6-4. Pentru sârb urmează un meci cu Gilles Muller. Numărul 1 mondial înregistrează astfel o perfomanță remarcabilă: este la al 23-lea turneu consecutiv de Grand Slam în care ajunge în săptămâna a doua.


11:47 Numărul 1 mondial are timp și de aplauze. Novak Djokovic se simte tot mai bine în partida cu Fernando Verdasco și a început să-l domine autoritar pe spaniol. Setul doi a fost câștigat cu 6-3, în 37 de minute. Nole se îndreaptă cu pași siguri către optimi. În pauza dintre seturile 2 și 3, în tribunele Rod Laver, tocmai a avut loc și o cerere în căsătorie. Acceptată! Djokovic a participat și el la această bucurie și a aplaudat din scaun.


11:29 Uriașul Isner a fost trimis acasă de un jucător care a servit mai bine decât el, Gilles Muller. Luxemburghezul s-a impus în trei seturi, cu 7-6, 7-6, 6-4. Isner nu a reușit niciun break pe parcursul întâlnirii și a pierdut deși a servit 30 de ași!.


11:27 Viktoria Azarenka s-a edescătușat după victoria din turul 3. Dubla campioană de la Australian Open a mărturisit cine îi lipsește în tenis: „Kim Clijsters!”.


11:12 Novak Djokovic a avut nevoie de o oră pentru a-i lua primul set lui Fernando Verdasco. Sârbul a câștigat prima „manșă” în tiebreak, cu 7-6 (10-8). David Ferrer conduce la rândul lui cu 1-0 la seturi, după 6-2 cu Gilles Simon, în timp ce japonezul Kei Nishikori s-a calificat deja în optimi: 6-7, 6-1, 6-2, 6-3 cu americanul Johnson 


10:50 Ce consumă Andrea Seppi, jucătorul care l-a eliminat pe Roger Federer în turul 3, atunci când se află într-un restaurant italian? Pizza, desigur!


10:22 Imaginea zilei este oferită de EPA. Cadru, Arena Margaret Court.


10:18 Primul perete mozaic de la Australian Open este complet. Madison Brengle a adăigat ultima piesă. Următorul mozaic, în săptămâna a doua.


09:51 Azarenka a corectat publicul. Reacție interesantă a Victoriei Azarenka, după succesul din turul 3: „Nu știu de ce toată lumea mă strigă, Viki, nu este numele meu. Vika, Victoria sunt numele mele”.


09:45 Viktoria Azarenka s-a calificat pentru a 7-a oară consecutiv în optimile de finală la Australian Open. Vika a câștigat cu 6-4, 6-4 partida cu Zahlavova-Strycova, meci în care a avut serios de tras.


09:41 Aproape eliminat în turul secund în meciul cu francezul Mannarino (0-2 la seturi și 0-4 în setul 3), Feliciano Lopez se recuperează acum pentru evoluția în optimile de finală, unde îl va întâlni pe Milos Raonic. Pentru o recuperare rapidă, spaniolul ne prezintă o baie cu gheață.


09:30 Alături de Irina Begu, Madison Brengle (24 ani) se numără printre suprizele ediției din acest an de la Melbourne. Jucătoarea din Statele Unite, clasată pe locul 64, s-a calificat în optimi după un succes cu 6-3, 6-2 în fața compatrioatei sale Coco Vandeweghe. Chiar dacă face turneul vieții, nu toată familia stă încordată. „Mama a rămas să mă urmărească, dar tata s-a dus la culcare”, a mărturisit Brengle la conferința de presă.


09:18 De ce este Vika una dintre cele mai bune jucătoare din lume la retur? Priviți imaginea de mai jos, în comparație cu adversara ei Zahlavova.


09:15 Am amintit de o revenire a Viktorie Azarenka la cel mai îanlt nivel, dar să nu o uităm pe Venus Williams, care s-a calificat în optimi. Neobservată, sora mai mare a liderului mondial se apropie de Top 10! Jucătoarea de 34 de anji se află la a 14-a participare și n-a mai ajuns în această fază de 5 ani.


09:05 O nouă zi aglomerată la Australian Open. Organizatorii au contabilizat prezența a 52.259 de fani. Să recunoaștem, este o cifră foarte bună. Poate doar echipe precum Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen sau Manchester United la fotbal adună constant cel puțin la fel de mulți fani la evenimentele oficiale desfășurate pe teren propriu.


08:44 Turneul din acest an de la Melbourne o poate readuce în prim-plan și pe Azarenka, după un an cu foarte multe probleme medicale. Vika a câștigat primul set cu Zahlavova, după 43 de minute de joc extrem de încinse, cu răsturnări de situație: scor 6-4.


08:32 Victorie Florin Mergea! Jucătorul român merge mai departe și în turneul de dublu-mixt. Alături de Michaella Krajicek, Florin s-a calificat în turul secund. Perechea româno-olandeză a câștigat cu 6-1, 6-3 partida cu Elina Svitolina/Raven Klaasen (Ucraina/ Africa de Sud).


08:25 Jurnalistul Ben Rothenberg ne anunță că este una dintre cele mai solicitante și mai lungi zile pentru tenisul american din ultimii ani. Serena, Venus, Isner, Brengle, Vandeweghe, Keys, Johnson au fost sau vor urma să intre în scenă.


08:22 Serena Williams a avut ceva emoții în ziua a 6-a. Americanca a pierdut primul set cu 6-4 în fața Elinei Svitolina, dar apoi și-a ridicat nivelul de joc și a câștigat următoarele seturi cu 6-2, 6-0. Serena a ajuns la o concluzie, faptul că adevărata ei competiție este în primele tururi, când întâmpină cele mai multe probleme. Pentru o clipă, Williams s-a gândit și la eliminarea lui Roger Federer: „Nu am fost foarte fericită, sinceră să fiu. Dar Seppi a jucat incredibil”.


 08:15 Au mai rămas aproximativ 26 de ore până la disputa din optimi dintre Simona Halep și Yanina Wickmayer. Cum și-au umplut timpul cele două sportive azi? Simona a fost invitată la o ședință de înfrumusețate.

Puteți citi aici despre ce a fost vorba

Yanina Wickmayer a fost suprinsă la rândul ei în afara terenului. Belgianca a avut o sesiune de autografe.


08:07 Bun găsit vă spune Marius Huțu, de la această oră preiau ștafeta de la colega mea Mirela Basescu, care v-a ținut la curent toată noaptea cu tot ce s-a întâmplat la Melbourne Park. Prima informație: Florin Mergea și Michaella Krajicek au câștigat primul set în turului inaugural la dublu-mixt, 6-1. Rămâneți alături de noi, vom mai avea azi de urmărit la lucru câțiva jucători importanți, Novak Djokovic, David Ferrer, Kei Nishikori, Viktoria Azarenka, Petra Kvitova.


08:05  Victorie fierbinte pentru Cibulkova, care s-a calificat în optimi. „Sunt atât de fericită că nu mă mai deranjează nici baia în gheață”, spune ea

 


08:00  Mergea a început în forță meciul de dublu mixt. El și partenera sa, Michaella Krajicek conduc deja în primul set cu 5-1, pe  Elina Svitolina/Raven Klaasen (Ucraina/ Africa de Sud)


07:50  Wawrinka își continuă cursa de apărarea a titlului la Australian Open. El s-a calificat în optimi după ce l-a învins pe Jarkko Nieminen cu 6-4, 6-2, 6-4


 07:35 Cum arată micul dejun al unui sportiv de performanță? Sabine Lisicki le arată fanilor cât de sănătos mănâncă


07:30 Pentru prima dată în această partidă, Nieminen se afla la conducere, are 2-1 în setul 3 și servește. La general, Wawrinka are 2-0: 6-4, 6-2.


07:15 În câteva minute începe meciul lui Florin Mergea pe terenul 7, la dublu mixt. În turul inaugural, Mergea / Michaella Krajicek (România/Olanda) vor întâlni perechea Elina Svitolina/Raven Klaasen (Ucraina/ Africa de Sud)


06:40  Wawrinka își adjudecă primul set cu Nieminen, 6-4. Feliciano Lopez s-a distanțat și el la seturi unde îl conduce cu 2-0, pe Jerzy Janowicz, 7-6 (6) și 6-4


06:30 Raonic urcă în optimi, fructificând abia a patra minge de meci în fața lui Benjamin Becker, 6-4, 6-3, 6-3


06:20 Meci echilibrat pe Rod Laver Arena. Stan Wawrinka, deținătorul trofeului, e la egalitate, 3-3, cu Jarkko Nieminen


05:53 Svitolina, jucătoarea care i-a luat azi un set Serenei Williams, face un tur de forță pentru că, puțin mai târziu, ea și partenerul ei, Raven Klaasen (Ucraina/Africa de Sud) vor juca, la dublu mixt, cu perechea româno-olandeză, Michaella Krajicek/ Florin Mergea


 05:42 Serena Williams se califică în optimile competiției după ce a trecut de Svitolina cu 4-6, 6-2, 6-0. Ea o va întâlni pe Garbine Muguruza. Și Cibulkova a urcat în optimi, după ce s-a impus în minim de seturi în fața lui Alize Cornet, 7-5, 6-2. Domi a salvat nu mai puțin de șase mingi de set, în setul inaugural.


 05:30 Begu se concentrează pe simplu! Irina și Lara Arruabarrena au pierdut meciul din turul secund al probei de dublu, 6-4, 6-3, pe care l-au disputat cu Yung-Jan Chan/ Jie Zhang [14](Taiwan/ China). Irina se poate pregăti mai mult pentru meciul de la simplu, în optimi ea urmând să o întâlnească pe Eugenie Bouchard, locul 7 WTA și cap de serie numărul 7.


05:25 GORAN MANIA Ivanisevic continuă să fie unul dintre cei mai iubiți jucători în Australia, chiar dacă acum evoluează doar în Turneul Legendelor


05:15 Serena revine spectaculos și reușește să câștige setul secund, 6-2 și aduce egalitatea la seturi, cu Svitolina. Într-un alt meci, Cibulkova are 1-0 la seturi, 7-5, în fața lui Alize Cornet


05:00 Început mai greu pentru Begu. Irina și partenera ei de dublu, Lara Arruabarrena au pierdut cu 4-6,  primul set în fața perechii Yung-Jan Chan/ Jie Zhang [14](Taiwan/ China)


04:50 Venus Williams reușește să câștige meciul cu Camelia Giorgi, în trei seturi. Este pentru prima dată în ultimii cinci ani când urcă în optimi la Australian Open


04:40 Serena pierde primul set cu Svitolina, 4-6. Pe terenul alăturat, Venus este dezlănțuită, conduce cu 5-1 în fața Camilei Giorgi


04:22 Încă o jucătoare urcă în optimile de finală: Garbine Muguruza o învinge pe Timea Bacsinszky cu 6-3, 4-6, 6-0

 


04:10 Zi cu emoții mari pentru familia Williams. După un debut mai slab al lui Venus, a venit rândul Serenei. Actualul lider WTA este condusă cu 4-1, de Elina Svitolina.


03:57  Venus Williams este aplaudată la scenă deschisă pe Margaret Court Arena. Ea a reușit să revină de 2-4, 0-40 și să câștige setul secund cu 7-6 (3) cu Giorgi


03:40 Pe terenul 2 începe meciul dintre Dominika Cibulkova și Alize Cornet. În câteva minute, pe terenul 6, se pregătește să intre la dublu și Irina Begu, care face pereche cu Lara Arruabarrena


03:35  Radwanska s-a calificat în optimile de finală, după ce a trecut de Varvara Lepchenko cu 6-0, 7-5 și va juca cu învingătoarea dintre Giorgi – Venus Williams.


03:20 Lepchenko câștigă trei game-uri la rând și restabilește egalitatea în setul secund, 5-5. Radwanska este la serviciu. În setul doi, Giorgi o conduce cu 4-3 pe Venus Williams și se află la serviciu.


03:10 S-a terminat primul meci al zilei a șasea: Sara Errani/Roberta Vinci (Italia) – Mona Barthel/Mandy Minella (Germania/Luxemburg) 6-4, 6-2


03:00 Camila Giorgi câștigă primul set, 6-4, cu Venus Williams, deși statistica nu îi este favorabilă. 5 duble greșeli pentru italiancă și 16 greșeli neforțate


02:43 Meciul de astăzi pare o formalitate pentru Radwanska, care după numai 24 de minute a câștigat primul set, 6-0, cu Varvara Lepchenko. Pe Margaret Court Arena, Camila Giorgi are break și servește în fața lui Venus Williams. Italianca se desprinde la 5-3.


02:30 Toată lumea e la locul ei?

 


02:15 Primul break pentru Radwanska, care se desprinde la 3-0, în partida cu Lepchenko


01:45  Tot astăzi, va debuta și turneul rezervat legendelor tenisului. Pe terenul 2, va începe în câteva minute întâlnirea dintre Todd Woodbridge/ Mark Woodforde (Australia) – Henri Laconte/ Mark Philippoussis (Franța/Australia)

 


01:30 Rafa Nadal a dezvăluit secretul succesului său de până acum la Australian Open: „Nu-mi place să dorm prea mult. Am senzația că pierd timp important atunci când dorm”


01:00 Doar o oră ne mai desparte de debutul primului meci de astăzi. Pe Rod Laver Arena, Agnieszka Radwanska (cap de serie 6) o va întâlni pe Varvara Lepchenko (cap de serie 30)


00:30 Vreme bună pentru tenis astăzi: un pic înnorat și o temperatură ce nu va depăși 28 de grade


Bun găsit vă spune Mirela Basescu, care în această noapte vă invită să urmărim împreună meciurile zilei a șasea de la Australian Open. Este ziua în care îi ținem pumnii Irinei Begu să urce în turul trei și la dublu. Rămâne însă de văzut cum va reuși să-și gestioneze resursele, ea reușind să se califice și în optimile competiției la simplu, fază unde o va întâlni pe canadianca Eugenie Bouchard (favorita 7). Să nu-l uităm nici pe Florin Mergea, care a ajuns în turul secund la dublu și va încerca, tot în această noapte, să repete acest lucru și la dublu mixt.

Varvara Lepchenko (cap de serie 30) – Agnieszka Radwanska (cap de serie 6), Serena Williams (cap de serie 1) – Elina Svitolina (cap de serie 26), Stan Wawrinka (cap de serie 4) – Jarkko Nieminen, Petra Kvitova (cap de serie 4) – Madison Keys, Camila Giorgi – Venus Williams (cap de serie 18), Feliciano Lopez (cap de serie 12) – Jerzy Jnowicz, David Ferrer (cap de serie 9)- Gil Simon (cap de serie 18) sunt câteva dintre cele mai importante dueluri programate astăzi

Ziua a șasea de la Australian Open ne propune un meci interesant în turul 3, Novak Djokovic (1 ATP) împotriva lui Fernando Verdasco (33 ATP). Un jucător imprevizibil, ibericul i-a dat de multe ori bătăi de cap lui Nole, dacă e să ne amintim că în 2010, la Monte Carlo, Verdasco îi administra sârbului una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din carieră 6-2, 6-2.  Până acum, liderul mondial nu a avut probleme pe hard-ul de la Australian Open și a câștigat primele două meciuri în minim de seturi, mai mult în turul secund l-a demolat pe Kuznețov cu 6-0, 6-1, 6-4.„Am respectat planul de joc în toate meciurile de până acum. Tot ce am dorit să fac, mi-a ieșit 100%, serviciu, lovituri agresive și retururi bune. Australian Open este cel mai bun turneu al meu și iau treptat meci cu meci, până în finală”, a spus Nole.  De partea cealaltă, Verdasco s-a încălzit mai greu, a jucat patru seturi în prima rundă, ca în turul doi să se impună în trei seturi în fața japonezului Soeda, 6-3, 6-2, 7-6 (7/3). „Nu am nimic de pierdut în acest meci, ci numai de câștigat. Voi intra pe teren, voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu și să lupt pentru fiecare minge”, spune Verdasco despre întâlnirea cu Nole.

Vom vedea dacă spaniolul va sta în calea recordului pe care Nole îl poate stabili la ediția din acest an. Dacă va câștiga turneul, Djokovici deveni primul jucător din era ATP care cucerește 5 titluri la Australian Open.

IATĂ‚ PROGRAMUL MECIURILOR ROMÂNILOR

  • Irina Begu/ Lara Arruabarrena (România/ Spania) vs Yung-Jan Chan/ Jie Zhang [14](Taiwan/ China) – turul secund, după ora 04:00, Terenul 6
  • Florin Mergea / Michaella Krajicek (Olanda) vs Elina Svitolina/Raven Klaasen (Ucraina/ Africa de Sud)- primul tur, în jurul orei 07:00, Terenul 7

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup