LIVE BLOG Australian Open, ziua 11. Horia, erou în Australia! Tecău și Mirza, în semifinale! Finala feminină este Na Li – Cibulkova

LIVE BLOG Australian Open, ziua 11. Horia, erou în Australia! Tecău și Mirza, în semifinale! Finala feminină este Na Li - Cibulkova
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 16:20 Eliminată în optimi de Garbine Muguruza (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca) își reface deja tonusul muscular. A intrat la sala și primul accesoriu care o va repune pe linia de plutire în circuitul mondial e mingea de fitness.Fitballul îți îmbunătățește flexiblilitatea, te ajută să scapi de surplusul de kilograme, îți tonifică mușchii abdominali, îți sporește elasticitatea articulațiilor și mobilitatea.

 


UPDATE 16:10 Errani și Vinci, campioanele en-titre. Vor încerca să-și apere titlul din 2013, dar cu siguranță că nu le va fi ușor cu Makarova și Vesnina. Finala de la dublu feminin va începe mâine dimineață, de la ora 07:00.


UPDATE 15:40 Finalistele de la dublu din acest an, Elena Vesnina și Ekaterina Makarova, sunt foarte entuziasmate înainte de marele meci din această noapte. Rusoaicele le vor întâlni pe italiencele Errani/Vinci, dar se gândesc de pe acum la Turneul Campioanelor, competiție care din acest an va fi organizată la Singapore. 


UPDATE 15:15 Tie-break-ul, o invenție diabolică. Trei tie-break-uri au disputat Berdych și Wawrinka astăzi, prin ce emoții au trebuir să treacă cei din loja lor! „Tie-break-ul este întotdeauna ca o loterie, iar el a fost mai norocos astăzi. În orice caz, meciul a fost unul pe muchie de cuțit”. a spus Thomas, care nu rămâne în memoria fanilor numai cu jocul lui impresionant de la Melbourne, ci și cu echipamentul deosebit.


UPDATE 14:30 Doar 6 erori neforțate pentru Horia și Sania! O performanță de lăudat pentru un meci la un turneu de Grand Slam! Vrem ca Tecău și Mirza să arate aceeași forță și cu favoriții gazdelor, Gajdosova și Ebden!


UPDATE 14:15 Wawrinka, după calificare în finală: „Roger mi-a dat mesaj aseară și mi-a spus că e senzațional ca doi elvețieni să se afle în semifinale. I-am răspuns că pentru el e un lucru normal. Voi urmări meciul dintre Rafa și Roger la TV, poate cu niște popcorn!” a spus jucătorul aflat pe poziția a opta în clasamentul ATP. El a adăugat că nu se aștepta să ajungă ultimul act de la Melbourne.


UPDATE 14:05 WAWA, ÎN PRIMA FINALĂ‚ DE GRAND SLAM A CARIEREI! Stanislas Wawrinka s-a calificat în finala de la Melborune, după un joc solid pe care l-a etalat în fața cehului Thomas Berdych, scor 6-3, 6-7, 7-6, 7-6! În ultimul act va juca împotriva lui Roger Federer sau Rafael Nadal. Oare vom avea parte de o finală 100% elvețiană?


UPDATE 13:30 Slovaca Dominika Cibulkova, calificată în finala feminină după victoria cu poloneza Radwanska, e fericită la infinit. O fotografie surprinsă la vestiar spune mai mult decât o mie de cuvinte.

UPDATE 13:00 Annabel Croft, între două legende: Mats Willander și Yannick Noah


UPDATE 09:15 Finală inedită la dublu masculin. Ce n-a reușit alături de Horia Tecău, Robert Lindstedt a izbutit o calificare în finala de la dublu alături de un polonez, Lukas Kubot. Perechea a ajuns în ultimul act după ce s-a impus cu 6-4, 6-7, 6-3 în fața francezilor Llodra și Mahut. Cu Horia Tecău, Lindstedt jucase o semifinală la Australian Open în 2012. În finală, cuplul Lindstedt / Kubot va avea în față o altă pereche surpriză, Butorac / Klaasen (SUA / Africa de Sud), care a bătut tot ce a prins în cale, inclusiv pe principalii favoriți, frații Bryan. În semifinale, cei doi au eliminat alte două nume grele, pe Nestor și Zimonjic.


UPDATE 09:12 Adversari de la Antipozi. Horia Tecău și Sania Mirza vor juca pentru calificarea în finala de la dublu mixt în compania perechii australiene Gajdosova / Ebden.


UPDATE 09:05 Încă o șansă. Na Li va juca a treia finală la Melbourne în ultimii patru ani. Interesant este că singurul titlu de Grand Slam al chinezoaicei a venit însă pe o altă suprafață, zgura, la Roland Garros, în 2011, anul în care a jucat și prima finală în Australia. Precedentele două finale de la Antipozi au fost pierdute în fața belgiencei Kim Clijsters (2011), respectiv bielorusei Viktoria Azarenka (2013). În schimb, Cibulkova se află în fața unei premiere. Până la Australian Open, cea mai bună performanță era o semifinală la Roland Garros, atinsă în 2009. Slovaca a jucat în alte trei sferturi de finală în turnee de Grand Slam.

 


UPDATE 08:52 Aproape de dublă. Horia Tecău este la un pas de o nouă finală la Australian Open. În pereche cu Sania Mirza, românul s-a calificat în semifinalele probei de dublu mixt: 6-3, 6-4 cu Goerges / Qureshi.


UPDATE 08:45 Avem finala feminină. Na Li – Dominika Cibulkova este finala turneului feminin din acest an. Ambele jucătoare au acces în ultimul act cu victorii clare. Na Li a eliminat-o cu 6-2, 6-4 pe Eugenie Bouchard, în timp ce slovaca a câștigat cu 6-1, 6-2 cu poloneza Agnieszka Radwanska, favorită numărul 5.

 


 UPDATE 02:35 Butorac și Klaasen sunt pe cale să realizeze alt șoc în proba de dublu, după ce i-au trimis acasă pe frații Bryan. Le-au furat primul set cât ai clipi experimentaților Nestor și Zimonjic, 6-2! Ce performanță ar fi pentru outsideri o calificare în finală, însă mai au mult de muncă!


UPDATE 02:15 „Durerea unui erou!” Fără cuvinte! Mâna lui Nadal arată ca cea a unui gladiator după o lupta în Colosseumul din Roma și Marca i-a dedicat o primă pagină superbă. Rafa poate fi comparat cu un luptător antic prin devotamentul său pentru sportul alb, iar bătăliile sale se dau în acest moment pe Rod Laver Arena. Următoarea chiar vineri, cu „Leul” Federer.


UPDATE 01:50 Spectacolul de la dublu! La ora 02:00 va începe meciul dintre Butorac/Klaasen (SUA/Africa de Sud) și Nestor/Zimonjic (Canada/Serbia), contând pentru semifinalele probei de dublu. Americanul și sud-africanul care i-au eliminat pe frații Bryan întâlnesc doi monștri ai tenisului mondial. Nestor și Zjmonic s-au despărțit în urmă cu ceva timp, n-au reușit să-și găsească un partener pe măsură, iar acum și-au unit forțele pentru a face istorie din nou!


UPDATE 01:25 Edberg, secretul lui Federer? Cine nu a văzut jocul dintre Federer și Murray poate urmări ultimul set al întâlnirii chiar acum, pe Eurosport. Ce joc sublim pentru Roger! Elvețianul a evoluat ca la 20 de ani, atunci când reușea să-l bată pe marele Sampras, chiar pe iarba de la Wilmbledon! Această renaștere să se datoreze noului său antrenor, Stefan Edberg? 


UPDATE 01:10 Premieră! Una din ele va ajunge inevitabil în marea finală de la Australian Open, pentru prima dată în carieră. Ba chiar mai mult, dacă Aga sau Domi vor cuceri trofeul mult visat, acesta ar reprezenta și primul la vreun turneu de Grand Slam din palmaresul lor. Radwanska pornește ca favorită, mai ales că are 5-1 în meciurile directe. Oare va fi capabilă Cibulkova să producă surpriza din nou?


UPDATE 00:55 Beauty will save the world! Lui Eugenie nu-i place doar să lovească mingea pe terenul de tenis, ci adoră și animalele. Ea se relaxează înaintea meciurilor la o grădină zoologică din Melbourne, alături de micile viețuitoare. Acest pui de cangur are privilegiul să fie ținut în brațe de semifinalista din această noapte, Eugenie Bouchard, care va avea o încercare grea cu chinezoaica Li Na.


UPDATE 00:35 Programul sesiunii de zi. Meciul care va închide ziua va avea loc de la 10:30, ora României, protagoniștii lui fiind Wawrinka și Berdych. 


Românii au părăsit primul turneu de Grand Slam al anului, dar doar din probele de simplu. Ultimul mohican a rămas același Horia Tecău, cel care ne-a adus atâtea satisfacții de-a lungul timpului. Triplu finalist la Wimbledon și campion acum doi ani chiar la Australian Open, în proba de dublu mixt, Horia vrea să ne readucă zâmbetele pe față. Alături de partenera lui, indianca Sania Mirza, are șansa să pătrundă în semifinalele competiției, înfruntând în această dimineață cuplul Goerges/Qureshi (Germania/Pakistan). De cealaltă parte, în proba de simplu încep meciurile care vor intra cu adevărat în istorie, semifinalale fetelor, respectiv una din semfinale la băieți. Agnieszka Radwanska (Polonia) – Dominika Cibulkova (Slovacia), Li Na (China) – Eugenie Bouchard (Canada) și Thomas Berdych (Cehia) – Stanislas Wawrinka (Elveția). Partida mult așteptată dintre Federer și Nadal va avea loc vineri dimineață.

Thomas Berdych (7 ATP) vs Stanislas Wawrinka (8 ATP)5-8 la întâlnirile directe

Stanislas Wawrinka (Elveția) 

  • Vârsta: 28 de ani
  • Greutate și înălțime: 81 de kg și 1.83 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu o singură mână.
  • Suprafața preferată: Zgura
  • Antrenor: Magnus Norman
  • Premii în bani în toată cariera: 8.836.661 de dolari.
  • Performanțe la Grand Slam-uri: sferturi la Australian Open (2011, 2014), sferturi la Roland Garros (2013), optimi la Wimbledon (2008, 2009), semifinală la US Open (2013)
  • Meciurile de până acum: primul tur: 6-4, 4-1 – retras, cu Andrey Golubev (Kazakhstan), turul doi: 6-3, 6-3, 6-7, 6-4, cu Alejandro Falla (Columbia), turul trei: retras – Vasek Pospisil (Canada), optimi: 6-3, 7-6, 7-6, cu Tommy Robredo (Spania), sferturi: 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7, cu Novak Djokovic (Serbia).
  • Premii în bani: 8.836.661 de dolari

Thomas Berdych (Cehia)

  • Vârsta: 28 de ani
  • Greutate și înălțime: 91 de kg și 1.96 m
  • Stil de joc: Lovește forehandul cu mâna dreaptă și reverul cu două mâini.
  •  Suprafața preferată: Hardul
  • Antrenor: Tomas Krupa.
  • Premii în bani în toată cariera: 16.146.299  de dolari.
  • Performanțe la Grand Slam-uri: semifinală la Australian Open (2014), semifinal la Roland Garros (2010), finală la Wimbledon (2010) și semifinal la US Open (2012)
  •  Meciurile de până acum: primul tur: 6-3, 6-4, 6-3, cu Aleksandr Nedovyesov (Ucraina), turul doi: 6-4, 6-1, 6-3, cu Kenny De Schepeers (Franța), turul trei: 6-4, 6-2, 6-2, cu Damir Dzmuhur (Bosnia), optimi: 6-2, 6-2, 6-3, cu Kevin Anderson (Africa de Sud), sferturi: 6-1, 6-4, 2-6, 6-4, cu David Ferrer (Spania).
  • Premii în bani: 16.146.299 de dolari.
A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați. Filmul exploziei care a…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz