LIVE BLOG Australian Open | SUPER SORANA s-a întors: calificare după 8 ani în optimile unui Grand Slam! Cîrstea a reușit o victorie superbă cu Riske și o va întâlni pe Muguruza în meciul următor

LIVE BLOG Australian Open | SUPER SORANA s-a întors: calificare după 8 ani în optimile unui Grand Slam! Cîrstea a reușit o victorie superbă cu Riske și o va întâlni pe Muguruza în meciul următor
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea (78 WTA), singura jucătoare din România rămasă în cursă la Australian Open, a reușit o performanță memorabilă, calificându-se în optimi după 6-2, 7-6 cu Alison Riske (42 WTA).
  • „Sori” se va duela pentru un loc în sferturile primului Grand Slam al anului cu Garbine Muguruza (Spania, favorită 7).
  • Echipele Horia Tecău/Julien Rojer și Florin Mergea/Dominic Inglot au acces în optimile de la dublu, după 6-3, 6-4 cu Middelkoop/Koolhof, respectiv 3-6, 7-6, 7-6 cu Benneteau/Chardy.

UPDATE: Se anunță un meci de colecție în optimile de la Australian Open! Sorana și-a aflat următoarea adversară, iar aceasta este Garbine Muguruza (favorită 7), campioana de la Roland Garros 2016 (7-5, 6-4 în finală cu Serena)! Jucătoarea din Spania a trecut de Anastasija Sevastova (Letonia, favorită 32) în turul trei la Melbourne, în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2. Cîrstea și Muguruza nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA, iar prima lor confruntare va fi programată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în direct la Eurosport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.


Victorie FANTASTICĂ‚ pentru Sorana Cîrstea, scor 6-2, 7-6(2) în fața americancei Alison Riske!!! Jucătoarea noastră a făcut un tie-break de vis, i-a lăsat doar două puncte adversarei, și s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open pentru prima oară în carieră! În același timp, Cîrstea ajunge după 8 ani printre cele mai bune 16 jucătoare într-un turneu de Grand Slam, ea mai reușind o astfel de performanță la Roland Garros 2009, atunci când s-a oprit în sferturi, la vârsta de 19 ani!

După un meci perfect, în care a reușit să fie agresivă și să controleze majoritatea raliurilor importante, Cîrstea face un „selfie” cu minunații suporteri! Sportiva din Târgoviște trăiește un vis, în condițiile în care anul trecut se afla pe locul 244 WTA și se recupera după o accidentare grea! Ambiția și munca Soranei nu au rămas însă nerăsplătite, iar românca își asigură acum, grație calificării în optimile din Melbourne, un cec de 166.000 de dolari! În bătălia pentru sferturi, ea se va duela cu Garbine Muguruza (Spania), campioana de la Roland Garros, sau cu Anastasija Sevastova din Letonia.


10:12 Sorana își regăsește inspirația la retur și reușește un rebreak crucial, 6-6! Tie-break-ul va decide dacă avem o jucătoare calificată în optimi sau mergem în decisiv.


10:10 Cîrstea – Riske 6-2, 5-6! Americanca are sânge rece, egalează la 5, apoi face break-ul după un retur formidabil cu reverul! Încă o răsturnare de scor, iar Sorana are nevoie de rebreak! 


10:02 „Sori” servește apăsat, preia conducerea cu 5-4 și strânge pumnul! Presiune uriașă pe umerii lui Alison, care va servi pentru a rămâne în meci.


09:55 Cîrstea – Riske 6-2, 4-3! Sorana face o serie minunată, întoarce de la 1-3, și mai are nevoie de doar două game-uri pentru a se califica în optimi. Cîrstea și-a reglat loviturile, alergând-o pe Riske la fel cum o făcea în primul set.


09:47 Sorana salvează trei mingi de dublu break ale adversarei și pune presiune venind la 2-3! Românca a fost salvată și de un aut milimetric al adversarei, reluarea fiind urmărită de Cîrstea cu o expresie amuzantă pe față.


09:40 Loviturile percutante ale lui Alison o deranjează mai tare pe Sorana în setul doi, iar americanca face primul break, pe care și-l consolidează imediat, scor 3-1!


09:32 Cîrstea – Riske 6-2, 1-1! Americanca greșește mai puțin în acest început de set, lovește mai lung, și egalează cu serviciul.


09:24 Cîrstea câștigă clar primul set cu Riske, 6-2, după 35 de minute!!! A fost o singură jucătoare pe teren în prima manșă, Sorana controlând cu autoritate majoritatea schimburilor! Dacă rămâne la același nivel, românca nu are cum să rateze calificarea!


09:16 Sorana nu are nicio emoție pe propriul serviciu și se duce la 5-2, reușind al doilea game alb! Cîrstea impune un ritm fantastic, iar combinațiile îi ies ca la carte!


09:07 Cîrstea – Riske 4-1! Revine bine Sorana, de la 0-30,și își face serviciul pentru a doua oară! Românca dă dovadă de tărie psihică, iar asta le place românilor veniți să o susțină la Melbourne, care devin tot mai gălăgioși.


09:00 Cîrstea defilează în primele game-uri și conduce deja cu 3-0! „Sori” pare dezinhibată, în ciuda mizei mari pe care o are meciul, și o destabilizează pe Riske prin jocul super-ofensiv cu care ne-a obișnuit. Partida e live pe Eurosport 1!


08:45 Începe duelul dintre Cîrstea și Riske, cu românca la serviciu! E un avatanj de care sperăm că Sorana va profita, având în vedere că a servit ecelent în meciul precedent cu Suarez Navarro.


08:30 Așteptarea noastră va mai dura numai 10-15 minute, pentru că Terenul 2 s-a eliberat! Zverev a trecut de Jaziri în 4 seturi, iar acum, Cîrstea și Riske se pregătesc să-și facă apariția pentru meciul din turul 3!


08:00 Sorana nu trebuie să fie atentă doar la adversara de astăzi, ci și la antrenorul acesteia, cunoscut pentru comportamentul său grosolan! Indianul Stephen Armitraj, care este și iubitul lui Alison, a avut în trecut o ieșire primitivă la adresa elevei sale: „Alison, taci dracului din gură! Chiar acum, da!?” Momentul halucinant s-a petrecut în timpul unui meci, la turneul de la Stanford


07:40 Două comentarii proaspete primite de la cititori cresc moralul înaintea partidei Cîrstea – Riske! Johnny English spune că „Sorana is the best”, iar Gerula consideră că „va fi o partidă lungă, câștigată dramatic de Sorana după 3 ore și jumătate”.


07:20 „Angie” Kerber și Horia Tecău au fost sărbătoriții zilei la Australian Open! Kerber a primt un tort din partea organizatorilor, în timp ce lui Tecău i-a fost adus un koala extrem de simpatic: „Mi-au spus că pot să îl păstrez”, a scris Horia pe Facebook. În orice caz, lui Horia și Angeliqăi le-au prins bine cadourile, ambii câștigând astăzi. Nemțoaica a trecut de Kristyna Pliskova cu 6-0, 6-4.


06:20 Pentru ca ziua să fie perfectă, Sorana trebuie să se autodepășească în fața puternicei Riske! Meciul va începe în jurul orei 08:00, după jocul dintre Zverev și Jaziri (3-0 în acest moment). Eu sunt Alex Tăcină și, în ciuda diferenței din clasament, cred că șansele Soranei sunt de 50%. Voi ce părere aveți?


06:00 Salutare, prieteni! Avem vești excelente de la Australian Open: Horia Tecău, alături de olandezul Julien Rojer, și Florin Mergea, în tandem cu britanicul Dominic Inglot, s-au calificat în optimile de la dublu!

Horia și-a făcut un cadou frumos, la doar câteva ore după ce a împlinit vârsta de 32 de ani! Tecău și Rojer au obținut o victorie clară în fața olandezilor Wesley Koolhof și Matwe Middelkoop, scor 6-3, 6-4! Pentru un loc în sferturi, „Horică” se va lupta cu Nestor/Roger/Vasselin (Canada/Franța) sau Polmans/Whittington (Australia).

Florin și Dominic au revenit frumos după ce au pierdut primul act cu francezii Julien Benneteau și Jeremy Chardy, câștigând apoi două seturi infernale, scor 3-6, 7-6(5), 7-6(2)! În optimi, cuplul Mergea/Inglot îi așteaptă pe favoriții principali Herbert și Mahut, din Franța, cei care joacă în turul secund cu Janowicz/Matkowski (Polonia).


Pentru prima oară după 8 ani, Sorana poate ajunge în optimile unui turneu de Grand Slam

Cîrstea dispută vineri dimineață un meci de o mare importanță, contra americancei Riske, forțând prima calificare după 8 ani în optimile unei competiții de Mare Șlem! Sorana a mai ajuns o singură dată în carieră în optimile de finală ale unui turneu major, la Roland Garros 2009, pe când avea doar 19 ani. Atunci s-a oprit în sferturi, iar acum a pornit într-o nouă aventură frumoasă, după ce a trecut  în turul secund de Carla Suarez Navarro (Spania, favorită 10), scor 7-6(1), 6-3. Oponenta Soranei dn turul al treilea a avut un meci complicat în runda precedentă, învingând-o greu pe Shuai Zhang (China, 23 WTA), cu 7-6(7), 4-6, 6-1.

Alison Riske joacă un tenis consistent, iar rezultatele din 2017 sunt grăitoare: finală disputată la Shenzhen (3-6, 4-6 cu Katerina Siniakova) și victorie împotriva Agnieszkăi Radwanska (3 WTA), tot la turneul din China), scor 6-2, 3-6, 6-0. Dar Sorana Cîrstea nu ar trebui să fie impresionată de forma americancei pe care o conduce cu 2-1 în meciurile directe! Cîrstea a învins-o pe Riske în ultimele două confruntări: 3-6, 6-2, 6-3 în optimi la Washington 2013 (hard) și 6-3, 6-4 în optimi la Pattaya 2014 (hard). Alison a câștigat în fața Soranei în urmă cu 10 ani, în primul tur al calificărilor de la US Open (hard), scor 6-2, 7-6.

Jucătoarea care se va impune își va asigura un cec în valoare de 166.000 de dolari, iar în optimi o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Garbine Muguruza (Spania, favorită 7) și Anastasija Sevastova (Letonia, favorită 32).

Tot pentru un loc în optimile de finală, dar la dublu, se vor lupta vineri, de la ora 02:00, echipele Horia Tecău/Jean Julien Rojer (România/Olanda) și Florin Mergea/Dominic Inglot (România/MareaBritanie). Tecău va înfrunta perechea olandeză Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop, iar Mergea îi întâlnește pe francezii Julien Benneteau și Jeremy Chardy.

 

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
Continuă ‘războiul’ între Real Madrid și PSG! Se luptă să obțină semnătura jucătorului considerat ‘viitorul’ Messi
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci acolo?
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Lovitură uriașă pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 MARTIE
Lovitură uriașă pentru cei care primesc PENSIA PRIN POȘTĂ. Anunțul a fost făcut astăzi, 19 MARTIE
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…