LIVE BLOG Australian Open | Sorana spală rușinea! Cîrstea e singura reprezentantă a României care ajunge în turul 3, după o victorie EXCEPȚIONALĂ‚ în fața favoritei 10! Begu a pierdut dezamăgitor, Mergea și Tecău au debutat cu dreptul

LIVE BLOG Australian Open | Sorana spală rușinea! Cîrstea e singura reprezentantă a României care ajunge în turul 3, după o victorie EXCEPȚIONALĂ‚ în fața favoritei 10! Begu a pierdut dezamăgitor, Mergea și Tecău au debutat cu dreptul
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea (78 WTA) e singura jucătoare din România care se califică în turul trei al Australian Open, după 7-6(1), 6-3 în fața Carlei Suarez Navarro (Spania, 12 WTA)! Pentru un loc în optimi, Sorana se va lupta vineri dimineață cu Alison Riske (SUA, 42 WTA).
  • Irina Begu (29 WTA) a cedat în manșa secundă în fața Kristynei Pliskova (Cehia, 58 WTA), scor 4-6, 6-7(8).
  • Horia Tecău și Jean Julien Rojer au trecut în două seturi de Philipp Petzchner și Mikhail Youzhny, scor 7-6, 7-6, în manșa inaugurală a turneului de dublu. În turul doi a acces și Florin Mergea, alături de Dominic Inglot, cei doi învingându-i clar pe Luke Saville și Jordan Thompson, cu 6-2, 7-5.
  • După ce a fost eliminată în turul I la simplu, Monica Niculescu a pierdut și la dublu, în echipă cu Abigail Spears: 1-6, 4-6 pentru Lucic-Baroni/Petkovic.

Ce VICTORIEEE pentru Cîrstea: 7-6(1), 6-3 în fața Carlei Suarez Navarro – al 10-lea cap de serie!!! După eliminarea Simonei Halep de către Shelby Rogers, triumful Soranei reprezintă cea mai mare surpriză de până acum la Melbourne! Prin atingerea turului trei, Cîrstea își egalează performanțele obținute în 2012 și 2013 la Australian Open, urmând să se dueleze cu Alison Riske (SUA, 42 WTA) pentru un loc în optimile primului Grand Slam al sezonului. Performanța este una fantastică și prin prisma faptului că Sorana nu mai obținuse două succese într-un turneu major din anul 2014, atunci când ajungea în runda a treia de la Roland Garros.

Sorana a fost extrem de sigură pe ea, în ciuda faptului că a întâlnit o jucătoare mai bine clasată cu 66 de locuri! Fără emoții, Cîrstea a câștigat punctele importante ale duelului cu Navarro, descătușarea producându-se în tie-break-ul primului set, adjudecat la 1. Jucătoarea din Târgoviște a avut o viteză în plus și în actul al doilea, punând-o în mare încurcătură pe favorită cu loviturile aprige de forehand – marcă înregistrată. „Sori” a închis partida la retur, fructificând a treia minge de meci după o oră și 36 de minute de joc.


09:19 Sori face dublu break-ul după un retur magnific: 7-6, 5-2, iar acum servește pentru calificarea în turul al treilea! Haide, Sorana!


09:10 SUPERB: Cîrstea se desprinde pentru prima oară la două game-uri în setul al doilea, scor 4-2! Românca nu a fost impresionată de revenirea favoritei, atacă fără să clipească și reușește să câștige două game-uri uriașe!


09:00 Ce păcat! Cîrstea ratează nu mai puțin de patru mingi de 3-1, iar Navarro face rebreak-ul și reintră în meci: 2-2! Sorana e apăsată de miză abia acum, dar să sperăm că jucătoarea noastră se va mobiliza din nou!


08:52 Cîrstea începe în forță și setul al doilea: 7-6, 2-1, cu break! Sportiva noastră o aleargă extrem de mult pe Navarro, iar spanioloaica nu mai găsește terenul,deranjată și de vântul puternic.


08:43 Sorana face un tie-break PERFECT și câștigă primul act, sor 7-6(1), după o luptă de 54 de minute! A lovit rapid, curat și în profunzime Cîrstea, iar Navarro devine nesigură în fața agresivității româncei!


08:33 Cîrstea își sigură tie-break-ul, scor 6-5! Prim set foarte bun al româncei, care o ține în șah de aproape 45 de minute pe a 10-a favorită a turneului!


08:25 Sorana Cîrstea face 5-4 în fața Carlei Suarez Navarro, după o minge expediată puternic pe linia laterală! Game-ul anterior a fost de mare importanță, jucătoarea din Târgoviște salvând și o minge de break.


08:14 „Sori” se află în continuare în avantaj, fără break însă, 4-3! Impresia este că românca o domină pe a 10-a favorită, Cîrstea fiind extrem de motivată astăzi.


08:03 Cîrstea întoarce frumos și conduce pentru prima oară, scor 3-2, după ce Navarro a avut 2-0! Serviciul Soranei, care tocmai a câștigat un game alb, începe să funcționeze la adevărata valoare.


07:48 Cîrstea – Navarro 1-2! După un început slab, Sorana se apropie pe tabelă, reușind un prim game consistent.


07:50 Duelul dintre Cîrstea și Navarro a început cu românca la serviciu! Misiune grea pentru Sorana, dar trebuie să credem în singura româncă rămasă în cursă la Australian Open.


07:11 Una caldă și alta rece la dublu: Mergea se califică, Niculescu pleacă acasă! Florin și britanicul Dominic Inglot au dispus de echipa australiană Luke Saville/Jordan Thompson, scor 6-2, 7-5! După un meci relativ simplu, Mergea și Inglot așteaptă doi adversari puternici în turul doi, care se vor decide din partida Julien Benneteau/Jeremy Chardy (Franța) – Mariusz Fyrstenberg/Martin Klizan (Polonia/Slovacia).

Monica Niculescu și Abigail Spears (SUA), măcinate de accidentări, nu au rezistat fizic cu Mirjana-Lucic Baroni/Andrea Petkovic (Croația/Germania)! Perechea româno-americană a fost învinsă cu 6-1, 6-4, iar Niculescu se oprește în turul I la dublu, după ce a pierdut și la simplu contra Annei Blinkova din Rusia.


07:00 Begu nu rezistă în tie-break și e eliminată de Pliskova în turul al doilea, scor 6-4, 7-6(8)! Dezamăgire mare pentru Irina, care revenise frumos de la 2-5 în tie-break, salvase și o minge de meci, însă și-a pierdut concentrarea și a irosit două ocazii de a egala la seturi, la 7-6 și 8-7! Inconstanța și ezitările au costat-o enorm pe favorită, aceasta cedând după o oră și 40 de minute de joc. De asemenea, cehoaica a servit excelent, lăsându-i prea puține șanse Irinei. Begu ratează și șansa unei întâlniri memorabile cu Kerber, fiind a 5-a reprezentantă a României care părăsește tabloul de simplu de la Melbourne.


06:37 Pentru a doua oară, Irina luptă pentru un break care ar însemna câștigarea setului: 4-6, 6-5! Pe Terenul 20, Begu și-a făcut serviciul la 0, iar atmosfera se încinge atât la propriu, cât și la figurat.


06:30 Begu relansează meciul cu o serie superbă de trei game-uri consecutive, scor 4-6, 5-4! După ce în urmă cu câteva minute era relaxată și avea 4-2, Pliskova servește acum pentru a rămâne în set.


06:23 Nici nu ai zice că pe teren se află Kristyna Pliskova, ci Karolina, sora geamănă a cehoaicei – ocupantă a locului 5 WTA. La fel ca sora ei, Kristyna are o atitudine de mare jucătoare în aceste momente, nu arată niciun semn de slăbiciune și își menține break-ul, 6-4, 4-3!


06:17 Begu – Pliskova 4-6, 2-3 și situația Irinei devine extremă! Bucureșteanca și-a pierdut serviciul și în setul al doilea, iar șansele ei scad considerabil având în vedere că nu a mișcat la retur până acum.


06:08 Irina rezistă mult mai bine în raliuri, spre deosebire de primul set, și forțează o revenire în fața solidei Kristyna, scor 4-6, 2-1! Chiar dacă nu i-a oferit nicio minge de break româncei, Pliskova simte acum o oarecare presiune a scorului.


05:55 Begu pierde primul set al întâlnirii cu Pliskova, scor 4-6! Deși a condus cu 30-0 la 4-5, românca nu a putut trimite setul în prelungiri. Irina regretă acum game-ul din startul meciului, în care a comis trei duble greșeli, permițându-i adversarei să facă singurul break.


05:45 Victorie pentru Tecău și Rojer, în primul tur de la dublu, scor 7-6(5), 7-6(3), în fața echipei Petzchner/Youzhny (Germania/Rusia)! Urmează Koolhof/Middelkoop (Olanda) sau Peralta/Zeballos (Chile/Argentina). Begu rămâne în set și se apropie la 4-5, însă Pliskova urmează la serviciu.


05:36 Irina nu are nicio reacție la retur, serviciile adversarei fiind deocamdată prea bune. Kristyna face 4-2, iar în același timp se produce un mic cutremur pe centralul Rod Laver, acolo unde Witthoeft o egalează pe Kerber, scor 2-6, 7-6(3)!


05:27 Nu este cel ma bun start de meci pentru Irina, care și-a cedat serviciul după un game în care a comis trei duble greșeli, scor 1-2! Jucătoarea noastră pare incomodată de vântul care suflă cu putere la Melbourne și are un prim gest de nervozitate, aruncând cu șapca de pământ.


05:16 Start joc: Begu și Pliskova au intrat în acțiune, într-o partidă oficiată de arbitrul american Jake Garner! Irina are avantajul de a servi prima pe Terenul 20!


05:00 Meciul Begu – Pliskova începe în aproximativ 15 minute! Terenul 20 s-a eliberat, dar primele vești bune vin de pe Terenul 10! Tecău și Rojer au câștigat primul set cu Petzchner/Youzhny, scor 7-6(5)! A fost o primă manșă cu emoții, ținând cont că echipa germano-rusă a servit pentru set la 5-4.


04:40 Fiecare jucătoare are tabieturile sale înantea unui meci, iar cafeaua de dimineață este foarte importantă pentru Sorana Cîrstea. Cam așa își încarcă bateriile și pentru duelul cu Suarez Navarro.


04:15 Așteptăm meciurile româncelor și ne încearcă un sentiment ciudat, pentru că Simona Halep nu se mai e la Melbourne deși ne aflăm abia în turul secund! Ea s-a întors marți în țară, iar un lucru bun este că a zâmbit după aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Nu se știe exact care a fost motivul de bucurie al Simonei, însă această fotografie ne-ar putea oferi un răspuns. În plan îndepărtat erau amplasate mai multe bancomate, iar Halep și-ar fi putut retrage din premiul important de 38.000 de dolari pe care l-a încasat deși a pierdut cu 6-3, 6-1 la Shelby Rogers.


03:50 Bună dimineața! Pentru mulți este o oră imposibilă, dar pentru fanii tenisului, noaptea devine zi! Iar cel mai plăcut mod de a urmări Australian Open este cu paginile web pe deschise pe www.prosport.ro și, eventual, cu televizoarele pe Eurosport! Eu sunt Alexandru Tăcină și voi urmări împreună cu voi meciurile zilei a treia. Vă invit să comentați împreună cu mine, iar eu promit că voi publica cele mai interesante opinii.


După Kristyna Pliskova, ar urma Angelique Kerber pentru Irina Begu

Irina Begu se va duela cu Kristyna Pliskova, soara geamănă a mult mai cunoscutei Karolina, bucureșteanca fiind nevoită să se pregătească pentru un meci dur! Cehoaica deține un serviciu impresionant și a progresat mult în ultima perioadă, iar în turul I de la Australian Open a trecut de Viktorija Golubic (Elveția, 62 WTA) cu 6-3, 2-6, 6-4. Tot după o partidă epuizantă vine și Begu, a 27-a favorită a competiției învingând-o pe Yaroslava Șvedova (Kazahstan, 39 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-4.

Istoria meciurilor directe este de partea bucureștencei, care a câștigat ambele confruntări cu cehoaica: 4-6, 6-1, 6-4 în sferturi la Incheon 2010 și 7-5, 4-6, 6-4 în turul 3 la Miami 2016. Dacă obține calificarea, Begu s-ar putea întâlni cu liderul mondial Angelique Kerber în turul al treilea. Nemțoaica va juca în manșa secundă cu conaționala Carina Witthoeft (89 WTA).

Sorana, meci de foc cu a 12-a favorită a turneului

Sorana Cîrstea este outsideră în mecul cu Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 12 la Melbourne, însă românca poate bate pe oricine dacă prinde o zi bună! „Sori” a defilat în turul I cu Irina Khromacheva (Rusia, 95 WTA), scor 6-2, 6-1, în timp ce Navarro a rezolvat și ea repede partida cu Jana Cepelova (Slovacia, 102 WTA), cu 6-2, 6-2. Câștigătoarea jocului dintre Sorana și Carla o va înfrunta în faza următoare pe Alison Riske (SUA, 42 WTA) sau pe Shuai Zhang (China, 23 WTA).

Cîrstea nu s-a mai întâlnit de multă vreme cu Navarro într-un meci oficial, dar atunci când o făcea se descurca de minune! Sorana a învins-o de trei ori până acum pe jucătoarea spaniolă: 3-6, 6-3, 6-1 în semifinale la Albufeira 2006, 6-3, 6-3 în optimi la Tenerife 2007 și 6-4, 6-2 în optimi la Saint-Raphael 2007. Carla a triumfat și ea în fața Soranei, o singură dată, cu 6-2, 6-7(5), 6-2, în semifinale la Marbella 2009.

Miercuri, în prima zi a concursurilor de dublu de la Australian Open, vor intra pe teren trei români: Horia Tecău/Jean Julien Rojer (România/Olanda) vs Philipp Petzchner/Mikhail Youzhny (Germania/Rusia), după ora 03:30, Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie) vs Luke Saville/Jordan Thompson (Australia), după ora 05:00, și Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) vs Mirjana Lucic-Baroni/Andrea Petkovic (Croația/Germania), după 05:00.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen