LIVE BLOG Australian Open | Înfrângere șocantă: Halep pierde cu Rogers în primul tur! Cîrstea a reușit prima victorie după trei ani într-un turneu de Grand Slam, Begu s-a calificat și ea în manșa secundă! Țig, eliminată

LIVE BLOG Australian Open | Înfrângere șocantă: Halep pierde cu Rogers în primul tur! Cîrstea a reușit prima victorie după trei ani într-un turneu de Grand Slam, Begu s-a calificat și ea în manșa secundă! Țig, eliminată
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a fost eliminată de Shelby Rogers în primul tur de la Australian Open 2017, a patra favorită luându-i doar patru game-uri numărului 57 WTA ,scor 3-6, 1-6. 
  • Sorana Cîrstea a reușit o victorie entuziasmantă, trecând de Irina Khromacheva cu 6-2, 6-1. Pentru „Sori” urmează un meci dificil, cu Carla Suarez Navarro (Spania, 12 WTA).
  • Irina Begu a acces și ea în manșa secundă după o luptă de două ore și 22 de minute: 5-7, 6-3, 6-4 cu Yaroslava Șvedova. Irina se va duela în turul trei cu Kristyna Pliskova (Cehia, 58 WTA).
  •  Patricia Țig a părăsit turneul după ce a fost învinsă de campioana olimpică Monica Puig cu un scor incredibil: 0-6 ,1-6.

07:00 O zi care a început cu un coșmar, reprezentat de eliminarea surprinzătoare a Simonei Halep, se încheie cu o veste excelentă! Mergem cu două jucătoare în manșa secundă de la Australian Open – Irina Begu și Sorana Cîrstea, urmând că Monica Niculescu și Ana Bogdan să forțeze și ele calificarea în noaptea de marți spre miercuri. Șocul provocat de eșecul Simonei generează însă comentarii în continuare, așa că eu, Alex Tăcină, înainte de a vă mulțumi pentru că ați rezistat pe ProSport până la această oră, voi trece în revistă câteva păreri interesante ale cititorilor:

  • Toma: „Indiferent de poziția de fan sau hater, o singură concluzie rămîne: Simona s-a făcut de rîs cu jocul de azi. Nu e o noutate, de vreun an de zile jocul nu-i mai merge, dimpotrivă, e în cădere liberă iar mâna de antrenor nu se vede. Cred că-i timpul să-și ia la revedere de la Darren, de când e cu el n-a progresat deloc, ori el nu-i spune, ori ea nu prinde, cert este că vestita comunicare pe plan mental nu se vede și în teren. Succes și gânduri bune!”
  • Max P: „Tot găsim scuze și căutăm motive… Până la urmă, indiferent de antrenor, o astfel de înfrangere e de neacceptat! Eu nu găsesc vina în antrenor în momentul în care nu joci nimic în primul tur la un GS, înseamnă efectiv că nu te-a interesat. Iar asta s-a văzut încă din primele săptămâni ale anului: eliminare rapidă în China, declarații în care recunoștea că nu e în cea mai bună formă. Deci toată vina e a ei, pur și simplu nu s-a pregatit pentru acest turneu”.
  • Bardezi: „Spre final, Cahill nici nu mai urmărea meciul… Privea oarecum rușinat la telefon. Cum spuneam, salariul său este în pericol anul acesta!”

06:35 Sorana Cîrstea merge în turul al doilea: 6-2, 6-1 cu Irina Khromacheva din Rusia! Meci perfect făcut de „Sori”, care a arătat atitudine și determinare astăzi! Românca a jucat entuziasmant, iar acum va trebui să-și aștepte adversara din meciul Carla Suarez Navarro (Spania, 12 WTA) – Jana Cepelova (Slovacia, 102 WTA). A fost primul meci câștigat de Sorana într-un turneu de Grand Slam după o pauză de aproape trei ani! Jucătoarea din Târgoviște nu mai obținuse nicio victorie pe tabloul principal al unei competiții majore din luna august 2014, atunci când trecea de Heather Watson în turul I la US Open, cu 6-1, 6-1.


06:25 Cîrstea – Khromacheva 6-2, 4-1! Sorana menține ritmul și își păstrează break-ul câștigat în debutul actului! Încă două game-uri și avem două jucătaore în turul al doilea la Australian Open!


06:15 Servește ca din tun Sorana și face 6-2, 3-0, apropiindu-se de o calificare importantă! Jucătoarea din Târgoviște e agresivă și refuză să-i lase vreun break adversarei.


06:02 Cîrstea își adjudecă primul set în fața Khromachevei, scor 6-2! Nu a fost chiar atât de ușor precum s-ar crede, ținând cont că „Sori” a avut nevoie de 42 de minute pentru a se impune în manșa inaugurală. Shimburile au fost dure, lungi, dar Sorana a știut să le închidă cu stil.


05:52 Cîrstea continuă să facă o treabă bună în meciul cu Khromacheva, scor 5-2! Sportiva noastră a câștigat un game epic la 3-1, după nu mai puțin de 13 egalitățI!


05:25 Sorana Cîrstea luptă și ea pentru un loc în turul al doilea și o conduce pe Irina Khromacheva cu 3-1! Hai, Sori, rămâi concentrată până la final!


04:35 Irina Begu (30 WTA) aduce prima victorie românească la Australian Open 2017, trecând de Yaroslava Șvedova (41 WTA) cu 5-7, 6-3, 6-4, după două ore și 20 de minute!!! Chiar dacă a pierdut primul set, Irina și-a regăsit sprirtul de luptă și a preluat controlul în fața jucătoarei antrenate de Victor Ioniță! Begu a avut forța să egaleze la seturi, iar în decisiv a fost extrem de încrezătoare și nu i-a oferit nicio minge de break adversarei. În faza următoare, Irina o va înfrunta pe câștigătoarea meciului Viktorija Golubic (Elveția, 62 WTA) – Kristyna Pliskova (Cehia, 58 WTA).


03:45 Încercăm să ne dezmeticim după șocul suferit de Halep, așa că ne punem toate speranțele în Begu! Bucureșteanca a trimis meciul cu Șvedova în decisiv, scor 5-7, 6-3!


03:35 De necrezut: Simona Halep părăsește Australian Open în turul I, pentru al doilea an consecutiv, după 3-6, 1-6 cu Shelby Rogers! A patra favorită a competiției a făcut unul dintre cele mai proaste meciuri ale carierei, luând doar patru game-uri în fața numărului 57 WTA! Simona nu s-a simțit în largul ei pe centralul din Melbourne, a fost prea pasivă și a comis mai multe greșeli de începătoare. Poate că și problemele fizice au dus la o astfel de situație umilitoare, însă Halep nu are nicio scuză pentru dezamăgirea de astăzi.


03:24 Halep – Rogers 3-6, 1-4! Simona nu se poate concentra absolut deloc, iar americanca reușește dublu break-ul! Se prefigurează un dezastru similar cu cel produs anul trecut, când Halep a cedat tot în primul tur, contra chinezoaicei Zhang.


03:17 Patricia Țig, învinsă cu 6-0, 6-1 de Monica Puig! Ce înfrângere grea pentru gălățeancă! Situația devine critică pe Arena Rod Laver, iar Halep își pierde serviciul și în manșa secundă, scor 3-6, 1-2!


03:04 Halep perde setul cu 6-3, adversara ei servind impecabil încă o dată! Românca a fost prea pasivă până acum, iar în pauza dintre seturi a purtat și o discuție cu medicul, semn că suferă din punct de vedere fizic – probabil afectată de căldură. Scorul capătă proporții în meciul Țig – Puig: 0-6, 4-6! Pe Terenul 20, Begu are și ea probleme cu Șvedova și cedează setul inaugural, scor 5-7!


02:56 Se îngroașă gluma și Rogers se desprinde la 5-2 în meciul cu Halep! Țig nu reușește să câștige niciun game până acum: 0-6, 0-2 cu Puig, iar Șvedova servește pentru set în fața Irinei Begu la 5-4! Lucrurile merg prost pe toate cele trei arene în care evoluează românce.


02:50 Halep e condusă cu 4-2 de Rogers, după un game extrem de lung pe care Simona îl cedează dezamăgitor. Constănțeanca a ratat de la câțiva metri de fileu voleul drive, lovitura ei preferată.


02:40 Shelby e în continuare periculoasă, rămâne agresivă și face 3-2!


02:36 Halep – Rogers 2-2, după un game în care românca a salvat trei mingi de break! Begu tocmai a făcut 3-2 cu Shvedova, în timp ce Țig are un început de coșmar, fiind condusă cu 4-0 de Puig.


02:30 Halep e puțin neatentă și nu concretizează o minge de break, iar Rogers preia conducerea, 2-1.


02:28 Simona egalează rapid, 1-1, iar acum pune presiune pe americancă, outsidera chinuindu-se să-și facă serviciul de câteva minute bune. 


02:18 Rogers impresionează în primul game și prinde câteva servicii imparabile, 0-1! Vă reamintesc că puteți urmări meciul pe Eurosport 1, asta dacă nu doriți să îl vedeți online pe programe bulgărești, ai căror comentatori, conform userului „Mad MAx”, îi spun româncei „Halepova”.


02:08 Halep și Rogers au făcut tradiționala fotografie pre-meci, iar cel mai important lucru este acela că Simona a intrat zâmbitoare pe Rod Laver. Noi ne vom concentra pe acest meci, dar cu un ochi urmărim Begu – Shvedova și Țig – Puig.


01:55 Ne întrebăm cum se simt fetele noastre cu câteva minute înainte de începutul unui asemenea turneu fabulos. Simona avea emoții încă de la conferința de presă de duminică, la care a declarat că se așteaptă la o primă partidă grea: „Este un sentiment aparte. Practic, deschid turneul, joc pe cea mai mare arenă. Îmi cunosc adversarul destul de bine, am întâlnit-o pe Shelby Rogers la US Open și mă aștept la un meci dificil”.


01:40 Fanii australieni au luat cu asalt complexul Melbourne Park în prima zi! Biletele pentru turul I, pe Rod Laver Arena, au avut prețuri începând de la 77 de dolari. În ziua finalei însă, cele mai ieftine bilete costă 200 de dolari la fete, respectiv 400 de dolari la băieți.


01:25 Nici nu a început turneul, că a și apărut primul scandal. Illya Marchenko, adversarul de astăzi al lui Andy Murray, a luat foc după ce organizatorii nu l-au lăsat să se antreneze pe terenul central: „Chiar dacă joci pe Rod Laver, luni, nu ai nicio șansă să te antrenez pe acest teren duminică. Unde este fair-play-ul?”, s-a plâns ucraineanul pe Twitter, supărat că jucătorii importanți, printre care se află și Halep, sunt favorizați de australieni.


01:15 Aceștia sunt copiii de mingi, îmbrăcați în echipamente verzi în 2017, precum cercetașii. Nu lipsesc tradiționalele șepcuțe cu urechi, care în trecut aveau rolul să îi protejeze de țipetele Mariei Șarapova  În orice caz, unii dintre ei arată de parcă nu s-au trezit nici acum.


01:00 Salut! Doar o oră ne mai desparte de primul Grand Slam al anului, așa că sper că sunteți pregătiți să o susțineți pe Simona Halep, dar și pe celelalte jucătoare ale noastre. Eu sunt Alex Tăcină ș voi face noapte albă alături de voi. La Melbourne este o dimineață superbă: avem 19 grade Celsius în termometre, dar se anunță temperaturi și de 31 de grade Celsius în cursul zilei. Vestea bună este aceea că Simona s-a obișnuit cu clima, antrenându-se în Australia încă din decembrie.


Halep debutează pe centralul de la Australian Open contra unei americance periculoase

Simona Halep (4 WTA) își începe aventura la Australian Open în noaptea de duminică spre luni, pe o arenă încărcată de istorie, Rod Laver! Halep o are în față pe Rogers, a 57-a jucătoare din ierarhia WTA, iar eleva lui Darren Cahill e obligată să-și respecte statutul și să treacă de un prim tur în care s-a blocat la ediția precedentă. Simona a mai jucat împotriva americancei o singură dată, tot în cadrul unui Grand Slam – la US Open 2015, iar constănțeanca s-a impus fără probleme, cu 6-2, 6-3. Dacă o va face din nou, Simona se va întâlni în turul doi cu câștigătoarea meciului Annika Beck (Germania, 53 WTA) – Ashleigh Barty (Australia, 232 WTA).

Faptul că Halep e văzută de unii specialiști drept favorită la titlul din Melbourne nu îi asigură româncei și un meci ușor în manșa inaugurală! Rogers este o jucătoare capabilă să producă surprize, americanca demonstrându-și abilitățile atunci când a ajuns până în sferturi la Roland Garros 2016. De asemenea, ea a început în forță acest sezon, cu o victorie la Eugenie Bouchard – scor 6-2, 2-6, 6-1 în primul tur la Brisbane. Totodată, Simona trebuie să confirme după ce a pierdut repede în prima săptămână din 2016 (3-6, 6-4, 5-7 cu Katerina Siniakova, în sferturi la Shenzhen).

Begu, Țig și Cîrstea joacă și ele în prima zi

Irina Begu (30 WTA) susține un test dificil de la aceeași oră 02:00, luptându-se pentru calificarea în turul secund cu Yaroslava Shvedova (41 WTA). Kazaha este antrenată de un staff 100% românesc, angajat și de Halep la un moment dat, format din antrenorul Victor Ioniță și preparatorul fizic Teo Cercel. În același timp, pe un alt teren secundar, debutanta Patricia Țig (106 WTA) joacă meciul carierei contra campioanei olimpice Monica Puig (Puerto Rico, 32 WTA). Ultima reprezentație românească a zilei este dată de Sorana Cîrstea (78 WTA), sportiva din Târgoviște întâlnind-o pe Irina Kromacheva (Rusia, 92 WTA) în jurul orei 06:00.
 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…