LIVE BLOG | Încă un ȘOC la Australian Open: Ostapenko, eliminată în turul 3! Begu și Niculescu s-au calificat în optimile probei de dublu după ce norocul le-a zâmbit la minge de meci

LIVE BLOG | Încă un ȘOC la Australian Open: Ostapenko, eliminată în turul 3! Begu și Niculescu s-au calificat în optimile probei de dublu după ce norocul le-a zâmbit la minge de meci
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu și Monica Niculescu au trecut vineri dimineață de echipa australiană Jessica Moore/Ellen Perez, scor 3-6, 6-3, 7-5, calificându-se în optimile probei de dublu de la Australian Open.
  • Raluca Olaru și Olga Savchuk au pierdut în turul secund împotriva favoritelor 4, Lucie Safarova și Barbora Strycova, scor 6-2, 6-2.
  • Alte rezultate interesante: Jelena Ostapenko, favorită 7, a fost învinsă de Anett Kontaveit, Elina Svitolina (favorită 4) a acces în optimi după ce a depășit-o fără emoții pe puștoaica de 15 ani Marta Kostyuk, Grigor Dimitrov (cap de serie 3) a trecut de Andrei Rublev, iar Rafael Nadal, favoritul principal, a făcut instrucție cu Damir Dzumhur.
  • Organizatorii au anunțat și programul zilei de sâmbătă, iar Simona Halep și Ana Bogdan vor juca de la ora 02:00, la 40 de grade Celsius.

15:20 Caroline Wozniacki, mult mai sigură pe ea decât a fost în turul secund – atunci când a salvat două mingi de meci în fața Janei Fett, se califică fără probleme în optimi! A doua favorită a trecut de Kiki Bertens cu scorul de 6-4, 6-3, iar următoarea ei adversară este Magdalena Rybarikova (favorită 19). A fost ultimul meci al zilei, acum trebuie să ne încărcăm cu energie pentru a le susține pe Simona și Ana, româncele care vor deschide ziua de mâine la Australian Open!


14:40 Surpriză mare în turneul fetelor! Jelena Ostapenko, a 7-a favorită, a fost eliminată în turul 3 de Anett Kontaveit (cap de serie numărul 32), scor 6-3, 1-6, 6-3, așa că scăpăm de încă o figură antipatică, după ce Johanna Konta și Garbine Muguruza au plecat acasă după turul secund. Letona Ostapenko, coșmarul Simonei Halep din finala de la Roland Garros, continuă forma slabă și e îngenuncheată într-un duel baltic de estona Kontaveit.

Anett Kontaveit obține cea mai importantă performanță a carierei la Australian Open, calificându-se în premieră în optimile de finală. Ea a avut nevoie de o oră și 54 de minute pentru a o răpune pe răsfățata Jelena Ostapenko, tenismenă care arată din nou că nu știe să piardă. La fileu, Jelena i-a oferit o foarte scurtă strângere de mână adversarei.


13:45 Nick Kyrgios și-a scos banii după ce a fost amendat pentru că a înjurat un spectator și va încasa un premiu de aproape 200.000 de dolari! Am început cu această informație, deoarece rebelul australian a recunoscut că joacă tenis doar pentru bani. Să remarcăm și faptul că el va primi această recompensă grație victoriei la Jo-Wilfried Tsonga, scor 7-6(5), 4-6, 7-6(6), 7-6(5). Kyrgios s-a calificat în optimile de finală și a celebrat într-un mod spectaculos la final. Pe arena centrală a mai rămas de disputat un singur meci, între Caroline Wozniacki și Kiki Bertens.


12:20 Damir Dzumhur a fost doar un sparring partner pentru Rafael Nadal, care se grăbește să ajungă în optimi, scor 6-1, 6-3, 6-1! Favoritul principal s-a distrat astăzi ca la o petrecere în pijamale – echipamentul cel puțin ne duce cu gândul la așa ceva, iar în faza următoare se va confrunta cu Diego Schwartzman din Argentina.


11:45 Să îi urăm și lui Horia Tecău un răcoritor „La mulți ani!” – i-am fi zis ‘călduros’ dacă nu avea parte de temperaturi ridicate la Melbourne! Campionul turneului de dublu-mixt de la Australian Open 2012 împlinește astăzi 33 de ani! Horia va avea meci la noapte, împreună cu Rojer, contra australienilor Groth și Hewitt.


09:10 Grigor Dimitrov, spre deosebire de marea majoritate a jucătorilor, se simte bine pe caniculă și îl învinge pe Andrei Rublev cu 6-3, 4-6, 6-4, 6-4! Nu este nimic întâmplător, bulgarul și-a călit organismul la Nisipurile de Aur. Pe terenul central urmează Kyrgios – Tsonga, apoi Bertens – Wozniacki.


08:40 S-a stabilit programul zilei de sâmbătă, iar Halep va fi nevoită să joace pe o căldură sufocantă, la 40 de grade Celsius! Simona o va înfrunta pe Lauren Davis (SUA) cu începere de la 02.00 (ora României), deschizând balul pe arena principală „Rod Laver”. În meciul precedent, liderul WTA a învins-o pe Eugenie Bouchard cu 6-2, 6-2, dar partida s-a desfășurat în condiții decente, în sesiunea de seară. Nu va fi o situație prea plăcută pentru Halep: colac peste pupăză, ea mai are și probleme la gleznă. Tot de la ora 02:00, Ana Bogdan va lupta pentru optimi cu americanca Madison Keys, în primul meci de pe „Margaret Court”, al doilea teren ca importanță de la Australian Open.


08:10 În condițiile inumane de la Melbourne, parcă rezultatele cad în plan secund. Alize Cornet din Franța s-a prăbușit pe teren din cauza căldurii în timpul meciului pierdut cu 7-5, 6-4 în fața belgiencei Elise Mertens. Acum, pe arena „Rod Laver”, Dimitrov rezistă eroic și preia conducerea în meciul cu Rublev: 6-3, 4-6, 6-4!


07:20 Bine că s-a terminat chinul! Raluca Olaru și Olga Savchuk părăsesc turneul de dublu după un meci modest, scor 2-6, 2-6 cu cehoaicele Lucie Safarova și Barbora Strycova! Așteptam ceva mai mult de la echipa româno-ucraineană, care este una sudată, însă Raluca și Olga au fost depășite la toate capitolele de favoritele 4.


07:11 Au renunțat la luptă Olaru și Savchuk, iar favoritele 4 conduc cu un scor mai mult decât confortabil: 6-2, 5-1!


07:01 Colaps și în setul secund pentru echipa româno-ucraineană! Raluca și Olga sunt prinse pe picior greșit la fileu, iar Lucie și Barbora fac break-ul pentru 3-1!


06:40 Fără istoric! Olaru/Savchuk cedează primul set cu 6-2! Au greșit destul de mult cele două în comparație cu adversarele: 16-5 este raportul erorilor neforțate.


06:25 Raluca și Olga, dominate! Lucie și Barbora își arată clasa în primul set și se desprind repede la 5-2! Doar gradele Celsius le dau bătăi de cap cehoaicelor până acum. Sunt 40 de grade în termometre la Melbourne.


06:07 Start joc în meciul Olaru/Savchuk – Safarova/Strycova! Cehoaicele favorite 4 servesc primele și câștigă game-ul inaugural după ce au revenit de la 0-30!


06:00 Raluca Olaru și Olga Savchuk sunt așteptate pe Terenul 2, acolo unde tocmai s-a încheiat un meci maraton, câștigat în cinci seturi de Kyle Edmund.


05:50 Visul se încheie pentru cea mai tânără jucătoare care a ajuns în turul 3 la Australian Open în ultimii 23 de ani! Marta Kostyuk (15 ani) își face bagajele și pleacă să-și reia cursurile la liceu, după ce a fost învinsă cu 6-2, 6-2 de Elina Svitolina. A patra favorită a competiției a avut nevoie de numai 59 de minute pentru a se califica în optimi.


05:00 Pe arena „Rod Laver”, cea mai importantă de la Australian Open, s-a încheiat un meci care nu ar fi fost programat în mod normal nici în parcarea turneului de la București. Petra Martic, killerița Irinei Begu, a trecut de Luksika Kumkhum în turul al treilea, scor 6-3, 3-6, 7-5. Pe central a început duelul inedit dintre Elina Svitolina și Marta Kostyuk, o jucătoare minune în vârstă de 15 ani.


04:10 Victorie pentru Begu și Niculescu în turul secund al probei de dublu de la Australian Open! Echipa română se mobilizează în ultimele trei game-uri ale decisivului și își asigură biletul pentru optimi, scor 3-6, 6-3, 7-5 cu Moore/Perez! Trebuie să recunoaștem că punctul de meci a fost câștigat cu mult noroc de Begu: mingea a izbit banda fileului și a căzut în terenul advers, fără să mai poate fi ajunsă de australience. Nu mai contează, important e că Irina și Monica urcă tot mai sus în tuneu și își asigură câte un cec în valoare de 17.600 de dolari.

Favoritele 10 nu s-au luptat numai cu jucătoarele locale, ci și cu căldura insuportabilă, dar au reușit să ducă partida la bun sfârșit! Begu și Niculescu au triumfat după două ore și 10 minute, reușind să revină frumos după ce australiencele au condus cu 5-4 în decisiv. Pentru sferturi, echipa română se va lupta cu câștigătoarele meciului dintre Nadiya Kichenok/Anastasia Rodionova (Ucraina/Australia) și Kristyna Pliskova/Donna Vekic (Cehia/Croația).


04:10 Begu/Niculescu – Moore/Perez 3-6, 6-3, 5-5! Begu a servit pentru a ține echipa românească în meci și a făcut-o perfect! Niculescu, foarte agilă, a ajutat-o și ea cu intervenții eficiente la fileu.


04:03 Era imposibil să nu avem dramatism într-un meci în care protagoniste sunt Irina Begu și Monica Niculescu! Australiencele egalează la 4 în decisiv, după o lovitură moale a Monicăi, care se oprește în burta fileului.


03:56 Scorul devine 3-6, 6-3, 4-2, fără emoții, iar Begu este toropită de căldură. Încă puțin, Irina!


03:48 Begu și Niculescu au 3-2, cu break, în decisiv! Experiența contează enorm în astfel de momente, să știi să îți menții concentrarea indiferent de scor, iar Irina și Monica se descurcă impecabil.


03:31 Set câștigat de Begu și Niculescu, grație unui game alb, scor 6-3! Fetele noastre preiau controlul în fața cuplului Moore/Perez, după un set în care australiencele au servit mai multe chifle decât la shaormeriile din București.


03:18 Begu/Niculescu – Moore/Perez 3-6, 4-2! Altceva! Monica interceptează la fileu, scoate o minge de break, pe care o fructificăm cu ajutorul adversarelor.


03:00 „Mă îndrept către mare, cu șapca întoarsă-n cap și cu adidași în picioare”. Antrenorii fetelor noastre arată de parcă s-au oprit să vadă un meci de tenis în drumul către plajă. În schimb, Irina și Monica nu prea se bucură de razele soarelui, cu toate că încep să se acomodeze și conduc cu 2-1 în setul al doilea.


02:45 SET Moore/Perez, scor 6-3! Căldura este al treilea adversar pentru Niculescu și Begu, care cedează primul act în fața anonimelor de la Antipozi. Dar le știm de-o viață pe Irina și Monica, așa că avem încredere că ele nu vor renunța prea ușor.


02:30 Bună dimineața! A început și ziua a 5-a de la Australian Open și deja ne-am obișnuit ca jucătoarele noastre să nu ne lase să dormim: meciul pe care îl urmărim la această oră, dintre echipele Begu/Niculescu și Moore/Perez, este mai echilibrat decât ne-am fi așteptat. Se merge cap la cap în setul 1, scorul fiind 3-3.


Adversare accesibile pentru experimentatele Begu și Niculescu

Nicio zi fără românce la Australian Open! După ce Simona Halep și Ana Bogdan au reușit victorii răsunătoare la simplu, vine rândul jucătoarelor angrenate în proba de dublu să lupte pentru glorie pe cimentul fierbinte de la Antipozi!

Echipa 100% românească formată din Irina Begu și Monica Niculescu joacă pentru optimi în noaptea de joi spre vineri, contra mai puțin cunoscutelor australience Jessica Moore și Ellen Perez.

Ar trebui să fie o misiune ușoară pentru experimentatele Begu și Niculescu în fața posesoarelor de wild card, dar orice e posibil în cadrul unui turneu de Mare Șlem, așa că le vom susține pe jucătoarele noastre de la ora 02:00.

Raluca Olaru luptă și ea pentru optimi, apoi urmărim meciuri tari în turneul de simplu

Tot în optimile de finală ale concursului de dublu încearcă să ajungă și Raluca Olaru, împreună cu Olga Savchuk! Perechea româno-ucraineană are însă un meci foarte dificil, împotriva favoritelor 4, Lucie Safarova și Barbora Strycova, ambele din Cehia.

În turneul de simplu, încep partidele din turul 3 în direct la Eurosport, iar Rafael Nadal și Grigor Dimitrov sunt capete de afiș. Principalul favorit îl înfruntă pe Damir Dzumhur, după 10:00, în timp ce Dimitrov, cap de serie 3, îl întâlnește pe Andrei Rublev în jurul orei 05:00.

La feminin, a patra favorită, Elina Svitolina, se luptă cu o tânără de numai 15 ani, Marta Kostyuk, într-un duel ucrainean programat în jurul orei 03:30. Caroline Wozniacki, principala adversară a Simonei Halep și cap de serie numărul 2, va juca după 12:00, contra lui Kiki Bertens.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…