LIVE BLOG Australian Open | Echipa Begu/Niculescu s-a calificat în sferturile probei de dublu! Momente cumplite la final: româncele nici nu s-au putut bucura. Cîrstea și Maia, învinse dramatic de Safarova/Strycova. S-au stabilit primele sferturi la simplu

LIVE BLOG Australian Open | Echipa Begu/Niculescu s-a calificat în sferturile probei de dublu! Momente cumplite la final: româncele nici nu s-au putut bucura. Cîrstea și Maia, învinse dramatic de Safarova/Strycova. S-au stabilit primele sferturi la simplu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Echipa Irina Begu/Monica Niculescu (România) a acces duminică în sferturile probei de dublu de la Australian Open, după ce cuplul Nadia Kichenok/Anastasia Rodionova (Ucraina/Australia) s-a retras la scorul de 4-1 pentru românce. Rodionova s-a accidentat grav și nu a mai putut continua partida, părăsind terenul în lacrimi.
  • Pentru semifinale, Irina și Monica se vor lupta cu perechea Jennifer Brady/Vania King (SUA).
  • Sorana Cîrstea (România) și Beatriz Haddad Maia (Brazilia) au ratat calificarea, dar le-au pus mari probleme unor adversare redutabile din Cehia, Lucie Safarova și Barbora Strycova, scor 6-2, 0-6. 4-6.
  • S-au stabilit primele sferturi de finală la simplu: Caroline Wozniacki vs Carla Suarez Navarro și Elina Svitolina vs Elise Mertens în turneul fetelor, respectiv Rafael Nadal vs Marin Cilic și Grigor Dimitrov vs Kyle Edmund în concursul masculin.

16:30 Ultimul meci al zilei a fost fără istoric! Elina Svitolina, favorită 4, și-a respectat statutul și a făcut o demonstrație de forță cu Denisa Allertova, scor 6-3, 6-0. Urmează un duel cu Elise Mertens pentru ucraineancă. Iată rezultatele complete înregistrate duminică pe cele mai importante arene de la Australian Open.


14:40 Grigor Dimitrov rezistă vulcanului de pe Rod Laver și îl învinge pe favoritul gazdelor Nick Kyrgios la capătul unui meci superb, scor 7-6(3), 7-6(4), 4-6, 7-6(4). Bulgarul a avut nervi de oțel și a jucat solid în tie-break-uri, în timp ce rebelul australian a clacat sub presiune.


10:30 La Melbourne începe sesiunea de seară, cu cel mai așteptat meci al zilei: Nick Kyrgios – Grigor Dimitrov. Câștigătorul acestei partide este așteptat de Kyle Edmund în sferturile de finală, britanicul învingându-l pe Andreas Seppi cu 6-7(4), 7-5, 6-2, 6-3.


10:20 Rafael Nadal e în sferturi la Australian Open pentru a 10-a oară, dar ibericului nu i-a fost ușor să atingă această bornă! Nadal a muncit mult pentru victorie în meciul cu „poneiul” Diego Schwartzman, scor 6-3, 6-7(4), 6-3, 6-3, după trei ore și 51 de minute. Rafael se va bate cu Marin Cilic pentru un loc în careul de ași.


10:05 Ziua de astăzi este una atipică, pentru că nu s-a consemnat nicio surpriză, cel puțin deocamdată! Marin Cilic ese primul sfert-finalist de pe tabloul masculin, după ce a trecut de Pablo Carreno Busta cu 6-7(2), 6-3, 7-6(0), 7-6(3), obținând a 100-a victorie în turneele de Mare Șlem. La feminin, Elise Mertens a confirmat și ea forma bună, învingând-o în două seturi pe Petra Martic, scor 7-6(5), 7-5.


07:40 Capăt de drum pentru Sorana Cîrstea la Australian Open! Lucie Safarova a fost coșmarul ei, cehoaica învingând-o în optimile probei dublu, scor 2-6, 6-0, 6-4, asta după ce a eliminat-o și la simplu, în turul secund. Cuplul Cîrstea/Maia lăsa impresia că poate produce surpriza, dar Safarova și Strycova, două dubliste formidabile, și-au arătat valoarea și au întors scorul de la 1-4 în decisiv, câștigând 5 game-uri la rând.


07:30 Safarova și Strycova nu cedează, își adjudecă 3 game-uri consecutive și egalează 4 în setul decisiv! Cîrstea s-a întins ca o panteră la fileu în ultimul game, a făcut 40-15 pe serviciul adversarelor, dar șansele de break nu au fost concretizate.


07:15 Perechea româno-braziliană e foarte aproape de un succes răsunător! Cîrstea și Maia controlează decisivul cu Safarova/Strycova, conducând cu 4-1! Lucie servește pentru a reduce diferența. 


06:55 Egalitate la seturi în meciul Cîrstea/Maia – Safarova/Strycova, scor 6-2, 0-6! După o primă manșă în care Sorana și Beatriz au jucat încântător, a venit rândul cehoaicelor să dicteze ritmul. Totul se decide într-un decisv pe care Cîrstea îl începe la serviciu.


06:45 Safarova și Strycova s-au supărat în setul secund și fac legea la fileu. Va fi foarte greu pentru Cîrstea și Maia să evite decisivul, întrucât cehoaicele favorite 4 s-au distanțat rapid la 4-0.


06:25 Sorana Cîrstea și Beatriz Haddad Maia câștigă un prim set spectaculos, în fața a două adversare foarte bine cotate, scor 6-2 cu Lucie Safarova și Barbora Strycova! Sorana a returnat fantastic și a converit prima minge de set, găsind un unghi imposibil cu reverul, în diagonală. După 32 de minute, Cîrstea și Maia vor începe actul secund cu un moral excelent, urmând să servească primele.


06:15 Caroline Wozniacki, magistrală! Daneza favorită 2 a trecut de Magdalena Rybarikova cu 6-3, 6-0 și o va întâlni în sferturi pe Carla Suarez Navarros – cum i-ar spune Ilie Dumitrescu (de fapt o cheamă Navarro)! Caro nu se mai calificase din anul 2012 în această fază a competiției la Melbourne.


04:45 Un nou meci senzațional pe tabloul feminin! Carla Suarez Navarro și Anett Kontaveit nu le-au depășit pe Simona Halep și Lauren Davis la numărul de game-uri jucate, dar au oferit oricum un aevărat maraton! Iberica a trecut de jucătoarea din Estonia cu scorul de 4-6, 6-4, 8-6, după ce Kontaveit a condus cu set și 4-1. Caroline Wozniacki, daneza care urmează să joce pe terenul central contra Magdalenei Rybarikova din Slovacia, ar putea fi următoarea adversară a Carlei Suarez Navarro.


03:40 Monica Niculescu și-a exprimat tristețea pentru accidentarea dureroasă suferită de australianca în vârstă de 35 de ani, oferindu-le o scurtă declarație reporterilor: „Anastasia Rodionova este o fată foarte bună și sper că se va recupera repede”.


02:50 Begu și Niculescu merg în sferturile de finală ale probei de dublu, dar româncele nu ar fi vrut să câștige așa! Rodionova este nevoită abandoneze după o accidentare gravă suferită la scorul de 1-4, iar australianca nu își mai poate opri lacrimile. Anastasia abia se mai poate ține pe picioare, fiind ajutată de colega ei să iasă de pe teren.

Irina și Monica sunt primele sfert-finaliste ale turneului de dublu, echipa română așteptându-și următoarele adversare din meciul Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia) – Jennifer Brady/Vania King (SUA), programat după ora 06:00.


02:40 Ce ghinion pentru una dintre adversarele româncelor! Anastasia Rodionova s-a accidentat la gambă și s-a speriat atât de tare încât a început să plângă. Ea primește îngrijiri medicale în acest moment și așteptăm să vedem dacă mai poate continua meciul.


02:32 Begu și Niculescu controlează meciul de pe Margaret Court Arena și fac 4-1 cu Kichenok/Rodionova! Irina și Monica stau foarte bine în teren până acum.


02:25 Început bun de partidă! Fetele noastre conduc cu 2-1, după un vole inspirat al Irinei, care acoperă excelent zona de la fileu.


02:10 Bună dimineața! Începe lupta pentru sferturi dintre Begu/Niculescu și Kichenok/Rodionova! Româncele servesc primele, cu soarele în față. Meciul poate fi vizionat la Eurosport 2. Hai, România!


După o victorie de poveste reușită sâmbătă dimineață de Simona Halep (4-6, 6-4, 15-13 cu Lauren Davis), vom urmări împreună alte trei jucătoare din România la Australian Open! Irina Begu și Monica Niculescu joacă de la 02:00 contra Nadiei Kichenok și Anastasiei Rodionova, în primul meci al zilei pe arena „Margaret Court”. Sportivele noastre, favorite 10 în concursul de dublu, se completează foarte bine și pleacă cu prima șansă în partida cu Kichenok/Rodionova.

De un meci mult mai complicat vor avea parte Sorana Cîrstea și Beatriz Haddad Maia, cuplul româno-brazilian întâlnind două dintre cele mai bune jucătoare de dublu din lume. Este vorba despre favoritele 4, Lucie Safarova și Barbora Strycova, care în faza precedentă le-au învins fără drept de apel pe Raluca Olaru și Olga Savchuk, scor 6-2, 6-2.. De remarcat însă că Sorana și Beatriz vin și ele după o victorie mare, 4-6, 6-3, 6-3 cu Alicja Rosolska și Abigail Spears.

La simplu, încep partidele din cadrul optimilor de finală, iar adversarele Simonei Halep în lupta penru locul 1 mondial au meciuri relativ lejere. Caroline Wozniacki (favorită 2) se duelează cu Magdalena Rybarikova în jurul orei 04:00, în timp ce Elina Svitolina (cap de serie 4) o întâlnește pe Denisa Allertova după ora 12:00. Celelalte două partide feminine ale zilei sunt: Anett Kontaveit – Carla Suarez Navarro (ora 02:00), respectiv Petra Martic – Elise Mertens, după 05:30.

Pe tabloul masculin, Marin Cilic joacă cu Pablo Carreno Busta după 03:30, favoritul principal Rafael Nadal se duelează cu Diego Schwartzman, în jurul orei 05:30, Kyle Edmund se luptă cu Andreas Seppi, după 07:30, în timp ce blockbusterul zilei dintre Grigor Dimitrov și Nick Kyrgios va începe după ora 10:00. Meciurile vor putea fi urmărite în România pe programele Eurosport și în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen