„Piti” a revenit în finala unui turneu WTA după 5 ani. Dulgheru – Wozniacki 6-4, 2-6, 1-6. Impecabilă, românca a câștigat primul set, dar daneza s-a impus clar în următoarele două. Alexandra a acuzat probleme fizice în finalul partidei

  • Publicat:
  • Actualizat:

Alexandra Dulgheru a pierdut finala turneului de la Kuala Lumpur, 6-4, 2-6, 6-1, în fața danezei Caroline Wozniacki, a cincea jucătoare în ierarhia mondială.

Românca, numărul 94 WTA înaintea acestei săptămâni, a jucat foarte bine în primul set, pe care l-a câștigat cu 6-4, profitând de pe urma unui break realizat la 4-4. Lucrurile nu au mers însă la fel de bine și în următoarele două manșe, iar Wozniacki, care și-a ridicat simțitor nivelul jocului, s-a impus de manieră destul de clară, 6-2, 6-1, și a câștigat în premieră turneul din Malaezia.

Totuși, Dulgheru rămâne cu o săptămână bună, în care a învins trei jucătoare de top și a ajuns în finala unui turneu WTA după o absență de 5 ani. De luni, Alexandra va urca de pe locul 94 pe 72 în ierarhia WTA.


16:10 Game, set și meci Wozniacki. Daneza se impune, scor 4-6, 6-2- 6-1 și câștigă turneul de la Kuala Lumpur, după o finală în care Alexandra s-a descurcat foarte bine timp de două seturi.


16:07 În ciuda problemelor de ordin fizic, Alexandra nu renunță, salvează o minge de meci și obține primul game al setului decisiv. Wozniacki va servi, însă, pentru câștigarea trofeului la 5-1 în setul 3.


15:58 Jocul Alexandrei se dezintegrează. Wozniacki se despinde la 4-0, cu un avantaj de două break-uri, după un game în care Dulgheru a acuzat ceva probleme fizice.


15:55 Continuă seria foarte bună a danezei. Wozniacki câștigă cinci game-uri la rând și nouî dintre ultimele 11, se desprinde la 3-0 și ia o opțiune serioasă pentru câștigarea trofeului.


15:53 Break Wozniacki. Nivelul foarte ridicat al danezei o obligă pe Alexandra la un joc ceva mai riscant. Dulgheru face dublă greșeală, iar Caro obține primul break al setului decisiv.


15:49 Greșelile cu forehand-ul ale Alexandrei decid primul game. 1-0 pentru Wozniacki, iar presiunea se mută pe umerii jucătoarei noastre.


15:39 Set Wozniacki, 6-2. Alexandra salvează primele două mingi de set, dar la a treia scapă afară un forehand și îi permite danezei să egaleze situația pe tabelă. Daneza a jucat mult mai bine în manșa secundă și are avantajul de a servi prima în setul decisiv.

Statistica setului doi:


15:34 Din păcate, Dulgheru nu se poate apropia de serviciul lui Wozniacki. Daneza și-a ridicat nivelul jocului, și-a mai trecut în cont un joc și se apropie la doar un game de câștigarea setului secund.


15:30 Game bun pentru Alexandra, care domină jocul ajutată de reverul în lung de linie, cea mai bună lovitură a ei astăzi.


15:24 Alexandra câștigă un game important și ține aproape în primul set. 3-1 pentru Caroline, care urmează la serviciu.


15:17 Conștientă de startul slab al manșei secunde, Dulgheru apelează la sfaturile antrenorului său, Gonzalo Lopez.


15:15 Alexandra are un start dezastruos de set secund. Wozniacki a câștigat 12 dintre cele 13 puncte jucate și s-a distanțat deja la 3-0.


15:06 SET DULGHERU! Ofensivă atunci când era mai important, Alexandra închide primul set, scor 6-4.


15:01 BREAK ALEXANDRA! Jucătoarea noastră rupe ritmul cu o scurtă, încheie punctul cu un lob, apoi profită de o greșeală a danezei și face break-ul. Caro face o criză de nervi și are nevoie de sfaturile tatălui său, Piotr. Dulgheru va servi pentru câștigarea primei manșe.


14:56 Game Dulgheru. Daneza face câteva greșeli, iar Alexandra echilibrează scorul. 4-4 în primul set.


14:48 Break Wozniacki. Daneza câștigă pe serviciul Alexandrei după un game plin de schimburi lungi. Dulgheru a intrat în jocul de uzură impus de Caroline, iar acest lucru a costat-o pierderea serviciului.


14:42 Game și pentru Wozniacki, care profită de greșelile neforțate ale jucătoarei noastre.


14:40 Game pentru Alexandra, după o evoluție superbă. As, forehand câștigător și rever foarte bine plasat în lungul liniei. 3-1, iar perspectivele sunt bune.


14:37 BREAK ALEXANDRA! Wozniacki scapă în afara terenului un forehand, iar Dulgheru este prima jucătoare care câștigă pe serviciul adversarului în acest meci.


14:29 După o pauză de două ore, cele două jucătoare au revenit pe teren și se încâlzesc. Partida se va relua de la scorul de 1-1 și avantaj pentru Alexandra pe serviciul Carolinei.


14:21 Terenul a fost uscat. În mod normal, în 10-15 minute meciul se reia.


14:04 Organizatorii au anunțat că meciul se va relua la ora României 14:15.


13:56 Avem și vești bune. Ploaia s-a oprit, iar organizatorii încearcă să usuce terenul de joc.


 


13:40 Din păcate, ploaia își face de cap, iar meciul nu poate fi reluat. Așa se prezintă situația în Malaezia.

Yep, that weather looks pretty damn adverse … pic.twitter.com/ukKGmq962h


13:06 Organizatorii au anunțat că partida nu se va relua înainte de ora locală 19:30, ora României 13:30.


12:45 Așa arată situația la Kuala Lumpur. S-ar putea să mai avem ceva de așteptat până la reluarea meciului.

Dark clouds and thunder in Kuala Lumpur. Could be a while. pic.twitter.com/1l58gGmiSm


12:34 Ploaia vine într-un moment bun al Alexandrei, care a pus presiune constant în al doilea game de serviciul al danezei. Agresivă, cu un pas în fața liniei de fund, jucătoarea noastră a avut de două ori șansa de a face primul break al partidei, dar Wozniacki a revenit de la 15-40 la 40-40.


12:32 Din păcate, ploaia, care le-a mai dat dureri de cap organizatorilor în această săptămână, întrerupe meciul la scorul de 1-1 și avantaj pentru Alexandra pe serviciul danezei. Cele două jucătoare merg la vestiare, iar jocul se va relua imediat după oprirea ploii.


 


12:26 Așa cum bine remarcă Adrian Cruciat, comentatorul meciului, dar și userul Toma, în secțiunea de comentarii, Alexandra trebuie să scurteze punctele pentru a avea o șansă reală în fața lui Wozniacki, o jucătoare recunoscută pentru defensiva foarte bună și deplasarea excelentă în teren.

În game-ul secund, românca s-a descurcat foarte bine. A lovit de două ori decisiv, a venit la fileu și a închis game-ul. 1-1.


12:20 Alexandra a început bine meciul. A controlat primele două puncte ale partidei, cu forehand-ul, a reușit o lovituă câștigătoare și a avut momente în care a plimbat-o foarte bine pe daneză. Caroline câștigă primul game al meciului, ajutată de un as și un retur greșit al Alexandrei. 1-0, urmează să servească Dulgheru.


12:15 În câteva momente va începe finala. Wozniacki va servi prima.


11:53 Mai avem cam 20 de minute până la startul meciului, timp suficient pentru a parcurge un interviu foarte interesant cu Alexandra, realizat de colega mea Cezara Paraschiv.

 


11:49 Caroline Wozniacki este un adversar redutabil pentru Alexanda, lucru pe care-l știu și bookmakerii. Daneza cu origini poloneze e văzută cu șanse foarte mari la câștigarea trofeului, iar cotele oferite de cele mai importante case de pariuri nu sunt mai mari de 1.08. Evident, Dulgheru are șansa ei în fața fostului lider mondial.


11:34 Bună ziua! Numele meu este Cristian Voicu, iar în orele care urmează vă voi ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă în cel mai important meci al Alexandrei Dulgheru din ultimii ani, finala de la Kuala Lumpur contra danezei Caroline Wozniacki. Mai sunt aproximativ 30 de minute până la startul partidei care, sperăm. îi va aduce Alexandrei al treilea trofeu al carierei.


Alexandra Dulgheru va juca duminică, de la ora 12:00, finala turneului de la Kuala Lumpur, Malaezia, contra danezei Caroline Wozniacki. Va fi al treilea ultim act din cariera româncei și prima finală într-un turneu WTA după 5 ani. Alexandra a mai jucat de două ori cu trofeul pe masă, de fiecare dată la Varșovia, unde s-a impus în 2009 și 2010.

Cu doar un set pierdut în cele patru meciuri jucate în Malaezia, în semifinala de sâmbătă cu Jarmila Gajdosova, Alexandra trece printr-o formă bună la turneul malaezian, iar ultimul act îi va aduce un meci de gală, contra danezei Wozniacki, clasată în această săptămână pe locul 5 în ierarhia mondială.

Traseul Alexandrei până în finală

  • Turul I: 6-4, 7-5 vs. Sabine Lisicki (Germania, 28 WTA)
  • Optimi: 6-4, 6-1 vs. Ying-Ying Duan (China, 116 WTA)
  • Sferturi: 7-6(5), 7-5 vs. Julia Goerges (Germania, 65 WTA)
  • Semifinale: 5-7, 7-5, 7-6(5) vs. Jarmila Gajdosova (Australia, 52 WTA)


8 game-uri câștigate în 3 seturi și jumătate contra adversarei din finală

Dulgheru și Wozniacki s-au mai întâlnit, de-a lungul timpului, de două ori în circuitul feminin profesionist, de fiecare dată în turnee importante. Mai întâi, daneza s-a impus pe zgură de la Roland Garros, scor 6-3, 6-4, în runda a treia, în 2010, într-un moment în care Alexandra traversa cea mai bună perioadă a carierei. Al doilea meci direct a avut loc în urmă cu doar două săptămâni, pe suprafața rapidă de la Doha, în faza optimilor de finală, Alexandra fiind nevoită să abandoneze la scorul de 1-6, 0-3.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup