Irina Begu – Julia Goerges este marea finală de la BRD Bucharest Open. Povestea semifinalelor: Ana Bogdan pierde la câteva mingi un decisiv strâns. Begu a trecut, 2-0, de Suarez Navarro

Irina Begu - Julia Goerges este marea finală de la BRD Bucharest Open. Povestea semifinalelor: Ana Bogdan pierde la câteva mingi un decisiv strâns. Begu a trecut, 2-0, de Suarez Navarro
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu (58 WTA) este prima finalistă de la BRD Bucharest Open 2017: a supraviețuit unui duel purtat pe condiții aproape extreme cu favorita 2,Carla Suarez Navarro (34 WTA): victorie 7-5, 7-5.
  • Julia Gorges (45 WTA) este a doua finalistă: a trecut cu 3-6, 6-2, 6-4 de Ana Bogdan (108 WTA).

20:05 VICTORIE Julia Goerges, 6-4 în decisiv. Favorita 3 domină finalul de meci, fiind mai lucidă, și câștigă 8 din ultimele 11 puncte. Am fost la opt puncte de o finală sută la sută românească la BRD Bucharest Open. 2 ore și 20 de minute a durat semifinala a doua.


19:54 Este 4-4! Încă un game de mare luptă, care însemnaă enorm pentru Ana. Sportiva din Sinaia câștigă cel mai lung game al setului, salvează două mingi de break, trece și peste faptul că alunecă în punct și pune genunchiul pe zgură. Are egalitate pe tabelă.


19:45 Și Ana revine! Ia break-ul înapoi, din nou, și va servi pentru 4-4.


19:40 Ana suferă la capitolul constanță în acest moment: este din nou sub presiune pe propria lansare, face și dublă  greșeală, iar Julia Goerges trece din nou în avantaj, cu un nou break alb. Se îndreaptă spre linia de serviciu la 4-2, în timp ce tribuna o încurajează mai departe pe Ana: „lasă, că revii!”.


19:34 Ana luptă și salvează un game uriaș pe serviciu: anulează două mingi de break ale Juliei, o depășește clar cu un forehand tăios și egalează la 2. Tribuna o încurajează și cere break, pe serviciul doi al nemțoaicei.


19:28 Re-break pentru Ana Bogdan! Ana rezistă în raliu și își repară rapid eroarea. Vremea ajută cele două jucătoare, cu temperaturi mai suportabile și câteva adieri de vânt. 2-1 pentru Goerges, cu Ana urmând la serviciu.


19:24 Istoria primului meci pe zgura bucureșteană pare a se repeta pentru Julia Goerges, care și-a găsit ritmul și a pus stăpânire pe joc. Este agresivă când și cât trebuie, pune mare presiune pe Ana, care începe să risipească lovituri de dreapta, iar startul de set decisiv este cum nu se poate mai bun: break alb, după un prim joc pe lansare. 2-0


19:18 Julia Goerges prelungește cât de mult poate pauza de vestiare, iar Ana Bogdan nu are altceva de făcut decât să mențină tonusul prin mișcări de încălzire. Nemțoaica revine cu echipament nou, mai fresh, iar serviciul este la înălțime în primele două puncte. Ana câștigă cel mai lung schimb de mingi, provocând eroarea jucătoarei aflate pe poziția 45 WTA, pentru 40-30, însă Julia închide jocul înainte de prelungiri. 1-0.


19:15 Mesajul „Hai Ana!” este prezent și acum în arena principală de la BRD Bucharest Open.


19:05 SET Goerges, 6-2. Nemțoaica câștigă încă un game pe retur. Ana a pierdut 15 procente la frecvența primului serviciu, iar asta a contat enorm. Gorges este tot sub Ana, dar are 83% puncte câștigate în spatele primului serviciu. Și ambele jucătoare pleacă la vestiare…. Pauză lungă.


19:02 Galeria continuă să o încurajeze pe Ana, iar sportiva din Sinaia ascultă întocmai indicațiile: joacă cu încredere game-ul următor de retur. Goerges are o nouă scădere, face dublă greșeală la 30-30, iar Ana prinde aripi, găsind un retur decisiv chiar pe prima minge a nemțoaicei, care se întinde cât poate, dar nu returnează decât până la plasă. 5-2 pentru Julia


18:59 Ana evită covrigul. Cu serviciu bun, și o reacție promptă pe un retur scurt al Juliei Goerges, Ana Bogdan reușește să anuleze două mingi de 6-0 ale favoritei 3, iar mai apoi continuă revenirea cu alte două puncte, pentru a câștiga primul game în set. Goerges servește la 5-1.


18:50 Replică dură a Juliei Goerges în setul doi: Atacă extrem de hotărâtă și face diferența în punctele mari. Reușește și un al doilea break, după două șanse anulate de Ana. Favorita 3 are 4-0 pe tabelă în setul doi, deși trei dintre game-uri s-au jucat la avantaj.


18:42 Julia Goerges păstrează break-ul,  deși Ana atacă la fileu, inspirat și obține oportunitate de re-break. Este totuși 3-0 pe tabelă pentru nemțoaică.


18:35 Se întoarce situația în start de set doi. Ana Bogdan ratează primul serviciu, iar Goerges profită imediat, reușind primul ei break al meciului, pentru 2-0. 33% este acum procentajul Anei la prima minge, în acest set.


18:25 Prim set pentru Ana Bogdan, 6-3. După 41 de minute de joc, suntem la un set distanță de o finală sută la sută românească.


18:15 La un game de victorie în primul set. Ana Bogdan trece cu bine de un prim game cu egalitate pe serviciul ei. Menține un procentaj de senzație pe prima minge – 77% și este în față pe tabelă, la 5-2. Goerges încă nu a avut minge de break pe serviciul româncei.


18:10 Ana are din nou două mingi consecutive de break, dar nemțoaica își regăsește primul serviciu, iar asta înseamnă as și serviciu nereturnabil. 4-2 pentru Ana.


18:06 4-1 pentru Ana Bogdan. Jucătoarea din Sanaia își câștigă pentru a treia oară serviciul la 30.


18:00 BREAK ANA! Pare a fi o nouă zi de grație pentru Ana Bogdan: reușește break-ul pe temutul serviciu al Juliei Goerges, cu revenire de la 40-15. Tribuna cântă, iar Ana strânge pumnul! Explicația este destul de simplă: nemțoaica nu a pus prima minge în teren decât de două ori – în rest, a jucat de 12 ori cu mingea a doua. De aici, șansa Anei.


17:52 Ana Bogdan schimbă terenul la 2-1. Goerges și-a arătat deja serviciul unu impunător, dar a reușit să o și surprindă pe Ana cu o scurtă la finalul unui schimb pe serviciul româncei, dar și cu lovitura în lung de linie. Totuși, primele trei game-uri s-au încheiat cu scor identic, la 30, în favoarea jucătoarei aflate la serviciu.


17:35 Nu avem timp de pauze: în timp ce Irina își adună energiile pentru meciul de dublu, Ana Bogdan și Julia Goerges sunt pe teren și se pregătesc să dea start celei de-a doua semifinale. Jucătoarea pregătită de Gabi Moraru începe meciul la  serviciu și își fructifică avantajul pentru 1-0.


17:25 Irina Begu este epuizată! Se refugiază imediat la umbra platanilor, după două ore insuportabile pe teren, Chiar și maratonista și veșnica-fresh Suarez Navarro a părut fără energie pe teren.


17:12 VICTORIE MARE pentru Irina Begu, 7-5, 7-5.

Irina Begu are o primă minge de meci după două ore și trei minute de joc, oferită de Carla Suarez Navarro pe o dublă greșeală. Irina ratează mingea, însă atacă și mai decis la următorul punct, invingând din apropierea plasei, la a treia lovitură, defensiva ibericei.

A doua minge de meci: Suarez Navarro atacă mai departe forehandul Irinei, iar Begu aleargă spre ieșirea terenului, fără a mai putea returna. A doua minge de meci ratată de româncă. Iberica atacă, își oferă minge de game, dar Irina este puternică și forțează încă o egalitate. la două ore și 7 minute de la primul serviciu,

Irina are a treia minge de meci: este prinsă însă de Carla într-un schimb prelungit de mingi, mult în spatele liniei de fund, iar mingile cu lift ale irinei nu produc eroarea spaniolei.

A patra minge de meci vine pe o eroare uriașă a Carlei: Irina se oprise, dar Carla ratează cu terenul liber. Și este victorie pentru Irina Begu, după două ore și nouă minute de joc!


17:08 Irina Begu își asigură tiebreak-ul în setul doi, la 6-5. Găsește un passing superb ca răspuns la o scurtă bună a ibericei și își fructifică serviciul. În primul set, la acest scor a venit break-ul decisiv. irina a câștigat doar 8 din 25 puncte jucate pe serviciul doi, dar CSN are doar 21 din 48 câștigate pe PRIMA MINGE!


16:59 Re-break Navarro. Irina ratează închiderea meciului, la 5-3. Mâna îi tremură româncei și nu pune în teren primul serviciu. „Fii pregătită! Fii agresivă! Du-te! Poți, fată!”, o încurajează Artemon Apostu Efremov înaintea game-ului de retur în care Irina are nevoie de break pentru a închide partida.


16:55 Irina va servi la 5-3 pentru calificarea în finală. Suarez Navarro nu i-a mai lăsat portița deschisă pe retur, astfel încât Irina trebuie să își câștige pentru a patra oară sevriciul în acest set.


16:50 Begu este la un game de finală în meciul cu Suarez Navarro, la 5-2 în setul doi. irina Begu câștigă cu emoții game-ul pe serviciu, dar este la o lungime de prima finală WTA a sezonului.


16:45 BREAK Irina, pentru a adoua oară în setul doi. Begu este foarte eficientă cu returul pe prima minge a spaniolei, iar la minge de break, Suarez Navarro mai ratează o dată în lung de linie, oferindu-i româncei conducerea, 4-2


16:40 Re-break Carla. Iberica nu o lasă pe Irina să se desprindă. Câștigă clar pe game-ul Irinei, la prima minge de break a setului pe care și-o oferă. Favorita 2 va servi pentru a face 3-3.


16:35 BREAK Irina Begu! 3-1 pentru românca din prima semifinală. Irina ratează o primă minge de break și în acest game, cu un retur ce nu prinde suprafața de joc, dar închide jocul la a doua oportunitate.


16:23 Begu forțează pe retur, dar ratează mingea decisivă, de break. Astfel, se desparte – oarecum logic – și de scenariul urmat de meciurile ei până în această fază a competiției.


16:20 După o întrerupere de opt minute, Irina ia un start bun de set doi: game de serviciu luat la avantaj. Tribunele se umpluseră în timpul primului set. La pauză însă, tribuna se golise. Căldura mare afectează pe toată lumea.


16:05 SET Irina Begu, 7-5! Irina câștigă primul set al semifinalei așa cum a făcut-o întreaga săptămână, revenind după un start ezitant, și merge rapid la vestiare. Navarro cere ajutor de la antrenor. 55 de minute a durat manșa inaugurală. Cu procentaj mult mai bun la punctele câștigate în spatele primului serviciu (64% față de 43%), Irina continuă parcursul fără set pierdut la această ediție de BRD Bucharest Open.

Irina s-a impus, chiar dacă a greșit neforțat mai mult decât iberica: 21-14 raportul din statistica oficială.


16:00 Irina are asigurat tiebreak-ul, la 6-5. Este atentă, trece peste o tușă a ibericei care o încurcă vizibil și câștigă a doua tură consecutivă de serviciu.


15:55 Irina ratează un prin atac la fileu, la 5-4, iar Navarro forțează mai departe defensiva extremă a Irinei. Setul intră în prelungiri, la 5-5.


15:50 Irina își câștigă serviciul, scapă un strigăt de descătușare și se îndreaptă spre schimbul de terenuri la 5-4. Un break de victorie în primul set.


15:45 Meciul se transformă într-o goană pentru game-uri valorificate pe serviciu, nu după break-uri. Begu a egalat la 3-3, dar a pierdut imediat la serviciu, pe o nouă eroare. Navarro, care după ce a schimbat trei ținute la București a revenit la echipamentul multicolor de la primul meci, a cerut sfatul antrenorului, dar la reluarea jocului nu și-a putut face serviciul. A pierdut re-break la 15.


15:35 Irina egalează! De la 0-3, Irina face 3-3.


15:30 Irina Begu construiește revenirea: împinsă de la spate de un public generos, care însă a amânat pentru ultimul moment intrarea în tribune din cauza soarelui, Irina a recuperat unul dintre cele două break-uri pierdute, apoi pune pe tabelă și un game alb de serviciu și schimbă terenul la 2-3, cu iberica urmând la serviciu.


15:23 Start ratat de Irina Begu, la fel ca în optimi, la fel ca și în sferturi: În 13 minute, Suarez Navarro are 3-0, cu două break-uri. Jucătoarea lui Artemon Apostu Efremov a atacat pe primul punct în game-ul doi de serviciu, încercând să se mobilizeze și să dicteze jocul. Însă forehandul ei greșește ținta de două ori consecutiv la 30-30 și iberica are al doilea break.


15:15 BREAK de început de meci pentru Suarez Navarro. Irina începe și semifinala cu frâna de mână trasă. Primul serviciul nu îi intră decât în primul punct și o dată câștigător, la egalitate, iar spaniola profită din plin.


15:08 Carla Suarez Navarro a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă meciul la retur. Irina va servi prima. Tribuna nu s-a umplut. Dar ghiciți unde sunt cele mai căutate locuri? În zona în care, peste câteva ore, va fi puțină umbră.


15:05 Salutare! E soare arzător, 34 de grade după unele termometre, iar jucătoarele sunt pe teren. Începe ziua semifinalelor BRD Bucharest Open. Două la simplu, una la dublu. Hai România!


Penultima zi a BRD Bucharest Open îi lasă pe fanii tenisului să viseze la o finală sută la sută românească. Misiunea este însă una foarte dificilă pentru cele două tricolore: Irina Begu joacă împotriva unei specialiste a suprafeței roșii – iberica Suarez Navarro, iar Ana Bogdan are în față o jucătoare cu super-serviciu, care, așa cum a spus și Alexandra Dulgheru la capătul sfertului de finală cedat cu 5-7, 5-7 în fața nemțoaicei Goeges, pune mare presiune pe serviciul advers.

Begu – Suarez Navarro, duel pentru o primă finală WTA a anului

În prima semifinală, spectatorii prezenți la Arenele BNR vor vedea un duel între două sportive obișnuite cu lista capilor de serie la turneele de Mare Șlem. Irina are o finală de turneu ITF, pe iarbă, la Southsea. nu însă și finală de turneu WTA. Begu – CSN este rejucarea unei semifinale din 2011 jucate tot la București, la un turneu ITF de categorie 100k plus ospitalitate, câștigată de Irina în minimum de seturi (6-4, 7-5). Spaniola a câștigat următoarele două partide directe, la nivel WTA, după un scenariu similar: un set cu prelungiri, un set autoritar, câștigat cu 6-1.

Interesant este că atât Irina, cât și Carla, au disputat ultima finală WTA  în 2016, pe hard, și au și câștigat-o. Begu s-a impus la Florianopolis (2-1 cu Timea Babos), în timp ce Suarez Navarro s-a impus la Doha (2-1 cu Ostapenko în ultimul act).

Fără set pierdut la București, Irina și Carla promit un duel foarte echilibrat, în care jucătoarea care va reuși să iși impună atacul, va avea de câștigat.

Ana Bogdan – Julia Goerges, duel pentru continuarea unei povești de vis pentru sportiva din Sinaia

„Îmi doresc enorm de mult ca intrarea mea în Top 100 să se întâmple la București și să merg până la capăt„, anunța Ana Bogdan. Jucătoarea de 24 de ani a reușit deja la București prima victorie în fața unei jucătoare de Top 20 a carierei, iar acum vizează prima calificare într-o finală WTA și, odată cu aceasta – pătrunderea în premieră în Top 100.

Goerges a debutat cu set pierdut pe zgura de la București și părea pe picior de plecare spre Germania după un 6-1 sec dat de americanca de pe poziția 764 WTA, Alexa Glatch. A revenit însă spectaculos și pare a fi turat motoarele.

Pentru Ana, cel mai important va fi să încerce să îșii facă serviciul. pentru că Julia servește destul de bine. Și să fie foarte atentă la retur: dacă îi face un break – ajută foarte mult. Sigur, așa este ușor de spus. O să fie greu dacă Julia joacă așa cum a făcut-o astăzi (n.r- vineri). Ana va trebui să fie foarte activă de la început până la final, să joace mai mult pe partea de rever și să fie acolo„, a spus Alexandra Dulgheru la conferința de presă, ultima învinsă de Goerges în drumul spre semifinale.

  • În final de zi, Irina Begu va reveni pe teren, pentru semifinala de la dublu, alături de Raluca Olaru, împotriva perechii Zanevska / Piter.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen