Ilie Năstase mai primeşte o lovitură! După Wimbledon, a fost interzis şi la Roland Garros. EXCLUSIV Prima reacţie a lui Nasty

6 mai 2017 13719 afişări Comentează şi tu Tenis
Ilie Năstase mai primeşte o lovitură! După Wimbledon, a fost interzis şi la Roland Garros. EXCLUSIV Prima reacţie a lui Nasty
  • Ilie Năstase primeşte lovitură după lovitură din lumea tenisului mondial. Nu lovituri de forehand bine plasate sau backhand-uri în lung de linii, ci unele care-i afectează imaginea şi statutul de legendă al sportului alb.

UPDATE Ilie Năstase susţine că nu este suspendat de Federaţia Internaţională, iar avocaţii săi se află la Londra pentru a urmări ancheta demarată în urma incidentelor de la Mamaia: "Nu cred că nu mă vor primi la Roland Garros pentru că eu nu sunt suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis! S-a răspândit o informaţie greşită că aş fi suspendat! Avocaţii mei sunt acum la Londra, iar ancheta este în curs. Mai multe comentarii nu pot să fac", a declarat Ilie Năstase pentru ProSport.


Suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis după incidentele provocate la meciul de Fed Cup România - Marea Britanie, de la Mamaia, primului lider ATP din epoca modernă i-a fost interzis să mai meargă la Wimbledon, iar acum a venit rândul altui turneu de Mare Şlem să-i închidă porţile lui "Nasty".

Federaţia Franceză de Tenis a anunţat, printr-un mesaj postat pe Twitter, că Năstase nu va mai fi acreditat pentru ediţia din 2017 a turneului de la Roland Garros: "Ca urmare a deciziei de suspendare dată de ITF, domnul Ilie Năstase nu va primi acreditare pentru Internaţionalele Franţei 2017", e mesajul transmis de francezi.

Ilie Năstase e legat de turneul din capitala Franţei prin performanţele obţinute la începutul anilor 1970. Atunci, Nasty câştiga titlul la simplu, în 1973 (6-3, 6-3, 6-0 cu iugoslavul Nikola Palic), dar şi pe cel da la dublu, alături de Ion Ţiriac, în 1970. Pe lângă cele două titluri, "Nasty" a mai jucat o finală la simplu, pierdută în 1971 în faţa cehului Jan Kodes, şi alte două la dublu, pierdute alături de Ion Ţiriac (1966) şi Jimmy Connors (1973).

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.