Halep s-a calificat în sferturi de finală la Cincinnati, după 6-4, 7-5 cu Safarova. High-class Simona

Halep s-a calificat în sferturi de finală la Cincinnati, după 6-4, 7-5 cu Safarova. High-class Simona
  • Publicat:
  • Actualizat:

Simona Halep (România, 2 WTA) a învins-o pe Lucie Safarova (Cehia, 17 WTA) în optimile de finală de la CIncinnati, turneu din seria Premier 5, a treia ca valoare din circuit, scor 6-4, 7-5.

Halep a câștigat „finala mică” de la Wimbledon

Simona și Lucie au deschis ziua pe hardul american, intrând primele pe Terenul 3, unul parcă prea mic pentru tenisul pe care aveau să-l prezinte cele două. Dar și pentru că Halep și Safarova jucau în urmă cu o lună și jumătate pe legendarul Central de la Wimbledon, în semifinale, una împotriva lui Bouchard (6-7, 2-6), cealaltă în fața campioanei Kvitova (6-7, 1-6). Cehoaica a început agresiv meciul și a stat bine în schimburi, dar până la un punct. A doua jucătoare a lumii a realizat break-ul, 3-2, un moment care s-a dovedit decisiv în economia primului act. Simona nu și-a cedat serviciul în următoarele trei jocuri, a controlat raliurile, iar tabela arăta 6-4 după 40 de minute de joc.

Emoții doar pe tabelă în actul doi

Setul al doilea avea să fie unul cu mai multe evenimente, pricinuite de răsturnările de scor. Atunci când Halep părea să se afle în control total, la 2-1 cu break, Lucie a început să pună presiune. Poate și pe fondul unei relaxări a elevei lui Wim Fissette, sportiva în vârstă de 27 de ani a răsturnat scorul, 3-2 în favoarea sa. Mai tânăra Simona, 22 de ani, a revenit din nou pe tabelă, 4-3, pentru ca alte emoții să apară pe final de set. Safarova a avut 5-4, dar avantajul i-a adus ghinion: Halep a fost nevoită să forțeze! Constănțeanca s-a concentrat și a găsit unghiurile ideale în următoare trei game-uri, scor final, 6-4, 7-5, după o oră și 28 de minute de joc.

În sferturile de finală de la Cincinnati, Halep o va întâlni pe rusoaica Maria Șarapova (6 WTA). 


Statistica meciului. Diferență mare la mingile câștigate pe serviciul al doilea: 59% pentru Halep, doar 34% în dreptul Safarovei.


UPDATE 19:40 Meci Simona Halep, 6-4, 7-5 cu Lucie Safarova! A doua jucătoare a lumii se califică în sferturi de finală la Cincinnati, după un meci pe care l-a controlat în mare parte. Safarova, semifinalista de la Wimbledon 2014, nu a condus în niciun moment cu break, ceea ce spune multe despre forța Simonei din prezent.


UPDATE 19:32 Break Halep, 6-5! A doua favorită va servi pentru calificarea în sferturile de finală. Simona a mai condus de două ori cu break în manșa secundă, pierzându-și serviciul de fiecare dată. A treia oară trebuie să fie cu noroc.


UPDTE 19:30 Nu lasă loc de dramatism Halep și își face serviciul la 0, 5-5.


UPDATE 19:25 Halep ezită din nou la serviciu și nu își poate valorifica game.-ul câștigat pe serviciul adversarei. Simona greșește apoi cu dreapta la minge de 5-4 pentru Lucie și va servi pentru a rămâne în setul al doilea


UPDATE 19:20 Break alb pentru Halep, 4-3. Șansa irosită de Safarova game-ul precedent a dezechilibrat-o pe cehoaică.


UPDATE 19:15 Halep egalează, 3-3. Constănțeanca a trebuit să salveze o nouă minge de break a adversarei. 


UPDATE 19:10 Simona și-a pierdut pentru prima dată serviciul, după un game în care a comis și o dublă greșeală. Safarova nu mai ratează și preia conducerea, 3-2.


UPDATE 19:01 Break Halep, 2-1. Jucătoarea antrenată de Wim Fissete intră în control. Belgianul care a mai pregătit-o și pe Kim Clijsters asistă în tribune alături de preparatorul fizic Teo Cercel.


UPDATE 18:58 Halep a ratat două mingi consecutive de break în primul game din manșa secundă. Fosta iubită a lui Tomas Berdych și-a făcut serviciul, însă româncă nu rămâne cu gândul la șansa irosită și egalează rapid, 1-1.


UPDATE 18:50 SET Simona Halep, 6-4! A doua favorită a competiției a servit pentru a-și adjudeca primul act și n-a tremurat deloc. Safarova a atacat în diagonală prea lung la 30-40, iar tabela arată 6-4, după 40 de minute de joc.


UPDATE 18:40 5-3 Halep! Reprezentanta Cehiei a avut oportunitatea de a egala la 4, dar serviciul a scos-o din încurcătură pe Simona. Antrenorul lui Lucie sugera că românca vrea să prelungească schimburile cât mai mult, dar a doua jucătoare a lumii îl contrazice și închide game-ul cu cea mai frumoasă lovitură a meciului, un forehand câștigător în cros.


UPDATE 18:35 Halep a ratat șansa unui dublu-break și Lucie și-a făcut serviciul, 4-3. Chiar dacă Simona se află în față, cehoaica stă bine în schimburi și nivelul tenisului este unul ridicat. „Joci excelent, continuă așa!”, îi spune antrenorul Safarovei, venit pe teren la pauza de odihnă.


UPDATE 18:30 Simona își valorifică break-ul, 4-2, după o minge în fileu a adversarei. Safarova nu a avut nicio șansă pentru a rupe serviciul româncei până acum.


UPDATE 18:25 Break Halep, 3-2. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani și-a creat două mingi de break și a fructificat-o pe prima cu un rever câștigător în lungul liniei, specialitatea casei.


UPDATE 18:20 Cehoaica începe agresiv meciul și conduce cu 2-1. Simona are ceva de repreșoat arbitrului. Pe Terenul trei nu există Hawk-Eye și jucătorii nu pot solicita reluările mingilor dubioase.


UPDATE 18:15 Safarova și-a făcut serviciul la 0, apoi a condus cu 30-0 pe serviciul româncei. Halep a recuperat cu patru puncte la rând, 1-1.


UPDATE 18:00 Simona și Lucie se încălzesc, iar meciul va începe în cinci minute. Halep are echipament de culoare roz, iar Safarova vișiniu. Felix Torralba din Spania este arbitrul din scaun.


UPDATE 17:50 Palmaresul Simonei Halep din 2014 este 40 de victorii și 12 înfrângeri, incluzând meciurile de Fed Cup, în timp ce Safarova a înregistrat 29 de succese și 18 eșecuri. Pe hard, românca are 14-4, iar cehoaica 13-9.


UPDATE 17:40 Îi place împotriva stângacelor. În duelurile cu jucătoarele de mână stângă din circuit, printre care se numără și Safarova, Halep s-a impus de nouă ori și a pierdut un singur meci. Înfrângerea a avut loc chiar în fața adversarei de astăzi: 2-6, 4-6, la Toronto, în 2011, pe hard outdoor, suprafață pe care se va juca și la Cincinnati. Din postura de jucătoare de Top 10, Halep nu a pierdut niciodata în fața unei stângace.

Bilanțul meciurilor Simonei Halep cu jucătoarele de mână stângă:

  • 2-0 cu Petra Kvitova (locul patru WTA)
  • 2-0 cu Angelique Kerber (locul șapte WTA)
  • 2-1 cu Lucie Safarova (locul 17 WTA)
  • 1-0 cu Ekaterina Makarova (locul 18 WTA)
  • 1-0 cu Casey Dellacqua (locul 30 WTA)
  • 1-0 cu Varvara Lepchenko (locul 49 WTA)

UPDATE 17:30 Simona Halep este cea mai importantă tenismenă care are contract cu Adidas, iar compania de echipament sportiv o susține și pe Twitter. „Simona face istorie prin atingerea locului doi în lume”, sună ultima postare a celor de la Adidas.


UPDATE 17:15 Meciuri tari la Cincinnati. Pe lângă întâlnirea Halep – Safarova, mai sunt programate și alte dueluri spectaculoase. Magicianul Federer joacă cu acrobatul Monfils, liderul mondial Djokovic are meci greu cu veteranul Robredo, iar Murray nu va avea viață ușoară cu uriașul Isner. Pe tabloul feminin, Serena Williams și Maria Șarapova, principalele pericole pentru Simona, vor intra pe Central, ora 20:00, respectiv pe Grandstand, după 22:00.


UPDATE 16:30 Vremea e perfectă pentru tenis la Cincinnati. Ploaia și vântul puternic au incomodat jucătorii în primele trei zile, dar joi este cer senin și 21 de grade Celsius.


UPDATE 16:15 Dacă Simona se află sus în clasamentul WTA, pe locul 2, Sorana este la înalțime la propriu. Eliminată de Ana Ivanovic în primul tur la Cincinnati, Cîrstea a ales să-și petreacă timpul liber sărind cu parașuta deasupra Americii.


UPDATE 16:00 Meciul semifinalistelor de la Wimbledon. Atât Halep, cât și Sarafova, au ajuns în 2014 până în penultimul act al celui mai prestigios turneu de tenis din lume. Cehoaica a pierdut în fața celei care avea să devină campioană, Petra Kvitova (Cehia), 7-6, 6-1, în timp ce românca a fost învinsă de Eugenie Bouchard (Canada), 7-6, 6-2. 


Simona Halep va juca în această seară, de la ora 18:00, pe Terenul 3 al Lindner Family Tennis Center, în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Cincinnati, împotriva cehoaicei Lucie Safarova, locul 17 WTA și cap de serie numărul 16, care a învins-o miercuri, cu scorul 6-4, 6-2, pe Zarina Dias din Kazahstan, locul 52 WTA. Învingătoare se va califica în sferturile competiției, acolo unde o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre Maria Șarapova și Anastasia Pavlyuchenkova.

„Următorul meu meci va fi la 18.00, ora României. Mă aștept la un meci greu, dar sunt pregătită să lupt pentru el! Țineți-mi pumnii”, a scris Simona Halep pe pagina ei de Facebook.

Halep și Safarova s-au întâlnit de trei ori până acum, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei. Ultima lor partidă a avut loc în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, când Halep a câștigat, cu scorul 6-2, 4-6, 6-4. Tot în trei seturi și tot în favoarea actualei ocupante a locului 2 WTA s-a încheiat și partida din 2013, din semifinalele turneului de la Nurnberg, scor 6-3, 0-6, 6-2. Singura victorie a sportivei din Cehia a fost înregistrată în 2011, în turul doi al turneului de la Toronto, scor 6-2, 6-4.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari și cu 190 de puncte WTA. La ediția trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanța are de apărat 225 de puncte la turneul american.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
Regula care NU îți dă voie să circuli cu mașina. E OBLIGATORIU conform Codului Rutier din România
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…