Halep a pierdut un meci nebun, în „sferturi” la Birmingham: 6-2, 0-6, 6-7 cu Mladenovic. Simona a cedat nervos în decisiv

Halep a pierdut un meci nebun, în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) a ratat, vineri, calificarea în semifinalele turneului Premier de la Birmingham, dotat cu 665.900 de dolari, pierzând în fața Kristinei Mladenovic (Franța, 43 WTA), scor 6-2, 0-6, 6-7

UPDATE 16:25 După 27 de minute de joc, meciul de la Birmingham părea unul la îndemână pentru principala favorită, aflată la primul turneu pe iarbă din 2015. Manșa inaugurală a fost câștigată fără probleme de Simona Halep, dar următoarele două seturi au avut un istoric mai mult decât ciudat. Mladenovic a umilit-o pe Simona în actul secund, scor 6-0, pentru ca decisivul să aibă o desfășurare interzisă cardiacilor. Franțuzoaica a avut 5-3, Halep a trimis meciul în tie-break, însă serviciul și determinarea Kristinei au făcut diferența. Victoria din sferturile turneului pregătitor pentru Wimbledon a fost prima în fața unei jucătoare de Top 10 WTA pentru Kristina Mladenovic. A treia jucătoare a lumii rămâne în cursa pentru trofeul de la dublu, alături de Heather Watson, cele dou întâlnind perechea Chan/Zheng, după 18:30.


UPDATE 16:23 Ce păcat! Simona pierde un meci palpitant, care ne-a ținut cu sufletul la gură timp de două ore, scor 6-2, 0-6, 6-7(4) cu Kristina Mladenovic.

.@KikiMladenovic beats Simona Halep 2-6 6-0 7-6(4) to reach the semifinals in Birmingham. pic.twitter.com/qYdITRX86U


UPDATE 16:20 Dramatismul se menține și în tie-break: 5-4 Mladenovic! Servește Halep.


UPDATE 16:15 Simona se concentrează și egalează la 6! Tie-break-urile decisive sunt dureroase pentru fanii oricărui tenismen, iar noi avem o zi zbuciumată. Hai Halepeno!


UPDATE 16:10 Halep nu poate continua seria bună, scor 5-6! Mladenovic plasează excelent mingile la serviciu, iar Simona luptă acum pentru a trimite meciul într-un tie-break decisiv.


UPDATE 16:05 Gameee uriaș al Simonei, 5-5!!! Revenire agresivă a numărului 3 mondial, care se concentrează și presează cu mingi lungi. Tensiunea este mare dar eu nu pot să trec cu vederea observațiile foarte bune ale comentatorului de la Digisport 2. De exemplu, mingea de mai jos a fost catalogată „Bună, fără dubiu”!


UPDATE 16:00 Simona Halep rămâne în viață, 4-5!!! Break-ul a venit după o dublă greșeală a franțuzoaicei, la 30-40. Simona servește sub o presiune enormă acum.


UPDATE 15:56 Moment critic pentru Simona, care își pierde serviciul în decisiv, scor 3-5! Mladenovic servește pentru calificarea în semifinale.


UPDATE 15:52 Kiki Mladenovic defilează la serviciu și câștigă un punct magnific, dar și game-ul, scor 4-3. Franțuzoaica își cheamă antrenorul pentru a treia oară pe teren, în timp ce Ioniță n-a avut nicio intervenție astăzi.


UPDATE 15:45 Mladenovic servește impecabil și conduce din nou în decisiv, 3-2! Simona Halep își iese din minți și strigă nervoasă către antrenorul Victor Ioniță. Oare de ce tehnicianul nu este chemat penru sfaturi? Oare ar avea curaj să coboare din tribună dacă ar fi solicitat? Sunt mai multe întrebări pe care mi le pun în aceste momente.


UPDATE 15:40 Halep egalează în setul trei, 2-2! Game-ul a fost încheiat cu un as și asta e atitudinea pe care îmi place să o văd la Simona.


UPDATE 15:35 Se joacă un game interminabil, la 1-1 în decisiv, câștigat într-un final de Mladenovic, scor 2-1. Franțuzoaica începe să se chinuie la serviciu, iar același comentator Silviu Zancu vede o minge „clar” în out. Reluarea îl contrazice.


UPDATE 15:28 Simona rupe în sfârșit seria de 7 game-uri a adversarei și egalează la 1 în decisiv. Comentatorul meciului de pe Digisport 2, pe numele său Silviu Zancu, a ajuns să se roage ca Mladenovic să facă dublă greșeală…


UPDATE 15:25 Imagine rar întâlnită într-o arenă de tenis. Stafful Simonei Halep, format din antrneorul Victor Ioniță, preparatorul Teo Cercel și mama Simonei, s-au poziționat la un metru distanță de antrenorul Kristinei Mladenovic.


UPDATE 15:17 Incredibil! Mladenovic câștigă setul doi cu 6-0! „Bagel” administrat numărului trei mondial, după o altă dublă greșeală.


UPDATE 15:12 Game catastrofal pentru Halep, iar Mladenovic se duce la 4-0 în setul doi! Simona comite trei duble greșeli într-un singur game, apoi schimbă racheta. Să fie racheta de vină sau mai degrabă mentalul?


UPDATE 15:05 Mladenovic și-a creat primele mingi de break în al doilea game din setul secund, iar franțuzoaica profită de ele, 2-0! Avantajul arbitrilor de la tenis, față de oficialii de la fotbal, este că nu sunt supuși unor teste fizice mai dure. Avem dovada în spatele Kristinei.


UPDATE 13:59 SET Simona Halep, 6-2! Mladenovic își cheamă antrenorul pe teren, care îi spune să fie mai agresivă. Asta dacă va fi și Simona de acord, care „rupe” toate mingile la Birmingham.


UPDATE 14:55 Woooow! Simona Halep a jucat două slice-uri de rever, lovitura pe care nu o stăpânea deloc cu puțin timp în urmă, într-un singur schimb. Fază impresionantă, care exprimă cât de mult și-a lucrat campioana noastră jocul! Simona are 5-2, cu dublu break, și servește pentru prima manșă!


UPDATE 14:50 Halep împinge excelent în picioare la serviciu și nu-i dă nicio șansă lui Mladenovic, 4-2! Franțuzoaica are un echipament identic cu al româncei. Nu și un joc pe măsură.


UPDATE 14:42 Jocul Simonei este solid în toate compartimentele, iar principala favorită se desprinde repede la 3-1. Servește Mladenovic, care a fost inconstantă până acum.


UPDATE 14:35 Halep – Mladenovic 1-1! Simona a ratat o minge de break, Kiki și-a făcut serviciu, pentru ca românca să replice cu un game sigur la serviciu! Antrenorul Ioniță pare puțin înfrigurat în tribună. Poate și îngândurat, după ce obsedatul danez l-a stresat pe Facebook.


UPDATE 14:30 Mladenovic începe meciul la serviciu. Arbitra din scaun este Julie Kjendlie din Norvegia.


UPDATE 14:25 Karolina Pliskova a „distrus-o” pe Carla Suarez Navarro, scor 6-2, 6-2, iar Simona Halep o va întâlni pe cehoaica într-o posibilă semifinală. Simona și „Kiki” au intrat la încălzire.


UPDATE 14:15 Vor face copiii din Italia o petiție pe internet, după ce au văzut că Simona le-a dat autografe micuților de la Birmingham? Știm episodul în care constănțeanca i-a lăsat pe fani cu ochii în soare, după o sesiune de antrenament la Roma.


UPDATE 14:00 Karolina Pliskova se simte bine pe terenul de la Birmingham (6-4, 3-2 cu Suarez Navarro), dar în pauzele de odihnă are probleme cu frigul. După ultima imagine pe care a oferit-o, regizorii de la Hollywood îi vor propune să joace într-un remake al filmului „Casper”.


UPDATE 13:45 Pliskova o demolează pe Suarez Navarro în primul set, în meciul care decide potențiala adversară a Simonei Halep, din semifinale. Cehoaica s-a impus cu 6-2, iar Navarro probabil că se gândește că „iarba este doar pentru vaci”, așa cum consideră toate jucătoarele din Spania.

Super fast start by #Pliskova. Up a double break and 4-1 on Suarez Navarro in B’ham. Live: http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/RjCqNyxFBe


UPDATE 13:30 Am descoperit un aspect interesant din cariera Kristinei, acela că sportiva din Franța s-a maturizat de la vârsta de 12 ani, după o operație grea pe care a suferit-o. Scrie în materialul colegei mele Cezara Paraschiv, însă eu vă voi dezvălui faptul că Simona a aruncat păpușile mult mai devreme decât Kristina.

A încurajat-o și Stere Halep, după ce a văzut scena în care apare replica „Show me the money”, din filmul Jerry Maguire: „Mai bine să se joace cu milioanele decât cu păpușile”, este o declarație celebră a lui Stere Halep.


UPDATE 13:15 Talentul Simonei și al Kristinei, moștenire de familie! Tatăl Kristinei este un celebru handbalist, Dragan Mladenovic, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, cu echipa Iugoslaviei, iar mama ei, Dzenita, a jucat volei la un nivel înalt. De partea cealaltă, tatăl Simonei, Stere Halep, a fost fotbalist la Săgeata Năvodari în ligile inferioare și, spune el, avea un talent ieșit din comun: „Fugeam mai tare decât mingea! Jucam extremă. Loveam mingea la fel de bine cu ambele picioare, astfel că evoluam pe ambele părți ale terenului. Eram rău pe gazon, iar Simona îmi moștenește încrâncenarea și ambiția”!


UPDATE 13:00 Salut, sunt Alex Tăcină și voi urmări alături de voi un meci care se anunță de zile mari. Am prezentat mai jos atuurile franțuzoaicei, care a învins-o pe Simona în singura întâlnire directă de până acum. Totuși, de atunci s-au schimbat multe lucruri în cariera româncei, cel mai important fiind cooptarea antrenorului Victor Ioniță. Userul „Petrov” nu crede însă că acesta ar fi un avantaj: „Chiar nu îmi place deloc de Ioniță, când e în tribună la meciul Simonei, tot timpul are o față de speriat, ingrijorat, nervos”. Voi ce credeți?


Simona Halep are șansa să obțină calificarea în careul de ași la primul turneu pe iarbă la care s-a înscris în 2015. Sportiva în vârstă de 23 de ani vine după două meciuri excelente la Birmingham (6-4, 6-2 cu Naomi Broady și 6-1, 6-3 cu Klara Koukalova). Halep e favorită certă, dar adversara ei de vineri, Kristina Mladenovic, deține și ea trei atuuri importante:

  • 1. Franțuzoaica o conduce pe Simona cu 1-0 la meciurile directe, câștigând cu 7-6(1), 6-4 singura întâlnire care le-a pus față în față, la Paris 2014.

  • 2. Suprafața o avantajează pe Mladenovic, care are un joc specific de iarbă, cu serviciu puternic și veniri la fileu. Ca o confirmare, pe site-ul oficial al WTA apare informația că iarba este suprafața preferată a Kristinei.
  • 3. Stilul de joc al Kristinei Mladenovic nu este pe placul Simonei Halep, românca având probleme serioase atunci când înfruntă tenismene cu serviciu redutabil și agresivitate la retur. Ultima dovadă a complexului Simonei este reprezentată de înfrângerea suferită în fața Mirjanei Lucic-Baroni, jucătoare cu profil asemănător Kristinei Mladenovic, în turul doi la Roland Garros, precedentul turneu la care constănțeanca a participat.

Dacă Simona va reuși să anihileze armele Kristinei, vom vede live blog pe www.prosport.ro și în direct pe Digisport 2, după ora 14:30.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…