Cehia – România, FED Cup | S-au tras la sorți meciurile! Cine e a doua rachetă a României și când se joacă duelul de cinci stele Pliskova – Halep. Tot ce trebuie să știi despre duelul din weekend

Cehia - România, FED Cup | S-au tras la sorți meciurile! Cine e a doua rachetă a României și când se joacă duelul de cinci stele Pliskova - Halep. Tot ce trebuie să știi despre duelul din weekend
  • Publicat:
  • Actualizat:

 FED CUP 2019, Cehia – România. Echipa de Fed Cup a României înfruntă în weekendul 9-10 februarie, la Ostrava, echipa cu șase trofee în ultimele opt ediții ale competiției pe națiuni din tenisul feminin. Derby-ul sferturilor de finală ale Grupei Mondiale Fed Cup aduce la start două jucătoare din Top 5, surclasând cu mult duelurile recente din Cupa Davis din punct de vedere al implicării starurilor, mai ales în condițiile în care gazdele aliniază la start și ocupantele primelor două poziții în clasamentul mondial al probei de dublu.

  • Partida Cehia – România este transmisă în direct de două posturi de televiziune din România.

UPDATE vineri, 8 februarie, 12:15: S-au tras la sorți meciurile duelului Cehia – România! Florin Segărceanu merge pe mâna Mihaelei Buzărnescu drept a doua rachetă, cehii intră cu Katerina Siniakova lângă Karolina Pliskova. Începem sâmbătă, de la ora 14:00, cu Pliskova – Buzărnescu, iar ziua continuă cu Siniakova – Halep. Duminică, jucătoarele se inversează.

Ziua 1:

  • Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu
  • Katerina Siniakova – Simona Halep

Ziua 2:

  • Karolina Pliskova – Simona Halep
  • Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu

Dublu:

  • Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova – Irina Begu/Monica Niculescu

Aryna Sabalenka – pentru Belarus este cealaltă jucătoare din Top 10 WTA care evoluează pentru țara sa în sferturile Fed Cup 2019, în duelul din deplasare cu Germania privată de aportul lui Angelique Kerber. În total, 11 dintre cele mai bune 20 de jucătoare ale lumii vor evlua la finalul acestei săptămâni în competiția pe națiuni a tenisului feminin, în primele trei eșaloane valorice.

FED CUP Cehia – România | Tragerea la sorți

Tragerea la sorți a partidelor are joc joi, 8 februarie, de la ora 14:00.

Meciul rachetelor numărul unu, dintre Simona Halep și Karolina Plikova, va fi al treilea al întâlnirii, duminică, de la ora 14:00, conform regulilor Fed Cup. Sâmbătă se joacă primele două meciuri de simplu, iar pe teren vor fi față în față prima rachetă a fiecărei națiuni împotriva jucătoarei numărul doi din echipa adversă. Duminică sunt programate un maxim de trei partide cu miză, în ordine: duelul jucătoarelor numărul unu, apoi duelul jucătoarelor numărul doi, iar în caz de egalitate partida de dublu urmează a fi decisivă.

FED CUP Cehia – România | Primele antrenamente pentru echipa României

Jucătoarele convocate de Florin Segărceanu pentru partida de Fed Cup cu Cehia au efectuat primele antrenamente la Ostrava.

FED CUP Cehia – România | Simona Halep, primele cuvinte la conferința de presă

Este greu de spus de spus dacă suprafața de joc reprezintă un avantaj sau un dezavantaj pentru noi, pentru că ne-am antrenat doar de două ori. Este însă o suprafață dificilă, mai ales că e verde și este greu de văzut mingea. Dar, consider că pentru toată lumea suprafața va fi la fel, dificilă sau mai puțin dificilă. Important este să ne simțim bine și să fim apte 100% atunci când vom intra pe teren„, a declarat Simona Halep la oconferință de presă susținută la Ostrava.

„Este a doua oară la rând când înfruntăm Cehia în Grupa Mondială, va fi o confruntare extrem, extrem de dificilă. Au atâta experiență și întotdeauna este dificil să înfrunți deținătoarea trofeului, dar noi suntem o echipă puternică. Mă bucur că fac parte din această echipă, care nu are doar un singur lider – este egalitate între noi – sper să îmi câștig meciurile și să îmi ajut, astfel, echipa”, a mai spus numărul trei mondial.

FED CUP Cehia – România | Florin Segărceanu, optimist

Sunt de acord cu Petr Pala (n.r. – căpitanul-nejucător al echipei Cehiei). Șansele sunt de 50 de 50. Va fi un meci dificil, dar avem încredere în noi. Credem că avem o șansă la victorie. Toate jucătoarele noastre se simt foarte bine. Absența Petrei Kvitova este cu siguranță un avantaj, dar jucătoarele Cehiei sunt puternice și va fi un meci greu. Suprafața de joc este neobișnuită. Nu poate fi comparată cu cele pe care jucăm în mod normal. Dar, suntem obișnuiți să le schimbăm. Cred că totul va fi în regulă„, a precizat Florin Segărceanu la conferința de presă.

FED CUP Cehia – România | Cine transmite meciurile

Partida Cehia – România este transmisă în direct de Digi Sport 1 și Telekom 2.

FED CUP Cehia – România | Meciurile din primul tur al Grupei Mondiale Fed Cup, din weekendul 9-10 februarie 2019:

  • Cehia – România
  • Belgia – Franța
  • Germania – Belarus
  • SUA – Australia

FED CUP Cehia – România | România revine în primul eșalon valoric, la doi ani distanță

 FED CUP 2019, Cehia – România. Partida este o rejucare a ultimului meci disputat de România în Grupa Mondială Fed Cup. În februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj, Cehia învingea România, 3-2, revenind de la 1-2. Din echipele de atunci, România mai mizează pe Simona Halep și pe Monica Niculescu, în timp ce în echipa Cehiei se află în continuare Karolina Pliskova (cea care aducea echipei sale două puncte la simplu, apoi contribuia și la victoria decisivă, de la dublu).

FED CUP Cehia – România | Echipele de start

România contează pe cele mai bune jucătoare: Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu (27 WTA), Irina Begu și Monica Niculescu – învingătoare la dublu în turneul de la Hua Hin) și Ana Bogdan (105 WTA la simplu). Dacă la dublu, victoria cuplului Begu / Niculescu din Thailanda dă speranțe echipei lui Florin Segărceanu, la simplu lucrurile sunt ușor complicate, chiar dacă Cehia nu are, la prima vedere, o a doua rachetă la nivelul fetelor din echipa României. Simona Halep nu a mai câștigat în fața unei sportive din Top 35 din august 2018, de la Cincinnati, iar Mihaela Buzărnescu a pierdut ultimele 7 partide de simplu disputate și nu a mai evoluat în această probă pentru România din 2012.


Mihaela Buzărnescu a postat pe Instagram primul selfie al echipei înainte de duelul cu Cehia. Lipsesc Monica Niculescuși Irina Begu, campioanele de la Hua Hin. Foto: Mihaela Buzărnescu via Instagram

Cehia nu o are la start pe finalista de la Australian Open, Petra Kvitova, în schimb mizează pe Karolina Pliskova (5 WTA), Marketa Vondrousova (72 WTA la simplu), Katerina Siniakova și Barbora Krejcikova, cele mai bune două jucătoare de dublu ale lumii.

FED CUP Cehia – România | Simona Halep, lider al echipei României în ultimii ani

Echipa de Fed Cup a României a câștigat ultimele două partide în Fed Cup când Simona Halep a făcut parte din echipă. În 2016 însă, deși constănțeanca s-a aflat la start în ambele partide, tricolorele au fost învinse de Cehia și de Germania.

FED CUP Cehia – România | Cehia, neînvinsă la Ostrava de la începutul dominației în Fed Cup

România înfruntă o națională puternică în primul tur Fed Cup, echivalentul unui sfert de finală în competiția pe națiuni a tenisului feminin. Echipa de Fed Cup a Cehiei a câștigat 20 de dueluri din ultimele 22 disputate în Fed Cup, începând cu 2011, bilanțul deținătoarei trofeului fiind unul perfect în meciurile pe teren propriu disputate la Ostrava. Cehia a ales să dispute toate finalele Fed Cup la Praga, primul meci pe teren propriu fiind, de regulă, jucat la Ostrava (fie sfertul de finală, fie semifinala). Spania, cu Garbine Muguruza la start, este singura echipă care a reușit să ducă echipa Cehiei în meci decisiv.

FED CUP Cehia – România | Rezultatele înregistrate de Cehia, la Ostrava, începând cu 2011:

  • sferturi, 3-2 cu Spania, februarie 2017
  • semifinală, 3-1 cu Franța, aprilie 2015
  • semifinală, 4-0 cu Italia, aprilie 2014
  • sferturi, 4-0 cu Australia, februarie 2013
  • semifinală, 4-1 cu Italia, aprilie 2012

FED CUP Cehia – România | Suprafața și mingile de joc

 FED CUP 2019, Cehia – România. Partida de joacă în sală, pe hard, suprafața de joc fiind Novacrylic Ultracushion. Mingile folosite sunt Wilson Tour All Court.

FED CUP Cehia – România | Ora de începere a meciurilor

FED CUP 2019, Cehia – România. Partidele încep de la ora 14:00.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup