Directorul turneului confirmă spusele lui Năstase: pe Arena Centrală "Progresul" nu se mai poate juca tenis, dar, "ediţia 2016 a BRD Năstase Ţiriac Trophy nu este în pericol"

5 mar 2016 4322 afişări Comentează şi tu Tenis
Directorul turneului confirmă spusele lui Năstase: pe Arena Centrală "Progresul" nu se mai poate juca tenis, dar, "ediţia 2016 a BRD Năstase Ţiriac Trophy nu este în pericol" Terenul central de la Arenele BNR i-a găzduit de-a lungul anilor pe Boris Becker, Andrei Pavel, Carlos Moya, Alex Corretja, Guillermo Canas, Mariano Puerta, Jose Acasuso, Richard Gasquet, Juan Monaco, Mihail Iujnîi, Marcos Baghdatis, Fabio Fognini, Andreas Seppi, Gilles Simon şi Grigor Dimitrov. Foto: Andreea Alexandru 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/15097353/4/ion.jpg

Cosmin Hodor, directorul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, transmite un mesaj clar după dezvăluirile făcute de Ilie Năstase la emisiunea PROSPORT LIVE: "Ediţia 2016 a turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy nu este în pericol, se va desfăşura conform planificării, la Arenele Progresul". Problemele sunt însă reale, a confirmat pentru ProSport cel care coordonează întreaga operaţiune din "Parcul cu Platani", iar organizatorii au o misiune care se desfăşoară contracronometru pentru a oferi, în perioada 16-24 aprilie, condiţii "fără compromisuri" spectatorilor şi mai ales jucătorilor - un aspect pe care Cosmin Hodor pune accent deosebit, pentru că relaţia cu jucătorii a fost mereu o mică obsesie în "laboratorul" celui mai longeviv eveniment sportiv internaţional din România.

  • „Avem aceeaşi problemă ca şi în cazul Arenei Naţionale. La Arena Progresul nu se poate juca tenis! Am tot jucat cu Ţiriac din 1972 şi acum nu se mai poate. E acelaşi lucru, n-au avizul de la pompieri, de la ISU”, a declarat Ilie Năstase, la ediţia de vineri dimineaţă a PROSPORT LIVE.

"Este parţial adevărat. Arena Centrală are mai multe probleme, nu este o problemă doar cu ISU. Însă la ora actuală, nu există niciun dubiu - turneul se va organiza la Arene. Actualul Central (n.r. - cu o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri) necesită renovări, necesită investiţii, sunt mai multe aspecte şi mai multe măsuri ce se impun luate. Nu se va putea folosi. Noi lucrăm la un proiect pentru a construi un Teren Central provizoriu, cu o capacitate de 2.500 de locuri", a declarat pentru ProSport, Cosmin Hodor. Implicaţiile reducerii la jumătate a capacităţii arenei centrale vor fi şi ele luate în calcul, după definitivarea proiectului, mai ales în condiţiile în care interesul publicului promite să fie mare, după anunţul făcut de Horia Tecău şi Florin Mergea - că vor juca împreună concursul de acasă, ca un exerciţiu înainte de turneul olimpic.

  • "Ce am auzit de la domnul Enoiu (n.r. organizatorul), meciurile se vor desfăşura pe terenurile celelalte, pe terenurile 2 şi 3. Dacă am înţeles bine, vor pune o tribună din metal. Ca la noi!”, a declarat vineri dimineaţă, Ilie Năstase.

Pentru cei care au zâmbit după declaraţia lui Ilie Năstase, imaginându-şi deja mingi zburând de pe un teren pe altul, în meciurile jucătorilor de Top 30, aşa cum s-a mai întâmplat de câteva ori în calificările turneului bucureştean ajuns la ediţia cu numărul 21, Cosmin Hodor restabileşte ordinea. "Repet, este un proiect la care încă lucrăm. Însă, planul este ca Terenul 3 să devină noul Central, provizoriu, iar Terenul 2 se desfiinţează.

Turneul NU poate fi mutat în alt oraş!

BRD Năstase Ţiriac Trophy nu va fi prins în sarabanda evenimentelor sportive care, deşi iniţial planificate pentru a se desfăşura la Bucureşti, au ajuns în alte oraşe ale ţării, cu precădere la Cluj - de la amicalul echipei naţioale de fotbal a României, la Europeanul de Snooker. "Îţi imaginezi cum ar fi să nu organizezi turneul? Nici vorbă. Nu ai cum să nu organizezi un turneu pe care îl ai înscris în calendar şi nu ai cum să îl muţi în timpul anului. Unu: jucătorii şi-au făcut un program, deci nu îi poţi trimite în altă parte a globului. Doi: cu trei luni înainte de competiţie, nu poţi schimba nici măcar oraşul. Da, cu derogări speciale, dar cu mult mai mult timp înainte, poţi schimba, însă - unde să duc turneul? Îmi trebuie aeroport internaţional şi complex. La Constanţa - pot să îl duc? Nu. La Timişoara -  am aeroport, dar nu am bază. La Cluj? Nu merge. Turneul se va desfăşura aşa. Ne cresc cheltuielile, ne dă peste cap, se strică planuri, dar ne dăm silinţa ca totul să fie bine. Şi sper că pentru la anul, se vor rezolva mai multe probleme. Acolo vor fi discuţii", a explicat Cosmin Hodor, prezent alături de echipa de Cupa Davis a României, la Arad.

Efortul financiar suplimentar le revine organizatorilor, Federaţia Română de Tenis nefiind implicată în vreun fel în acoperirea costurilor turneului care în ultimii ani, a donat sumele încasate din vânzarea biletelor în scopuri caritabile. "Ne cresc cheltuielile, dar vă spun un lucru: facem lucrurile bine, nimic de compromis. ATP-ul este la curent cu ceea ce se întâmplă, natural, dar nu sunt îngrijoraţi, pentru că ştiu la ce standarde am lucrat şi ştiu pe cine au aici", a declarat directorul turneului.


20 de ani - BRD Năstase Ţiriac Trophy a aniversat, în 2015, o cifră rotundă, în formula actuală, având la bază licenţa deţinută de Ion Ţiriac. În palmaresul turneului, potrivit site-ului circuitului tenisului profesionist masculin, figurează alte trei ediţii, 1993, 1994 şi 1995, organizate pe o licenţă retrasă ulterior de ATP, a lui Sever Mureşan. Astfel, conform palmaresului oficial, prima ediţie a turneului de la Bucureşti a fost adjudecată, în 1993, de Goran Ivanisevic, iar cei 20 de ani de istorie celebraţi în 2015 de organizatori au debutat cu triumful ibericului Alberto Berasategui.


2016, asigurat. 2017 - marele semn de întrebare

Marile incertitudini în ceea ce priveşte turneul de la Bucureşti vizează viitorul. Viitorul apropiat, chiar ediţia de la anul.

  • La începutul lunii februarie, Ion Ţiriac anunţa la DigiSport: "Vom vinde turneul de tenis de la Bucureşti, dacă nu va fi construită o arenă nouă. Arena Progresul nu va mai primi aviz pentru desfăşurarea evenimentelor sportive, există pericol de prăbuşire a tribunei, după cum au spus experţii".

"Ce se va întâmpla anul viitor este strict decizia lui Ţiriac. Cunoaşte mult mai bine problemele şi ceea ce poate obţine. Eu un lucru vă pot spune: Ţiriac nu face compromisuri. Mai ales atunci când este vorba de tenis. În materie de tenis, zero compromisuri", a declarat Cosmin Hodor.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.