Demonstrație de forță la Montreal! Simona Halep s-a calificat în optimi după 6-2, 6-3 cu Daria Gavrilova

Demonstrație de forță la Montreal! Simona Halep s-a calificat în optimi după 6-2, 6-3 cu Daria Gavrilova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) s-a calificat miercuri dimineață în optimile turneului Premier 5 de la Montreal (Canada), trecând la pas de Daria Gavrilova (Australia, 45 WTA), scor 6-2, 6-3.
  • Pentru un loc în sferturile de finală, jucătoarea antrenată de Darren Cahill se va duela cu câștigătoarea meciului dintre Karolina Pliskova (Cehia, 17 WTA) și Sara Errani (Italia, 25 WTA).

Victorie fără emoții pentru Simona Halep, la debutul în turneul de la Montreal: 6-2, 6-3 cu Daria Gavrilova! Simona începe cu succes cursa de apărare a finalei din 2015, calificându-se în optimi după o oră și 18 minute în care a evoluat la un nivel maxim de concentrare. Simona nu a arătat niciun semn de slăbiciune într-un meci care se anunța ceva mai dificil, astfel că Sara Errani sau Karolina Pliskova, posibilele adversare ale româncei din optimi, au motive de îngrijorare.

Meciurile pe care Halep le disputase în compania Gavrilovei în circuit aveau o istorie complicată: 3-6, 6-4, 3-6 la Roma 2016 și 2-6, 6-1, 6-2 la Indian Wells 2015. Dar Simona a demonstrat încă o dată că a învățat cum să simplifice lucrurile în fața unei jucătoare care i-a creat probleme în trecut. În același timp, Simona și-a menținut prospețimea deși a schimbat trei suprafețe într-o lună (iarbă, zgură și hard), începând în forță duelul cu Gavrilova, disputat pe centralul turneului dotat cu 2,4 milioane de dolari.

Sportiva susținută din tribune de Lucian Bute și-a amețit adversara printr-un joc rapid, defilând într-un prim set pe care l-a câștigat la 2. Halep a dominat copios și în manșa secundă, aflându-se la conducerea scorului în permanență. O singură dată și-a cedat serviciul Simona, la 2-1 în setul secund, constănțeanca făcând totodată legea la retur, cu 5 break-uri. Consistența Simonei Halep a fost remarcabilă, scor 6-2, 6-3, iar românca devine una dintre marile favorite la câștigarea titlului, mai ales că Serena Williams și Garbine Muguruza au părăsit turneul accidentate.


05:00 Halep are 6-2 și 5-3 cu Gavrilova, iar calificarea e foarte aproape! Simona, hotărâtă în continuare, o ține la distanță pe Daria prin execuții cu care face deliciul publicului canadian.


04:55 Simona nu are nevoie de complicații și apasă din nou pedala de accelerație, desprinzându-se la 4-2 în manșa secundă! Halep a câștigat al doilea game alb pe propriul serviciu, ajutată fiind și de Gavrilova, care atacă dezordonat și trimite mult prea des în aut.


04:45 Halep – Gavrilova 6-2, 2-2! Pentru prima oară, australianca joacă la un nivel foarte ridicat, reușind să reintre în setul doi. Lucian Bute simte momentul delicat și postează un mesaj de încurajare pe Instagram: „Hai, Simona”!


04:31 Halep începe în forță și setul secund: 6-2, 2-0! Simona se apără excelent în fața Gavrilovei, iar ritmul menținut de româncă este pur și simplu prea rapid pentru numărul 45 WTA. Până acum, Halep nu i-a oferit nici măcar o minge de break adversarei din Australia.


04:20 SET Simona Halep, scor 6-2! Românca joacă un tenis solid și câștigă primul act în 34 de minute! Daria nu găsește nicio tactică prin care să-i creeze probleme Simonei, iar australianca încearcă să-și dezmorțească brațele cu o cremă specială.


04:12 Halep – Gavrilova 4-2! Jucătoarea din Constanța rămâne concentrată și nu-i oferă vreo șansă adversarei atunci când servește. Simona câștigă primul game alb al meciului, iar australianca nu este deloc mulțumită de felul în care joacă astăzi.


04:05 Simona a rupt echilibrul în primul set, scor 3-1! A 5-a favorită a reușit break-ul, din a 4-a încercare, printr-o dreaptă plasată perfect în lungul liniei, pentru ca apoi să continue jocul bun și să-și facă serviciul la 30.


03:50 Halep se află la egalitate cu Gavrilova după două game-uri, scor 1-1. Ambele jucătoare și-au făcut fără prea mari emoții serviciul, Simona egalând după un retur ratat al adversarei. Antrenorul Darren Cahill nu lipsește din loja Simonei.


03:40 Simona e la încălzire, astfel că au mai rămas doar câteva minute până la startul meciului. Australianca va servi prima în meciul din turul doi.


03:25 Ne pregătim pentru meciul dintre Halep și Gavrilova! Penultimul joc de pe terenul central s-a încheiat, spre bucuria noastră, în două seturi, scor 6-1, 7-5 pentru Francoise Abanda, în fața lui Saisai Zheng.


02:50 Simona va avea un suporter de lux în această noapte! Lucian Bute, fost campion mondial la box, și-a făcut deja apariția pe centralul de la Rogers Cup. Lucian nu s-a așezat încă pe scaun, pentru că acum se joacă un meci care probabil nu-l interesează, dintre Abanda și Zheng, scor 6-2, 2-1. Curios e faptul că rivalul de moarte al lui Bute, britanicul Carl Froch, a venit și el la un meci pe care Simona l-a jucat la Wimbledon în urmă cu o lună.


02:25 Halep – Gavrilova ar trebui să înceapă în jurul orei 03:30, pentru că pe terenul central a fost mutat meciul dintre Abanda și Zheng. În acest moment, canadianca are 4-1, iar chinezoaica servește.


02:00 Anunț de ultimă oră al organizatorilor: Garbine Muguruza, a treia favorită a competiției, s-a retras cu câteva minute înaintea meciului din turul al doilea, pe care trebuia să îl joace cu Naomi Broady din Marea Britanie. Trebuie să spunem că și Serena Williams (1 WTA) a declarat forfait pentru turneul de la Montreal, astfel că Simona Halep scapă de două rivale de top. Meciul Halep – Gavrilova era programat inițial după duelul dintre Muguruza și Broady, dar organizatorii ar mai putea efectua modificări în ceea ce privește ordinea de joc. Britanica va înfrunta un lucky loser, pe Varvara Lepchenko, existând totuși posibilitatea ca partida respectivă să fie mutată pe alt teren ori la o altă oră, în funcție de preferințele canadienilor.


01:45 Salutare, prieteni ai tenisului! Facem noapte albă pentru a urmări revenirea Simonei Halep pe hard, după ce sportiva noastră a impresionat atât pe zgură, cât și pe iarbă în lunile trecute. Până atunci, să o felicităm pe Monica Niculescu, cea care a reușit o revenire de senzație în turul I la Montreal, câștigând meciul cu Jelena Ostapenko după ce a fost condusă cu set și dublu break, scor final 3-6, 7-5, 6-1. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu tot ce mișcă la turneul din Canada. 


Halep, a 5-a favorită a turneului dotat cu 2,4 milioane de dolari, pornește într-o cursă extrem de importantă! Simona are de apărat finala atinsă în 2015 la Rogers Cup (abandon în setul decisiv cu Belinda Bencic), iar organizatorii canadieni îi arată româncei respectul cuvenit. Halep a fost programată pe terenul central, eleva lui Darren Cahill închizând ziua în meciul cu Daria Gavrilova. Simona, acceptată direct în turul doi, nu a mai jucat niciun meci oficial din data de 17 iulie, atunci când a triumfat la Bucharest Open (6-0, 6-0 cu Anastasija Sevastova), în timp ce Daria s-a acomodat deja cu hardul de la Montreal. Australianca a învins-o în runda inaugurală pe Annika Beck (Germania, 39 WTA), scor 6-4, 6-3.

Simona a avut întotdeauna viață grea cu Daria, sportivă care a învins-o pe constănțeancă în acest an, în turul secund la Roma (zgură), scor 6-3, 4-6, 6-3. Celălalt meci direct a fost adjudecat de Halep, dar nu ușor: 2-6, 6-1, 6-2 în turul doi la Indian Wells 2015 (hard). A 5-a jucătoare a lumii a rămas însă cu amintiri frumoase după respectiva partidă, victoria cu Gavrilova reprezentând începutul unei serii care i-a adus primul titlu Premier Mandatory al carierei. Duelul dintre Halep și Gavrilova e transmis în direct de Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro, cele două jucătoare luptându-se pentru un cec de 27.790 de dolari.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen