De ce e Şarapova SINGURĂ în scandalul de dopaj. "Jucătorii nu îi iau apărarea pentru că nu are NICUIN prieten în tenis!" Reacţiile RECI ale starurilor din tenis, inclusiv Halep

11 mar 2016 33510 afişări Comentează şi tu Tenis
De ce e Şarapova SINGURĂ în scandalul de dopaj. "Jucătorii nu îi iau apărarea pentru că nu are NICUIN prieten în tenis!" Reacţiile RECI ale starurilor din tenis, inclusiv Halep 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/15104102/2/nadal-rome.jpg

Maria Şarapova aşteaptă să îşi afle suspendarea după ce a fost depistată pozitiv pentru utilizarea medicamentului Meldonium, intrat pe lista substanţelor interzise din 2016, iar starurile din lumea tenisului au avut în general reacţii ferme în cazul rusoaicei, fără să arate înţelegere pentru fostul lider mondial.

Andy Murray, Rafael Nadal, Petra Kvitova sau Simona Halep au vorbit despre subiect, toţi având discursuri în care îşi arătau dezamăgirea faţă de situaţia creată, fără să arate compasiune pentru Maria, chiar dacă aceasta susţine că a fost vorba doar de o neatenţie, în condiţiile în care folosea medicamentul respectiv din 2006, dar abia în urmă cu trei luni acesta a fost interzis.Fosta mare jucătoare Chris Evert explică situaţia prin faptul că Şarapova a fost tot timpul izolată în lumea tenisului, din proprie iniţiativă, şi nu are niciun prieten apropiat în acest sport. "Maria Şarapova s-a izolat întotdeauna de restul lumii tenisului, de jucători. Nu are prietenii apropiate în circuit. A şi spus asta, că nu poate fi prietenă cu jucătorii. Prieteniile ei sunt în afara lumii tenisului, s-a izolat. E greu, nu prea văd jucători care să-i arate susţinere", a declarat Evert pentru ESPN.

Andy Murray a criticat deshis compania producătoare de rachete Head pentru că a promis că îi va prelungi contractul Mariei Şarapova, chiar dacă jucătorul britanic are acelaşi sponsor tehnic. "Cred că e ciudat ţinând cont de tot ce s-a întâmplat în acest an. Cred că la acest punct e important să iei în calcul faptele concrete şi să acţionezi ca atare şi să aştepţi ca mai multe detalii să fie dezvăluite înainte să iei decizia de prelungi un contract. Personal, nu aş fi răspuns în acest fel", a declarat sportivul care întotdeauna a arătat viziuni clare în privinţa dopajului.

Şi spaniolul Rafael Nadal a avut un discurs ferm, în care a pus accent pe felul în care acest scandal poate afecta lumea tenisului. "E groaznic pentru lumea sportului în general şi în special pentru sportul nostru. Avem un program anti-doping bun şi jucătorii care nu fac lucrurile corect ajung să fie judecaţi, deci vom vedea ce se va întâmpla mai departe. E greu de crezut că ceva de genul ăsta se poate întâmpla (n.r. ca staff-ul să nu fi ştiut de interzicerea medicamentului), dar întoteauna apar şi greşeli. Toată lumea poate greşi. Vreau să cred că a fost doar o greşeală din partea Mariei, că nu a vrut să o facă, dar există întotteauna posibilitatea să fie neglijenţă. Astea sunt regulile şi acum trebuie să plătească", a spus Nadal.Şarapova nu a găsit susţinere nici în circuitul feminini. Dacă Simona Halep a catalogat suspendarea Şarapovei drept un "moment dificil pentru sport" şi "o dezamăgire", Petra Kvitova a vorbit şi ea despre pata de pe imaginea tenisului adusă de acest scandal: "Sper că nu va afecta lumea tenisului şi că fanii vor urmări în continuare acest sport. Cred că e ceva ce toţi ar trebui să ştim: ce luăm şi ce punem în corpul nostru. Şarapova a făcut o greşeală uriaşă. Mă tem pentru că orice pastilă poate să aibă ceva (n.r. o substanţă) interzis în ea. Când sunt bolnavă iau doar aspirină pentru că mi-e frică să nu fie altceva în medicamente. Cred că acesta este exemplul care ne arată că se fac eforturi să avem un sport curat. Cred că sistemul funcţionează şi se face o treabă bună".Agnieszka Radwanska s-a declarat "şocată" şi a precizat că vestea reprezintă "o zi tristă pentru tenis". "Ce pot să spun mai mult? Toţi aşteptăm să vedem care va fi deznodământul şi asta e. Nu ştiu ce decizie vor lua", a mai spus poloneza.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.