Coroana cu numărul zece pentru luptătoarea Simona. Victorie nebună la Dubai: Halep – Pliskova 6-4, 7-6(4). Filmul unui meci de poveste

Coroana cu numărul zece pentru luptătoarea Simona. Victorie nebună la Dubai: Halep - Pliskova 6-4, 7-6(4). Filmul unui meci de poveste
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (23 de ani) a câștigat al zecelea titlu al carierei, la Dubai, asigurându-și revenirea pe podiumul clasamentului general mondial al tenisului feminin.
  • Eleva lui Victor Ioniță s-a impus sâmbătă seara în fața Karolinei Pliskova (Cehia), scor 6-4, 7-6 (4), la finele unui meci plin de schimburi intense, unul în care constănțeanca a contracarat fără cusur toate armele adversarei
  • După evoluția din Emiratele Arabe Unite, Simona revine pe locul al treilea în circuitul mondial, după Serena Williams și Maria Șarapova, iar mâine pleacă la Doha, în Qatar, pentru un nouă competiție extrem de puternică

19:24 CAMPIOANA de la Dubai, ediția 2015


19:18 „Este un nou titlu mare pentru mine, dup[ ce anul trecut am câștigat la Doha. Iubesc să fiu aici. Am rămas concentrată, am încercat totul astăzi, ca să câștig”


19:13 „Știam că servește bine, am exersat returul la antrenament”, a explicat Simona, răspunzând practic afirmației făcute chiar la finalul partidei de Pliskova: „am încercat să mă concentrez pe serviciu


19:10 Declarația festivității de premiere, Simona Halep: „Sunt foarte fericită pentru acest titlu…. da, sunt foarte fericită!


19:05 SUPERWOMAN SIMONA, cum i-a spus ProSport anul trecut, este la putere.

@player3jrk: GSM SUPER SIMO!!! 2ND TITLE OF THE YEAR!!!!!!!!!!!!!!!! pic.twitter.com/YJ62Su8ZkN@simona_halep @DDFTennis The champ! #TeamHalep


19:02 Așa se sărbătorește titlul 10, by Simona Halep!!!


18:59 Victorie Simona Halep! Tie-break cu răsturnare de situație, Pliskova are inițiativa însă Simona luptă și finalizează. 6-4, 7-6(4)


18:51 Simona nu închide meciul nici a doua oară: servește, are minge de meci, dar leagă două „duble”. Pliskova rămâne în viață și împinge setul în tie-break.


18:41 Seria break-urilor continuă. Aceeași istorie ca în Meciul cu Makarova: la 5-3, Simona servește pentru meci dar își pierde game-ul. Răspunde cu al treilea break consecutiv pe serviciul Karolinei Pliskova.


18:34 RE-RE-BREAK: Simona trece încă o dată în față, în uralele publicului. Pliskova are probleme să își mențină concentrarea.Halep servește pentru meci și titlul 10, la 5-4


18:29 RE-BREAK: Simona nu mai reușește desprinderea la 5-3. Greșește și îi dă încredere favoritei 17 să atace pe prima minge de break. 4-4.


18:25 BREAK SIMONA. Principala favorită repetă isprava din primul set, în game-ul șapte: retururi bune, pune presiune și obține break-ul. 4-3.


18:06 Iată o informație interesantă, de la o jurnalistă care a ținut capul de afiș în centrul de presă la turneul de la Dubai, cu o serie de interviuri exclusive: condițiile meteo s-au schimbat pentru finală: este mai frig decât în precedentele zile de concurs.


18:05 Pauză, deci avem timp să aruncăm un ochi asupra statisticii: Simona nu a pierdut nici un meci în 2015 după ce a luat primul set. 12-0 este bilanțul ei


18:02 Break, re-reak în debutul setului doi și Pliskova părăsește terenul pentru a primi îngrijiri medicale la spate. Nu e ora 03:00 dimineața, ca cehoaica să fie la fel de îndrăzneață ca Rafael Nadal, care și-a schimbat până și șortul pe teren!


18:00 Nici un meci fără suspans, Simona? Constănțeanca o comite pe propriul serviciu în setul doi, rămâne în spate la 15-40 și îi face cadou game-ul adversarei cu o dublă greșeală.


17:50 SET SIMONA HALEP! 6-4, în 40 de minute. Halep merge ceaș și își controlează elegant adversara. O lovitură câștigătoare în plus pentru Pliskova, explicabilă prin raportul așilor (2-1 pentru cehoaică), patru greșeli în minus pentru Simona și gestiune mai bună a punctelor decisive. În plus, galeria e cu Simona! 


17:39  Simona nu glumește cu oportunitățile ei de break: își anunță intențiile ofensive din primul punct, cu un retur năucitor în lung de linie, și câștigă game-ul la zero, deși Pliskova a jucat doar ncu primul serviciu. Karolina a dat și ea o mână de ajutor cu greșeala, iar Simona rupe echilibrul primului set. 4-3. Confirmă rapid break-ul și se distanțează la 5-3. Îți vine să te întrebi serios dacă nu cumva este o greșeală în statistica de serviciu a jucătoarei din Cehia.


17:36 Șase game-uri scurse, aceeași poveste ca după primele patru: Pliskova este perfectă la serviciu, cu 17 puncte consecutive jucate cu prima minge, Simona mai anulează o minge de break. 3-3.


17:31 Meciul Irinei Begu este în ușoară întârziere față de finala de la Dubai. Puteți afla toate detaliile partidei jucătoarei numărul 2 din România, din Live Blog-ul special dedicat semifinalei de la Rio.


17:28 Fana din tribune, unde e fana din tribune? Fiecare are motivele lui pentru a urmări meciul


17:26 Pliskova cu as-ul, Simona cu dubla. Halep tremură pe propriul serviciu, are de salvat minge de break, dar trece testul cu brio. 2-2


17:20 2-1 Pliskova. Serviciu este la cote maxime în acest debut de meci pentru jucătoarea din Cehia. nu a greșit nici un serviciu: 11 puncte jucate cu prima minge, în primele două game-uri, dar „doar” un as.


17:16 Replica Simonei: game ferm pe serviciu închis cu o lovitură de rever câștigătoare de 125 km/h. Vom avea spectacol în acest meci!


17:12 Pliskova deschide finala cu serviciul și își arată din start apetitul ofensiv, 1-0. Să nu uităm că de două ori, Simona și-a reproșat că a forțat prea mult: cu Makarova și Wozniacki.


UPDATE 17:00 ȘI SUNTEM GATA DE FINALĂ‚! JUCĂ‚TOARELE SUNT PE TEREN… Simona sau Karolina? Favorita sau „underdog”-ul?


UPDATE 16:51 Câțiva fani ai Simonei ne anunță pe Twitter că sunt deja în tribune.


UPDATE 16:41 FINALA ÎNCEPE LA ORA STABILITĂ‚: după două zile în care meciul Simonei Halep a început cu întârziere, pentru că partidele anterioare s-au prelungit, campioanele de la dublu s-au încadrat perfect în timpul alocat. Au trecut deja și pe la conferința de presă.


UPDATE 16:20 INFO: Pliskova, regina așilor în circuitul WTA. Dacă Serena Williams a servit cei mai mulți ași la Australian Open (88 de ași), jucătoarea din Cehia este lder detașat la totalul serviciilor neajunse de adversare per total, în 2015. La începutul acestui turneu, Pliskova avea 102 ași, iar după semifinala din Dubai a crescut cifra din statistică la 145!


UPDATE 16:05 SIMONA vs PLISKOVA LA SERVICIU: Simona Halep a oscilat la serviciu pe parcursul acestei săptămâni. La finalul meciului cu Makarova, Simona declara: „Nu am crezut în serviciu„, vorbind despre game-ul de la 5-3, când a avut șansa de a închide partida. În setul doi al acelui meci, constănțeanca nu a reușit să câștige nici un game cu serviciul. Pentru Pliskova, serviciul este o armă de bază – iată ce declara la finalul semifinalei cu Garbine Muguruza: „Am pus totul în serviciu„. Totuși, procentajul său de primă minge în duelul de aproape trei ore din semifinale a fost doar de 53%, față de 61% pentru Simona în partida cu Wozniacki. 


UPDATE 15:45 Simona a dat explicații  Jurnaliștii prezenți la conferința de presă de la finalul partidei din semifinale au fost curioși să afle detalii despre cea mai extrovertită fană prezentă în tribune la Dubai. Simona a tranșat problema: „nu o cunoesc personal, este doar un fan. Este doar o fană, dar este extraordinară„, a comentat zâmbind Halep. „Am văzut-o la schimburile de teren, pe ecrane”


UPDATE 15:30 Un Copil în tribune pentru Simona? SimonaHalep ar putea avea un fan în plus în finala de la Dubai: Marius Copil (166 ATP) a câștigat prima partidă pe tabloul de calificare pentru turneul de 500 de puncte din circuitul masculin care se dispută imediat după cel feminin. Marius a mai fost în tribune la meciurile Simonei, iar în intersezon au petrecut o seară agreabilă alături de prietenii comuni.

Pentru Marius, meciul doi i-l va aduce ca adversar pe britanicul James Ward, învingător cu un rar întâlnit 6-0, 6-0 în fața lui Hamad Abbas Janahi, jucător fără clasament ATP și beneficiar de wild-card, în doar 33 de minute!


Simona Halep, răsfățata tribunelor în această săptămână în Dubai, caută să încheie, de la ora 17:00, ora României, o aventură care a semănat mult cu un parcurs pe teren propriu. Fanii româncei au atras asupra lor obiectivul aparatelor de fotografiat și al camerelor de filmat aproape la fel de mult ca reacțiile dintre puncte ale jucătoarelor, iar obiectivul zilei pentru tricoloră este să confirme până la capăt că, așa cum a spus la finalul fiecărui meci, „cu asemenea fani, nu pot să pierd”.

Simona a fost constanta turneului, având loc fix în programul pregătit zilnic de organizatori, iar astăzi urmărim împreună o partidă în care Simona poate împușca mai mulți iepuri dintr-o singură lovitură: al doilea titlu în 2015 și păstrarea unui procentaj perfect în meciurile cu titlul „pe masă” în acest an, revenirea pe locul trei WTA și, mai ales, stabilirea unui raport de forțe în favoarea sa cu o jucătoare de 22 de ani care are potențialul de a fi o prezență constantă în vârful ierarhiei tenisului feminin în următoarele sezoane. În plus, este prima partidă directă dintre cele două, iar Simona și-ar crea un avantaj imens dacă pune lucrurile la punct din start.

Halep are doar trei finale pierdute în fața unor jucătoare cu clasament mai slab: de două ori a fost victima Șarapovei, în 2014, iar în 2011 pierdea ultimul act al turneului din Maroc, de pe poziția 65 WTA, în fața outsiderei Alberta Brianti (95 WTA la acel moment). Pliskova, la 1,86 metri, are o doză din alura, prestanța și jocul Mariei Șarapova, aspect remarcat și de Simona, însă campioana noastră a trecut cu brio testele cu tenismene înalte, la Dubai:  primele trei partide i-au adus adversare de peste 1,80 (Hantuchova, Pironkova și Makarova), iar Simona a găsit soluții pe teren.

Simona caută să fructifice până la capăt șanssa unui tablou care i s-a deschis favorabil, începând cu retragerile de ultim moment ale Serenei Williams și Genie Bouchard, până la înfrângerea timpurie a favoritei doi, Petra Kvitova.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…