Corespondenţă de la Roland Garros. Ziua nervilor tari. Halep şi Cîrstea, plimbate între vestiare şi terenul numărul 15

26 mai 2014 4648 afişări Comentează şi tu Tenis
Corespondenţă de la Roland Garros. Ziua nervilor tari. Halep şi Cîrstea, plimbate între vestiare şi terenul numărul 15 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/12653013/2/20140526-163209.jpg

  • Vremea rece şi ploioasă a dat peste cap tot programul zilei secunde la French Open. Antrenamentul Simonei Halep a fost aproape să fie amânat, în timp ce meciul Soranei a fost reprogramat pentru marţi
  • Simona Halep şi Victor Hănescu vor juca marţi pe Philippe Chatrier

Ziua a doua de la Roland Garros a fost una din gama celor detestate, în general, de jucători. Vremea a fost destul de rece, a plouat în reprize, motiv pentru care s-au schimbat programele, s-au reprogramat o parte din jocuri. Unii jucători au avut un dram de noroc şi au ieşit cu bine dintr-o zi obositoare, pentru alţii doar a crescut adrenalina, eventual s-au înmulţit gândurile.

La prima vedere, lucrurile par simple atunci când plouă la tenis. Meciurile se amână şi reiau atunci când vremea permite acest lucru. Dar dacă stai tot timpul după un jucător, atunci lucrurile par ceva mai complicate, tensiunea iese imediat în evidenţă, mai ales într-un turneu de anvergură cum este French Open. "Este destul de greu să tot aştepţi să intri pe teren şi să nu poţi din cauza vremii. Este o situaţie obositoare, mai ales psihic, stai mereu în tensiune, în presiunea meciului, ai tot felul de gânduri", explică Alexandra Cadanţu, care, din fericire, nu a fost afectată foarte tare de ploaie. Antrenamentul ei programat în jurul orei 16:00 s-a desfăşurat conform datelor stabilite încă dinaintea prânzului, singura modificare fiind terenul, de pe 11 a ajuns pe 18.

După o amânare şi o ieşire de pe teren în timpul antrenamentului, pentru Sorana a urmat şi o reprogramare

Sorana Cîrstea este solicitată la poze după fiecare antrenament

Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre Simona Halep şi Sorana Cîrstea. Cele două reprezentante ale României au avut de făcut drumuri între terenul 15 şi vestiare. Pentru Sorana a fost chiar o zi chinuitoare. Şedinţa de pregătire de la ora 12:30 s-a mutat două ore mai târziu din cauza ploii. Ajunsă pe teren în jurul orei 14:30, Cîrstea nici nu a apucat bine să-şi lase geaca jos şi să lovească mingea, că picurii de ploaie au devenit din nou sâcâitori. "Nu ştim dacă apucăm să jucăm azi", a spus eleva lui Victor Ioniţă în timp ce se îndrepta spre vestiare. Era programată să joace în al 5-lea meci al zilei pe terenul 17. După o altă pauză de câteva zeci de minute, lucrurile au început să se mişte din nou. Cîrstea a revenit la ora 16:00 să continue de unde se oprise, pe acelaşi teren 15, chiar pe programul orar al Simonei Halep. A avut întâietate la şedinţa de pregătire, având în vedere că urma să şi joace. În cele din urmă, Cîrstea şi-a dus la bun sfârşit programul de antrenament, dar a aşteptat în zadar să mai intre pe teren. Partida Voegele - Friedsam s-a prelungit mult peste estimările gazdelor, a mai avut şi o întrerupere, tot din cauza ploii.

Simona a primit avizut pentru şedinţa de pregătire când se gândea să plece spre hotel

Câţiva români, dar nu numai, au urmărit antrenamentul Simonei. La sfârşit, Halep s-a oprit pentru poze şi autografe

Simona Halep a avut antrenament de la ora 15:30, însă îşi luase gândul că va putea intra pe terenul 15 ceva mai devreme. Virginia Ruzici, managerul jucătoarei, a sperat tot timpul că vremea îi va permite să facă puţină mişcarea înaintea debutului de marţi cu Kleybanova: "Ar fi bine să poată să lovească mingea". Aproape de ora 17:00, numărul 4 mondial aproape că îşi luase gândul să mai ajungă luni pe teren. Şi totuşi, antrenorul Wim Fissette a venit cu un răspuns pozitiv: antrenament, jumătate de oră, pe ... terenul 15. Imediat după şedinţă, Simona a demarat în trombă spre vestiare, iar apoi a plecat la hotel. Ziua de marţi începe devreme pentru ea, cu un meci de la ora 11:00 (ora Franţei) pe Philippe Chatrier. Ora 11:00 este valabilă şi pentru Sorana Cîrstea şi Alexandra Cadanţu, care vor evolua pe terenurile 8, respectiv 14. Tensiunea, aşadar, scurtată încă din debutul zilei a treia. Bineînţeles, dacă vremea nu va fi la fel de capricioasă ca şi luni.

Tot pe Philippe Chatrier va juca şi Victor Hănescu, în meciul patru de pe terenul respectiv. Românul îl va înfrunta pe Gael Monfils şi, implicit,  publicul francez, care trăieşte destul de fierbinte meciurile de tenis.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.