BraviSIMO! Halep o surclasează pe Kontaveit și se califică în semifinale la Roma! Cu cine se va lupta pentru marea finală

BraviSIMO! Halep o surclasează pe Kontaveit și se califică în semifinale la Roma! Cu cine se va lupta pentru marea finală
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) s-a calificat vineri în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, învingând-o fără emoții pe Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA), scor 6-2, 6-4.
  • Pentru un loc în marea finală, Halep se va duela cu Kiki Bertens (Olanda, 20 WTA).

VICTORIEEE superbă pentru Simona Halep, iar românca merge pentru a treia oară în carieră în semifinalele de la Roma: 6-2, 6-4 cu Anett Kontaveit! Halep a dominat-o pe jucătoarea care a eliminat-o pe Kerber în turul secund, obținând calificarea într-o oră și 22 minute! Este a 9-a victorie consecutivă și a treia semifinală la rând pentru sportiva care încasează un cec în valoare de 115.170 de euro. Iar Simona va fi favorită clară și în penultimul act la Internaționalele Italiei, în fața olandezei Bertens.

Halep a prins gustul victoriilor după ce a triumfat la Madrid, iar constănțeanca nu se mai oprește nici la Roma! Simona a ajuns la nivelul la care nu mai e interesată de cine se află de partea cealaltă a fileui și își face jocul perfect pe o suprafață ce îi oferă un confort și mai mare. A 4-a jucătoare a lumii a intrat extrem de agresivă în meciul cu Kontaveit, iar sportiva din Estonia nu a avut nicio șansă într-un prim set controlat în totalitate de Halep. După 35 de minute, Simona își adjudeca manșa fără să transpire: 6-2.

Simona a avut un start fulminant și în setul secund, s-a desprins la 4-1, însă Anett a reușit să-i dea bătăi de cap, apropiindu-se la 4-3! A urmat un game crucial, în care eleva lui Darren Cahill a arătat cât de puternică este din punct de vedere mental. Halep a condus cu 40-0, Kontaveit a revenit incredibil și a câștigat patru puncte consecutive, dar românca a întors scorul după un schimb în care adversara s-a împiedicat la propriu. Și estona a rămas la pământ, chiar dacă a mai punctat o dată la 5-3, pentru că Simona s-a întors hotărâtă după pauza dintre game-uri: 6-2, 6-4!

Downs Kontaveit 6-2, 6-4! pic.twitter.com/W8NQNw49lb


14:22 Halep – Kontaveit 6-2, 5-4! Anett face un game solid, dar Simona urmează la serviciu. Calificare în semifinale se poate decide în câteva minute!


14:17 Halep se apropie la un singur game de semifinale, scor 6-2, 5-3, după un game cu peripeții! Simona a condus cu 40-0, Anett a revenit incredibil și a câștigat patru puncte consecutive, dar românca a întors scorul după un schimb în care Kontaveit a suferit o căzătură teribilă.


14:12 Pentru prima oară în meci, Simona este pasivă și o lasă pe Anett să preia inițiativa, iar estona strânge scorul, 4-3!


14:08 Halep – Kontaveit 6-2, 4-2! Adversara Simonei știe că nu mai are nimic de pierdut, joacă la risc și recuperează un break.


14:03 Halep e de neoprit și se duce la 4-1 în setul secund! Kontaveit rămâne în bocanci la o dreaptă spectaculoasă prin care Simona reușește încă un break!


14:00 Halep – Kontaveit 6-2, 3-1! Estona intră într-un duel de lovituri de rever și este victimă sigură în fața Simonei: românca rămâne în control.


13:55 Simona a avut două șanse consecutive de dublu break, la 40-15, însă face un mic pas în spate, iar Anett câștigă patru puncte la rând, scor 2-1!


13:51 Halep – Kontaveit 6-2, 2-0! Avem impresia că Simona a învins-o deja pe Anett la nivel mental, este foarte hotărâtă în continuare și își face serviciul fără emoții.


13:47 Simona nu îi dă nicio șansă estonei nici în startul setului secund, iar românca începe cu break, după un punct în care a ieșit spectaculos din defensivă în ofensivă: 1-0!


13:41 SEET câștigat de Halep, scor 6-2, după 35 de minute! Simona a jucat aproape fără greșeală până acum, fiind chiar mai agresivă decât în precedentele partide de la Roma! Anett nu are reacție pe centralul de la Foro Italico.


13:36 Halep – Kontaveit 5-2, după un game chinuit, câștigat de outsideră cu serviciul! Adversara Simonei solicită imediat intervenția antrenorului, care îi transmite să rămână calmă.


13:28 Simona câștigă la 0 un game superb, după câteva puncte de CNN, iar sportiva noastră se desprinde la 5-1!


13:26 Halep – Kontaveit 4-1! Simona reface diferența de 3 game-uri, după un atac în aut al estonei! Constănțeanca este prea bună în defensivă și o determină pe Anett să greșească destul de mult.


13:20 Anett dă primele semne de viață și recuperează un break, scor 3-1, după un rever frumos, expediat în lungul liniei.


13:15 Halep – Kontaveit 3-0, cu dublu break! Simona este superioară la toate capitolele în acest început de meci: serviciu, retur și deplasare în teren!


13:12 Halep servește excelent și confirmă break-ul, 2-0! Kontaveit nu are ritm în fața româncei.


13:10 Simona câștigă pe serviciul adversarei din primul game, după un backhand trimis în fileu de Anett: 1-0!


13:05 Halep și Kontaveit încep duelul în primul sfert de finală de la Roma! Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească!


12:45 Deși se află într-o formă excelentă, Simona a lăsat să se înțeleagă după victoria cu Pavliucenkova că nu totul este roz din punct de vedere fizic. Sportiva noastră a ajuns însă la un nivel la care poate să gestioneze cu ușurință diversele probleme: „Tot mai am mici dureri la genunchi, însă nu mai dau importanță. Bineînteles, nu sunt așa de mari ca în trecut. Va trebui să joc cu această durere tot timpul, dar nu mă afectează la deplasarea pe teren”.


12:30 Halep a avut o atitudine de luptătoare toată săptămâna, arătând aceeași motivație și la antrenamentul de astăzi. Jurnaliștii italieni au filmat-o printre trandafiri pe a 4-a jucătoare a lumii.


12:15 Simona a făcut instrucție cu Anett în singura lor partidă directă, scor 6-3, 6-0 la Miami (hard), dar spune că este îngrijorată din cauza faptului că nu știe cum joacă estona pe zgură… Sperăm totuși că Halep a găsit timp, între două episoade din serialul turcesc, să vizioneze și un meci al adversarei de astăzi.


12:00 Ciao! Începem live blogul cu același salut care ne-a adus noroc ieri, dar să aflăm care sunt lucrurile ce au ajutat-o pe Halep să facă acest parcurs frumos la Roma. Sportiva noastră a spus la conferința de presă că se delectează cu cărți de psihologie și vizionează filme turcești înaintea meciurilor: „Când sunt în cameră, citesc cărți de psihologie, pentru că vreau să îmi lucrez această parte. Așa că majoritatea cărților sunt de psihologie. De asemenea, mă uit la filme turcești. Am în laptop un serial turcesc la care mă uit acum, dar nu foarte mult!”.


Halep, proaspăt campioană la Madrid, are șansa fanastică de a ajunge în a treia semifinală a sezonului, după ce a mai pătruns în careul de ași la Stuttgart (s-a oprit în semifinale) și Madrid (campioană), înfruntând o jucătoare mai slab clasată cu 64 de locuri decât ea. Nu la fel de dezechilibrat va fi și raportul de forțe din teren, pentru că estona a reușit până acum un turneu excepțional la Internaționalele Italiei.

Anett Kontaveit le-a învins în tururile precedente pe Angelique Kerber din Germania (6-4, 6-0) și pe croata Mirjana Lucic (6-1, 6-1), în timp ce Simona Halep a trecut și ea de două adversare valoroase: 6-4, 6-4 cu Laura Siegemund (Germania), în turul doi, respectiv 6-1, 4-6, 6-0 cu Anastasia Pavliucenkova (Rusia) în optimi.

Jucătoarea care se va impune în meciul programat pe centralul de la Foro Italico se va confrunta în penultimul act cu Kiki Bertens (Olanda, 20 WTA) sau cu Daria Gavrilova (Australia, 33 WTA). Și miza financiară este una importantă, ținând cont că semifinalistele vor fi premiate cu câte 115.170 de euro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen