Bolnavi de "sindromul Halep". Sala Polivalentă a devenit epicentrul oraşului în Cluj Napoca, iar ardelenii au învăţat cum să respire tenis

6 feb 2016 8285 afişări Comentează şi tu Tenis
Bolnavi de "sindromul Halep". Sala Polivalentă a devenit epicentrul oraşului în Cluj Napoca, iar ardelenii au învăţat cum să respire tenis
  • Partida dintre România şi Cehia a devenit evenimentul cu cea mai mare anvergură disputant la Cluj Napoca, după Revoluţie.
  • Clujenii s-au luptat două luni pentru a obţine un bilet la meciurile de tenis, iar Simona Halep i-a dus de la agonie la extaz, încă înainte să înceapă meciurile.


Trafic blocat în aproprierea Sălii Polivalente, cozi de sute de metri la intrarea în sală, multă agitaţie, dar şi mult entuziasm. Aşa a arătat oraşul de disputare a meciului dintre România şi Cehia. Un sentiment de emoţie cumulată cu nerăbdare plutea în aer. Din când în când, câte un bătrânel ieşit în parc la plimbare sau un taximetrist întreba ce se întâmplă. “Joacă Halep!”, era răspunsul aruncat în fugă, de un trecător grăbit să nu piardă primele schimburi de mingi. Tenisul a devenit “sportul rege” în Cluj Napoca, pentru nişte oameni neobişnuiţi cu partide de asemenea importanţă. Se ajunge greu la sală, nimeni nu are răbdare, iar agitaţia creşte cu fiecare metru parcurs.

Fanatici şi emoţionaţi

Se deschide uşa şi te “loveşte” frenezia celor cărora li s-a îndeplinit un vis. Meciul începe şi începe şi lupta interioară a suporterilor, care se dă între dorinţa de a striga “Hai Simona!”, cu gândul că ea chiar va auzi scandarea, şi “regula tăcerii” din timpul jocului. Vezi oameni încărunţiţi care îşi strâng haina puternic în mâini, de emoţii sau copii care uită de popcorn şi suc şi privescu cu gura căscată. Sunt oameni care poate fac la fel şi în faţa televizorului, când joacă Simona Halep, iar acum îşi trăiesc momentul lor. Clipa de glorie a suporterului care îşi vede favoritul în carne şi oase.
Meciul e strâns, bucuria e intensă, dar de moment, la fel ca dezamăgirea. Culmea, parcă toţi aşteaptă pauzele de joc, pentru a răbufni, iar sentimentul că peste 7000 de oameni trăiesc în acelaşi moment senzaţii similare îi face să “erupă” şi mai tare. Pe câteva scaune sunt suporterii Cehiei. Au steaguri, scandări pregătite, cântă la trompetă. Au experienţa meciurilor mari şi pentru ei totul pare o distracţie. Românii nu-i înţeleg. Ei îşi iau în serios rolul şi simt că, poate pentru prima dată de când o urmăresc pe Halep, o pot ajuta să câştige.

Lecţia dură a dezamăgirii

Primul set e ca un vis pentru suporterii români. Halep câştigă după o luptă nebună şi entuziasmul atinge cota maximă. Apoi se simte însă lipsa de experienţă a unui public care empatizează prea mult cu idolul lui. Căderea în joc a Simonei schimbă şi entuziasmul fanilor în deziluzie. Scandările devin tot mai timide, iar energia fanilor se scurge cu fiecare punct al lui Pliskova. Jocul e pierdut, iar fiecare dintre cei peste 7000 de spectatori simte că şi el a pierdut acest meci, dar câştigă două lucruri importante. Câştigă o amintire inegalabilă şi învaţă să devină suporter al unui sport care nu le mai este interzis clujenilor, la cel mai înalt nivel.

Nebunia biletelor, pe Facebook

Meciul cu Cehia a fost şi momentul în care clujenii au arătat ce înseamnă Simona Halep pentru România. Cele 7000 de bilete s-au evaporat încă din decembrie. Majoritatea şi-au cumpărat bilete pentru a o vedea pe a treia jucătoare a lumii, iar asta s-a putut observa perfect în perioada în care aceasta a anunţat că se va opera la nas şi nu va participa la această partidă. Imediat, pe pagina de facebook a partidei, au apărut zeci de mesaje în care mulţi posesori de bilete îşi vindeau locurile la meci. Unii chiar la jumătate de preţ. Cei care au apucat să le vândă aveau să primească o “lovitură” grea. Halep s-a decis să participe la meci, iar efectul pe aceeaşi pagină de facebook a fost invers. Au apărut sute de mesaje în care se cereau bilete. Asta pentru că, în acest moment, tenisul românesc are un singur nume pentru publicul larg: Simona Halep.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.