Bogdan Borza savurează momentul primei convocări în echipa de Cupa Davis a României: "Cu greu am dormit după aceea. Am fost destul de agitat. În seara aceea, l-am anunţat doar pe cel mai bun prieten. Pe tata - abia a doua zi"

13 sep 2017 1468 afişări Comentează şi tu Tenis
Bogdan Borza savurează momentul primei convocări în echipa de Cupa Davis a României: "Cu greu am dormit după aceea. Am fost destul de agitat. În seara aceea, l-am anunţat doar pe cel mai bun prieten. Pe tata - abia a doua zi"

La 20 de ani, Bogdan Borza face parte, în premieră, în echipa de Cupa Davis a României, care va întâlni Austria, în deplasare, în perioada 15-17 septembrie 2017.

  • Dragoş Dima (489 ATP) este prima rachetă a României, Nicolae Frunză (611 ATP) şi Bogdan Borza (707 ATP) reprezintă generaţia "1997", în timp ce Horia Tecău a petrecut o singură noapte la Bucureşti, după succesul de la New York alături de Jean-Julien Rojer, plecând apoi mai departe, spre Wels, pentru a aduce valoare netă pentru echipa lui Andrei Pavel, la dublu.

Bogdan Borza ştia din penultima zi de vară că va face parte din echipa de Cupa Davis a României. “Miercuri mi-a trimis un SMS Andrei – mă întreba dacă aş fi apt de joc. Evident, am spus – da! Cu greu am dormit după aceea. Am fost destul de agitat. A doua zi aveam meci – nu puteam să nu dorm. M-am bucurat foarte tare. Însă, la început, am crezut chiar că este o glumă. Mi-a luat câteva momente să realizez că este ceva serios", a povestit Bogdan Borza, pentru ProSport.

"În seara aceea, l-am anunţat doar pe cel mai bun prieten. Pe tata - abia a doua zi", a mai spus Bogdan, la o săptămână distanţă, când încă emoţiile nu se risipiseră complet. "Am intensificat imediat pregătirea. Vreau să fiu bine pregătit, fie că joc, fie că nu. Sper să fiu la nivel cât mai ridicat. Când spui Austria – spui Dominic Thiem. Este un jucător extraordinar. Ar fi ceva extraordinar să am şansa de a juca împotriva lui. Chiar mi-aş dori să joc, aş fi foarte motivat. Mi-aş dori să îi fac faţă cât mai bine, să văd ce pot. Sebastian Ofner este cu un an mai mare decât mine, am jucat dublu cu el, la un turneu. Este un jucător bun. Doar pe Melzer nu îl ştiu", a  rezumat Bogdan.

Este pentru a doua oară în carieră când primeşte un mesaj neaşteptat. În urmă cu patru ani de zile, era invitat la un shooting Wilson, alături de Roger Federer. şi atunci, răspunsul lui era un "da!" foarte energic.

România se prezintă la un meci dificil, împotriva unei echipe conduse din teren de numărul 7 ATP, cu o echipă inedită: după nouă ani, nici Marius Copil, nici Adrian Ungur, nici Florin Mergea nu vor face parte din echipă. Bogdan Borza spune însă că nu simte presiune. "Este foarte bine că Andrei aduce jucători noi, tineri. Ne pregăteşte pentru viitor. Înseamnă că are încredere în noi şi vede în noi jucători buni pentru viitor. Momentan nu simt nicio presiune. Deocamdată, sunt doar foarte bucuros", declară jucătorul născut la Cugir.

  • Bogdan Borza merge în Austria după şase turnee  consecutive de nivel Futures jucate în Româia. Bogdan şi-a început anul cu turnee în Spania, apoi a mers în Grecia şi în Turcia.

"Şi cu Dragoş, şi cu Nicolae mă întâlnesc şi mă antrenez destul de des. Sunt convins că va fi o experienţă frumoasă şi o experienţă unică pentru mine, pe care nu o voi uita prea curând". Mesajul pentru fani este un îndemn la îngăduinţă. "Suntem tineri. Sper ca lumea să ne încurajeze cât mai mult. Şi să nu ne critice, aşa cum se întâmplă de obiciei. Nu mă tem de o reacţie a publicului dacă voi juca, pentru că nu citesc despre mine. Dar văd reacţii în ceea ce îi priveşte pe alţi jucători...".

  • Meciul Austria - România contează pentru primul tur al play-off-ului de menţinere în Grupa I, zona Europa/Africa a Cupei Davis.
  • Echipa Austriei este formată din Dominic Thiem (7 ATP), Gerald Melzer (133 ATP), Sebastian Ofner (138 ATP) şi Lukas Kubot (22 ATP la dublu).
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.