10 lucruri de știut înainte de Wimbledon. Ne punem speranțele în MISS România

10 lucruri de știut înainte de Wimbledon. Ne punem speranțele în MISS România
  • Publicat:
  • Actualizat:

Turneul de la Wimbledon (27 iunie – 10 iulie) este așteptat cu nerăbdare de fanii tenisului din România, ținând cont că tabloul feminin va fi luat cu asalt de reprezentantele noastre. Simona Halep și compania vor începe aventura pe iarba londoneză săptămâna viitoare, iar ProSport îți prezintă 10 lcruri pe care trebuie să le știi înaintea celui mai vechi turneu de tenis din lume.

1. România are 5 reprezentante acceptate direct pe tabloul principal

Cinci jucătoare din România au locul asigurat pe tabloul principal de la Wimbledon 2016, prin prisma clasamentului stabilit de WTA înaintea turneului: Simona Halep (5 WTA), Irina Begu (27 WTA), Monica Niculescu (47 WTA), Sorana Cîrstea (86 WTA) și Patricia Țig (100 WTA). Acestora nu li s-au putut alătura Andreea Mitu (160 WTA) și Ana Bogdan (141 WTA), ambele pierzând în calificări. Două dintre românce se află pe lista capilor de serie: Simona Halep (favorită 5) și Irina Begu (favorită 26).

2. Ne punem speranțele în MISS România: componentele „echipei de aur” din Fed Cup întră în acțiune la Wimbledon

Monica, Irina, Simona și Sorana au șanse reale să rupă gura târgului la Wimbledon. Cele patru fantastice revin în prim-planul tenisului mondial, după ce în anul 2014 și-au unit forțele pentru naționala de Fed Cup. Niculescu, Begu, Halep și Cîrstea au deschis drumul României către elita tenisului feminin, calificând echipa în Grupa Mondială II.

Jucătoarele consacrate care ne vor reprezenta la Wimbledon 2016 au reușit cinci victorii din tot atâtea partide disputate în Fed Cup în anul 2014: 2-1 cu Ungaria, 2-1 cu Marea Britanie, 2-1 cu Letonia, 2-1 cu Ucraina (meciuri din grupa Europa/Africa) și 4-1 cu Serbia, în barajul de accedere în Grupa Mondială II.

3. Simona Halep e cea mai titrată jucătoare română din istorie la Wimbledon

Halep se poate lăuda cu o performanță fantastică reușită în anul 2014 la Wimbledon: faza semifinalelor, nemaiatinsă vreodată de o jucătoare din România! Pe o suprafață incomodă pentru românce, Simona a reușit să impresioneze în urmă cu doi ani, intrând în careul de ași cu o victorie răsunătoare, 6-4, 6-0 în fața Sabinei Lisicki din Germania.

Constănțeanca a fost eliminată în semifinale de Eugenie Bouchard (Canada), scor 7-6(5), 6-2, însă performanța ei rămâne în istoria tenisului românesc drept cea mai importantă de la Wimbledon. Halep este urmată în ierarhia respectivă de Virgina Ruzici, managerul ei, care a disputat sferturile de finală din anii 1978 și 1981.

4. Sorana Cîrstea e singura româncă de pe tabloul principal care a câștigat mai mult de un set pe iarbă în 2016

Cîrstea e singura jucătoare din grupul româncelor care a trecut testul pe iarbă înainte de Wimbledon. Sorana a reușit cinci victorii în minimum de seturi la Mallorca, turneu WTA International la care s-a oprit în „sferturi”, venind din calificări. Irina Begu are și ea o victorie pe iarbă, în primul tur la Birmingham, obținută însă prin abandonul Belindei Bencic în setul secund, la scorul de 6-4, 4-3 pentru Irina. Niculescu și Halep nu au jucat nicio partidă pe suprafața verde în acest an, din cauza accidentărilor, în timp ce Țig a pierdut singurul meci disputat pe iarbă, în calificările de la Mallorca (2-6, 0-6 cu Varatchaya Wongteanchai).

5. Patricia Țig e debutantă la Wimbledon

Patricia e singura reprezentată a României care nu a mai evoluat pe tabloul principal de la Wimbledon. Ea a forțat accederea pe tabloul principal în anul 2015, dar a pierdut încă din prima manșă a calificărilor: 6-4, 4-6, 5-7 contra Elitsei Kostova din Bulgaria. Totodată, Țig are în palmares doar două meciuri jucate pe iarbă, ambele pierdute în calificările de la Wimbledon 2015 și Mallorca 2016, astfel că orice victorie a gălățencei ar reprezenta o mare realizare.

6. Trei jucătoare din România au acuzat probleme fizice înainte de Wimbledon

Româncele au suferit din punct de vedere fizic în săptămânile premergătoare turneului de la Wimbledon. Halep s-a retras pe 12 iunie de la Birmingham, forțată de durerile la tendonul lui Ahile, Cîrstea a abandonat pe 18 iunie din calificările de la Eastbourne, din cauza suprasolicitării musculare, iar Niculescu nu s-a înscris la niciun turneu pe iarbă, chinuită fiind de o hernie toracală. Dacă Simona și Sorana n-ar trebui să întâmpine probleme cu recuperarea, situația pare ceva mai complicată în cazul Monicăi.

7. Simona Halep și compania vor să o detroneze pe Serena Williams

Campioana en-titre de la Wimbledon este liderul mondial Serena Williams (6-4, 6-4 în finală cu Garbine Muguruza), iar americanca este cotată cu prima șansă și la câștigarea trofeului din 2016. Întrebarea care stă pe buzele tuturor fanilor tenisului este dacă Serena va rata din nou șansa de a o egala pe Steffi Graf în ceea ce privește titlurile de Grand Slam. Williams nu a mai câștigat un trofeu major de un an, atunci când a triumfat la Wimbledon, Serenei lipsindu-i un singur titlu de Grand Slam pentru a ajunge la borna 22 și a-i egala recordul lui Steffi.

8. Horia Tecău își apără titlul la dublu

Românul Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer vor trebui să-și apere trofeul cucerit în 2015, după finala cu Jamie Murray/John Peers (7-6, 6-4, 6-4). Horia și Julien sunt favoriți 4 în acest an, la fel cum s-a întâmplat și în 2015, astfel că Horia își păstrează numărul norocos. Pe tabloul principal de dublu va evolua și echipa româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna (favoriți 6), în timp ce în concursul de simplu masculin nu avem niciun jucător calificat direct. Marius Copil este singurul care își poate face apariția pe tabloul principal, dacă trece de duelurile dure din calificări.

9. Unde veți putea urmări meciurile de la Wimbledon

Partidele de la Wimbledon vor fi transmise în România de posturile Digisport. În același timp, meciurile jucătoarelor noastre, dar și celelalte evenimente importante de la Wimbledon, vor fi comentate în format live blog pe www.prosport.ro. O informație interesantă este aceea că prima televiziune care a oferit imagini live de la Wimbledon a fost BBC, pe 21 iunie 1937.

10. După coșmarul de la Roland Garros, ploaia nu le va mai încurca atât de tare pe jucătoare

Simona Halep a fost eliminată în optimile de la Roland Garros de Samantha Stosur (7-6, 6-3), după un meci care s-a întins pe durata a trei zile din cauza ploii. Simona a criticat condițiile inumane pe care a fost nevoită să le suporte, dar situația nu se va mai repeta la Wimbledon. Spre deosebire de centralul Philippe Chatrier, arena principală de la Wimbledon este dotată cu acoperiș retractabil. Acesta se poate închide complet în 10 minute, adăpostind terenul și cele 15.000 de locuri ale centralului.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen