Avem un român în Comisiile FINA: George Gaiţă, omul sub aripa căruia a renăscut poloul românesc

29 iul 2017 1040 afişări Comentează şi tu Polo
Avem un român în Comisiile FINA: George Gaiţă, omul sub aripa căruia a renăscut poloul românesc

Omul sub aripa căruia a renăscut poloul românesc în anii 2000, George Gaiţă, a fost ales azi în Comisia de Finanţe a Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), în timpul congresului ce a avut loc la Budapesta, oraş în care se desfăşoară în aceste zile Campionatul Mondial.

Fost jucător la Dinamo şi component al primei reprezentative, Gaiţă este omul care din postura de preşedinte al forului român l-a numit pe Vlad Hagiu selecţioner, iar naţionala a ocupat locul 4 la Europenele de la Belgrad (2006) şi locul 6 la Campionatul Mondial de la Montreal (2005), performanţe istorice pentru sportul cu mingea pe apă de la noi. Tot Gaiţă l-a adus, înainte să plece în 2008 din fruntea FRP, pe ungurul Istvan Kovacs pe banca naţionalei, iar Cosmin Radu şi colegii lui au ajuns la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Gaiţă este unicul preşedinte de federaţie din România care a avut puterea să-şi dea demisia după un eşec al naţionalei: în martie 2008, la Oradea, după ce prima reprezentativă a ratat accederea la JO din Beijing la preolimpicul din oraşul de pe malul Crişului, Gaiţă a spus că va demisiona şi s-a ţinut de cuvânt.


Gaiţă, primul din stânga de pe rândul de jos, pe vremea în care juca la Dinamo

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.