Medalii de aur pentru sportivii români cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale de Iarnă: "Este extraordinar ce au reuşit"

20 mar 2017 406 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Medalii de aur pentru sportivii români cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale de Iarnă: "Este extraordinar ce au reuşit"

Sportivii Alexandru Marinescu şi Theodor Bucur au cucerit, luni, medaliile de aur în cadrul Jocurilor Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, competiţie adresată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Alexandru Marinescu şi Theodor Bucur au luat medaliile de aur la mers/alergare pe zăpadă, iar Maria Moşoiu a cucerit medalia de argint. Oana Negrea a primit, tot la proba de mers/alergare pe zăpadă, medalia de bronz. La aceeaşi proba, Iulian Coltor şi Mara Oprea au ocupat locul 4.

Duminică, la competiţiile de schi alpin, şase sportivi români cu dizabilităţi intelectuale au fost premiaţi: Viorel Tătaru şi Codruţ Moldoveanu au primit medaliile de argint, iar Nicoleta Stan şi Denisa Iliescu medaliile de bronz. Sportivii Andrei Cupşa şi Florin Ilie au ocupat locul 4, respectiv locul 5 la slalom uriaş.

„Este extraordinar ce au reuşit să facă până acum sportivii noştri, în condiţii destul de vitrege din punctul de vedere al zăpezii. Tinerii au fost încurajaţi de campioni olimpici şi mondiali la schi alpin, Benjamin Raich şi Marlies Raich, precum şi de însuşi Preşedintele Austriei, domnul Alexander van der Bellen. Gheaţa medaliilor a fost spartă, aşteptăm mai multe în următoarele zile”, a declarat Roxana Ossian, şeful delegaţiei României în Austria.

În perioada 14-25 martie, 15 sportivi cu dizabilităţi intelectuale reprezintă România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, la Graz, Schladming şi Ramsau, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an. Românii concurează la patru sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi snowshoeing.

Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017 – cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume – au loc în perioada 14 – 25 martie şi reunesc 2700 de sportivi. Organizate pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, evenimentul reuneşte delegaţii din 107 de ţări. România participă pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics.

Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.