JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 5-a. Surpriză la halfpipe: Shaun White a pierdut aurul. Statele Unite și Rusia, locurile 5, respectiv 7 în clasamentul pe medalii.

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 5-a. Surpriză la halfpipe: Shaun White a pierdut aurul. Statele Unite și Rusia, locurile 5, respectiv 7 în clasamentul pe medalii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Canada a luat încă două medalii la schi „freestyle” – slopestyle feminin.
  • Sprintul din schiul fond a aparținut Norvegiei, care a câștigat ambele medalii de aur puse în joc, prin Falla și Hattestad
  • EvaTofalvi a încheiat pe locul 26 la pursuit
  • Raluca Strămăturaru s-a clasat pe locul 30 după patru manșe

Programul zilei de 11 februarie și românii în competiții

07:00 Curling (Feminin, sesiunea a 2-a)
08:00 Schi „freestyle” (slopestyle feminin – calificări)
11:00 Schi „freestyle” (slopestyle feminin – finală)
12:00 Schi fond (spint feminin și masculin – calificări). Timea Sara, Paul Pepene, Daniel Pripici
12:00 Curling (Masculin, sesiunea a 3-a)
12:00 Hochei pe gheață (feminin, grupa B: Germania – Suedia)
12:00 Snowboard (halfpipe masculin – calificări)
14:00 Schi fond (spint feminin și masculin – sferturi, semifinale)
14:45 Patinaj viteză (500 metri feminin – cursa 1)
15:22 Schi fond (spint feminin și masculin – finale)
16:30 Sanie (simplu feminin – manșa a 3-a). Raluca Strămăturaru
16:34 Patinaj viteză (500 metri feminin – cursa 2)
17:00 Biatlon (pursuit – feminin). Eva Tofalvi 
17:00 Curling (Feminin, sesiunea a 3-a)
17:00 Patinaj artistic (Perechi – programul scurt)
17:00 Hochei pe gheață (feminin, grupa B: Rusia – Japonia)
17:00 Snowboard (halfpipe masculin – semifinale)
18:20 Sanie (simplu feminin – manșa finală). Raluca Strămăturaru
19:30 Sărituri cu schiurile (trambulina normală – feminin, manșa 1)
19:30 Snowboard (halfpipe masculin – finală)
20:25 Sărituri cu schiurile (trambulina normală – feminin, manșa 2)


21:30 Norvegia continuă să domine clasamentul pe medalii, cu 4 de aur, 3 de argint și 4 de bronz. Canada e pe locul secund, Germania încheind podiumul. Surprinzător de slab stă SUA, care e doar pe 5! Rusia e abia pe 7.


21:17 Final în proba feminină de sărituri cu schiurile de pe trambulina mare. Nemțoaica Carina Vogt a terminat pe primul loc, impunându-se în fața austriecei Daniela Iraschko-Stolz și a franțuzoaicei Coline Mattel.


20:59 Cum va sărbători Iuri Podladcikov victoria? Cu vodkă (e născut în Rusia), caviar și prieteni! Cel puțin așa susține coechipierul său, David Habluetzel.


20:45 Marele favorit în proba de halfpipe, Shaun White, cel mai bine plătit sportiv de la această ediție a Jocurilor Olimpice, a pierdut aurul! De fapt, White nu a câștigat nici măcar o medalie, după ce a căzut de două ori în prima manșă. Aurul i-a revenit elvețianului Iuri Podladtcikov, urmat de japonezii Ayumo Hirano și Taku Hiraoka.


20:20 În proba de sanie, nemțoaica Natalie Geisenberger a câștigat clar după cele 4 manșe, impunându-se cu 1,139 secunde în fața Tatjanei Huefner. Bronzul i-a revenit americancei Erin Hamlin. Strămătureanu a terminat pe 30, penultima, la 9,236 secunde de câștigătoare!


19:21 Strămătureanu a urcat pe penultimul loc după ce ucraineanca Olena Șcumkova a căzut în ultima manșă.


18:49 În aproape o jumătate de oră va debuta proba de sărituri cu schiurile – feminin, pe trambulina normală!


18:24 Raluca Strămăturaru are șanse mari să termine pe ultimul loc în proba de sanie, după ce a fost depășită și în ultima manșă de coreeanca Eunryung Sung.


18:22 Prima medalie de aur pentru Coreea de Sud vine la patinaj viteză, 500 de metri, feminin. Sang-Hwa Lee a câștigat aurul, urmată de Olga Fatkulina (Rusia) și de olandeza Margot Boer.


17:30 Darya Domracheva (Belarus) a cucerit titlul olimpic în proba de pursuit de la biatlon. Eva Tofalvi a terminat pe locul 26, după ce a ratat trei focuri la primele două trageri. Românca a ajuns cu o întârziere de două minute și 46 de secunde.


17:12 Biatlonista Domracheva (Belarus) a preluat comanda în proba de pursuit, Eva a ieșit a 36-a după a doua tragere.


16:40 În aproximativ 20 de minute începe finala de pursuit de la biatlon. Eva Tofalvi va pleca a 22-a cu o întârziere de 55 de secunde. Până la locul 10 ar avea de recuperat numai 21 de secunde.


16:23 Norvegia a devenit prima țară care a reușit să câștige aurul olimpic atât la feminin, cât și la masculin, la sprint (schi fond), la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice.


16:10 Suedia a învins cu 4-0 echipa Germaniei în turneul feminin de hochei pe gheață. Reușitele au fost sărbătorite într-un mod inedit.


16:00 Multe competiții de la Jocurile Olimpice se dispută în fața unei asistențe reduse. Britanicii de la Daily Mail au surprins în ultimele zile mai multe tribune goale, susținând că la marea ediție a Jocurilor Olimpice suferă din punct de vedre al atmosferei.

Mai mult, Daily Mail speculează faptul că rușii sunt pe punctul de a chema voluntarii pentru a mai popula arenele.

Fotografii: Daily Mail


15:45 Titlul olimpic la sprint masculin (schi fond) a revenit tot Norvegiei. Ole Vigen Hattestad a câștigat o finală dramatică, în care patru din cei șase finaliști au căzut, iar un al cincilea s-a împiedicat. Norvegia a ajuns astfel la patru medalii de aur, ca și Canada, care rămâne însă în fruntea clasamentului pe medalii pentru un argint în plus.


15:33 Maiken Caspersen Falla (Norvegia) este noua campioană olimpică în proba de sprint la schi fond. Nordica a contabilizat medalia cu numărul 100 pentru țara sa în această disciplină de-a lungul istoriei! Norvegia a obținut și a 101-a medalie, după ce a luat și argintul prin Oestberg.

 


15:26 Cam așa decurge treaba pe timpul lansării unei pietre la curling. Echipa Statelor Unite nu are însă un debut foarte bun, suferind deja două înfrângeri în tot atâtea meciuri.


15:15 Americanii contează pe Shaun White și Danny Davis (toto) în lupta pentru medalii la halfpipe.


14:38 Dara Howell (Canada) a avut azi niște execuții la slopestyle care au dat pe spate juriul. Titlul olimpic a venit în consecință.


14:30 Artistul Shaun White (SUA) a încântat asistența încă de la prima execuție în proba de halfpipe (snowboard). El a obținut un punctaj de 95.75 în prima manșă a calificărilor. Pentru Shaun White este prima apariție la Soci după ce s-a retras din proba de slopestyle.


14:05 În timpul liber, reprezentanții Sloveniei se relaxează la volei.


14:00 Norvegia se află azi în fața unui rezultat istoric. Nordicii au șansa de a ajunge la 100 de medalii la schi fond de-a lungul istoriei Jocurilor Olimpice de iarnă. Doar o singură națiune a mai trecut de 100 de medalii într-o disciplină olimpică de iarnă, Austria, care avea 105 distincții la schi alpin înainte de Soci. Norvegia are în prezent 99 de medalii la schi fond și se numără printre țările favorite să urce azi pe podium în finalele de sprint de la schi fond. În calificări, Bjoergen, Falla (feminin) și Hattestad (masculin) au terminat pe podium. Șanse la medalii mai au însă și alți nordici, atât la feminin, cât și la masculin.


13:42 Trei din cele patru medalii de aur ale Canadei la JO de până acum au fost obținute la schi acrobatic. De altfel, nord-americanii sunt așii acestei discipline, în condițiile în care au ratat doar trei medalii din cele nouă decernate până acum. La fiecare probă au obținut câte două medalii.


13:35 Cum se trăiește în Soci pe durata Jocurilor Olimpice? Citiți un reportaj de la fața locului, de la trimisul special al ProSport la JO, Andru NENCIU.


13:10 Niciunul din cei trei reprezentanți ai României în probele de sprint de la schi fond nu au reușit să treacă de faza calificărilor. În concursul masculin, Paul Pepene a terminat pe locul 65, în timp ce Daniel Pripici s-a clasat pe locul 68 din 86 de sportivi care au fost înscriși. La feminin, Timea Sara a ocupat locul 49 din 67 de competitoare. În sferturi au acces spotivii care au înregistrat cei mai buni 30 de timpi.


12:09 Kate Hansen (SUA) dansează înaintea fiecărui start la sanie. Americanca își găsește ritmul numai după ce ascultă muzica lui Beyonce.


12:02 Și pentru că sportivii canadieni câștigă aur după aur, merită să aibă și o mică pauză! Comitetul Olimpic canadian a instalat un frigider de bere care se deschide doar cu pașaport…canadian!


11:56 Canada continuă să impresioneze la JO. Și-a mărit zestrea de medalii cu încă două distincții la schi „freestyle” – slopestyle. Dara Howell este campioană olimpică, iar Kim Lamarre a obținut bronzul. Canada a ajuns la nouă medalii, fiind pe prima poziție în clasamentul pe medalii.


11:54 Suportul din tribune pentru Yuki Tsubota n-a ajutat-o pe canadiancă. Din contră, probabil emoționată, sportiva a căzut în manșa secundă la slopestyle și a fost scoasă pe targă pe pe traseu. 


11:50 Un sportiv american, nevoit să își devasteze camera de hotel de la Soci. Trei zile mai târziu a rămas blocat în lift. Citiți aici despre cine este vorba și povestea întâmplărilor hilare


11:48 Temperaturile sunt destul de ridicate pentru o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. La Soci sunt în aceste zile și peste 10 grade Celsius. Astfel, apar și primele repercursiuni. Un antrenament de la schi alpin a fost azi suspendat.


11:45 În Parcul Olimpic se stă la coadă cu orele. Citiți aici motivele.


11:40 Canadianca Yuki Tsubota este susținută de trei generații în finala la slopestyle – schi „freestyle”.


11:35 Jocurile Olimpice de la Soci naște pasiuni nebănuite. Un concurs de sanie se poate dsefășura și în… sufragerie.


09:05 „Dacă nu trăgeam al patrulea foc pe lânga… altceva ar fi fost. Dar în ultimul timp numai așa gresesc. 30 de secunde plus 150 de metri… Iar după acea ratare, când pleci la deal, simți! Contează foarte mult în desfășurarea ulterioară a cursei pentru că turul e foarte greu”, a declarat Eva Tofalvi după prima sa probă la JO. Vedeți aici un interviu exclusiv de la Soci cu Eva.


08:58 Germanca Maria Hoefl-Riesch a devenit prima purtătoare de drapel la festivitatae de deschidere de la Soci care a câștigat un titlu olimpic. Ea a luat aurul în proba de supercombinată la schi alpin.


08:50 Patinatorii de viteză olandezi Michel și Ronald Mulder sunt a doua pereche de gemeni care urcă pe același podium la o ediție a JO după Phil și Steven Mahre în 1984. Apoi, Olanda a devenit a doua țară după Rusia care a obținut cel puțin un titlu olimpic pe toate cele șase distanțe pe care se aleargă în patinaj viteză la JO. 

 


08:38 În acest moment sunt în plină desfășurare calificările la snowboard – slopestyle feminin și meciuri din cadrul turneului de curling.


Nu mai puțin de opt titluri olimpice se vor decerna azi. Proba feminină de pursuit de la biatlon ne interesează în mod direct în condițiile în care o vom avea la start pe Eva Tofalvi. Românca va pleca de pe locul 22, având sub un minut întârziere de Anastasia Kuzmina (Slovacia). Dintotdeauna, Eva a preferat probele cu patru trageri. Totodată, la pursuit, mereu a avut capacitatea de a câștiga locuri importante în raport cu pozițiile obținute la sprint. Tot azi îi vom urmări îndeaproape pe fondiștii Timea Sara, Paul Pepene și Daniel Pripici, concurenți în probele de sprint, sau Raluca Strămăturar, care va încerca să mai urce câteva locurile la sanie după o primă zi nesatisfăcătoare.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup