JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 15-a. Canada a îngenuncheat SUA la hochei și va juca finala cu Suedia. Un sud-coreean a obținut două titluri pentru Rusia în mai puțin de o oră

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 15-a. Canada a îngenuncheat SUA la hochei și va juca finala cu Suedia. Un sud-coreean a obținut două titluri pentru Rusia în mai puțin de o oră
  • Publicat:
  • Actualizat:

Programul zilei de 21 februarie

09:45 Freestyle – skicross (feminin – calificări)
10:30 Curling (finala mică, masculin: China – Suedia)
11:30 Freestyle – skicross (feminin – optimi, sferturi, semifinale)
12:41 Freestyle – skicross (feminin – finală)
14:00 Hochei pe gheață (semifinala 1: Suedia – Finlanda)
14:45 Schi alpin (slalom feminin – manșa 1)
15:30 Curling (finala mare, masculin: Canada – Marea Britanie) 
15:30 Patinaj viteză (echipe pursuit masculin – sferturi)
16:23 Patinaj viteză (echipe pursuit feminin – semifinale)
16:30 Biatlon (ștafetă feminin )
17:13 Patinaj viteză (echipe pursuit masculin – semifinale)
18:15 Schi alpin (slalom feminin – manșa a 2-a)
18:30 Short-track (500 metri masculin și 1.000 metri feminin – serii și semifinale)
19:00 Hochei pe gheață (semifinala 2: SUA – Canada)
19:43 Short-track (500 metri masculin – finală)
19:53 Short-track (1.000 metri feminin – finală)
20:18 Short-track (5.000 metri ștafetă masculin – finală)


21:13 Finala turneului de hochei masculin se va disputa între Canada și Suedia, câștigătoarele ultimelor două ediții ale Jocurilor Olimpice. Partida este programată duminică, de la ora 14:00.


21:07 Canada este în finala olimpică la hochei după ce și-a învins marea rivală cu 1-0, la capătul unui meci fabulos. Canada a câștigat practic pe ambele fronturi în fața Statelor Unite, după ce a câștigat și finala similară feminină. Cele două naționale au tras la poartă de 68 de ori, în medie cel puțin un șut la fiecare minut.


20:57 Cu șapte minute înainte de final, Canada continuă să aibă un avantaj minim, scor 1-0. Pe gheață, cele două națiuni nu fac însă risipă de efort, iar jucătorii nu se menajează.


20:52 Până la sfârșitul Jocurilor Olimpice de la Soci au mai rămas 10 finale de disputat. Bătălia pentru supremație se dă între patru națiuni, Norvegia, Rusia, Canada și SUA. Înaintea ultimelor două zile de întreceri, Top 10 pe medalii se prezintă astfel:


20:42 Rusia s-a impus și în ultima finală a zilei, proba de 5.000 de metri ștafetă masculin la short-track. Victor An a fost unul dintre componenții ștafetei, astfel că sportivul născut în Coreea de Sud a obținut două medalii de aur în mai puțin de o oră.


20:22 Canada conduce cu 1-0 SUA după două reprize. Nivelul de joc este amețitor, cu ocazii imense de ambele părți. Împreună, Canada și SUA au șutat la poartă de 50 de ori!


20:06 Medalie de aur și pentru Coreea de Sud. Seung-Hi Park a câștigat proba de 1.000 de metri la short-track. Podiumul a fost în întregime asiatic.


20:00 Sud-coreeanul Victor An a obținut al doilea titlul olimpic pentru Rusia! Sportivul s-a impus în prima finală a zilei la short-track, în proba de 500 de metri.


19:55 Goooool Canada! Jamie Benn, jucător la Dallas Stars, a marcat după numai 100 de secunde jucate în repriza secundă.


19:36 Canada și SUA au terminat la egalitate după prima repriză, scor 0-0. Partida este extrem de intensă, în condițiile în care cele două naționale au șutat de 27 de ori. Canada a fost ușor superioară, trimițând pucul de 16 ori pe poartă.


19:30 Mikaela Siffrin (SUA) a devenit campioană olimpică la slalom, reușind să-și păstreze poziția câștigată încă după prima manșă. Pe podium au mai urcat două austriece, Schild și Zettel.

 


17:53 Echipa de patinaj viteză a Olandei a obținut cel mai timp în semifinalelei probei de urmărire, astfel că mâine își va trece în cont a 23-a medalie. În finală, Blokhuijsen, Kramer și Verweij se vor duela pentru aur cu echipa Coreei de Sud.


17:50 Au măturat tot la Soci! Canada a luat aurul și în turneul masculin de curling după ce a reușit ieri același lucru și la feminin. Nord-americanii s-au impus în marea finală cu 9-3 în fața Marii Britanii.


17:40 Ștafeta Ucrainei a câștigat medalia de aur la biatlon. Succesul cvartetului a venit într-un context politic delicat în propria țară. Surorile Semerenko, Dzhyma și Pidhrushna s-au antrenat în vara trecută în România, la Cheile Grădiștei.


17:22 Willian Frullani (Italia) este al doilea sportiv descoperit pozitiv la Soci. El ar fi trebuit să facă parte din echipajul de bob patru persoane al Italiei. Prima pe lista dopaților a fost biatlonista Evi Sachenbacher.


16:37 Ștafeta feminină de biatlon a început cu incidente. Brunet (Franța) și Preuss (Germania) au căzut pe prima tură de alergare. Cele două echipe erau mari favorite la start. Franțuzoaica a și abandonat, fiind scoasă de pe traseu cu targa!


16:15 Suedia este prima finalistă în turneul de hochei pe gheață. Campioana olimpică de la Torino a câștigat cu 2-1 în fața marii rivale, Finlanda, cu 2-1. Suedia a câștigat pe linie toate meciurile de până acum, iar în finală va juca cu învingătoarea dintre SUA și Canada.


15:34 Mikaela Shiffrin s-a instalat la conducerea slalomului special. După prima manșă, sportiva din Statele Unite are un avans considerabil – 49 de sutimi față de următoarea clasată, Maria Hoefl-Riesch (Germania). Tina Maze, dublă campioană olimpică la Soci, este pe locul trei.


15:24 Erik Karlsson, fundașul echipei Ottawa Senators, aduce Suedia în avantaj în minutul 37 al semifinalei cu Finlanda. Suedezul a marcat patru goluri deja în acest turneu olimpic. După două reprize, Suedia – Finlanda 2-1


15:13 Bucuria finlandezilor a durat doar vreo cinci minute. Suedia a făcut o fază antologică, iar la finalizare a apărut Loui Eriksson, jucătorul celor de la Boston Bruins, care a restabilit egalitatea.


15:03 Finlanda a trimis pucul în poartă! Arbitrii analizează faza video. GOOOOOOLLLLLLLL Finlanda! Olli Jokinen deschide scorul în minutul 27.


14:51 Gus Kenworthy, medaliatul cu argint de la slopestyle (snowboard), a adoptat patru căței. Sportivul i-a și „botezat” deja.


14:00 Peste 1.5 milioane de persoane au semnat o petiție online care cere o investigație în modul în care au fost acordate punctajele în proba feminină de patinaj artistic, unde rusoaica Adelina Sotnikova s-a impus în fața coreencei Kim Yuna.


13:45 Suedia câștigă bronzul în turneul de curling masculin, după ce se impune cu 5-4 în fața Chinei.


13:08 AUR ȘI ARGINT PENTRU CANADA! Marielle Thompson câștigă aurul la ski cross, fiind urmată de compatrioata Kelsey Serwa. Bronzul i-a revenit suedezei Anna Homlund.


13:06 Agenția „DPA” susține că sportiva prinsă dopată este biatlonista Evi Sachenbacher. Biatlonista de 33 de ani e medaliată cu aur la schi fond la Jocurile Olimpice din 2002 și 2010 și a terminat pe locul 4 în proba de start în masă la Soci!

10:36 Cotidianul „Bild” anunță că la Soci s-a înregistrat primul caz de dopaj! E vorba despre un sportiv din delegația Germaniei, însă atât substanța folosită, cât și numele său sunt, deocamdată, secrete. Comitetul Olimpic german a fost deja informat de CIO despre această problemă.


Semifinalele turneului de hochei masculin, Suedia – Finalnda și Canada – SUA, reprezintă punctele de atracție ale zilei. Duelul titanilor din Europa este o reeditare a finalei din 2006 de la Torino, când Suedia s-a impus cu 3-2 în finala mare. Cu siguranță, veteranul Selanne (44 ani), marcator în sfertul de finală cu Rusia, nu a uitat acea finală și va dori să-și ia revanșa alături de coechipierii săi. Partida Canada – SUA este, în schimb, o reeditare a finalei de la Vancouver (2010) câștigată de Crosby & Co cu 3-2. Partida dintre cele două state nord-americane depășește granița unei semifinale olimpice, rivalitatea și orgoliilor în cele două tabere fiind imense. Atât Canada, cât și SUA se bazează la Soci strict numai pe jucători din NHL, care ajung să câștige și câte 12 milioane de dolari.

De remarcat faptul că dintre cele patru semifinaliste, numai Finalnda nu a câștigat până acum medalia de aur la JO. Suedia are două titluri, la Lillehammer (1994) și Torino (2006), la fel ca și Statele Unite, cu diferența că americanii au câștifat pentru ultima dată în 1980 la Lake Placid. Canada este lider all-time, cu opt medalii, însă șase au fost obținute până în 1952. În epoca modernă, canadineii s-au impus la Salt Lake City (2002) și Vancouver (2010).

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…