JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 14-a. Adelina Sotnikova este regina gheții la Soci. Canada a câștigat titlul olimpic la hochei feminin

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 14-a. Adelina Sotnikova este regina gheții la Soci. Canada a câștigat titlul olimpic la hochei feminin
  • Publicat:
  • Actualizat:

Programul zilei de 20 februarie

09:45 Freestyle Skiing (cross – masculin, calificări)
10:00 Combinată nordică (echipe – sărituri)
10:30 Curling (finala mică, feminin: Marea Britanie – Elveția)
11:30 Freestyle Skiing (cross – masculin, optimi, sferturi, semifinale)
12:21 Freestyle Skiing (cross – masculin, finală)
13:00 Combinată nordică (echipe – schi fond)
14:00 Hochei pe gheață (finala mică, feminin: Elveția – Suedia)
15:30 Curling (finala mare, feminin: Suedia – Canada) 
16:30 Freestyle Skiing (halfpipe – feminin, calificări)
17:00 Patinaj artistic (feminin – programul liber)
19:00 Hochei pe gheață (finala mare, feminin: SUA – Canada)
19:30 Freestyle Skiing (halfpipe – feminin, finală)


21.50 Canada a câștigat titlul olimpic la hochei feminin, după ce a trecut de SUA cu un gol de aur, scor final 3-2.


21:17 Răstunare incredibilă în finala de hochei! În numai două minute și jumătate, Canada a restabilit egalitatea, scor 2-2. Ultima reușită a venit în ultimul minute. Meciul intră în prelungiri!


21:05 Statele Unite sunt aproape de încă o medalie olimpică obținută azi. Echipa feminină de hochei s-a desprins în fața Canadei, scor 2-0. Mai sunt șapte minute până la final.


20:52 Kim Yuna, campioana olimpică de la Vancouver, a obținut doar al doilea punctaj al finalei – 219.11. Adelina Sotnikova a devenit regina gheții la Soci, aducând aur Rusiei. Chiar dacă Lipnitskaia a ratat, gazdele sunt în delir după succesul unei alte reprezentante.


20:35 Cu 205.53 puncte, Gracie Gold (SUA) a urcat pe locul 3. Lipnitskaia a ieșit de pe podium. Au mai rămas două concurente.


20:30 Statele Unite are șanse mici să ia aurul la patinaj artistic, dar l-a obținut la freestyle – halfpipe feminin. Maddie Bowman a încheiat concursul cu cea mai mare notă.


20:27 Adelina Sotnikova a trecut pe primul loc în finala de la patinaj artistic, după un program apreciat la superlativ de arbitri. Ea a devansat-o pe Kostner după ce a obținut un scor total de 224.59 puncte. Sala a explodat, iar sutele de buchete au fost aruncate pe gheață.


20:21 Echipa feminină de hochei a Statelor Unite a deschis scorul în finala cu reprezentativa Canadei.


20:19 Cu un total de 216.73, Carolina Kostner (Italia) a trecut pe primul loc. Italianca a impresionat prin acuratețe, având o evoluție fără cusur.


.20:12 Lipnitskaia a depășit-o pe Asada în clasament după ce a cumulat 200.57 puncte. Rusoaica de 15 ani a avut o evoluție care a ridicat sala în picioare, dar a avut și două ezitări, una destul de mare.


19:55 Au mai rămas șase patinatoare la programul liber, iar Asada continuă să conducă. Japoneza a recuperat deja nouă poziții față de programul scurt. Pe gheață urmează să intre însă toate cele șase pretendente la medalii. Sala s-a ridicat în picioare la intrarea rusoaicelor Lipnitskaia și Sotnikova. Ultima grupă va fi deschisă de sportiva de 15 ani.


19:38 SUA Și Canada se află la egalitate, scor 0-0, după prima repriză în finala feminină la hochei pe gheață.


18:48 Mao Asada s-a instalat în frunte la jumătatea concursului de patinaj artistic. Japoneza a obținut un scor record personal pentru acest sezon la programul liber – 142.71 puncte. Nipona a părăsit gheața în lacrimi, situație care poate fi privită ca o descătușare după accidentul de ieri din programul scurt, în urma căruia s-a clasat abia pe locul 16.


18:30 În aproximativ două ore vom cunoaște noua regină a gheții. Kim Yuna (Coreea de Sud) este favorită la câștigarea titlului olimpic, însă Kostner sau Sotnikova au la rândul lor argumente pentru a câștiga. Nu trebuie omisă nici Lipnitskaia, chiar dacă a ratat la programul scurt.

Clasamentul după programul scurt a arătat astfel:


18:05 Canada este noua campioană olimpică la curling în turneul feminin. Nord-americancele au reușit să detroneze Suedia, după o victorie cu 6-3. Canada a câștigat toate cele 11 dispute avute la Soci.


16.40 Elveția a reușit o răstunare de situație ieșită din comun în finala mică a turneului de hochei pe gheață feminin. De la 0-2, Elveția a făcut 4-2 în 19 minute. În ultimele secunde, Suedia a redus din handicap, însă prea târziu pentru a mai obține medalia de bronz. Elveția urcă pe podium, după ce s-a impus cu 4-3.


16:00 Elveția a restabilit egalitatea în partida cu Suedia în numai șase minute de la reluarea reprizei a treia, scor 2-2.


15.38 Echipa feminină de hochei a Suediei conduce cu 2-0 naționala Elveției în finala mică a turneului final. Au mai rămas de disputat 20 de minute din acest joc. Finala va fi în această seară între echipele Statelor Unite și Canadei, singurele care au reușit să câștige medalia de aur în istoria JO. SUA – Canada este și o semifinală a turneului masculin.


13.50 Norvegia și-a trecut în cont al 10-lea titlu olimpic după ce s-a impus în proba pe echipe a combinatei nordice.


13:30 Echipa feminină de curling a Marii Britanii a câștigat medalia de bronz după ce s-a impus cu 6-5 în fața Elveției, în finala mică.


13:06 Sportivii ucraineni de la Soci au afișat banderole negre cusute pe steagurile din balcoanele din Satul Olimpic în memoria persoanelor ucise la Kiev. Comitetul Olimpic din Ucraina a anunțat că jumătate dintre cei 45 de sportivi prezenți la Soci au părăsit Rusia în urma incidentelor produse la Kiev. Totuși, unii dintre ei terminaseră probele de la Jocurile Olimpice.

Schioarea Bogdana Matsotska și tatăl ei, Oleg Matsotskîi, care îi este și antrenor, au anunțat că se retrag de la Soci în semn de protest față de lipsa de reacție a președintelui ucrainean Viktor Ianukovici.

Ieri, organizatorii Jocurilor Olimpice le-au interzis sportivilor ucraineni să poate banderole negre peste echipamentul de concurs, decizie care a dus la retragerea echipei feminine de schi fond.

La Kiev, situația este extrem de gravă. The Guardian anunță că 12 cadavre sunt depuse în holul hotelului Ukraine din Kiev în urma schimbului de focuri din această dimineață. Doctorii susțin că rănile fatale sunt provocate de muniție de război. 


12:50 Franța jubilează! A câștigat toate cele trei medalii la schi – cross. Campion olimpic a devenit Jean Frederic Chapuis.


12:34 Finala de cross – freestyle este o afacere a sportivilor francezi. Trei din cei patru finalisști provin din Hexagon: Chapuis, Boloventa și Midol. Cei trei francezi se vor întrece pentru medalii cu sportivul candian Brady Leman.


12:10 Final ieșit din comun în sferturile de finală ale probei de cross – frestyle skiing. Nu mai puțin de trei sportivi din prima serie s-au prăbușit înaintea liniei de sosire, pe care au trecut-o căzuți. Departajarea s-a făcut la foto-finiș, iar învingător a ieșit rusul Korotkov.


11:20 Unii sportivi ucraineni vor părăsi Jocurile Olimpice de la Soci din cauza violențelor care au loc în țara lor, informează Mediafax. Noi violențe au izbucnit joi dimineață la Kiev, după ce cu o zi înainte protestele au provocat moartea a 28 de persoane și rănirea altor câtorva sute.


Jocurile Olimpice de la Soci au intrat în linie dreaptă, astăzi fiind programate ale șase finale, la cinci discipline: patinaj artistic, combinată nordică, hochei pe gheață, curling și freestyle. Niciun român nu se va afla azi în competiție. Fără îndoială, cel mai așteptat eveniment este finala feminină de la patinaj artistic. Teoretic, titlul olimpic va fi disputat în trei, de Kim Yuna (Coreea de Sud), Carolina Kostner (Italia) și Adelina Sotnikova (Rusia).

Nu trebuie scoasă din calculele pentru medalii nici Julia Lipnitskaia, copilul minune al Rusiei, care a căzut ieri la programul scurt. Presiunea a fost mare asupra tinerei sportive. Rusoaica de 15 ani se află pe locul 5 înaintea programului liber.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup