Prima medalie pentru România!** Argint pentru Alina Dumitru la JO 2012! Campioana din 2008, învinsă de Sarah Menezes! Transmite-i aici mesajul tău

Prima medalie pentru România!** Argint pentru Alina Dumitru la JO 2012! Campioana din 2008, învinsă de Sarah Menezes! Transmite-i aici mesajul tău
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 18:28 Alina Dumitru rămâne cu medalia de argint, după ce a fost învinsă de brazilianca Sarah Menezes în finala categoriei 48 de kilograme la JO 2012. Pentru campioana olimpică din 2008, aceasta a fost ultima competiție majoră la care a luat parte, ea anunțându-și retragerea.

În ultimul act al categoriei 48 de kilograme, Alina Dumitru s-a confruntat cu Sarah Menezes (Brazilia), o sportivă cu 8 ani mai tânără și fără vreo medalie olimpică în panoplie.

Tatonarea a fost îndelungată, cu contracarări din ambele părți și strigăte ale antrenorilor de pe margine. După un minut și jumătate, la o fixare făcută de braziliancă, Alina Dumitru s-a resimțit, dar nu a cedat, reluând lupta cu ambiție și mai mare, în pofida durerilor. Menezes a continuat să o „obosească” pe Alina, care era încurajată de antrenorul Bercean: „Du-te tu prima, luptă tu, nu aștepta!”, când mai era doar un minut și jumătate din luptă. „Acuma-i momentul!”, a mai strigat Bercean, dar Menezes a punctat imediat, cu yuko, 0-1. Mai rămăsese o singură carte pentru Alina: atacul. 25 de secunde, 10, Menezes a punctat din nou, din păcate decisiv, cu waza-ari, pentru medalia de aur.

Brațul meu a cedat de data asta, mi l-a forțat la început și am simțit că ceva s-a întâmplat la el. Nu s-a putut mai mult. Aș fi vrut mai mult, să ies din nou campioană, mai ales că este a XXX-a ediție a Jocurilor Olimpice, eu fac anul acesta 30 de ani și aș fi vrut să-i onorez cu încă o medalie de aur. Brazilianca a fost foarte bună și am zis de la început că o să am un meci foarte greu cu ea„, a spus Alina Dumitru la final.

Campioana olimpică la judo în 2008, Alina Dumitru, a obținut, sâmbătă, medalia de argint a categoriei 48 de kilograme, aceasta fiind prima medalie a delegației României, la JO de la Londra.

Sursa: Mediafax


UPDATE 18.00 – În câteva minute începe finala dintre Alina Dumitru și Sarah Menezes. Baftă Alina!!!!!


UPDATE 17:00 Fosta gimnastă Nadia Comăneci a felicitat-o pe Alina Dumitru pe contul personal de Twitter: „Congrats Alina Dumitru!!!!”.


UPDATE 16:40 Alina Dumitru se va duela în finală cu sud-americana Sarah Menezes. Sportiva din Brazilia a trecut în semifinala a doua de reprezentanta Belgieim, Charline van Snick. Finala se va disputa în jurul orei 18:00, ora României.


UPDATE: 16:23 Alina Dumitru reușește un youko și începe în forță semifinala! Piți trece de Tomoko Fukumi și este în finala la judo, categoria 48 de kilograme! România și-a asigurat prima medalie la Jocurile Olimpice! Transmite aici mesajul tău.

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sâmbătă în finala categoriei 48 de kilograme, la JO de la Londra, și a adus prima medalie pentru România la competiția din Marea Britanie.


UPDATE: 15:00 – Antrenorul Bercean, după meciul cu sportiva din Mongolia: „Știam că va fi foarte greu. Asiatica este foarte puternică. Pe Alina o dor toate, dar când o doare este de bine”. Starea de sănătate a Alinei Dumitru nu este foarte bună, ea trecând prin zona mixtă fără a acorda vreo declarație și ținându-se de burtă. Alina Dumitru nu a învins-o niciodată pe adversara din semifinale, Tomoko Fukumi. Japoneza este lider mondial și nu a pierdut niciun turneu anul acesta. Situația aduce aminte de cea din urmă cu 4 ani, atunci când românca a întâlnit-o în semifinalele de la Beijing pe Ryoko Tani, de asemenea lider mondial la acea vreme.


UPDATE 14:23 – Alina Dumitru a învins-o în sferturile JO cu emoții pe mongoleza Urantsetseg Munkhbat. În semifinale, campioana olimpică va da peste japoneza Tomoko Fukumi


UPDATE: Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sâmbătă în sferturile de finală ale categoriei 48 de kilograme, la JO de la Londra.


Alina Dumitru a intrat direct în turul doi al grupei B și a avut un debut excelent în disputa cu cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), care o eliminase în primul tur pe Natalia Kondratyeva (Rusia). Cubaneza a fost penalizată cu cartonaș galben, cu 3.47 minute rămase din luptă, din cauza unui gest nesportiv, astfel că Alina Dumitru a obținut o calificare facilă în sferturi, prin descalificarea adversarei.

În sferturile de finală, campioana olimpică din 2008 se va duela pentru câștigarea grupei și, implicit, calificarea în semifinale, cu câștigătoarea dintre Urantsetseg (Mongolia) și Alexandra Podryadova (Kazakhstan).

Alina Dumitru a anunțat anterior JO de la Londra că este ultima sa participare și își va încheia cariera.

Din delegația României la judo mai fac parte Andreea Chițu (cat. 52 kg), Corina Căprioriu (57 kg), Dan Fâșie (66 kg), Daniel Brata (100 kg) și Vlăduț Simionescu (plus 100 g).

La JO de la Londra, România este reprezentantă de 103 sportivi. În 2008, la ediția de la Beijing, tricolorii au încheiat cu un bilanț de 8 medalii (4 de aur, 1 de argint și 3 de bronz), performanță cu care s-a clasat pe locul 17 în clasamentul pe medalii.


Alina are un traseu în competiție asemănător cu cel de la Beijing, în semifinale urmând să dea tot de o japoneză

Prima zi a Jocurilor Olimpice de la Londra aduce și primul sportiv român în concurs. Alina Dumitru (30 de ani), campioana olimpică en-titre a categoriei 48 kg, își va apăra titlul, deschizând seria de concurs a tricolorilor. Repartizată în Grupa B, „Piți” a repetat ieri, în ultimul antrenament înainte de concurs, planul pus la cale cu antrenorul Florin Bercean și își așteaptă adversarele pe tatami.

Alina, intri prima în concurs. Cum faci față presiunii?
Încerc să nu mă gândesc la asta. Și la Beijing am fost prima sportivă din România care a concurat și eu zic că am învățat mult din acea experiență. Presiune există și o simt, însă încerc ca înainte de concurs să nu mă gândesc la lucrurile acestea, ci să mă concentrez pe ce am eu de făcut.

Așteptările sunt mari în ce te privește. Ce aștepți însă tu de la tine?
(zâmbește) Să prind o zi bună și să mă bat bine cu toate adversarele. Îmi doresc o medalie, am muncit atâția ani, toți care sunt aici își doresc același lucru. Însă repet, nu vreau să pun singură presiune pe mine. Intru în concurs să dau tot ce pot și să îmi apăr titlul de la Beijing.

Ai emoții?
Am ceva emoții, e normal, dar sper să fie constructive și să mă lupt așa cum știu mai bine.

Cum ți se pare tragerea grupelor?
M-am așteptat să îmi iasă în cale japoneza (n.r. Tomoko Fukumi), adică să vin cu ea în semifinale. E o tragere normală pentru că la Jocurile Olimpice nu aveam cum să nimeresc altfel. Toate adversarele sunt valoroase, pentru că se califică cele mai bune. Nu pot să zic că am avut o serie bună sau nu, ca valoare suntem toate acolo, pentru fiecare e la fel de greu.

Tot o japoneză a fost și în semifinala de la Beijing…
Da, într-adevăr, dar până acolo mai am două meciuri destul de tari și sper să se întâmple cum a fost la Beijing.

Cum e Satul Olimpic?
E foarte frumos, am rămas impresionată de ceea ce au făcut aici, a fost o primire impresionantă. E mult diferit de Beijing, însă e la fel de frumos. Condițiile sunt foarte bune și mâncarea la fel, totul este ok.

Ai încercat ceva din mâncarea tradițională britanică?
Am zis că încerc după ce voi termina competiția, că nu vreau să se întâmple ceva.

Cum au fost antrenamentele aici, la Londra?
(râde) N-au fost prea multe. Am ajuns abia pe miercuri seara și s-a dus antrenamentul care era programat. Abia de joi am început așa serios, cu un antrenament de forță, alergare și la prânz al doilea antrenament de kimono. Ședințele sunt de adaptare, nu mai avem timp de altceva.

Va fi mai greu cu părinții în tribune?
Eu sper să nu fie mai greu, nu are de ce să fie mai greu. Din contră, sper să mă ajute și să-mi dea puterea necesară pentru a reuși.

Spuneai că asta va fi ultima mare competiție pentru tine. Pune asta o presiune în plus?
Nu pentru că nu voi intra cu gândul acesta. O să îmi spun că va fi un concurs ca oricare altul și că nu am ce pierde, nu mă voi gândi la el ca la un capăt de carieră.


Părinții Alinei sunt la Londra cu ajutorul campaniei „Mulțumesc, mamă” a celor de la Procter&Gamble

Mâine, în concursul masculin, va debuta și Dan Fâșie (-66 kg). Primul tur îl va avea liber, iar în cel secund în va întâlni pe învingătorul dintre Golan Pollack și David Larose

1 titlu olimpic are în palmares Alina Dumitru

8 titluri de campioană europeană a adunat eleva lui Florin Bercean de-a lungul carierei, performanță pe care o mai dețin alte două sportive

3 medalii de bronz a cucerit Alina Dumitru la Campionatele Mondiale. Din punct de vedere sportiv, singurul regret al campioanei este că nu a câștigat și un titlul mondial


Coincidență
În semifinale dă peste marea favorită la aur

Alina intră azi direct în turul doi, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre cubaneza Dayaris Maestre-Alvarez și rusoaica Natalia Kondratyeva. Dacă va trece de aceasta, în sferturi o va înfrunta pe câștigătoarea dintre mongoleza Uratsetseg Munkhbat și Alexandra Podriadova din Kazahstan. În semifinale, Alina ar urma să o aibă în față pe marea favorită la titlul olimpic, japoneza Tomoko Fukumi.

DE SUFLET
Surpriza Alinei pentru părinți

Alina Dumitru (30 de ani) va beneficia azi de un suport moral pe care nu l-a mai avut vreodată în prodigioasa sa carieră. Dacă parinții au venit de la București la începutul săptămânii, ieri au sosit în Londra frații Alinei, Gabi și Laurențiu, dar și prietenul ei. „Gabi a venit tocmai din Canada, iar mama și tata nu știu nimic despre acest amănunt. E supriza pe care eu le-am pregătit-o lor cu toate detaliile”, a explicat Alina pentru ProSport.

Bătălia pentru podium
Două medaliate pe traseu

Andreea Chițu (52 kg) poate aduce mâine o medalie neașteptată României. Revelația judo-ului românesc în ultimii doi ani debutează împotriva medaliatei cu bronz la Beijing, Soraya Haddad (Algeria). Câștigătoarea o va întâlni în turul secund pe o altă medaliată cu bronz la JO, la Atena, belgianca Ilse Heylen.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup