Xavier Pascual vă invită la meci, apoi ... la curs! Antrenorul echipei naţionale vine cu tot staff-ul echipei FC Barcelona la Cluj şi va dezvălui cum se munceşte la formaţia catalană

14 iun 2017 1635 afişări Comentează şi tu Handbal
Xavier Pascual vă invită la meci, apoi ... la curs! Antrenorul echipei naţionale vine cu tot staff-ul echipei FC Barcelona la Cluj şi va dezvălui cum se munceşte la formaţia catalană

Xavier Pascual este omul de care se leagă speranţele României de a se califica la un Campionat European de handbal masculin după o pauză de 22 de ani. Într-un an de zile de când lucrează şi pentru Federaţia Română de Handbal, antrenorul spaniol a reuşit să închege o echipă şi să aducă naţionala în situaţia de avea şanse de calificare în ultima săptămână, într-o grupă care părea imposibilă la tragerea la sorţi, cu Polonia, Serbia şi Belarus. De ani de zile, tricolorii nu mai reuşiseră să facă puncte într-o grupă preliminară de calificare, ba chiar au ratat inclusiv şansa de a ajunge în această fază competiţională.

Joi, de la ora 19:00, este meciul decisiv cu Belarus (TVR2), în Sala Polivalentă din Craiova. Calificarea nu se rezolvă după această partidă, dar victorie este obligatorie, caz în care meciul din Polonia, de duminică, poate consfinţi o calificare după care handbalul românesc tânjeşte de foarte mulţi ani.

Indiferent de rezultatele obţinute în cele două partide, povestea lui Xavier Pascual în România, în această perioadă, nu se încheie aici. Antrenorul spaniol va fi săptămâna viitoare (23-24 iunie) la Cluj, unde va dezvălui secretele succesului în handbalul de elită, în cadrul cursului ”Professional Handball Coaching”. Xavier Pascual va fi însoţit de staff-ul FC Barcelona, de Oliver Roy Camino şi Roger Font Ribas, care la rândul lor vor avea lucruri importante de spus.

”În cadrul sesiunilor <<Professional Handball Coaching>> se vor împărtăşi idei, scheme şi exerciţii practice, punând la dispoziţia participanţilor cunoştinţele specifice necesare pregătirii tehnico-tactice. Număr de sesiuni: 11. Integrate, dinamice şi interactive.

Alături de Xavier Pascual Fuertes, aceste sesiuni vor fi prezentate de Oliver Roy Camino, Roger Font Ribas, care fac parte din staff ul FC Barcelona, şi de lectorul EHF Alexandru Acsinte. Cursul a atras deja interesul unor antrenori din Spania, Italia, Ungaria ​, Grecia​ şi Croaţia”, se specifică într-un comunicat al FRH.

”Mulţumită relaţiei cu Universitatea Babes Bolyai, în această perioadă a apărut această posibilitate, de a arăta cum se munceşte la un club cu FC Barcelona şi asta vom face. De la acest curs aştept ca participanţii să perceapă cât de importantă este munca în echipă”, a susţinut Xavier Pascual, care a ţinut să invite personal câţiva antrenori din România la acest curs, în frunte cu Gheorghe Tadici şi Aihan Omer, foşti selecţioneri ai echipelor naţionale.

Înscrierile la curs se mai pot face până mâine – 15 iunie, la numărul de telefon 0736 909 030, prin email la professionalsportsolutions@gmail.com sau prin pagina de Facebook Professional Handball Coaching.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.