Un personaj important din handbalul românesc susține că multe sportive sunt lesbiene:** „Nici nu vă dați seama câte cazuri sunt!”

Redactor:
Nicu Bădescu
Un personaj  important din handbalul românesc susține că multe sportive sunt lesbiene:**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un personaj important din handbalul românesc susține, sub protecția anonimatului, că multe sportive sunt lesbiene

Era începutul lui 2008. Invitat într-un studio de televiziune din Norvegia, Robbie Williams își încerca talentul de cuceritor cu Gro Hammerseng, cea mai bună handbalistă din lume în 2007.

Robbie Williams: Ești măritată?
Gro Hammerseng: Nu.
Robbie: Ai iubit?
Gro: Iubită.
Robbie (uimit): Ai o iubită?!

Nonșalanța cu care sportiva a răspuns l-a descumpănit pe cântăreț, iar audiența din studio a izbucnit în aplauze. Williams și-a continuat apoi șirul de întrebări, mai insistent decât un ziarist autentic. Așa a aflat că iubita lui Hammerseng e tot handbalistă (era vorba despre Katja Nyberg), că fetele sunt colege de echipă („Nu amesteca afacerile cu plăcerea”, a sfătuit-o inchizitorul pe Hammerseng), iar Gro a avut și relații heterosexuale. Singura întrebare pe care norvegianca a evitat-o a fost: „Ești bisexuală?”.

Gro, Anja și un copil

Între timp, într-un handbal dezinhibat în privința orientărilor sexuale, Gro Hammerseng s-a despărțit de Katja Nyberg și a început o relație cu Anja Edin, cea mai bună jucătoare de la Europeanul din Serbia, din decembrie 2012. Hammerseng a născut anul trecut un băiat, a renunțat o perioadă la handbal, iar imaginile cu cele două femei care împing un cărucior sunt ceva obișnuit pe canalele TV din Norvegia. Forumurile de handbal din Danemarca și Norvegia sunt pline de cupluri declarate sau nedeclarate de lesbiene din cele mai tare campionate europene.

Există lesbianism în România

La mii de kilometri depărtare și la, probabil, sute de ani distanță, în România, acuzele lui Robert Păcuraru – conform cărora soția lui, handbalista Alina Dobrin, l-a înșelat cu o colegă de echipă de la CSM București – au picat ca un trăznet pentru public, însă surpriza nu a fost atât de mare în branșă. Cu doar 1.500 de jucătoare legitimate, handbalul românesc e un spațiu mic, închis, cu puține șanse de împrospătare a genei. Nimeni nu discută în public despre acest subiect, dar luni seară, la aflarea veștii că o handbalistă e acuzată de homosexualitate, președintele de la Oltchim, Petre Berbecaru, și-a verificat imediat jucătoarele. Un alt personaj din handbalul românesc a declarat ieri pentru ProSport, sub protecția anonimatului: „Nu știam de Alina Dobrin, dar nici nu vă dați seama câte cazuri de lesbianism există în handbalul românesc!”.

Antrenorul Alinei Dobrin de la CSM București, Vasile Mărgulescu, a sunat revoltat la redacția ziarului, apoi spre seară și-a retras declarațiile. „Poziția mea este poziția oficială a clubului CSM București și a federației de handbal”. Până aseară, pe siteul CSM București și pe cel al federației nu a apărut niciun comunicat de presă, iar președintele Cristian Gațu și-a păstrat telefonul mobil închis.

Dobrin acuză familia soțului

În cererea depusă la Judecătorie, Alina Dobrin scrie: „Imixtiunile permamente ale familiei reclamantului (n.red. – Robert Păcuraru) și influența exercitată asupra sa au creat o atmosferă de neîncredere între noi, contribuind la destrămarea raporturilor de familie”. Povestea întortocheată a divorțului, care are ca miză custodia unui minor în vârstă de 7 ani, se complică și mai mult în cererea lui Robert Păcuraru: „Chiar și în public, multe persoane au observat cum (n. red. – Alina Dobrin și colega sa) se sărutau, se mângâiau. Pârâta a recunoscut și înregistrată că așa a făcut, ea plângea că se omoară, iar eu am iertat-o”.

Petiția lui Vărzaru

ProSport a scris ieri că numele colegei de echipă bănuită că ar avea relații homosexuale cu Alina Dobrin este cunoscut, însă nu va fi publicat întrucât nu apare în dosarul de divorț înregistrat la Judecătoria Sectorului 6. Una dintre coechipierele Alinei Dobrin, fostul căpitan al naționalei, Cristina Vărzaru, a comentat: „Ce o să creadă lumea acum? Nu vreau ca lumea să aibă o impresie proastă despre mine, mai ales că eu am jucat și în Danemarca…. Cum ați putut să scrieți ce ați scris?”. ProSport precizează că Vărzaru nu are nicio legătură cu subiectul divorțului Alinei Dobrin.
Aseară, sala Rapid era asaltată de reprezentanți ai mass-media, însă Alina Dobrin a refuzat să mai dea vreo declarație. Singura care a vorbit cu presa a fost Vărzaru, care a întocmit și o petiție semnată de toate jucătoarele, mai puțin de Cristina Niculae, care a lipsit de la antrenament din cauza unei accidentări. „Doresc să precizez că în sânul echipei nu au existat niciodată discuții și nu s-a pus vreodată problema că Alina ar avea alte orientări sexuale. Considerăm că dacă ar fi fost vorba de așa ceva într‑un colectiv cu care îți petreci mai mult timp, din păcate, decât cu familia, astfel de lucruri s-ar fi simțit”, se scrie pe cele două coli A4.


Eu n-aș avea nimic împotriva relațiilor de acest gen, dar nu cred că Alina a făcut așa ceva. Este o sportivă model și nu cred în această variantă. O cunosc de ani de zile. N-am auzit despre astfel de cazuri în handbalul românesc
Petre Berbecaru, președinte Oltchim

Nu vreau să comentez viața personală a Alinei, dar nu pot să cred că la 36 de ani se apucă de asemenea chestii. Oricum, face ce vrea în viața ei. Pentru mine rămâne o mare sportivă
Gheorghe Tadici, selecționer România

DECLARAȚIILE DIN CAZUL DIVORȚULUI ALINEI DOBRIN

Pârâta (…) a fost prinsă în fapt când întreținea relații intime cu o persoană de sex feminin. Noi am crezut că aceasta își va reveni, dar minorul mi-a spus că ea continuă să o aducă în patul nostru pe respectiva, făcând aceleași lucruri
Cererea de divorț a lui Robert Păcuraru

Am tot bănuit că există un el, un el, un el, am tot întrebat. Am tot încercat să aflu de la ea, dar nu s-a putut. Și așa s-a ajuns să aflu alte lucruri. Știa multă lume despre relația ei, doar eu nu știam. Surprize, surprize! Eu aflu mereu ultimul
Robert Păcuraru, soțul Alinei Dobrin

Nu m-am așteptat, sincer, să se folosească de numele meu, să-și facă în continuare publicitate pentru că în viața asta nu știu dacă a auzit cineva de Robert Păcuraru. Dar dacă el consideră să facă lucrurile astea, n-are decât
Alina Dobrin, handbalistă CSM București

Ca străin, îți dai repede seama că România e cu mult în spatele țărilor civilizate în privința sexua­lității
Anja Andersen, homosexual declarat


Iată petiția lui Vărzaru în format integral

„Bună ziua!
Numele meu este Cristina Vărzaru, jucătoare de handbal a echipei CSM București și vă scriu ca urmare a articolului apărut pe prima pagină a ziarului dumneavoastră, cu privire la acuzațiile ce i se aduc colegei noastre Alina Dobrin de către viitorul fost soț.
În calitate de reprezentat al întregii echipe, îmi permit să expun în câteva rânduri poziția pe care o avem noi, colegele și prietenele Alinei, vis a vis de ceea ce ține ocupată prima pagină a ziarului dumneavoastră.

Personal, o cunosc pe Alina din 1999 când, la prima mea convocare la lotul național de senioare, am fost repartizată în cameră cu ea. Mi-a fost de la început ca o soră mai mare ce mi-a purtat de grijă și m-a sfătuit mereu ce e bine de făcut atât în teren, cât și în afara lui. Parte din ceea ce am realizat în viață i se datorează și nu pot decât să-i mulțumesc. În situația mea se află multe dintre colege mele care activează la CSM și sunt convins că e cazul altor jucătoare ce au trecut de-a lungul timpului pe la Rapid, echipă la care ea a jucat de când a început handbalul. Mai mult decât atât, de când a devenit mamă, David (copilul ei și al lui Robert) a crescut practic sub ochii noștri, venind mereu cu noi în cantonamente și la antrenamentele de la sala Rapid.

Datorită celor relatate anterior, considerăm că sub nicio formă calitățile Alinei de părinte model nu pot fi puse la îndoială.
Doresc să precizez că în sânul echipei nu au existat niciodată discuții și nu s-a pus vreodată problema că Alina ar avea alte orientări sexuale. Considerăm că dacă ar fi fost vorba de așa ceva într-un colectiv cu care îți petreci mai mult timp, din păcate, decât cu familia, astfel de lucruri s-ar fi simțit.

Ne declarăm revoltate de acuzațiile pe care viitorul fost soț i le aduce și considerăm nedrept ceea ce i se întâmplă. O jucătoare ce a simțit pe munca sa să-și facă un nume greu în handbalul românesc și mondial, o mamă ce duce de ani buni în spate două joburi pentru a asigura bunăstarea propriei familii și un om corect și bun – ce a căutat întotdeauna să-și ajute colega, prietena, aproapele – nu merită să i se dorească a fi pătat în asemenea fel numele.

Mai mult decât atât, considerăm că numele fiecăreia dintre noi are de suferit, atât timp cât viitorul fost soț afirmă că relația extraconjugală a Alinei este cu una dintre colegele ei de la CSM București.

Fiind femei, iar unele dintre noi chiar mame, nu putem să nu ne întrebăm și să nu-l judecăm pe viitorul fost soț că nu a luat în considerare nici măcar o clipă destinul propriului copil, sentimentele pe care el le încearcă și le va încerca atunci când va mai crește și va înțelege modul urât și calomniant prin care tatăl lui a ales să se despartă de mama copilului său.

Colectivul de jucătoare CSM”

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen