Steaua Bucureşti are şansa de a câştiga primul trofeu după o pauză de 7 ani. Cupa României la handbal masculin este disputată în acest an de echipe din Sud-Estul ţării

2 feb 2016 2879 afişări Comentează şi tu Handbal
Steaua Bucureşti are şansa de a câştiga primul trofeu după o pauză de 7 ani. Cupa României la handbal masculin este disputată în acest an de echipe din Sud-Estul ţării

Steaua Bucureşti este ultima echipă care s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României la handbal masculin, după ce s-a impus în faţa echipei CSM Ploieşti, în sferturile de finală cu 27-25. Celelalte trei echipe calificate sunt Dunărea Călăraşi, HC Dobrogea Sud Constanţa (liga a 2-a) şi CSM Bucureşti.

  • Rezultate, sferturi de finală, Cupa României:
  • Dunărea Călăraşi - Dinamo Bucureşti 32-29
  • HC Odorhei - HC Dobrogea Sud 30-34
  • CSM Bucureşti - HC Adrian Petrea Reşiţa 31-30 (după executarea aruncărilor de la 7 metri)
  • Steaua Bucureşti - CSM Ploieşti 27-25

Pentru prima dată în ultimele 7 sezoane, Steaua Bucureşti are din nou şansa de a câştiga un trofeu pe plan intern la handbal masculin. Ultimul a fost obţinut în 2009, tot în Cupa României, într-o perioadă în care formaţia din Ghencea era puternic susţinută financiar de Constantin Cazacu, iar echipa era pregătită de Bozo Rudic, în prezent antrenorul echipei Energia Tg. Jiu.

  • În perioada în care Steaua câştiga ultimul trofeu pe plan intern, Ovidiu Mihăilă, actualul antrenor al echipei, era încă jucător activ, legitimat la HC Odorhei.  

"Câştigarea Cupei României este un obiectiv pentru noi, la fel ca şi câştigarea campionatului", a susţinut, ferm, Ovidiu Mihăilă, care a continuat: "Ştim că toate aceste obiective sunt greu de realizat, dar trebuie să ne jucăm şansele şi vedem la sfârşitul campionatului, când tragem linie, ce am realizat. Am mare încredere în acest grup care s-a format la Steaua".

Ovidiu Mihăilă nu are o preferinţă anume pentru meciul din semifinale. În schimb, şi-a exprimat dorinţa ca turneul Final 4 al Cupei României să se desfăşoare pe teren neutru, din moment ce acesta nu a fost încă atribuit unei echipe: "Dacă nu s-au depus dosare până la termenul limită, turneul Final 4 este logic să se desfăşoare pe teren neutru. Ca şi club, nu este normal să aştepţi să vezi dacă te califici şi abia apoi să licitezi organizarea turneului".

Federaţia Română de Handbal va desemna mâine, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, oraşul gazdă al turneului Final 4 şi datele de desfăşurare. Mihai Bocan, secretarul general al FRH, a susţinut că niciun club nu şi-a depus candidatura pentru a organiza semifinalele şi finalele Cupei României, până la data limită admisă: "Baia Mare a depus un dosar, dar apoi l-a retras". În aceste condiţii, turneul Final 4 se va desfăşura cel mai probabil pe un teren neutru. Şi cum cele 4 echipe calificate sunt din Sud-Estul României, Ploieşti, Braşov, Buzău, Brăila sunt cele mai probabile locaţii.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.