România, scuturată bine de tot la Skopje! Tricolorii și-au redus drastic șansele de calificare la Campionatul Mondial, după ce au fost învinși de Macedonia cu 32-24 în manșa tur a play-off-ului

Redactor:
Marius Hutu
România, scuturată bine de tot la Skopje! Tricolorii și-au redus drastic șansele de calificare la Campionatul Mondial, după ce au fost învinși de Macedonia cu 32-24 în manșa tur a play-off-ului
  • Publicat:
  • Actualizat:

Naționala României a pierdut cu 32-24 (15-10) manșa tur cu Macedonia, în play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial masculin din 2019. Partida retur va avea loc la Cluj, în 13 iunie, dar șansele tricolorilor de a reveni la un turneu final după o pauză de 8 ani sunt acum infime.

Cu excepția primelor 3-4 minute de joc, România a fost dominată clar de echipa Macedoniei, care s-a desprins la șase goluri (8-2) încă din minutul 14. Triocolorii au avut trac, au părut încordați, iar după primele minute ale partidei au fost nevoiți să alerge în permanență după adversari. La un moment dat, România a reușit să revină la 3-4 goluri în spatele adversarei, dar nu a avut constanță în joc, a greșit multe mingi în atac, iar jucători cu mare experiență precum Lazarov, Manaskov și Kuzmanovski au taxat prompt fiecare eroare. După 60 de minute, trupa condusă de Xavier Pascual a ieșit cu o înfrângere la 8 goluri, deși diferența maximă în meci a fost și de 10 goluri. 

EVOLUȚIA SCORULUI ÎN PARTIDA MACEDONIA – ROMÂNIA 32-24

Manșa tur a play-off-ului se încheie cu victoria gazdelor, scor 32-24. Returul este patru zile, la Cluj, în Sala „Horia Demian”.

Valentin Ghionea ratează o aruncare de la 7 metri în ultimul minut. Ristovski are dublă paradă în fața extremei dreapta a României. Time-out Macedonia cu 15 de secunde înainte de final.

32-24 Stoilov are prim-planul pe semicerc și înscrie fără probleme.

31-24 Racoțea se lansează de la distanță și  marchează în inferioritate.

31-23 Georgievski înscrie un gol spectaculos, finalizând dintr-o aeriană. Alin Roșu s-a accidentat.

30-23 Gol de la distanță înscris de Csepreghi. Adrian Rotaru este eliminat pentru 2 minute. La câteva secunde este eliminat și Valentin Ghionea. Aproape 2 minute, România va fi în patru jucători (min. 57)

30-22 Kiril Lazarov înscrie golul 30 pentru gazde. Interul dreapta este de neoprit (min. 55). Xavier Pascual a luat ultimul time-out.

29-22 Alin Roșu este atent la recuperare și bagă mingea în plasă

29-21 Kiril Lazarov își pune din nou brațul în funcțiune și scutură plasa porții apărare de Popescu.

28-21 Pe o repunere rapidă, Racoțea reduce din diferență

28-20 România are șansa de a reveni la 6 goluri, dar pierde mingea în atac. Georgievski e primul pe contratac și marchează

27-20 Sadoveac marchează pe contraatac (min. 52). Raul Gonzales a solicitat time-out.

27-19 Și în inferioritate numerică, Macedonia găsește calea spre gol prin Taleski.

26-19 Ghionea reduce din diferență din aruncare de la 7 metri. Manaskov a fost eliminat 2 minute

26-18 România repune rapid mingea în joc, obiectul muncii ajunge la Ghionea, care înscrie. Mihai Popescu apără din nou un 7 metri în fața lui Kiril Lazarov.

26-17 Este momentul lui Kuzmanovski, care apare din nou la finalizare

25-17 Înscrie și Rotaru, după o combinație în trei a României.

25-16 Kuzmanovski trimite mingea în plasă din zona centrală

24-16 Vali Ghionea înscrie de la 7 metri. Alin Roșu a scos o eliminare de 2 minute la Georgievski (min. 47)

Manaskov trage în bară dintr-o aruncare de la 7 metri.

24-15 Valentin Ghionea înscrie din aruncare de la 7 metri. Sadoveac este eliminat 2 minute.

24-14 Tricolorii sunt KO! România atacă 7 vs 6, dar pierde mingea în atac, iar Manaskov înscrie în poarta goală (min. 43).

23-14 România este în cădere liberă, Kiril Lazarov a marcat cu o bombă, fără a fi jenat de apărarea României (min. 42). Diferența este deja îngrijorătoare.

22-14 Manaskov înscrie de la 7 metri, după o nouă combinație a gazdelor cu pivotul.

21-14 Tabela capătă din nou proporții, după o nouă reușită a lui Manaskov (min. 41). Xavier Pascual a solicitat time-out.

20-14 Taleski înscrie de la distanță. Tricolorii fac destul de multe greșeli în atac.

19-14 După două ratări la rând ale lui Georgievski, România construieștye o fază de manual care face șah-mat apărarea adversă. Alin Roșu ajunge pe pivot șiu reduce din diferență

19-13 Georgievski pleacă pe contraatac și îl învinge pe Popescu.

18-13 Csepreghi intră în atac și reduce din diferență. La faza imediat următoare, Fotache trimite mingea în bara transversală.

18-12 După o ratare a lui Ghionea, care nu l-a putut învinge pe Ristovski din unghi închis, Mirkulovski aduce Macedonia din nou la 6 goluri.

17-12 Apare la rampă și pivotul României, Marius Mocanu, care menține România la 5 goluri diferență.

17-11 Macedonia ne surprinde din nou cu pivotul Peshevski.

16-11 Humet vine cu o replică destul de rapidă și înscrie primul gol.

16-10 Peshevski înscrie primul gol al reprizei.

15-10 Ultimele secunde au aparținut naționalei. Rotaru a fost eliminat pentru 2 minute, dar Mihai Popescu a parat o aruncare de la 7 metri în fața lui Kiril Lazarov, iar după nici 10 secunde Racoțea a închis tabela la sfârșitul primelor 30 de minute.

15-9 Racoțea reduce din diferență și scoate și 2 minute eliminare la Taleski.

15-8 Gazdele profită la maximum de eliminările în tabăra României și atinge diferența maximă în minutul 59, ultima reușită aparținându-i lui Manaskov.

14-8 Macedonia marchează cu lejeritate prin Mirkulovski (min. 28) în dublă superioritate.

13-8 Kuzmavovski înscrie un gol ușor, în poarta goală, după o greșeală în atac. România ataca fără portar. Mai mult, România vede și a doua eliminare pentru schimbare greșită la Popescu (min. 27)

12-8 Kiril Lazarov a înscris de la 7 metri. România este în inferioritate numerică după eliminarea lui Ramba.

11-8 Ionuț Ramba se înalță peste toată apărarea adversă și nu îi oferă nicio speranță lui Ristovski. Trei goluri diferență după 24 de minute.

11-7 Kiril Lazarov înscrie de la 7 metri.

10-7 Marius Sadoveac finalizează pe contraatac. Selecționerul a operat deja câteva modificări.

10-6 Macedonia mișcă apărarea României, Manaskov rămâne singur pe extrema stângă și înscrie.

9-6 Vine și primul contraatac al României. Popescu se remarcă din nou și îl lansează imediat pe Roșu, care înscrie fără probleme (min.. 19). România revine în joc, Raul Gonzales a solicitat time-out

9-5 Linia de 9 metri a României începe să-și facă simțită prezența. Este rândul lui Grigoraș să-l învingă pe Ristovski cu o aruncare întoarsă (min. 17).

9-4 Racoțea marchează al doilea gol de la distanță, profitând de o apărare a gazdelor nepregătită. Vine și prima intervenție a lui Mihai Popescu.

9-3  Kiril Lazarov înscrie de la 7 metri.

8-3 România  sparge gheața după o lungă perioadă de secetă prin Racoțea  – gol de la distanță.

8-2 Scorul capătă deja proporții după ce Stoilov a profitat de o nouă carență în defensivă. Nervos, Pascual a luat time-out după nici 14 minute de joc

7-2 A înscris și Popovski pentru gazde. România nu a marcat de 7 minute. Ristovski are o nouă paradă.

6-2 Scorul ia proporții mult prea rapid, după ce Taleski înscrie la fel ca și Lazarov, cu o aruncare de la distanță. Ristovski are deja 5 parade în poarta Macedoniei. Gazdele au înscris șase goluri la rând și au patru goluri avans după 10 minute.

5-2 Kiril Lazarov plutește peste apărarea României și duce Macedonia la 3 goluri diferență. 

4-2  Stoilov aduce Macedonia în avantaj, Manaskov reușește desprinderea (min. 8) pentru Macedonia, după o paradă a lui Ristovski și o repunere rapidă a mingii în joc. 

2-2 Mirkulovski restabilește egalitatea în minutul 5, Macedonia este ajutată și de poartă, Ristovski având deja două parade.

1-2 Kiril Lazarov reduce din diferență în minutul 4.

0-2 România începe în forță. Fotache ia o acțiune pe cont propriu și finalizează cu sânge rece.

0-1 Demis Grigoraș deschide scorul (min.1) cu o aruncare de la distanță. „Pasqui” a început în forță, cu atac în superioritate 7 vs 6

România a început jocul în atac. Atmosfera la Skopje este incendiară.

Macedonia – România

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

Popescu, T. Stănescu – portari; Căbuț, Mocanu, M. Bujor, Ramba, Roșu, Rotaru, Grigoraș, Ghionea, Racoțea, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru


Naționala României de handbal masculin susține în această seară (ora 21:30), cu Macedonia, la Skopje, manșa tur de calificare la Campionatul Mondial din 2019. Selecționerul României a decis să introducă în lotul de „16” nu mai puțin de trei jucători debutanți la un joc oficial.

Alin Roșu (Steaua), Mihai Bujor (HC Vaslui) și Călin Căbuț (Minaur Baia Mare) figurează în echipa Româniie pentru partida din această seară. Xavier Pascual încearcă să-și surprindă adversarul, dar în același timp a și fost forțat să recurgă la aceste soluții, având în vedere că Fenici și Onyejekwe sunt accidentați. Față de meciul decisiv cu Ucraina din grupa preliminară (26-26), disputat în ianuarie, în echipă sunt nu mai puțin de șase modificări. Au mai apărut în lot Marius Mocanu, Tudor Stănescu și Valentin Ghionea. Nu sunt azi prezenți Chike Onyejekwe, Cristi Fenici, Nicu Negru, Ionuț Iancu, Roland Thalmaier și Dragoș Soare.

Pentru jocul de la Skopje distribuția României este următoarea:

Popescu, T. Stănescu – portari; Căbuț, Mocanu, M. Bujor, Ramba, Roșu, Rotaru, Grigoraș, Ghionea, Racoțea, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru

Macedonia are toate piesele de rezistență în echipă, în frunte cu Kiril Lazarov:

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

Partida va fi transmisă pe TVR HD și TVR 2 și în format live text pe prosport.ro

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen