Naţionala de junioare a obţinut o victorie mare la debutul Campionatului European, 26-23 cu echipa Franţei

10 aug 2017 2833 afişări Comentează şi tu Handbal
Naţionala de junioare a obţinut o victorie mare la debutul Campionatului European, 26-23 cu echipa Franţei

Campionatul European de junioare (sub 17 ani) din Slovacia a început joi cu foarte multe emoţii pentru naţioanala României, dar şi cu o victorie importantă, scor 26-23 cu echipa Franţei. Partida s-a desfăşurat în cadrul Grupei C, iar cele 2 puncte pot fi ca o mică ”avere” în economia întregului turneu final.

Echipa pregătită de Ion Ivan şi Marius Dănuleţ a sosit la Michalovce după o primă întrecere reuşită - Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor -, ce a avut loc la sfârşitul lunii trecute, când a cucerit medalia de argint. Junioarele s-au acomodat practic cu atmosfera de mare competiţie, dar pentru un prim joc la Campionatul Europoean, turneu mult mai important ca valoare, au avut parcă şi mai multe emoţii. Iar acest lucru s-a văzut şi în jocul echipei, unul oscilant, cu realizări, dar şi ratări din situaţii de unu la unu. Prima componentă care a depăşit tracul debutului a fost Diana Ciucă, portarul care a făcut adevărate minuni încă din primele minute ale jocului.

Pe fondul unui joc cu bune şi mai puţin bune, România nu s-a putut desprinde de Franţa în prima repriză, conducând la o diferenţă maximă de 2 goluri, 4-2, 5-3, 9-7, 10-8. Târşoagă şi Popa au tras echipa după ele în atac, dar Ion Ivan a oferit şansă aproape tuturor componentelor, inclusiv ”mezinei” Alicia Gogârlă – 14 ani – care a intrat în teren cu 2 goluri importante pentru echipă, înscrise de la distanţă.

După 11-10 la pauză, Franţa a pus puţină presiune şi a preluat conducerea la începutul părţii secunde, dar România a început să se simtă tot mai bine, graţie şi reuşitelor venite din braţul Alexandrei Barabaş. Naţionala U17 a preluat iniţiativa, culmea, după un time-out cerut de Franţa, la scorul de 14-14. Andreea Popa şi Andreea Târşoagă şi-au pus în valoare calităţile şi au început să înscrie gol după gol de la distanţă, iar diferenţa a ajuns la 4 goluri (25-21) cu aproape 3 minute înainte de final. România şi-a asigurat astfel un final fără emoţii, acestea s-au ”stins” odată cu reuşitele, iar în minutul 60:00 a obţinut o victorie extrem de valoroasă, 26-23. În cazul în care România şi Franţa se vor califica împreună în Main Round, cele 2 puncte se vor contabiliza în bătălia pentru semifinale.

  • 3 aruncări de la 7 metri au blocat cei doi portari ai României, Diana Ciucă şi Andreea Chetraru
  • Naţionala va juca mâine, de la ora 16:30, în compania Suediei

România – Franţa 26-23 (11-10)

Ciucă, Chetraru – portari; Bălăceanu, Barabaş 2, Căprar, Dragnea 3, Gogârlă 3, Ilie, Jipa 1, Marin 1, Moraru, Moroianu, Pica, Popa 7, Târşoagă 6, Vâlcan 3

 

Andre, Portes – portari; Caramello 1, Di Rocco 2, Foppa 2, Jacques 2, Jarrige 1, Kouaya, Lacaize 1, Lasm 3, Leblevec 5, Louis, Moore, Peillon 2, Popa 3, Wajoka 1

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.