Vaslui e şi oraşul lucrurilor frumoase: reunire la o cafea, prezentare în stil danez şi start cu două perechi de gemeni! Sandu Iacob: ”Jucătorii au găsit la Vaslui mediul potrivit pentru a-şi face un nume”

18 iul 2017 3520 afişări Comentează şi tu Handbal
Vaslui e şi oraşul lucrurilor frumoase: reunire la o cafea, prezentare în stil danez şi start cu două perechi de gemeni! Sandu Iacob: ”Jucătorii au găsit la Vaslui mediul potrivit pentru a-şi face un nume” 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16593457/2/altfel-de-prezenatre.jpg

HC Vaslui a fost surpriza ediţiei trecute de campionat şi iese din tiparele obişnuite şi la startul noului sezon. Sandu Iacob, care şi-a prelungit de curând contractul de antrenor cu un sezon, şi-a invitat echipa la o cafea pentru o primă întâlnire, la ora 9:15, apoi a condus-o la o sală de forţă, iar câteva ore mai târziu a pus la cale o prezentare a noilor achiziţii în stil danez.

”Am văzut un filmuleţ în care Silkeborg l-a prezentat pe Noedesbbo în faţa sponsorilor pe un iaht, apoi l-au dus la sală unde a fost aşteptat de foarte mulţi copii pentru a obţine autografe. Am încercat şi noi la Vaslui o altfel de prezentare. Ziariştii locali plus câţiva copii, toţi handbalişti în devenire, au asistat la prezentarea echipei care a avut loc la Sala Sporturilor. După, băieţii noştri s-au jucat puţin cu copiii, au schimbat nişte mingi, am încercat să aducem o idee nouă în peisaj”, ne-a povestit Sandu Iacob despre prima zi a echipei în noul sezon.

Din punct de vedere al lotului, HC Vaslui pare că a slăbit, având în vedere că mai mulţi jucători au părăsit echipa în această vară, în frunte cu pivoţii Hrimiuc şi Buşecan, centrul Popescu şi interul Hagiu. ”Anul trecut am luat jucători cu pedigree de campioni, anul acesta echipa este schimbată la mentalitate, după ce s-a calificat în play-off. În ultimii 2 ani am văzut ambele feţe ale echipei, în play-out şi play-off. E mult mai simplu de jucat în play-off, eşti lipsit de presiunea rezultatelor. În acelaşi timp, dacă reuşeşti să întri în Top 8, înseamnă că eşti foarte tare, eşti printre cei transmişi la TV, pentru că posturile care au drepturile TV nu sunt interesate să-i televizeze pe cei la retrogradare”, a susţinut Sandu Iacob.

Silvian Amihăesi (Potaissa Turda) este cel mai important jucător adus de HC Vaslui în această vară, dar fostul internaţional consideră că toţi handbaliştii aduşi la echipă au găsit mediul potrivit pentru a-şi face un nume. Şi pentru că este echipa situaţiilor inedite, să spunem că HC Vaslui va avea în noul sezon nu una, ci două perechi de gemeni. Lângă fraţii Bujor au fost aduşi şi fraţii Fărcaş de la Minaur Baia Mare!

Lotul echipei HC Vaslui pentru sezonul 2017-2018

  • Portari: Bogdan Pralea, Răducu Tamaş, Ciprian Iftene
  • Extreme stânga: Marian Barac, Alexandru Fărcaş (Minaur)
  • Interi stânga: Gabriel Cumpănici, Tiberius Moldovanu, Claudiu Dediu
  • Centri: Andrei Popa, Silvian Amihăesi (Potaissa Turda)
  • Interi dreapta: Valentin Anton, Mihai Bujor
  • Extreme dreapta: Gabriel Bujor, Darius Dragon (CSM Bucureşti)
  • Pivoţi: Radu Guşatu (U Craiova), Răzvan Fărcaş (Minaur)

Pentru noul sezon, HC Vaslui îşi propune să prindă din nou play-off-ul, chiar dacă lotul de jucători pare mai subţire. Trupa lui Sandu Iacob porneşte la drum doar cu trei handbalişti trecuţi de 30 de ani, Pralea, Dediu şi Tamaş, în rest toţi componenţii au sub 27 de ani.

Fotografii HC Vaslui / Pagina oficială de Facebook

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.