Revanșă cu emoții la finiș | România a învins Cehia, la debutul la EURO 2018. Cu două marcatoare „on fire”, tricolorele au tremurat în final, după o primă repriză dominată. Grupa a debutat cu o mare surpriză

Redactor:
Marius Hutu
Revanșă cu emoții la finiș | România a învins Cehia, la debutul la EURO 2018. Cu două marcatoare
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România – Cehia 31-28, meciul de debut la EURO 2018, Brest, Franța, pentru naționala lui Ambros Martin.
  • Neagu & Co evoluează în Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Cehia. Surpriză în primul meci: Germania a învins Norvegia, 33-32.

31-28 REZULTAT FINAL: România învinge naționala care o scosese din cursă la Mondiale, deși a tremurat, din nou, pe final de meci. Tricolorele și-au ținut adversarele la 6 sau 7 goluri distanță în prima repriză, însă nu au mai reușit să mențină mai mult de +4 în jumătatea a doua. Cehia a presat în ultimele 2 minute, venind la 2 goluri, însă Cristina Neagu a închis tabela, 31-28.

Eliza Buceschi și Cristina Neagu au fost „on fire”, dar centrul Coronei Brașov a terminat cu mai multe goluri.

România: Buceschi – 9, Neagu – 8, Pintea – 5, Udriștioiu – 3, Dragut – 2, Chiper – 1, Geiger – 1, Florică – 1, Băcăoanu – 1.

Cehia: Luzumova – 5, Mala – 5, Jerabkova – 4, Knedlikova – 4, Kovarova – 3, Sustkova – 3, Mika – 2, Adamkova – 1, Kordovska – 1.


Min.59 Time-out, înainte de ultimele 60 de secunde. 2 goluri avans pentru România. 30-28.


Min. 57 Pintea înscrie, dar luăm imediat gol, iar diferența rămâne de 2 goluri. 29-27


Min. 55 Finalul de meci sare în aer: Laslo e eliminată, România ia două goluri la rând, cu poarta goală, după ce Ambros Martin a riscat, scoțând portarul. Cehia a rașchetat din avantaj, ajungând la 2 goluri diferență.


Min. 53 Cehia a venit la 3 goluri diferență, după a 5-a reușită a Luzomovei, 27-24. Geiger înscrie, Ambros Martin caută să liniștească apele, cu un time-out. 28-24.


Min.50 Cinci goluri avantaj pentru România în ultimele 10 minute, însă în repriza a doua, avansul nostru a oscilat între +5 și +4. Cehia pune presiune, mai ales prin prisma amintirii ultimului duel direct, tranșat în ultimele 5 minute.


Min.46 Moment de magie pentru Aneta Udriștioiu, care înscrie cu o boltă peste portar, refpăcând diferența de 5 goluri. 25-20


Min. 43 După mai bine de 4 minute, România înscrie din nou, prin Eliza Buceschi (al 8-lea gol în meci)


Min.42 Ambros Martin taie elanul Cehiei, care a recuperat cu trei goluri consecutive și a redus diferența pe tabelă la 4 goluri. Este time-out cerut de România, la 23-19.


Min.39 Neagu înscrie pe inferioritate numerică, cu o nouă execuție în forță, 23-15


Min.35 România ajunge la 20 de goluri înscrise în 35 de minute, după o nouă torpilă a Cristinei Neagu, de la 9m, pentru 20-13, apoi Eliza Buceschi duce diferența la 8 goluri, ducându-se în fața Cristinei în topul marcatoarelor României.


Min.32 Cehia înscrie cu ușurință, de două ori, în startul reprizei secunde, dar replica României vine prin Crina Pintea. 18-13


PAUZĂ‚: ROMÂNIA – CEHIA 17-11. Cristina Neagu ar fi putut reface cea mai mare diferență existentă pe tabelă în prima repriză, dar ratează doar a doua sa aruncare. Dumanska are ultimul cuvânt, cu o nouă paradă, iar România pleacă la cabine cu un avans liniștitor, după o repriză avută la discreție.

Marcatoarele României: Neagu – 5, Buceschi – 5, Pintea – 3, Florică – 1, Udriștioiu – 1, Băcăoanu – 1, Dragut – 1.

Marcatoarele Cehiei: Luzumova – 3, Mala – 3, Jerabkova – 2, Adamkova – 1, Kordovska – 1, Kovarova – 1


Min.29 România joacă finalul de repriză în inferioritate, după eliminarea Cristinei Laslo. Ambros Martin a riscat și a lăsat poarta goală, iar Cehia, prin Veronika Mala, ne-a pedepsit cu un contra-atac ucigător. Ambros Martin cere time-out, la 16-11.


Min.26 Neagu înscrie pentru a 5-a oară, din 6 aruncări. 16-9.


Min.24 Prima eliminare dictată contra României. Aneta Udriștioiu e trimisă pe bancă. România – Cehia 14-9


Min. 21 Gafă incredibilă a selecționerului Cehiei, care a trimis pe teren o jucătoare aflată în cele 2 minute de suspendare. Brigada din Danemarca intervine prompt, sesizând greșeala, iar Kordovska e eliminată. România mai primește 2 minute de superioritate.


Min.20 Dublă superioritate pentru România, însă în 4 jucătoare pe atac, fără a renunța la portar, Jerabkova înscrie, pentru 12-8.


Min. 19 Cehia nu are soluții în fața celei mai bune handbaliste a lumii, Veronika Mikulaskova faultează lși este eliminată două minute. Neagu înscrie de la 9 m, cu o nouă super-execuție, pentru 11-7. 


Min.14 Arbitrii dictează prima eliminare de 2 minute pentru Cehia, împotriva Kamilei Kordovska. România înscrie imediat, prin Pintea, din pasa decisivă a Cristinei Neagu.


Min. 12 Neagu este de neoprit, înscrie pentru a treia oară, ducând scorul la 8-3, iar Cehia cere time-out


Min. 7 Cu o galerie impresionantă, România face o nouă fază frumoasă, iar Crina Pintea este prima jucătoare cu două goluri înscrise în partidă. Cristina Neagu torpilează o minge și o copiază pe Pintea, înscriind pentru 6-1. Imediat, luâm însă gol, 6-2 fiind scorul primelor 10 minute.


Min. 5 România s-a desprins la tre goluri, scor 4-1, având patru marcatoare diferite – Neagu, Buceschi, Dragut și Pintea. Dumanska este inspirată, înlănțuie paradele, dar România ratează majorarea avantajului la +4, de la 7 m.


19:00 START! Cehia are primul atac, iar Dumanska este în poartă. Apărarea este inspirată, iar Cristina Neagu reușește, astfel, să deschidă scorul în meci, în minutul doi.


18:50 Naționala României este gata de start de Ziua Națională a României. Grupa D a debutat cu o uriașă surpriză, Germania învingând Norvegia, la un gol diferență, 33-32. Norvegia a condus la pauză 16-15.


Au mai rămas câteva ore până la meciul de debut al României cu Cehia, la Campionatul European de handbal feminin din Franța (ora 19:00). Freamătul debutului se resimte deja, iar spiritul Zilei Naționale a cuprins și naționala de handbal.

Tricolorele au intrat în această dimineață pentru prima dată în „Arena” din Brest, o sală cu o capacitate de 4.000 de locuri pentru handbal, acolo unde se desfășoară meciurile din Grupa D. Melinda Geiger o cunoaște foarte bine, pentru că a evoluat recent la Brest Bretagne, celelalte fete au încercat să-și caute reperele. După un antrenament bun înaintea debutului, toată delegația se arată optimistă.

„Așteptăm cu nerăbdare meciul de diseară, suntem pregătite, am vizionat tot ce se putea. Există și puțină teamă pentru emoția aceea de debut, însă eu cred că va ieși bine diseară”, a declarat Eliza Buceschi.

Tricolorele sunt gata să dea totul în fața Cehiei, mai ales că partida se desfășoară de Ziua Națională. „De fiecare dată mi-a făcut o plăcere deosebită să-mi cânte imnul național, dar să-ți cânte imnul într-o zi ca aceasta este cu totul special. Vom da totul în teren și sperăm să-i bucurăm pe toți românii la final”, a susținut Eliza Buceschi.

Alte reacții din tabăra tricoloră:

„Cred că știm aproape tot despre Cehia. Să sperăm că toți românii vor sta în fața televizoarelor la TVR, ne vor privi și ne vor transmite energiile lor”, Gabriela Perianu, inter stânga

„Suntem foarte pregătite pentru meciul cu Cehia, ne-am antrenat foarte bine, cu siguranță vom da tot ce putem. Nu contează că Rysankova ne cunoaște (n.r. evoluează la Minaur Baia Mare), important este să ne facem jocul nostru”, Raluca Băcăoanu, pivot

„Îmi doresc să facem un joc foarte bun, iar la final să încercăm să oferim o victorie cadou tuturor românilor”, Ambros Martin, selecționer

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa cum am promis
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa cum am promis
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…